Ilustrátor Zdeněk Miler, autor Krtečka

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Aneb kdo ještě vydržel v tomhle ústavu
Advertisements

Kamarádi :o) :o).
Krteček Narozen: 1956 v Praze, Povolání: svobodné, krtek
7 Dní 7 Měsíců 7 Roků.
Chapter 5 vocabulary. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Zdraví Vás KRTEČEK.
Moje třída.
C h v i l k a p o e z i e ( nikdy nikoho nezabije )
Jednou, až budou moje děti dost velké na to, aby pochopili, co motivuje jejich rodiče, řeknu jim: „Milovala jsem tě tolik, že jsem se tě vždy ptala kam.
Srdce z lásky darované.
„A nebudeš mě už nikdy zkoušet, viď?!“ „Teda, tak to tedy nechápu,proč mě ty ženské v mém věku ještě zajímají!“
7 Dní 7 Měsíců 7 Roků. Ženatý 7 dní Miluji Tě! Ženatý 7 měsíců Samozřejmě Tě miluji. Ženatý 7 roků Když jsem tě miloval, měl jsem odejít.
Jan Opatřil….
Hoaxy? Neboli jak se budí panika…… Kateřina Procházková.
VY_III/2_INOVACE_86_Zdeněk Svěrák
Knížka, kterou mám rád: Bratři lví srdce vytvořil: Milan Urbánek.
KrIsTýNa VoLáNkOvÁ Mé StUdIuM nA 4.ZŠ v ChEbU.
Zdeněk Miler ( – ) autor: Kateřina Marková.
VODA.
Dopis od Boha.
Příroda a já Otázky.
Ilustrace oblíbené knihy
Moje třída.
Nikola se před několika dny přestěhovala do nového města nikdo ji tu však nebere vážně a nikdo se s ní nekamarádí… Proto se jen učí ale stejně jí to moc.
eTwinningové odpoledne s rodinou ZŠ Hustopeče, Nádražní ul.
7.třída 2008/2009. Letošní sedmička je prostě jednička.
Mé studium na 4.ZŠ v Chebu Michaela Bernardová.
Chtěl/a bych být jako… Jsme skupina kamarádů a každý z nás má přání být někým. Teď vám řekneme kým…
Eportfolio otázka 7. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Dexův zpravodaj. BAF!!! Utíká to jako voda, u nové paničky jsem už měsíc a tak vás, mí milí příznivci, zase zdravím. (SPAM upozornění: Kdo je do příznivců.
Moje Rodina.
Světem letí skvělá zpráva- z naší tefnut bude máma!!!
Pro svého miláčka na dobré ráno ….. Já a Ty Jsme my.
PROJEKT:ZVDĚLÁVACÍ INTERNETOVÉ KLUBI TÉMA:MOJE KNIHA JMÉNO:SARA SURANI.
VY_III/2_INOVACE_100_Zdeněk Miler
Jak zahnat nudu? Autor: :D Datum: Web: Desatero proti nudě.
Karle, vy jste sourozenci? Ne, bratři.
Děvče se ptalo chlapce, jestli si myslí, že je pěkná
Tereza Pecánková.
Hudba doznívá, k Tobě přicházím, chci jen Tebe znát
Karolinka-město ve kterém žiji
Zdravím Tě! Mám Tě rád, protože jsi tu i pro mě ...
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
pocházejí z církevní kampaně Nechť jsou Ti povzbuzením.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Dobrá Jana Název DUM: VY_32_Inovace_ Dopis Název sady: Český jazyk 4. ročník Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_32.
Číslo DUM: VY_32_INOVACE_10 Autor: Mgr. Kateřina Sigmundová Vytvořeno: Anotace: Tento materiál slouží k procvičování přídavných jmen ve 3.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: 3/II Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBOR: Český jazyk a literatura.
Název školy: ZŠ a MŠ Zvole Autor: Mgr. Jaroslava Kreisingerová Název: VY_32_INOVACE_14 IV Vyvození pádů Téma: J azyk a jazyková komunikace – Český jazyk.
Rok : 2013/2014 Třída : 9.B.  Třídní učitelka:  Milena Walterová  Žáci:  Farkaš Patrik  Kica Nikolas  Kökeny Miroslav  Nistorová Iveta  Semerák.
Tento výukový materiál byl vytvořen v rámci projektu EU peníze školám. Základní škola a Mateřská škola Veřovice, příspěvková organizace Kód materiálu:
Rozhovor se… slečnou Magdalenou Žižkovou Co jsme zjistily o Majdě ? Co ji baví? Jak ji (ne)znáte…..
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace Název : VY_32_inovace_10 Český jazyk a literatura – Na počátku prý stálo.
„A teď mi děti řekněte, čím jsou vaši tatínkové a kde pracují. Tak třeba ty Pepíčku.“ „Prosím, můj tatínek je úředník a pracuje jako prostitut.“ „Prosím.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Gabriela Hnátková NÁZEV: VY_52_INOVACE_03_PRV_3.
Krteček vs Samara By Jana a Natka.
7 Dní 7 Měsíců 7 Roků.
SLOVENSKO 2016.
Aneb kdo ještě vydržel v tomhle ústavu
( nikdy nikoho nezabije )
Zájmena pravopis Kdo? Nikdo? Já! Někdo? Všichni?.
SLOVENSKO 2018.
ČÍST JE STEJNĚ KRÁSNÉ A ZDRAVÉ JAKO BĚHAT...
ČÍST JE STEJNĚ KRÁSNÉ A ZDRAVÉ JAKO BĚHAT...
ČÍST JE STEJNĚ KRÁSNÉ A ZDRAVÉ JAKO BĚHAT...
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Ach ty naše krásné ženy.
Morbidní říkanky a neb chvilka poezie.
Transkript prezentace:

Ilustrátor Zdeněk Miler, autor Krtečka Ve věku 90 let zemřel český výtvarník, ilustrátor a režisér animovaných filmů Zdeněk Miler. Zdroj: http://kultura.idnes.cz/zemrel-zdenek-miler-otec-krtka-ktereho-nam-zavidi-hollywood-plz-/filmvideo.aspx?c=A111130_175646_filmvideo_jaz Protože Krteček i ostatní krásné ilustrace tohoto pána procházejí dětstvím asi všech českých dětí, rozhodli jsme se napsat jemu a Krtečkovi dopis.

1.prosince 2011Lichkov Milý pane Milere, Já jsem se na Krtečka dívala jednou a někdy i víckrát denně. Jednou se mi přihodilo, že moje neteř nechtěla spát, tak jsem jí přečetla kousek a pořád se dívala na ty obrázky a potom usnula. A já jsem se na Krtečka dívala večer, když jsem šla spát. Ve škole jsme měli Matematiku v první třídě a v ní byly obrázky Krtečka. Vaše Sabina 4. roč.

1.prosince 2011Lichkov Milý pane Milere, Vaše knížky líbí. Nejvíc se mi líbí Krtek a raketa, O líné holce a Jak Krtek uzdravil Myšku. Váš Fanda 2. roč.

1.prosince 2011Lichkov Milý pane Milere, ty Vaše knížky se mně moc líbí a já mám ze všech nejraději Krtek a raketa. A doma mám od Vás spoustu cédéček a knížek. Jste moc dobrý ilustrátor. Můj mladší brácha Vaši knížky miluje, škoda, že už jich nebude víc. Vaše Terka V. 4. roč.

1.prosince 2011Lichkov Milý pane Milere, strašně se mi líbí knížka O líné holce. Na vašich knížkách se mi líbí, že je při nich sranda, ve škole máme knížku O líné holce a Krtek a raketa. Když jsem byla malá, tak jsem měla pexeso s Krtkem. Karolínka 2. roč.

1.prosince 2011Lichkov Milý pane Milere, Vaše knížky o Krtečkovi jsou moc zábavné, zajímavé a krásné. Mně se moc líbila Jak Krtek uzdravil Myšku. Škoda, že už nenapíšete další knížku. Ale to nevadí, jsou tu aspoň ty ostatní hezké knížky. A hodně, hodně se mi líbí Vaše obrázky. Vaše Sárka 5. roč.

1.prosince 2011Lichkov Milý pane Milere a Krtečku, Měl jsem Vás moc rád. Vaše knížky byly hezké a máme Vás rádi s Verčou a taťkou i mamkou i s Terezkou děkujeme za Vaše knížky a všechny díly. Váš Lukáš 2. roč.

1.prosince 2011Lichkov Milý pane Milere, Vaše knížky jsou pěkné a jiné. Třeba O líné holce, Krtek a raketa a ostatní. Ty se mi líbí a jsou hezké. Mile Šimon 4.roč.

1.prosince 2011Lichkov Milý pane Milere, Měla jsem ráda vaše knížky a mám je ráda doteď. Mám knížky Krteček a sněhulák, Krtek a kalhotky. Mám i povlečení s Krtkem a plyšáky. Když jsem byla nemocná, tak mě Krteček postavil na nohy. Doufám, že se máte v nebíčku dobře. Vaše Kristýnka 4.roč.

1.prosince 2011Lichkov Můj milý Krtečku, Četla jsem Tvoji knížku Krtek a raketa. Moc se mi líbila a i ostatní. Krteček byl moje nejoblíbenější knížka a mám i dévédéčka. A hodně knížek, maminka mi kupovala pořád Krtečka. Krteček a televize, Krteček a autíčko a tak dál. Líbil se mi, protože byl srandovní a dobrodružný. Tvoje Gabča

1.prosince 2011Lichkov Milý pane Milere a milý Krtečku, Moc se mi líbí Vaše knížka Jak Krtek uzdravil Myšku. Mám taky jednu z Vašich knížek Krtek a kalhotky. Jsem moc smutná, že jsi v nebíčku, ale mám tě moc ráda. Tvoje Nikolka 2. roč.

1.prosince 2011Lichkov Milý pane Milere, Mně se líbil Krtek a kalhotky, Krtek a raketa, a O líné holce. Erika 2. roč.

1.prosince 2011Lichkov Milý Krtečku, Mám ráda knížky s Tebou, doma mám knížku Krtek a televize a dvě DVD. Na DVD mám nejraději Krtek a zápalky. Mám s Tebou dvě puzzle a jedno povlečení. V dětství jsem Tě měla nejradši. Koukala jsem se na video, jak jsi letěl do vesmíru. V tý raketě Ti to fakt sekne. Tvoje Terka P. 5. roč.

1.prosince 2011Lichkov Milý pane Milere, Líbily se mi Vaše knížky. A nakreslil jste jich hodně. Jste hodně známý a Krteček taky. Mám od vás hodně knížek. Teď Vám píšu ve škole. Vaše obrázky jsou v hodně knížkách jako třeba v čítankách a učebnicích. Martin D. 4. roč.

1.prosince 2011Lichkov Milý pane Milere, Znám Vás hodně dobře. Mám od Vás knížku Krtek a raketa. Když jsem byl malý, maminka mi ji vždy četla. Strašně se mi líbila. Díval jsem se na něj i v televizi. Až bude mít můj brácha syna, tak tu vaši knížku koupím a myslím, že se mu to bude líbit. Váš Jirka