Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu:Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Obor vzdělávání: E/02 potravinářské práce (ŠVP pečivář-cukrovinkář) ročník Tematická oblast: Výroba těst a náplní Název sady DUM: Těsta a náplně Kód: VY_32_INOVACE_02_G2_03 Autor: Mgr. Hana Kolumberská Datum tvorby: březen 2013 Anotace: Černé trubičky– suroviny, technologický postup přípravy, finální vzhled.
Černé trubičky -hladká mouka -cukr moučka -tuk -vejce -žloutek -mleté ořechy -kakao
Černé trubičky -na plochu prosijeme hl. mouku a cukr moučku -přidáme tuk, vejce a žloutek -nakonec přidáme kakao a mleté ořechy -vypracujeme těsto -necháme 1 hodinu v chladu odpočinout -rozválíme na pomoučněné ploše na sílu 5 mm -rozdělíme na obdélníky 50x30 mm -jednotlivé díly dáme péct na plechové trubičky -pečeme na vymazaném plechu při 170°C
Černé trubičky -po upečení máčíme konce v CKP -nakonec plníme máslovým krémem
Černé trubičky
Použité zdroje Pulpánová, A.,Cukrářská technologie.1. vyd. Olomouc: FIN spol. s. r. o., s. ISBN Fotografie: Mgr. Hana Kolumberská Metodika: Tento DUM lze využít pro teoretické i praktické vyučování, jak při seznamování se s novým tématem, tak při jeho procvičování nebo opakování. Prezentace je nastavena tak, že vyučující potvrzuje jednotlivé kroky a může tedy doplnit vhodný komentář nebo praktické předvedení.