Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Anotace - V prezentaci se žáci seznamují s krtkem a způsobem jeho života Autor - Zuzana Pištová Jazyk - čeština Očekávaný výstup – poznání přírodního.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Anotace - V prezentaci se žáci seznamují s krtkem a způsobem jeho života Autor - Zuzana Pištová Jazyk - čeština Očekávaný výstup – poznání přírodního."— Transkript prezentace:

1 Anotace - V prezentaci se žáci seznamují s krtkem a způsobem jeho života Autor - Zuzana Pištová Jazyk - čeština Očekávaný výstup – poznání přírodního druhu, popis Speciální vzdělávací potřeby - žádné Klíčová slova - krtek, krtina, lopatkovité nohy, rypák Druh učebního materiálu - prezentace Druh interaktivity - výklad Cílová skupina - žák Stupeň a typ vzdělávání - základní vzdělávání – první stupeň – druhé období Typická věková skupina let Celková velikost – 816 kB Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pištová. VY_32_INOVACE_PR

2 KRTEK OBECNÝ Většinu svého života žije pod zemí. Jeho tělo je pro život v půdě uzpůsobené. 1.

3 Popis těla krtka válcovité tělo hustá krátká černá srst
hlava s ostrým tuhým rypákem lopatkovité přední nohy se silnými drápy 3. 2.

4 Smysly krtka Hmat, čich a sluch má dobře vyvinutý. Zrak je nevyvinutý, oči má zakrnělé. Pro život pod zemí je zrak nepotřebný. Pokud se dostane ven, rozlišuje pouze světlo a tmu. 5. 4.

5 Způsob života Živí se především žížalami a hmyzem. Vyhrábává si pod zemí soustavu chodeb, jimiž prolézá při hledání potravy. V chodbách má hnízdo vystlané trávou a listím, zásobárnu potravy i vody. Denně spotřebuje tolik potravy, kolik sám váží. 6.

6 Mládě je po narození holé
7.

7 Rytí chodeb Rytí chodeb mu umožňují široké lopatkovitě rozšířené přední nohy s ostrými drápy. Zeminu z chodeb vytlačuje na povrch, vznikají krtiny. V zimě vyhrabává chodby hlouběji než v létě, je tam tepleji a stěhují se tam i žížaly a hmyz. 8.

8 Dostupný pod licencí GNU Free Documentation License na www:
2. 3. 4. 5. 6. 7. 8.


Stáhnout ppt "Anotace - V prezentaci se žáci seznamují s krtkem a způsobem jeho života Autor - Zuzana Pištová Jazyk - čeština Očekávaný výstup – poznání přírodního."

Podobné prezentace


Reklamy Google