Gender Budgeting in practice Komunitární program VP200521 Ústí nad Labem 22.10.2009.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
 Role poradenských firem v oblasti čerpání SF EU 27. dubna 2006 Jiří Halouzka Ředitel v oddělení poradenských služeb
Advertisements

Komunitární program PROGRESS
Praktické informace k programu Škola pro udržitelný život.
Psaní grantových žádostí
Příprava výzkumného projektu I. Bakalářský seminář Jan Vávra Miloslav Lapka 12. října 2011.
Výroční konference ROP Střední Morava Využití nového modelu administrace pro přípravu projektových záměrů z ROP Střední Morava OlomoucZlín
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
Výroční konference ROP Střední Morava Využití nového modelu administrace pro přípravu projektových záměrů z ROP Střední Morava OlomoucZlín
 SROP 3.3 = příprava na čerpání fin.zdrojů EU v programovém období – absorpční a administrativní kapacita Budování rozvojového partnerství za.
Ing. Šárka Horáková, statutární město Karviná
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
MEZINÁRODNÍ SROVNÁVACÍ STUDIE Produkt RP Podpora Romů v Praze.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
ČASTÉ CHYBY PŘI ZPRACOVÁNÍ ŽÁDOSTI O DOTACI 8. října 2013 Ing. Petra Salačová, OAP Ústí nad Labem 1.
Projekt „Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb“. Tyto materiály byly vytvořeny s podporou EU. Názory zde prezentované jsou plně v zodpovědnosti.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
1 „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací projektu z PRV“
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
Program švýcarsko – české spolupráce Fond na přípravu projektů Ministerstvo financí - Národní koordinační jednotka (NKJ)
CZ / /0329 Interní trenéři – klíč k úspěchu malé firmy AIVD ČR AMSP ČR Ondřej Palán, ,
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
1 Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
1 OD PROJEKTOVÉHO ZÁMĚRU KE KVALITNĚ PŘIPRAVENÉ AKCI 3 témata a) Přehled požadavků financující instituce b) Fáze přípravy akce c) Kritéria úspěšnosti akce.
Phare 2003 RLZ Financování květen 2005 regionální informativní semináře.
Osnova kurzu – modulu A3 PŘÍPRAVA PROJEKTU
1 Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
Příprava projektu Komunitární program PROGRESS. Výzva 0&langId=enhttp://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=63.
Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
Tempus v kontextu českých vysokých škol Prabir Ganguly Národní agentura Socrates.
Praktické rady a zkušenosti jak vytvořit RP, jak připravit program RP Eva Bosáková Národní kancelář EQUAL.
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Formální náležitosti. Co musím udělat, aby se má škola mohla zapojit do nového programu? Promyslet si, o jakou aktivitu mám zájem Najít si partnerskou.
Chyby a doporučení při předkládání projektů do SROP – opatření říjen 2005 Liberec Helena Kubíčková Sekretariát Regionální rady NUTS II Severovýchod.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část finanční Praha, 15. března 2006 Ing. Kateřina Auerveková
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
Základní struktura projektu Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice.
Strategie příprav obcí, mikroregionů a dalších subjektů na zpracování projektů Mgr. Michal Jarolímek Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
RPS/CSF Průběh realizace RPS Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Kampaň pro rovnost šancí CZ / /0216 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.. realizátor:
Místní partnerství zaměstnanosti Projekt Místních partnerství zaměstnanosti Ing.Tomáš Müller MAS Uničovsko,o.p.s. Informační seminář 19.2.
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI)
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI) Registrace 10:00 – 10:15 I. blok 10:15 – 11:00 Jitka Zukalová, MPSV, poradce EURES ČR Obsah: srovnání.
Představení Zprostředkovatele a partnera programu Martina Bečvářová Praha (květen 2015)
1 Visegrad, Norské fondy, veřejná výběrová řízení Mgr. Iva Minaříková.
Informace o stavu přípravy střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období 2008 – 2011 informační seminář k PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE.
PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ V RÁMCI OPZ – VÝZVA Č. 03_15_015 Veronika Pokorná, MPSV Praha,
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Seminář pro žadatele OP LZZ - Mezinárodní spolupráce: Shrnutí, doporučení, diskuse 29. červenec 2008 Praha.
UNIVERZITNÍ INSTITUT SEMINÁŘ K OP VK VÝZVA 2.2 – VYSOKOŠKOLSKÉ VZDĚLÁVÁNÍ DOPORUČENÍ PRO PŘÍPRAVU PROJEKTŮ Zlín, budova VTP, 1. července 2009.
Psaní grantových žádostí Vědecká komunikace.
Publicita v projektů financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR PLÁNOVANÉ POUŽITÍ FINANČNÍHO NÁSTROJE.
Math Exercises for You (Math4U)
Zpracování žádosti na podporu sociálního podnikání do OPZ - příklad dobré praxe Vznik sociálního podniku Hustířanka služby s.r.o. Hradec Králové, 7.
Ekonomika malých a středních podniků
Finanční část. Seminář pro žadatele, výzvy Předaplikační výzkum a Předaplikační výzkum pro ITI.
DOBRÉ PRAXE ÚŘADŮ PRÁCE VYBRANÝCH ZEMÍ EU
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
PROJEKTOVÝ MANAGEMENT VE SPORTU
PROJEKTOVÝ LIST Pro zjišťování informací o projektových záměrech pro účely zvýšení absorpční kapacity v prioritních osách VaVpI.
Interreg DANUBE Program nadnárodní spolupráce
Program švýcarsko-české spolupráce Zlín
Komunitární program PROGRESS
Transkript prezentace:

Gender Budgeting in practice Komunitární program VP Ústí nad Labem

Výzva n&catId=86http://ec.europa.eu/social/main.jsp?langId=e n&catId=86

Výzva Mám zkušenosti s tímto tématem (mám vhodné experty)? Chci být předkladatel nebo partner? Mám partnery nebo budu hledat jiného předkladatele? Dokáži zajistit spolufinancování? Mám vhodné pracovníky a dost času pro napsání projektu?

Mám zkušenosti s tímto tématem (mám vhodné experty)? Vlastní experti –Jak je budu odměňovat? –Budou mít ještě jiné úkoly? Cizí experti –Dohoda o provedení práce? –Dohoda o pracovní činnosti? –Pracovní poměr na dobu určitou?

Chci být předkladatel nebo partner? Předkladatel –Více zodpovědnosti –Koordinační činnost –Ovlivňování řešení Partner –Dílčí úkoly –Jednodušší realizace –Omezené možnosti ovlivnit řešení

Dokáži zajistit spolufinancování? Vlastní zdroje Úvěr Obec / Město / Jiný sponzor MPSV –Žádost ( Příručka pro žadatele a konečné příjemce –Není nárok –Požádat včas –Pokud ano, pak forma dotace

Mám vhodné pracovníky a dost času pro napsání projektu? Tým nebo jednotlivec? –Tým víc ví, ale nutná koordinace –Jednotlivec musí mít jasnou představu Motivace? –Odměna v případě úspěchu –Zapojení do řešení Doklady –Dle výzvy (letter of commitment, financial identification, legal entity form, CV)

Projekt a rozpočet Projekt –Nutno připravovat s ohledem na rozpočet –Stručně, jasně, přehledně –Realistické cíle a harmonogram –Hodnotící ukazatele Rozpočet –Kurzové rozdíly –Mzdy nutno doložit –Následné přesuny jen omezeně

Projekt a rozpočet Jaké je pozadí projektu a jaké jsou cíle projektu? Jaké jsou očekávané výsledky? Jak očekávané výsledky přispějí k současnému úsilí o dosažení cílů výzev pro podávání návrhů? Jakou přidanou hodnotu přinesou navrhované činnosti ve srovnání s činnostmi prováděnými v minulosti? Jaké jsou problémy a/nebo situace, které mají být řešeny, jak jsou identifikovány potřeby? Jaký bude zvolen přístup a použitá strategie (jak se navrhované cíle dosáhnou)? Jaké jsou navrhované aktivity (konkrétně!) a jak přispějí k cílům vyhlášeným ve výzvě? Jaká je cílová skupina nebo cílové skupiny a kritéria používaná ve výběru účastníků jednotlivých aktivit nebo cílové skupiny? Kdo jsou aktéři projektu? Jak budou zveřejňovány informace o projektu, jeho aktivitách, výstupech a výsledcích (např. tištěné publikace, konference, webové stránky atd.)? Detailní popis a časový harmonogram. Detailní pracovní program projektu (popis aktivit) s uvedením dat a rozdělením úkolů, úloha jednotlivých partnerů. Výstupy pro každou fázi projektu (pro každou aktivitu).

Projekt a rozpočet Náklady na projektový tým (včetně odvodů) Náklady na cestovné Náklady na překlady Náklady na publikace Náklady na vyhodnocení Náklady na tlumočení Náklady na externí služby (výběrové řízení) Náklady na nákup vybavení (výběrové řízení) Náklady na pronájem místností Náklady na tlumočnické vybavení Náklady na audit (pokud je ve výzvě požadován) Další finanční náklady Další administrativní náklady

Gender budgeting in practice Vedoucí projektu – MPSV Dva partneři z české republiky –Národní vzdělávací fond o.p.s. –Právnická fakulta Západočeské univerzity Zahraniční partneři –Nadace Fondazione Giacomo Brodolini (Itálie) –Ministerstvo práce a sociální politiky (Bulharsko) –Lechner, Reiter und Riesenfelder Sozialforschung (Rakousko) –Právnická fakulta Univerzity v Pécsi (Maďarsko)

Gender budgeting in practice V rámci projektu se uskutečnil průzkum místních rozpočtů ve vybraných městech v jednotlivých partnerských zemích. Výsledky provedených analýz byly prezentovány na pěti mezinárodních konferencích v Praze, Pécsi, Římě, Vídni a Sofii. V České republice byla tato tématika dále prezentována na 14 regionálních seminářích. Obdobné regionální semináře byly uspořádány také v Itálii a Bulharsku. Součástí projektu byla také kampaň objasňující problematiku rozpočtování z hlediska rovnosti mužů a žen. V rámci této kampaně byly mimo jiné připraveny a distribuovány informační letáky a manuál rozpočtování z hlediska rovnosti mužů a žen.

Gender budgeting in practice Doba trvání - 15 měsíců Rozpočet € Skutečné čerpání €

Gender budgeting in practice Děkuji za pozornost Ing. Vlastimil Outlý