LABORATORNÍ PRÁCE Sacharidy II. PaedDr. Jiřina Ustohalová

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kouzelný den v laboratoři na SOŠ ve Veselí nad Lužnicí
Advertisements

Redoxní vlastnosti kovů a nekovů
Bouřka pod vodou.
Destilace VY_32_INOVACE_CH1 – 03 AUTOR: Mgr. Jana Krajinová
S A C H A R I D Y VI. Polysacharidy PaedDr. Jiřina Ustohalová
S A C H A R I D Y IV. Monosacharidy PaedDr. Jiřina Ustohalová
Cukry I VY_32_INOVACE_CH1 – 18 AUTOR: Mgr. Jana Krajinová
Laboratorní práce Sacharidy I. PaedDr. Jiřina Ustohalová.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Monosacharidy Cukry.
Laboratorní práce č. 1 Filtrace Mgr. Helena Roubalová
VY_32_INOVACE_10_CHEMICKÉ NÁDOBÍ
Kyselost a zásaditost vodných roztoků. pH
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Oligosacharidy.
„Co má rum společného s vínem?“
Soutěž pana ZKUMAVKY FINÁLE.
Monosacharidy Hexosy Fischerovy vzorce D - galaktosa D - glukosa 2 4
Bengálský oheň Richard Horký. Bengálský oheň Jedná se o reakci, která se používá v zábavné pyrotechnice Jedná se o směs škrobu, chlorečnanu draselného.
VY_32_INOVACE_8A3 Gymnázium a Střední odborná škola, Lužická 423, Jaroměř Mgr. Martin Rolek Barevné plameny.
ALKOHOLY II. vlastnosti a reakce
Přírodovědné praktikum Sacharidy 9. ročník
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
1. CHEMICKO - FYZIKÁLNÍ CIRKUS WO – DI – AK WOrld - DIdo - AttacK.
Elektrochemická řada napětí kovů
LABORATORNÍ PRÁCE Organická analýza PaedDr. Jiřina Ustohalová
LABORATORNÍ PRÁCE Vitamíny I. PaedDr. Jiřina Ustohalová
Stejnorodé směsi (Homogenní )
Laboratorní práce č. 3 Vlastnosti aktivního uhlí Mgr. Helena Roubalová
Základní škola a Mateřská škola, Otnice, okres Vyškov Mgr. Jan Novák
Laboratorní práce č. 2 Destilace Mgr. Helena Roubalová
Modernizace výuky odborných předmětů Reg. č. projektu: CZ.1.07/1.1.08/ ; CHROMATOGRAFIE.
SACHARIDY II.
Příprava peroxidu chromu Gymnázium a Střední odborná škola, Lužická 423, Jaroměř Mgr. Martin Rolek VY_32_INOVACE_8A17.
Jméno : Ing. Renata Šandová
Filtrace VY_32_INOVACE_CH1 – 02 AUTOR: Mgr. Jana Krajinová
Acidobazické indikátory
VY_32_INOVACE_CHK4_5860 ŠAL Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj.
Hornicko-geologická fakulta VŠB–TUO
Čokoládové muffiny Ingredience: Pokračujete kliknutím.
Chemické vlastnosti nerostů
Efektní chemické pokusy
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
Provedení 1. varianty pokusu
PRAKTIKUM 2 Barvení sex chromatinu Pruhování chromozomů
R.Z. Někdy je třeba jednotlivé složky směsí od sebe oddělit Pak závisí na druhu směsi a na tom, co chceme získat.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Jak připravit víno z vody Efektní pokus Motivační pokus Žákovský pokus - neutralizace.
Chemické riskuj! Opakování – chemických prvků, laboratorního skla, směsí a oddělování složek ze směsí © Mgr. Petra Vojtěšková, Mgr. Irena Plucková, Ph.D.
Ch_052_Sacharidy - disacharidy Ch_052_Přírodní látky_Sacharidy - disacharidy Autor: Ing. Mariana Mrázková Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín,
Kvalitní potraviny - kvalitní život CZ.1.07/1.1.00/
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Aleš Čech Název DUM: VY_32_Inovace_ Hustota Název sady: Fyzika 6. ročník Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Žákovský pokus Hydrolýza solí a stanovení pH Ing. Lenka Molčanová.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ J. E. Purkyně Libochovice AUTOR: RNDr. Adéla Lipšová NÁZEV: VY_52_INOVACE_22_NEBEZPEČNOST LÁTEK TÉMA: NEBEZPEČNOST LÁTEK ČÍSLO PROJEKTU:
PŘÍPRAVA MÝDLOVÉHO SLIZU
15 filtrace - laboratorní práce
Zajímavé chemické pokusy
Bezpečnost práce v chemii
Rozpustné soli v půdách
Šlehačkový dort s ovocem
Salinita (zasolení) půdy
Redoxní reakce.
Chemické rovnice a reakce v praktické výuce chemie
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Sacharidy – obecný přehled
Výroba a degradace PLA 1.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Provedení 1. varianty pokusu
KVÍZ - SACHARIDY.
Recepty ,udělej si sám’.
Transkript prezentace:

LABORATORNÍ PRÁCE Sacharidy II. PaedDr. Jiřina Ustohalová

Úkol č. 1: Hydrolýza škrobu Chemikálie: 2 % škrobový maz. 10 % H2SO4 Úkol č. 1: Hydrolýza škrobu Chemikálie: 2 % škrobový maz 10 % H2SO4 Lugolův roztok Fehlingovo činidlo Pomůcky: Provedení: 1) V kádince smícháme 50 ml škrobového mazu s 20 ml 10 % kyseliny sírové, směs 2 minuty zahříváme k varu 2) Roztok ochladíme, část roztoku vlijeme do zkumavky s vodou, neutralizujeme louhem 3) Přilijeme Lugolův roztok, objeví se fialové zbarvení – v roztoku je achrodextrin 4) Potom zbytek roztoku povaříme 5 minut, ochladíme, neutralizujeme louhem, prolijeme Fehlingovým činidlem a zahřejeme. Vznikne sraženina Cu2O

Chemismus: Závěr:

Úkol č. 2: Faraonův had Chemikálie: Sacharosa. Etanol. Křemičitý písek Úkol č. 2: Faraonův had Chemikálie: Sacharosa Etanol Křemičitý písek Soda Pomůcky: Železná miska Zkumavka Třecí miska Provedení: 1) V třecí misce smísíme sacharosu s jedlou sodou 2) Na železnou misku dáme písek, provlhčíme lihem, do důlku vsypeme směs sacharosy se sodou 3) Etanol zapálíme

Chemismus: Závěr: