ENCYKLOPEDIE Dominika Javůrková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu „Inovace studijních oborů na PdF UHK“ reg. č. CZ.1.07/2.2.00/28.0036.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Třebaže nejsi věřící, podívej se a popřemýšlej.
Advertisements

45.1 Větné vzorce
Výukový program pro 2. třídu ZŠ,
ŽIVOT V OCEÁNECH A MOŘÍCH
O PEJSKOVI A KOČIČCE, JAK SI MYLI PODLAHU.
Pro tebe Někdo na tomto světě tě miluje tak moc, že by pro tebe zemřel.             
Vývoj člověka Lidé i jejich život na Zemi se postupně mění, vyvíjejí se. Gorila Gorila je jedním z lidoopů, který žije volně v některých pralesích. U nás.
Autor: Ing. Jiří Jungmann Jazyk: přírodopis
Už zase skáču přes kaluže
Marika Hauserová Pro 3. třídy základních škol
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Botanická zahrada Dalovice Virtuální procházka reálným areálem.
Literatura pro děti a mládež se sexuální tématikou
Rozmanitost přírody Živá příroda, podmínky života na Zemi
ČLOVĚK A PŘÍRODA Přírodopis
Rozmanitost přírody Oceány. Rozmanitost přírody Oceány.
Název Klasické období Předmět, ročník Dějepis, prima Tematická oblast
Název Architektura starověkého Řecka Předmět, ročník Dějepis, prima
Historická próza Tmějová Lucie
Autorská pohádka Aneta Škrabánková
ŽIVOT V OCEÁNECH A MOŘÍCH
Název školy:c ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Vladislav Michl Název: VY_32_INOVACE_599_ŽIVOČICHOVÉ_V_LÉTĚ Téma: ZOPAKOVAT SI ŽIVOT.
Židovské Velikonoce neboli Pesach
Asie – hranice, přírodní poměry INTERAKTIVNÍ TEST
58.1 Podstatná jména rodu středního – vzor moře
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Komiks v letech Veronika Linhartová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu „Inovace studijních oborů na PdF UHK“ reg. č. CZ.1.07/2.2.00/
Je to trochu divné jak se to stalo. I když nejsi věřící, měl(a) by jsi se na to podívat.
Život v oceánech a mořích.
OB21-VVP-HUM-OBN-BUJ-U Náboženství a církve 2.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.6 Naše vlast Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo projektu:
AnotacePrezentace k procvičení čtení s porozuměním a k rozvoji přírodovědných vědomostí o vodních plochách a zvířatech žijících u nich. AutorMgr. Zdeňka.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.7 Využití krajiny Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Jindřiška Řehořková Název DUM: VY_32_Inovace_7.3.6 Starověká Palestina Název sady: Staroorientální státy.
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Mgr.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Třebaže nejsi věřící, podívej se a popřemýšlej.
Co možná nevíte aneb 5 zajímavých faktů ze světa literatury
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Jolana Navrátilová NÁZEV: VY_32_INOVACE_19_Živočichové – plazi.
Brněnská NEJ… Brno, moje město BIGY 2017.
VY_32_INOVACE_03_Věcné učení_18_8. ročník_Drogy
AUTOR: Světlana Havránková
Kdo rozhoduje v ČR Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
VY_52_INOVACE_08_Prázdniny
RYBY VY_32_INOVACE_06-55 Ročník: 3. Vzdělávací oblast:
AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV: VY_52_INOVACE__04_05_14_NERVOVÁ SOUSTAVA
VY_52_INOVACE_36_ Život v oceánech a mořích
CHRÁNĚNÉ ROSTLINY A ŽIVOČICHOVÉ
AUTOR: Mgr. Alena Bartoňková
PROCVIČOVACÍ HUDEBNÍ TEST
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Předmět: prvouka Ročník: 2. Tematický celek: Čas 2.část
Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213
AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_05_18_CHUŤ
Základní škola a Střední škola CREDO, o. p. s. Číslo projektu: CZ. 1
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V., Mnichovická 62
Eva Zaplatílková Lucie Vostárková ZŠ Chrastava
SLUNCE.
Název školy: ZŠ J. E. Purkyně a ZUŠ Libochovice
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor:
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
VY_32_Inovace_4.2.8 Využití krajiny
Základní škola a mateřská škola Bukovec
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Lukavice, okres Ústí nad Orlicí AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV:VY_52_INOVACE_04_05_36_ŽIVOT V MOŘÍCH A OCEÁNECH.
VY_52_INOVACE_19_ Živá a neživá příroda
Materiál je určen pro výklad učiva prvouky ve 3. ročníku
Autor: Mgr. Anna Dyková Název: VY_32_INOVACE_19_Voda pro život
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.400/
Transkript prezentace:

ENCYKLOPEDIE Dominika Javůrková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu „Inovace studijních oborů na PdF UHK“ reg. č. CZ.1.07/2.2.00/

BAREVNÝ SVĚT ZVÍŘAT O Zajímá tě svět zvířat? O Hledáš informace o zvířatech? O Chceš se dozvědět něco víc o zvířatech, které žijí například na Madagaskaru? Pokud ano, podívej se do knihy Barevný svět zvířat.

(1)

O Zvířata jsou zde rozdělená podle místa jejich působení. O Dozvíš se zajímavé informace o různých zvířatech a jejich domovech. O Na velkých obrázcích je vždy schovaných několik zvířat – dokážeš je všechny najít? (VERES, 2008, s. 134, 135)

O Knihu Barevný svět zvířat napsal kolektiv autorů (Dr. Gábor Bankonyi, Dr. István Kiss, Dr. Tamás Vásárhelyi, Dr. András Vojnits, Éva Kiss Bitay, Egon Schmidt), přeložila Andrea Herblichová a ilustroval László Veres

ŽIVOT V MOŘÍCH A OCEÁNECH O Víš jak vznikly oceány? O Chceš vědět, jaká zvířata žila v oceánech dříve a nyní? O Zajímá tě, jací živočichové potřebují moře ke svému životu?

(2)

O V této knize najdeš informace o mořích, oceánech a živočiších, kteří v nich žijí. O Dozvíš se, jak se vyvíjel život v mořích. O Seznámíš se s nejrůznějšími živočichy, kteří žijí v mořích. O Na konci knihy na tebe čeká speciál o žralocích. (RODRÍGUEZ, 2013, s. 160, 161)

O Tuto knihu napsal Carmen Rodríguez, přeložila Hana Jovanovičová a ilustrovala Lidia Di Blasi

OHROŽENÁ ZVÍŘATA O Víš, že některé druhy zvířat člověk úplně vyhubil? O Zajímá tě, která zvířata jsou v ohrožení? O Chceš se dozvědět jak se zachraňují ohrožené druhy zvířat?

(3)

O V této knize se dozvíš, která zvířata, jsou v ohrožení (některé znáš ze zoologické zahrady). O Zjistíš, proč některé druhy zvířat úplně vyhynuly. O Najdeš informace o tom, jak se ohroženým druhům zvířat pomáhá.

O Tuto knihu napsal Bernard de Wetter, přeložily Lucie Špirková a Kateřina Pokorná. O Bernard de Wetter také napsal knihu Království zvířat

ZVÍŘATA OTÁZKY A ODPOVĚDI O Nevíš, kde najít odpovědi na své otázky týkající se zvířat? O Hledáš zajímavosti o zvířatech žijících ve vodě, na zemi nebo v povětří? Podívej se do knihy Zvířata otázky a odpovědi.

(4)

O V této knize najdeš spoustu zajímavých otázek a odpovědí. O Na závěr na tebe čeká kvíz. (GREEN, 2010, s. 22)

O Tuto knihu napsal kolektiv autorů (Jen Green, Malcolm Penny, Joyce Pope, Anita Ganeri, Lucinda Hawksley, John Stidworthy), přeložila Helena Kholová.

REKRODY ZE SVĚTA ZVÍŘAT O Víš, že i zvířata lámou rekordy? O Zajímá tě, jaké zvíře je nej… ? (CARWARDINE, 2010, s. 205)

(5)

(CARWARDINE, 2010, s. 73)

(CARWARDINE, 2010, s. 217)

O Tuto knihu napsal Mark Carwardine, přeložila Zuzana Pavlová. O Mark Carwardine také napsal: Guinessova kniha zvířat, Ještě je můžeme vidět Velryby, delfíni a další kytovci

ZDROJE: 1. VERES, László a Gábor BAKONYI. Barevný svět zvířat. 1. vyd. Praha: Brána, 2008, 159 s. ISBN RODRÍGUEZ, Carmen. Život v mořích a oceánech. 1. vyd. Ilustrace Lidia Di Blasi. Říčany: Sun, 2013, 171 s. ISBN DE WETTER, Bernard. Ohrožená zvířata. 1. vyd. Ilustrace Lidia Di Blasi. Havlíčkův Brod: Fragment, 2006, 253 s. ISBN GREEN, Jen. Zvířata: otázky a odpovědi. Vyd. 2. Překlad Helena Kholová. Ilustrace Lidia Di Blasi. Praha: Slovart, 2010, 176 s. ISBN CARWARDINE, Mark. Rekordy ze světa zvířat: otázky a odpovědi. Vyd. 2. Překlad Helena Kholová. Ilustrace Lidia Di Blasi. V Praze: Slovart, 2010, 256 s. ISBN