Podklad pro diskusi o platbách za výuku RKD 24.10.2011.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
  MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ Andrea Klapuchová Dům zahraničních služeb MŠMT Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy
Advertisements

Metodika Full Cost Metodika Full Cost byla vytvořena v rámci projektu Metodika Full Cost na Mendelově univerzitě v Brně, registrační č.
Zkušenosti s utvářením konsorcií v České republice Jaroslav Šilhánek VŠCHT Praha.
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
REFORMA SYSTÉMU FINANCOVÁNÍ REGIONÁLNÍHO ŠKOLSTVÍ
MŠMT - Odbor 32 Financování výzkumu a vysokých škol Ing. Petr Valášek
Finanční prostředky pro příští programové období prosince 2006 Ing. Bohdan Hejduk, náměstek ministra.
, předsednictvo RVŠ Výzkum a vývoj na vysokých školách, problematika a hodnocení specifického výzkumu Zpracovali: Ing. J. Fischer, doc. B. Tremlová,
Příprava nového zákona o rozpočtovém určení daní.
CZ / /0037 Přímá komunikace mezi fakultami a průmyslem – Brána k výzkumu Žadatel: MEDICOMP s.r.o. Partneři: PřF UK Praha, MFF UK Praha,
LETNÍ ŠKOLA PRO KOMBINOVANOU FORMU OBORU SHV ZÁKLADNÍ INFORMACE O STUDIJNÍCH POVINNOSTECH SO 20. ZÁŘÍ
Svaz měst a obcí České republiky a zákon o rozpočtovém určení daní Ing. Oldřich Vlasák předseda.
o hospodářské soběstačnosti a o samofinancování církve“
Vize úspěšné univerzity Stanislav Novák „Demokracie vyžaduje charakter a vzdělanost“ Martin Černohorský.
Rozpočet 2008 Kolegium rektora Základní principy předpokládá se aplikování stávající metody 1) rozdělení výnosů –normativní přínos (příspěvek.
Příjmy rozpočtu UP  příspěvek ze státního rozpočtu na vzdělávací a vědeckou, výzkumnou, vývojovou, uměleckou nebo další tvůrčí činnost,  dotace ze státního.
Zásady financování a pravidla stanovení rozpočtu veřejných vysokých škol pro rok 2011 a další Vlastimil Růžička MŠMT 16. června
3. Vzdělávání knihovníků, semináře, porady Pardubice Zuzana Hájková Zlata Houšková.
Sněm Rady vysokých škol1 Rozpočet vysokých škol v roce 2007.
00 KJP FSV UK uvádí Mission Possible 11 Impuls z Wulkowa podněcuje k zamyšlení nad posláním Kabinetu jazykové přípravy (KJP) FSV UK v Praze.
EKONOMICKÉ INFORMACE pro jednání Předsednictva RVŠ Valová Lenka Za použití prezentace MŠMT z
ZÁSADY A PRAVIDLA FINANCOVÁNÍ VEŘEJNÝCH VYSOKÝCH ŠKOL PRO ROK 2012 A DALŠÍ Seminář k výpočtům limitů přepočteného počtu studentů vstupujících do financování.
Systém podpůrných služeb Kancelář pro studenty se speciálními potřebami IPC UK kontaktní osoby na příslušných fakultách studijní oddělení příslušných fakult.
Nové volební období a očekávaní obcí a měst Nové volební období a očekávaní obcí a měst XIII. celostátní finanční konference – 2. – 3. prosince 2010 Ing.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
EKONOMICKÉ INFORMACE pro jednání Předsednictva RVŠ 23. ledna 2014 Lenka Valová.
Metodika dělení příspěvku dle ukazatelů A+B1 na základě rozhodnutí Akademického senátu zůstává metodika dělení příspěvku stanoveného podle ukazatelů A+B1.
Ekonomické informace (vývoj od minulého jednání Sněmu) Jakub Fischer Sněm RVŠ, Praha,
Národní srovnávací zkoušky v přijímacím řízení na VŠ S sebou - test OSP NSZ = Národní srovnávací zkoušky OSP = Test obecných studijních předpokladů.
FRVŠ 2005 TO E Vysokoškolské knihovny Marta Machytková předseda OK E.
EKONOMICKÉ INFORMACE pro jednání Předsednictva RVŠ 19. března 2015.
Sněm Rady vysokých škol1 Rozpočet vysokých škol na rok 2009.
Ekonomické informace 7. zasedání S RVŠ Praha, Jakub Fischer, předseda EK.
Terciární vzdělávání v ČR podíl veřejných vysokých škol (VVŠ): 84% Nárůst počtu studentů a zaměstnanců VVŠ nárůst [%] studenti
Reforma financování regionálního školství
Sněm Rady vysokých škol1 Rozpočet vysokých škol v roce 2008.
Stipendijní politika Přírodovědecké fakulty Opatření děkana č. 2/2012.
Kvalita ve vzdělávání - kvalita VŠ. Co je to kvalita? Kvalitou (vzdělávacích procesů, vzdělávacích institucí, vzdělávací soustavy se rozumí žádoucí (optimální)
Rozpočet PřF 2006 RKD, Rozpočet 2006 – přehled výnosů Dotace na vzdělávací činnost tis.Kč(2005: tis. Kč)112,7% Dotace na tvůrčí.
Financování regionálního školství
Rozpočet PřF 2005 RKD, Rozpočet 2005 – přehled výnosů Dotace na vzdělávací činnost tis. Kč(2004: tis. Kč)102,2 % Dotace na.
Vzdělání z hlediska teorie statků
Fakulta sociálních studií Stipendijní systém
Stipendijní programy FSpS Ladislav Bedřich. … kteří se podílí na přípravě projektů, grantů a jiných podkladů, vyžadující tvůrčí přístup a nebo za dosažení.
Stručná prezentace Vysoké školy sociálně-správní v Havířově.
Akademický senát AMU Meziroční pokles prostředků na činnost VVŠ v rámci kapitoly MŠMT o 1,21% (240,1 mil. Kč) Odlišný způsob výpočtu příspěvku.
ICT – TEORIE A PRAXE – ŠKOLY A FIRMY Miloš Maryška, Katedra informačních technologií, VŠE Praha
PaedDr. Věra Kolmerová vedoucí oddělení vyššího odborného a dalšího vzdělávání MŠMT konference projektu UNIV 3 Nesuchyně, Aktuální situace.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Stabilizace sektoru vyššího odborného vzdělávání MŠMT Odbor vyššího odborného a dalšího vzdělávání.
Rozpočet přímých NIV na rok 2010 Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 26. srpna 2010 KÚ Liberec.
Zákon o sociálním bydlení pohledem obcí a menších měst Ing. Radim Sršeň, Ph.D., 1. místopředseda.
Analýza hospodářského výsledku
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 9. prosince 2014 Liberec.
Základy firemních financí
Rozpočet přímých NIV na rok 2017
Příjmová a výdajová stránka obecních rozpočtů - pokračování
Svět e-zdrojů na FSV UK Mgr. Daniela Uhrová
Porada s řediteli škol a školských zařízení
Úvod do finanční vědy a financí
Kalkulační systém a jeho využití v řízení
Rozpočet přímých NIV na rok 2015
Rozpočet přímých NIV na rok 2015
Akademický senát AMU 26. března Akademický senát AMU.
Normativní financování vztahy a souvislosti
Rozpočet přímých NIV na rok 2013
Kalkulační systém a jeho využití v řízení
Rozpočet přímých NIV na rok 2018
ROZPOČET PŘÍMÝCH NEINVESTIČNÍCH VÝDAJŮ NA ROK 2018
Bod č. 7: Částečné zrušení usnesení přijatého na 19
Transkript prezentace:

Podklad pro diskusi o platbách za výuku RKD

2 Dosavadní toky financí za výuku v ČJ na FSV: –Dotace z MŠMT přerozdělována dle normativního počtu studentů na instituty, další platby mezi instituty neexistují Odlišné principy financování na FSV: –V cizojazyčných programech prostředky rozdělovány dle zásluh až na úroveň jednotlivých pedagogů (příslušnost k institutu nehraje roli) –Vzájemná výuka mezi MFF a FSV se hradí (každý semestr), obdobně bude realizováno s PřF UK,v budoucnu i FHS, PF a FF Zkušenosti z jiných univerzit v ČR –Větší univerzity zpravidla uplatňují „tok financí na výuku se studentem“, tj. prostředky dostává katedra, která realizuje výuku (MU, ZČU) Základní bod úvah

3 Spravedlnost (zejména pro menší instituty může být neplacená výuka nadměrnou zátěží) Transparentnost toku financí, cílení financí na místa, kde je uskutečňován výkon (nyní jdou peníze institutu, kam přísluší studijní obor, ale to, zda student absolvuje předměty jinde, se nezohledňuje) Zvýšení tlaku na kvalitu výuky (pokud některý předmět zaručuje pro institut jiný institut a má mu za toto platit, více si pohlídá kvalitu výuky) Vyjasnění financování Kabinetu jazykové přípravy Opodstatnění plateb

4 A)Platby mezi instituty za výuku v českých programech B)Doplňkové platby KJP jako speciální případ Dva typy navržených plateb:

5 Základní cíl: Posílit spravedlnost rozdělování dotace za výuku A) Platby za výuku v ČJ mezi instituty 2008studentikreditost.peníze IES IKS IMS IPS ISS studentikreditost.peníze IES IKS IMS IPS ISS studentikreditostpeníze IES IKS IMS IPS ISS Poznámka: Červeně zvýrazněný souhrn: kladné položky znamenají přepočtený nedoplatek ve prospěch institutů se zápornou bilancí. Zdroj: SIS UK ( ) Cena 1 kreditu = 0,8*normativ/60

6 Existují disproporce ve vzájemné výuce mezi instituty, některé jsou systematické, jiné nemají stálý charakter. Mezi instituty, které učí pro jiné více než ostatní pro ně, patří zpravidla menší instituty (dominantně ISS, nyní i IPS, v letech 2008 a 2009 i IES). Na místě je diskuse nad parametry financování: –Zúčtování jednou ročně vs. častěji. –Plné financování vs. částečné (odečet režie institutu-ve výpočtech 20 %). –Částka, do níž se přesuny nebudou provádět? –zohlednit jen studenty ukončující předměty, nikoliv všechny zapsané? Větší disproporce existují ve využití KJP (viz dále) Shrnutí a otázky do diskuse:

7 Základní cíl: Posílit spravedlnost ve využívání KJP Výchozí myšlenky: KJP je nedílnou součástí FSV a kvalita výuky KJP je na vysoké úrovni KJP je dlouhodobě podfinancován (a to odmítá studenty) Financování KJP dosud probíhá z rozpočtu děkanátu, tedy prostředků, kam přispívají všechny instituty proporčně (dle normativního počtu studentů) z dotace výuku Výuka jazyků (měřená počty absolventů kurzů) se rozšiřuje více než rozpočet KJP Různé instituty (resp. studenti různých oborů studia) využívají ve velmi odlišné míře služeb KJP Nově je namístě zvážit, zda rozšířit nabídku jazykových kurzů B) Doplňkové platby za výuku KJP

8 Výchozí situace pro výpočet: rok 2008 (počet studentů, které dokáže KJP „obsloužit“ rozdělen na instituty dle normativního počtu studentů B) Doplňkové platby za výuku KJP Poznámka: Červeně zvýrazněný souhrn: kladné položky znamenají potřebu doplatku od institutu, záporné nedočerpání služeb KJP příslušným institutem. Zdroj: SIS UK ( ) C. Studenti nad spravedlivý početD. Finanční vyrovnání IES IKS IMS IPS ISS SUMA „Cena“ 1 studenta = náklady roku 2008

9 Disproporce mezi využitím KJP jednotlivými instituty jsou obrovské a systematické. Dva instituty nečerpají spravedlivý díl (IKSŽ a ISS), ostatní ho přečerpávají. Parametry financování? –velikost dodatečné platby za studenta v kurzu –uvažované ponechání nevyčerpaného podílu zálohové platby institutům umožňující navýšení nabídky KJP –atd. Shrnutí a otázky do diskuse:

10 S ohledem na vážnost situace KJP je vhodné zavést dofinancování KJP po diskusi již po zimním semestru 2011/2012 Zavedení plateb mezi instituty je vhodné navázat na přípravu rozpočtů a platby za minulý rok spojit vždy s rozpočtem pracovišť na aktuální rok Do budoucna je třeba systematicky vyřešit financování cizojazyčných programů a na úrovni UK platby mezi všemi fakultami (???) ZÁVĚRY PRO DISKUSI Z PORADY VEDENÍ: