Práva dětí Petr Machala.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
divadelní inscenace ze vzpomínek, veršů a Pohádek pro nehodné děti připomínající dávný svět Prévertova dětství, v němž mnozí z nás poznávají.
Advertisements

Byl jednou jeden mladý pár s chlapcem ve věku 12 let.
BEZPODMÍNEČNÁ LÁSKA – lekce i příběh
11. Jakub lstí dostává prvorozenecké požehnání
Základní lidská práva.
Závěrečná zpráva projektu Průzkum sociální situace cizinců na území Hl. m. Prahy.
Ahoj všichni, jen vám chci říci, věřte či nevěřte, splnilo se mi přání, které jsem měl, a znám další lidi, kterým se to též splnilo, takže nic neztratíte.
Alžběta Brožová Barbora Šimková Lenka Krejcárková.
Charakter, sexualita a zodpovědnost MUDr. Marcela Rozehnalová, CEVAP
Sociální politika 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
DĚTSKÁ PRÁVA Svět je veliká skládačka složená z mnoha dílů. Všichni, i ty , jsme jeho součástí.
Označení vzdělávacího materiálu (kód):VY_52_INOVACE_PŘV.5.34 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Byšice, okres Mělník Název programu: Operační.
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Peru Doba vzniku: starověk Původní využití: společník Využití dnes: společník Průměrná délka života: 11 – 12 let Další jména:
Rodina, ve které žiji Není nejmenších pochyb o tom, že je to v prostředí rodiny a domova, kde se všechny největší ctnosti, veškeré ctnosti, které vévodí.
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se vrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů rodičům.
Charlie Chaplin klik.
Rodina jako vzor a příklad
V životě lidí mohou nastat neočekávané situace
Orgány právní ochrany a sankce
SOS dětské vesničky.
Jessica COX.
Všeobecná deklarace lidských práv
Republikánské instituce Petr Machala. z latinského res publica = věc veřejná Co se vám vybaví, když se řekne republika?
Děti – pokračování našeho života
Dětské centrum Čtyřlístek
Buď štědrý a pomáhající… Peníze v církvi a v rodině.
1⇨ nominativ of singular Jeden tisíc (m.) Jeden milion (m.) Jedna miliarda (f.) 2, 3, 4 ⇨ nominativ of plural Dva, tři, čtyři tisíce Dva, tři, čtyři miliony.
VY_52_INOVACE_PRV.3.35 _Lidské tělo_pracovní list
HTC – testování smartphone (úloha A) Kontaktní osoba: Zdeněk Míkovec (xmikovec)
Čas nezastavíš Petr Machala.
Pavouci a Štíři.
Rodina Petr Machala. Co se vám vybaví při vyslovení slova – rodina?
10 RŮŽÍ JEN PRO TEBE !.
Prioritní osa: 1 − Počáteční vzdělávání
Slečna katechetka Petra vstupuje do kláštera klarisek Je sobota a několik mladých lidí z různých míst Moravy se sjíždí do Brna –Soběšic. A ptáte.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193, Tel.: , Tel.řed./fax: ,
KRIMINALITA ŠIKANA MOBBING + BOSSING Brno, FÁZE ŠIKANY I. Ostrakismus II. Přitvrzování – ojedinělá fyzická agrese III. Vytvoření jádra agresorů-klíčový.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Mgr. Bc. Klára Loudová Název materiálu:
N ÁZEV ŠKOLY : SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA, LOUNY PODĚBRADOVA 640, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE AUTOR : MGR. JANA ZELINKOVÁ NÁZEV MATERIÁLU: VY _32_INOVACE_15_NEBEZPEČNÉ.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Já a můj svět PRO ROČNÍK:
 mezinárodní právní dokument  vymezuje pouze práva dítěte (občanská, politická, ekonomická, sociální a kulturní), nedefinuje jeho povinnosti, není zmíněna.
OB 21 – OBN NÁHRADNÍ RODINNÁ PÉČE. ÚKOL ● ZKUSTE VLASTNÍMI SLOVY VYSVĚTLIT POJEM NÁHRADNÍ RODINNÁ PÉČE.
JIŘÍ WOLKER Simona Coubalová C3B. Obsah O autorovi Život Dílo Těžká hodina Shrnutí Zdroje.
JIŘÍ WOLKER ŽIVOT Kde se narodil busta na jeho rodném domě pohled na město mapa ČR a umístění města a zemřel ?
Práva dítěte a jejich ochrana. Mezi lidská práva patří také práva dítěte. Lidé z mnoha zemí se domluvili na tom, která práva mají mít děti. Shodli se.
Člověk a zdraví Bc.Kateřina Cuperová. - je jakékoliv pohlavní dotýkání, styk či vykořisťování kýmkoliv.
Michelangelův život Narozen 6. března 1475 v Caprese, Itálie. Matka mu zemřela, když mu bylo šest let. Vyrostl bez lásky. Táta chtěl, aby byl kupcem.
8. třída, ZŠ Mikoláše Alše Matouš Bořkovec
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Sandra Tichá Název materiálu: VY_32_INOVACE_ VO.7.B.10_lidska_prava_I. Datum: Ročník: sedmý Vzdělávací.
Druh učebního materiálu
SOS dětské vesničky.
Domov Domov je tam, kde….
Byl jednou jeden mladý pár s chlapcem ve věku 12 let.
Je určena pro děti, které nemají ve své rodině dobrou péči a výchovu.
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření únor 2012 Ročník
DUCHOVÉ PŘIPRAV SE NA UVĚŘITELNÉ!!! Jsou všude kolem nás... Nevěříš???
Život karla IV..
DUCHOVÉ PŘIPRAV SE NA UVĚŘITELNÉ!!! Jsou všude kolem nás... Nevěříš???
Název školy: Gymnázium Lovosice, Sady pionýrů 600/6
Přeshraniční spor rodičů příklad dobré praxe (Jihlava, 3. 12
AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_05_06 Vztahy mezi lidmi
Hádej, kdo jsem? NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha
VÝUKOVÝ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Azylový dům pro rodiny s dětmi
ETAPY LIDSKÉHO ŽIVOTA.
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Marcela Kanisová, NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_Základní lidská práva TÉMA:
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se navrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů svým rodičům.
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se navrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů svým rodičům.
Transkript prezentace:

Práva dětí Petr Machala

Co se vám vybaví, když se řekne – dětská práva?

Víte, z kterého dokumentu vychází dětská práva? dětská práva vychází z Deklarace práv dítěte, z roku 1959 20. listopadu 1989 byla v New Yorku přijata Úmluva o právech dítěte u nás je v účinnosti od r. 1990

Co z tohoto dokumentu pro děti vyplývá? mají právo využívat všech svých práv mají svá práva, i když jsou děti práva zajišťují každému člověku spravedlivé zacházení

Vyberte si jedno právo a vysvětlete ostatním. Máš právo na život. Máš právo na vlastní jméno. Máš právo na svou vlast. Máš právo na domov. Máš právo žít se svými rodiči, žít v rodině. Máš právo mluvit jazykem svých rodičů. Nikdo ti nesmí ubližovat. Máš právo mít své kamarády. Máš právo učit se, vzdělávat. Máš právo na vlastní názor. Máš právo na život bez hladu. Máš právo na život v bezpečí. Máš právo na svůj volný čas. Máš právo rozvíjet všechny svoje zájmy a nadání. Máš právo žít v míru a přátelství s dětmi a dospělými ze všech zemí světa.

Které práva bylo porušeno? Vrchní soud v Olomouci uložil třiapadesátiletému Jiřímu Kropáčovi 7,5 roku vězení za znásilnění sedmiletého děvčete. Zmírnil tak verdikt krajského soudu, který jej v únoru poslal do vězení na 8,5 roku. Městský soud v Brně poslal na dva roky a osm měsíců do vězení ženu, která svému tříletému dítěti opařila nohy. Vědomě. Hrůzný pohled se naskytl v sobotu odpoledne ženě procházející Stránského ulicí v Litoměřicích. Na kontejneru tu totiž leželo tělíčko mrtvé novorozené holčičky. „Žena nález ohlásila kolem půl třetí odpoledne, místo hned začali ohledávat policisté,“ uvedla severočeská policejní mluvčí Marie Pivkov Alarmující případ vyšetřuje policie na západě Čech. Čtyřměsíční miminko přivezli s vážnými zraněními do sokolovské nemocnice. Pětadvacetiletému Romovi, který pravděpodobně fyzicky napadl dítě v Cehnicích na Strakonicku, hrozí 15 let vězení. Dvouměsíční holčičku z Cehnic na Strakonicku zavraždil s největší pravděpodobností její otec. Opilá matka s dítětem v kočárku procházela po ulici v Mladé Boleslavi. Přitom jí v krvi kolovaly téměř tři promile alkoholu. Matky si naštěstí na autobusové zastávce včas všimli strážníci městské policie. Matka malého dítěte nadýchala 2,7 promile. Peklo na zemi, tak lze bez nadsázky nazvat to, co zažíval pětiletý chlapec z Ostravy. Přítel (44) jeho matky ho nutil hodiny klečet v koupelně nebo pod stolem, svazoval mu ruce a bil ho hadicí do hlavy, krku i po celém těle.

Děkuji za pozornost.