1 PORADA ŘEDITELŮ DĚTSKÝCH DOMOVŮ ZŘIZOVANÝCH MORAVSKOSLEZSKÝM KRAJEM A CÍRKEVNÍMI SUBJEKTY ODDĚLENÍ SPRÁVY ŠKOL 4. června 2009.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
I. Dálkový přístup k postupům řešení životních situací Krajský úřad Plzeňského kraje Václav Koudele.
Advertisements

PREZENTACE ODBORU ŠKOLSTVÍ KRAJSKÉHO ÚŘADU KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE
Nástroje územního plánování
Aktuální záležitosti organizace školního roku
Právo na informace Tereza Danielisová,
Kulatý stůl k přijímacímu řízení ke vzdělávání ve středních školách „Víme, koho přijímáme ?“ Krajský úřad Libereckého kraje odbor školství, mládeže, tělovýchovy.
REGIONÁLNÍ ŠKOLSTVÍ V PLZEŇSKÉM KRAJI. Počet škol a školských zařízení v Plzeňském kraji zřizovaných obcemi 385 zřizovaných krajem 98 soukromých 17 církevních.
Výsledky přijímacího řízení ve školním roce 2011/2012 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
Uzavírání veřejnoprávních smluv (zákon č. 500/2004 Sb., správní řád)
Krajská koordinátorka prevence rizikového chování
Výkon státní správy na úseku evidence obyvatel (činnost ohlašovny) zákon č. 133/2000 Sb., o evidenci obyvatel a rodných číslech a o změně některých zákonů.
 Zákon č. 561/2004 Sb., školský zákon, ve znění pozdějších předpisů, zejména zákona č. 472/2011 Sb.  Zákon č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění.
Právní předpisy obcí Krajský úřad Zlínského kraje, únor 2015
Porada ředitelů dětských domovů zřizovaných Moravskoslezským krajem odbor školství, mládeže a sportu KÚ MSK oddělení přímých nákladů.
Zjednodušení orientace na portálech veřejné správy Jaroslav Svoboda - Ministerstvo vnitra ČR Iva Zelenková - Ministerstvo informatiky ČR Konference ISSS,
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných krajem Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných.
Václav Novák Mikroregiony kraje Vysočina Václav Novák.
Financování regionálního školství
Návrh legislativních změn v oblasti náhradní rodinné péče (výstupy projektu) PhDr. Miloslav Macela Praha, 16. června 2015.
Evidence obyvatel Zderaz – Metodické školení.
Právní okénko Porada s řediteli škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Liberec 9. prosince 2015.
Novelizace školského zákona Lucie Macků, Praha,
RNDr. Ivana Havlíková Ing. Jiří Štochel. STAVEBNÍ ZÁKON - STARÝ.
Maturitní zkouška podle zákona č. 561/2004 Sb. (školský zákon) platnost od Maturitní zkouška podle zákona č. 561/2004 Sb. (školský zákon) platnost.
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 11 Porada Ministerstva vnitra se zástupci krajských úřadů, Kanceláře veřejného ochránce práv, Svazu.
Informace o speciálním vzdělávání Liberec, 24. srpna 2015.
Přijímací řízení, výjimky z počtu žáků KÚ LK Ing. Eva Kotková.
1 Nové registry a úpravy stávajících registrů pro oblast vysokého školství a další aktuální témata Hlavní změny v oblasti vykazování v souvislosti s přijetím.
Přijímací řízení nově Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných LK Krajský úřad Libereckého kraje Ing. Eva Kotková.
Školský zákon ve vztahu k zákonným zástupcům (pro ředitele málotřídní školy) Zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném.
1 Informace o činnosti MŠMT v oblasti PPRCH Malenovice, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.: +420.
Metodické okénko přijímací řízení, odvolací řízení, testování žáků… Metodické okénko přijímací řízení, odvolací řízení, testování žáků… Porada ředitelů.
1 Nové registry a úpravy stávajících registrů pro oblast vysokého školství Hlavní změny v oblasti vykazování v souvislosti s přijetím novely zákona č.
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje Setkání s poskytovateli sociálních služeb v Ústeckém kraji.
Právní okénko Porada s řediteli škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Kořenov 25. – 26. září 2014.
Dokumentace školy Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Liberec 12. prosince 2013 Mgr. Karel Bárta.
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY PRO ŠKOLNÍ ROK 2017/18
Školy a školská zařízení v Pardubickém kraji
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 9. prosince 2014 Liberec.
Vodohospodářské aktuality
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY PRO ŠKOLNÍ ROK 2017/18
Změny v přijímacím řízení do středních škol v souvislosti s novelou školského zákona KÚ LK 10. a Ing. Eva Kotková.
Výzva OP VVV 02_16_032 Budování kapacit pro rozvoj škol II.
místo konání: Krajský úřad Libereckého kraje
PLNĚNÍ POVINNÉ ŠKOLNÍ DOCHÁZKY V ZAHRANIČÍ A VĚCI SOUVISEJÍCÍ…
Novela zákona o místních poplatcích
Analýza současného stavu institucionálního zajištění péče o ohrožené děti. [online] [cit ]. Dostupné z www: .
Přijímací řízení 2017/ Krajský úřad Libereckého kraje
Bc. Magdalena Zábranská
Rozpočet přímých NIV na rok 2015
Liberecký inspektorát ČŠI
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 14. prosince 2016 Liberec.
Rozpočet přímých NIV na rok 2015
Porada s pracovníky školství obcí s rozšířenou působností
Normativní financování vztahy a souvislosti
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 21. října 2011 Liberec.
PHmax ve středním vzdělávání
PRÁVNÍ ZÁLEŽITOSTI Porada s řediteli škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Liberec 13. prosince 2012.
Rozpočet přímých NIV na rok 2016
Místní poplatky Školení obcí Olomouckého kraje listopad 2017 Novela zákona č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích (dále jen „ZMP“) s účinností od 1. 7.
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
AUTOEVALUACE CESTA KE KVALITĚ
ROZPOČET PŘÍMÝCH NEINVESTIČNÍCH VÝDAJŮ NA ROK 2018
PORADA S PRACOVNÍKY OBCÍ S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ ZA OBLAST ŠKOLSTVÍ
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Ing. Radoslava Benová Název materiálu:
Rozpis rozpočtu a normativy
Transkript prezentace:

1 PORADA ŘEDITELŮ DĚTSKÝCH DOMOVŮ ZŘIZOVANÝCH MORAVSKOSLEZSKÝM KRAJEM A CÍRKEVNÍMI SUBJEKTY ODDĚLENÍ SPRÁVY ŠKOL 4. června 2009

2 Vybrané změny právních předpisů zákon č. 49/2009 Sb., novelizující školský zákon  účinnost od (některých ustanovení od )  upozornění na právní výklad MŠMT týkající se postupu při rozhodování ředitele podle § 165 odst. 2 ŠZ – viz webové stránky MŠMT nařízení vlády č. 98/2009 Sb., novelizující nařízení vlády č. 689/2004 Sb. (o soustavě oborů vzdělání)  účinnost od  prodloužení platnosti oborů nástavbového studia nařízení vlády č. 130/2009 Sb., novelizující nařízení vlády č. 564/2006 Sb., o platových poměrech zaměstnanců ve veřejných službách a správě  účinnost od  zvýšení tarifních platů zaměstnanců ve veřejném sektoru o 3,5 %

3 Vybrané změny právních předpisů Soubor pedagogicko-organizačních informací na školní rok 2009/2010 schváleny byly nové Zásady vztahů orgánů kraje k příspěvkovým organizacím (účinnost od )

4 Připravované změny právních předpisů informace k  další novela školského zákona  novela zákona o pedagogických pracovnících  návrh vyhlášky o ukončování středního vzdělávání maturitní zkouškou  návrh novely vyhlášky č. 15/2005 Sb. sledovat stav projednávání

5 Organizačně právní informace kurzy k doplnění základního vzdělání:  ZŠ, Gebauerova 8, Ostrava, ředitelka Mgr. Hanusová, tel  Střední škola řemesel a služeb, Školní 2, Havířov - Šumbark, ředitel Mgr. Kolařík, tel kurzy k doplnění základů vzdělání:  ZŠ, Hašlerova 2, Město Albrechtice  ZŠ, Rýmařovská 15, Bruntál  ZŠ, Pionýrů 767, Frýdek-Místek informace k AP na Veřejná správa, Školství, Aktualitywww.kr-moravskoslezsky.cz

6 Organizačně právní informace - pokračování dle § 64 odst. 3 písm. f) zákona č. 117/1995 Sb., o státní sociální podpoře, ve znění pozdějších předpisů, jsou odbory státní sociální podpory povinny dětským domovům poskytovat na žádost informace potřebné pro správní řízení ředitelům dětských domovů zřizovaných Moravskoslezským krajem bylo zasláno Metodické doporučení k náhradní rodinné péči zpracované Odborem sociálních věcí Krajského úřadu Moravskoslezského kraje včetně metodických doporučení Ministerstva práce a sociálních věcí týkajících se vyhodnocování sociální situace dětí v obtížné sociální situaci a k vytvoření individuálního plánu péče o dítě

7 Organizačně právní informace - pokračování doporučujeme ředitelům prostudovat zaslaná metodická doporučení a zároveň žádáme o součinnost dětských domovů při spolupráci sociálních pracovníků obecních úřadů obcí s rozšířenou působností, kteří budou po dětských domovech požadované informace dle metodického doporučení zjišťovat

8 Nabídka volných míst pedagogických i nepedagogických pracovníků ve školách a školských zařízeních v MSK vyplnění elektronického formuláře, který je přístupný na stránkách KÚ po elektronickém odeslání bude po schválení příslušným referentem oddělení správy škol nabízené místo zveřejněno na webových stránkách odboru školství, mládeže a sportu bližší informace, přístup na stránky a heslo pro přihlášení a zpracování – byly zaslány em jednotlivým právnickým osobám dotazy na obsahovou náplň formuláře – Danuše Kociánová tel , technické záležitosti - Ivana Lesová tel

9 Různé na rok 2009 bylo naplánováno 61 periodických hodnocení ředitelů škol a školských zařízení informace o průměrné výši OP ředitelů do konce srpna vyhodnotit mimořádné úkoly ředitelů za 2. pololetí školního roku hlásit změny kontaktních údajů (telefon, , webová stránka) kontakt na správce databáze tel

10 Děkuji za pozornost. Bc. Danuše Dědicová oddělení správy škol tel