APPN, o.s. Agentura pro neslyšící. - Posílit integraci neslyšících do světa slyšících - Zlepšit dostupnost a kvalitu sociálních služeb pro neslyšící a.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt poradna pro integraci rodin cizinců a imigrantů.
Advertisements

Hristo Trajkovski – VerbaVoice GmbH Komunikační podpora pro neslyšící a nedoslýchavé lidi Přepis na mobilu – Přepis mluvené řeči – Živé.
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Prezentuje: Mgr. Barbora Čalkovská ULD, Brno
ROZVOJ INFORMAČNÍCH A KOMUNIKAČNÍCH TECHNOLOGIÍ V KROMĚŘÍŽI Zřízení PIAP v centru města a místních částech Postoupky, Bílany a Těšnovice.
IN TIME POPIS PROJEKTU. IDENTIFIKACE Systém na evidenci docházky Sumarizace oddělaných hodin Dovolená Přesčasy Nemoc Cílem je ulehčit práci a zvýšit efektivitu.
Interkulturní a intrakulturní komunikace sluchově postižených studentů středních škol Mgr. Filipcová Věra.
1 Opatření 1.1 JPD3 Rozšíření a zvýšení adresnosti aktivní politiky zaměstnanosti Úřad práce hl.m. Prahy 19.října 2004.
APPN, o.s. Agentura pro neslyšící Online tlumočnická služba pro neslyšící - NONSTOP.
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Problematika poskytování tlumočnických služeb jedincům se sluchovým postižením Problematika poskytování tlumočnických služeb jedincům se sluchovým postižením.
Úspěšné strategie k integraci na volném trhu práce Wien Work Jobmanagement Wien Work Arbeitsassistenz.
APPN, o.s. Agentura pro neslyšící. Agenda: 1) Kdo jsme 2) Jaký je náš cíl 3) Naše projekty.
Katalog sociálních služeb, zkvalitnění jejich nabídky a vzdělávání jejich poskytovatelů.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Podporované zaměstnávání pro lidi se zrakovým postižením.
Základní škola a Mateřská škola, Podolí příspěvková organizace 1.
Systém vzdělávání v komunitní péči a zajištění kvality poskytované zdravotní péče Michaela Hofštetrová Knotková.
Hodnocení DeMo v projektu NetZP Mgr. Andrea Preclíková.
Kariérové poradenství v Tranzitním programu pro neslyšící APPN, o.s. Projekt Tranzitní program pro neslyšící je financován z prostředků ESF prostřednictvím.
Rozvoj nehlasových služeb Současnost a budoucnost mobilních sítí
Aleš Chudý IW BG Lead Microsoft Corporation. Lidé jsou klíčové aktivum firem Nové trendy práce Software jako platforma Strategická iniciativa (horizont.
Čujkovova 31 Ostrava – Jih tel: tel:
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
Integrace a podpora studentů se specifickými vzdělávacími potřebami na Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
Workshop profesního poradenství pro neslyšící v rámci projektu OPPA „Zvládneme to sami!“ Podnikatelské minimum Podnikatelská myšlenka / Podnikatelský.
©Rytmus 2007 DVD Společenská odpovědnost firem Výstup CIP EQUAL projektu „Podporované zaměstnávání pro sociálně odpovědné firmy“ o.s. RYTMUS Projekt je.
Interkulturní práce a slovník roku Mladý Jeroným, Jana Vlastníková.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
Poradenství pro zdravotně postižené Pojetí a přínos kurzu Anna Kučerová.
Proč být členem profesní tlumočnické organizace?
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
Společnost Eurotel pro státní správu. 2 Silný partner pro veřejnou správu ›Společnost Eurotel poskytuje dlouhodobě všem zákazníkům profesionální servis.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Sociální politika 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Ing. Eva Bartoňová, náměstkyně ministra, skupina finanční, právní a správy úřadu, MŠMT.
T-Mobile Moje Info Možnosti využití SMS v komunikaci s občany.
Tlumočení ČZJ Daniela Tesaříková.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Podpora transformace v.
Vládní výbor pro zdravotně postižené občany. JUDr. Pavel Ptáčník vedoucí Oddělení sekretariátu Vládního výboru pro zdravotně postižené občany.
Novelizace školského zákona Lucie Macků, Praha,
Centrum celoživotního učení Projekt Knihovny Kroměřížska.
 nejvíce využívaná služba internetu založená na www stránkách  poskytuje virtuální informační prostor, přístupný pomocí prohlížeče  výhodou www stránek.
KLÍČOVÁ AKTIVITA Č. 6 – RANÁ PÉČE Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.2.00/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ.
Operační program Praha - Adaptabilita odbor fondů EU, Magistrát hl. m. Prahy Operační program Praha - Adaptabilita Možnosti čerpání z ESF v.
Prezentace služeb OPORA V roce 2014 poskytoval spolek OPORA občanům města Roudnice nad Labem tyto registrované sociální služby: Pečovatelská služba Odborné.
Tlumočník očima neslyšícího dítěte Lucie Břinková, Josefina Kalousová, Markéta Spilková.
Most, 24. ledna 2008 Univerzita půl třetího věku Závěrečný seminář Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
Středisko handicapovaných studentů na VŠE V roce 2015.
Projekt e-Sbírka a e-Legislativa Moderní systém pro přístup k právu a pro jeho tvorbu 12. června 2013 seminář Osvěta Aleš Gola odbor legislativy a koordinace.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
On-line marketing a jeho možnosti Co uvidíte?  Význam on-line marketingu  Celkový pohled na internet  Sociální sítě  Vychytávky na internetu.
Koordinační skupina OZP Vít Kaška. Seznam členů Agentura Naděje Agentura Osmý den, o. p. s. Agentura osobní asistenční služby o. s. Asociace vozíčkářů.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Problematika tlumočení znakového jazyka Radka Horáková, podzim 2006.
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Lenka Herčíková,
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Individuální projekt „Podpora zkvalitnění a rozvoje služeb pro osoby s duševním onemocněním“ Starzewská Sylvie, DiS
- CESKY SEVER FLE Chřibská 2017.
DISKRIMINACE Z POHLEDU PEČUJÍCÍ RODINY
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
KPV/PIS Websol s.r.o. Jaroslav Plzák Lukáš Choulík Tomáš Kraus.
APPN, o.s. Agentura pro neslyšící
Sociálně aktivizační služby
CENTRUM NA PODPORU INTEGRACE CIZINCŮ
Transkript prezentace:

APPN, o.s. Agentura pro neslyšící

- Posílit integraci neslyšících do světa slyšících - Zlepšit dostupnost a kvalitu sociálních služeb pro neslyšící a osoby se sluchovým postižením - Pomáhat překonávat jazykové a kulturní bariéry - Odstraňovat předsudky o neslyšících Poslání APPN, o.s.

Zahájena činnost 2006 jako reakce na neuspokojivý stav zaměstnanosti neslyšících občanů a informovanosti o komunitě neslyšících v ČR.

Poskytované služby – Profesní, pracovní a právní poradenství pro neslyšící – Online tlumočnická služba pro neslyšící NONSTOP – Podporované zaměstnávání – Tranzitní program – Vzdělávací kurzy pro neslyšící – Kurzy znakového jazyka – Odborné prezentace a školení

Online tlumočení znakového jazyka cesta k otevřenému úřadu Zahájeno v říjnu 2008 Od roku 2011 nonstop Rok 2012 – 664 klientů – situací – hodin

Výchozí situace -Komunikační bariéra - neslyšící obtížně komunikují mluveným jazykem, nemohou telefonovat -Neslyšící jsou znevýhodněni v přístupu k informacím -Nedostatečná znalost zásad komunikace s neslyšícími -Nestačí zvýšit hlas, napsat text na papír, stupeň ztráty sluchu i úroveň českého jazyka neslyšících je různá. Ukázka psané češtiny neslyšících od narození: Dlouha doba kvuli plice. S trpelivosti. Nebudu tak na pulrok! Ahoj Jsem tramvaj. Budu půl hodiny.

Řešení situace - Online technologie – tablet - Systémové řešení umožňující bezbariérovou komunikaci - Komunikační podpora všem osobám se sluchovým postižením -Online tlumočení - uživatelům znakového jazyka -Online přepis - uživatelům českého jazyka - Dostupnost služby - Efektivita – tlumočník nebo přepisovatel netráví čas na cestě

Výhody online technologie –Nízké náklady na pořízení a správu –Jednoduchost systému –Efektivita v komunikaci –Efektivita v nákladech – odpadají náklady na cestovné tlumočníka a šetří se jeho čas –Snadná dostupnost – v celé ČR i po celém světě –Vysoký společenský přínos

Dotazy, návrhy, připomínky nyní i v budoucnu: Marie Horáková Tel./SMS: