Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pištová. Anotace - v prezentaci se žáci seznamují s různými druhy sladkovodních.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ryby našich vod Přírodověda 4. ročník
Advertisements

Autor:Mgr. Alena Shánělová
Opakování ryby.
RYBY.
RYBY.
Název: Biologie živočichů, Stavba těla ryb
Elektronická učebnice - II
Autor:Mgr.Alena Shánělová
Prvouka 3.ročník Gabriela Mikulková 2012
Sladkovodní ryby ČR Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.36
Anotace - V prezentaci se žáci seznamují s tvary a druhy listů a jejich funkcí   Autor - Zuzana Pištová Jazyk - čeština Očekávaný výstup – poznání.
Název: Biologie živočichů, Poznávací zkoušení - Ryby našeho regionu
VY_32_INOVACE_16_Kapr obecný
Potřeby a projevy člověka Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Autor: Mgr. Hana Krajčová
Ryby autor: David Hainall.
RYBY SLADKOVODNÍ A MOŘSKÉ
Význam půdy Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková.
Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
VY_52_INOVACE_13 Ryby pro 5. ročník ZŠ
RYBY Přírodopis 7. ročník.
Rámci projektu Digitální učební materiál vytvořený v rámci projektu: HUMANIZACÍ ŠKOLSTVÍ K ROVNÝM PŘÍLEŽITOSTEM CZ.1.07/1.4.00/ Dětský domov, základní.
Anotace - V prezentaci se žáci seznamují s popisem, rozmnožováním a způsobem života běláska a jiných druhů motýlů. Autor - Zuzana Pištová Jazyk - čeština.
Anotace - v prezentaci se žáci seznamují s významem, strukturou, využitím a druhy lesa Autor - Zuzana Pištová Jazyk - čeština Očekávaný výstup – rozpoznání.
SLADKOVODNÍ RYBY
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pištová. VY_32_INOVACE_PR Anotace - V prezentaci se žáci seznamují s určitým druhem.
bichir chrupavčití – bichiři kostěná kostra bez rostra
OBRATLOVCI Ryby a obojživelníci.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pištová. VY_32_INOVACE_PR Anotace - V prezentaci se žáci seznamují s určitým druhem.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceMoravská a slezská města Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně stručně rekapituluje významná.
Podnebné pásy-test Rozmanitost přírody. Podnebné pásy-test Rozmanitost přírody.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s vnější stavbou těla ryb a mírně.
PŘÍRODOPIS 6. ROČNÍK RYBY
VY_32_INOVACE_Př-ž 6.,7.13 Anotace: Vzdělávací oblast: Ryby
Anotace - V prezentaci se žáci seznamují se zástupcem sudokopytníků jelenem evropským Autor - Zuzana Pištová Jazyk - čeština Očekávaný výstup – poznání.
Identifikátor materiálu: Přírodní vědy - 1/1 Anotace: Poloha Evropy – žák ukáže hranice Evropy, pojmenuje a nalezne poloostrovy a ostrovy Autor: Mgr. Lubomír.
Autorem materiálu, pokud není uvedeno jinak, je Bc. Kateřina Najmanová
Základní škola Kaplice, Školní 226 Základní škola Kaplice, Školní 226 DUM VY_52_INOVACE_11BI50 Autor: Ludmila Baštářová Období vytvoření: Duben 2013 Ročník,
Třída Ryby Nejpočetnější skupina obratlovců, výskyt od prvohor
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Autor: Mgr. Hana Krajčová
Sladkovodní ryby_poznávačka
OBRATLOVCI RYBY.
Anotace - V prezentaci se žáci seznamují s krtkem a způsobem jeho života Autor - Zuzana Pištová Jazyk - čeština Očekávaný výstup – poznání přírodního.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Anotace – Pracovní list prověřuje znalosti o určitých druzích keřů, bylin, kapraďorostů, mechorostů, hub a lišejníků. Autor - Zuzana Pištová Jazyk -
VY_32_INOVACE_17_Štika obecná Název školy: Základní škola a Mateřská škola Křetín, okres Blansko, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07./1.4.00/
Základní škola Kladruby
Anotace - v prezentaci se žáci seznamují s tvary kořenů u různých rostlin Autor - Zuzana Pištová Jazyk - čeština Očekávaný výstup – rozpoznání druhů.
Anotace - v prezentaci se žáci seznamují s obojživelníky Autor - Zuzana Pištová Jazyk - čeština Očekávaný výstup – poznání přírodního druhu, stavba.
I like, but I don´t like Autorem materiálu, pokud není uvedeno jinak, je Bc. Kateřina Najmanová.
Smyslová ústrojí člověka
Stavba těla živočichů Savci
Anotace - V prezentaci se žáci seznamují s určitým druhem listnatého stromu a jeho popisem   Autor - Zuzana Pištová Jazyk - čeština Očekávaný výstup.
Pedosféra Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková.
vytvořila: Lucie Míková
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Ryby Obratlovci vypracovala: Mgr. Monika Štrejbarová.
Název školyZákladní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod AutorMgr. Marie Hanzlíková Datum NázevVY_52_INOVACE_23_ryby TémaŽivočichové.
RYBY Přírodopis 7. třída.
VY_52_INOVACE_65_Ryby - učební text + kontrolní otázky Základní škola a Mateřská škola Choustník, okres Tábor.
Ryby - opakování Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Kršková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Ryby - opakování Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Kršková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Autor: Olga Kociánová Datum ( období): říjen 2011 Ročník: 4
RYBY (písemka - zástupci)
Základní škola a mateřská škola J.A.Komenského
Ryby. AUTOR: Eliška Jurčicová
Elektronická učebnice - II
Transkript prezentace:

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pištová. Anotace - v prezentaci se žáci seznamují s různými druhy sladkovodních ryb, stavbou jejich těla a vývojovými stádii Autor - Zuzana Pištová Jazyk - čeština Očekávaný výstup – poznání přírodního druhu, popis ryby, znalost vývojových stádii Speciální vzdělávací potřeby - žádné Klíčová slova - ryba, plůdek, ploutve, žábry, sádky, štika, kapr Druh učebního materiálu - prezentace Druh interaktivity - výklad Cílová skupina - žák Stupeň a typ vzdělávání - základní vzdělávání – první stupeň – druhé období Typická věková skupina let Celková velikost – 1,5 MB VY_32_INOVACE_PR

RYBY 1. A – hřbetní ploutev B - ploutevní paprsek C – postranní čára D - ledviny E – plynový měchýř F – Weberovo ústrojí G – vnitřní ucho H – mozek I – nozdra L – oko M – žábry N – srdce O – žaludek P – játra Q – slezina R – pohlavní žlázy S – párové břišní ploutve U – řitní ploutev V – ocasní ploutev

Vývojová stadia Samec mlíčím oplodní jikry. Z jiker se vyvine plůdek. Z plůdku malá rybička. Po 2-4 letech je dospělá ryba. Malé rybky se uměle odchovávají v sádkách. 2. jikry 3.

1. úkol Znáš sladkovodní ryby? Poznáš, která ryba sem nepatří? pstruh okoun kapr treska štika lín 17.

Kapr obecný Je jednou z nejznámějších sladkovodních ryb. Vyšlechtěný druh z původního kapra je lysec nebo šupináč. Je býložravec. 4.

Štika obecná Je dravá ryba. Uzpůsobena k lovu. Žije v řekách a jezerech. Má ostré dovnitř obrácené zuby. Má ochranné žíhané zbarvení

7. štika8. kapr 9. okoun 10. jeseter11. pstruh 12. úhoř 13. tolstolobik 14. siven 15. lín

2. úkol Víš, kde se odchovávají malé rybky? A) v rybárně B) v sádkách C) v neckách Čím se živí štika? A) vodou B) vodními živočichy C) vodními rostlinami 16.

Pojmenuj ryby

Dostupný pod licencí GNU Free Documentation License na www: px.jpg px.jpghttp://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/dd/Tinca_tinca_Prague_Vltava_3.jpghttp://commons.wikimedia.org/wiki/File:S%C3%A1dky_Doksy.jpghttp://commons.wikimedia.org/wiki/File:Gadus_morhua_(Pieni).jpg?uselang=cs