1 www.pvt.cz Regionální a municipální informační systém RAMIS PVT, a.s., Kovanecká 30/2124, 190 00 Praha 9 tel.: 266 198 111, fax: 284 829 340 e-mail:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Spisová služba pro organizace zřízené Olomouckým krajem
Advertisements

Informační systém krizového řízení kraje
IISPP ■ pojem definován v letech v rámci přípravy výzkumných záměrů NPÚ na roky ■ dlouhodobý projekt na vybudování nového komplexního.
Poskytování informací krajskými odbory ÚZIS ČR
Informační technologie pro IZS a krizové řízení
Digitální mapa veřejné správy - Portál ÚAP MSK Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
Vzor titulní strany: Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Každý nový snímek musí mít logo a název projektu včetně čísla!!! Rozložení.
Absolventská práce 2002 Aplikace XML rozhraní v prostředí krajského úřadu Autor : Marek Cop Vedoucí : Ing. Petr Pavlinec 2002.
Strana 1 © Vema, a. s., 7. dubna 2015 Intranetová řešení v PIS DS -Personalis 2005.
Sítě 2000 Okresní úřad Hodonín geografický informační systém.
Celostátní informační podpora krizového řízení
1 Regionální a municipální informační systém RAMIS PVT, a.s., Kovanecká 30/2124, Praha 9 tel.: , fax:
2006 Bleskové zpravodajství pomocí RSS/RDF/Atom – roční bilance Ing. Petr Palisa, Triada, spol. s r. o.
CIS Cizinecký informační systém
ISSS 2003 BusinessInfo.cz Portál státní správy pro malé a střední podnikatele Miloslav Marčan, Ministerstvo průmyslu a obchodu Michal Sontodinomo, CzechTrade.
DMVS Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS -Účelová katastrální mapa realizace 2011, investice cca 9 mil. -Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP.
Legislativní řešení registru územní identifikace, adres a nemovitostí Vladimír Weis ISSS 2006 Hradec Králové –
ISSS Pavel Kopecký, Zlínský kraj Václav Mařík, Marbes consulting s.r.o.
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Regionální a municipální informační systém RAMIS Kamil Svoboda.
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu: Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Registrační číslo.
Prezentace Internetový portál Plzeňského kraje jako komunikační nástroj Plzeňský kraj Odbor informatiky Ing. Jaroslav Antoš, Ph.D.
Realizační tým ICZ duben 2005
MISYS ČVUT v Praze Geografické informační systémy Zpracoval: J.Marák.
MV ČR 1 Nové podmínky pro krajské projekty Ing. Jaroslav Svoboda MV ČR.
Inspirační databanka pro podporu strategického řízení rozvoje lidských zdrojů v krajích Národní vzdělávací fond, o.p.s. M. Mandíková, Z. Palán, I. Sládková,
GIS Plzeňského kraje a projekty v rámci Digitální mapy veřejné správy Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Aktuální informace k zavádění eGovernmentu Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Dne:
Využití infrastruktury školské sítě pro internetizaci obcí Daniel Dočekal.
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
ISSS IS HN/SS Softwarová architektura informačního systému hmotné nouze a sociálních služeb Jindřich Štěpánek
ISSS 2003 Koncept využitelných stávajících datových zdrojů pro Portál veřejné správy ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
Seminární práce z předmětu SIPOL
KI ISVS Klíčové projekty a koncepce rozvoje Hradec Králové, Petr Moldan.
Petra Skryjová, Zuzana Kubičíková, Beata Kupová,.
Webová aplikace – databáze mikroregionů kartografické vyjádření mikroregionů Zlín, říjen 2005 ORR KrÚ JMK 10/2005.
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Regionální a municipální informační systém RAMIS Ing. Petra Mikulecká,
Pilotní projekt Ústřední evidence podnikatelů – RŽP ISSS 2004 Hradec Králové Ing. Jan Pokorný odbor projektů životních situací.
Vytváření registru územní identifikace a adres v ČR Ministerstvo práce a sociálních věcí Odbor informatiky Mgr. Karel Lux vedoucí oddělení koncepce
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Sběr a zpracování statistických dat Praha, 21. dubna 2008 Ústav informačních studií.
NZIS ukazatele pro řízení Seminář 20.května 2003.
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Fenix II –IS na platformě.NET Michal Varga.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Moderní zdroj statistických informací.
Portál ÚAP MSK (Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP) Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
Přístup k veřejnému internetu v knihovnách obcí a měst Vít Richter Knihovnický institut Národní knihovna ČR Tel ISSS 2007.
E PUSA (elektronický portál územních samospráv)
identifikačního registru UIR-ADR
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy portal.gov.cz Ing. Dana Bérová
Hospodářský registr Ing. Jiří Pavlíček Konference ISSS 2006 Hradec Králové, 4. dubna 2006.
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Fenix II - IS nové generace Michal Varga.
Portál územního plánování v praxi
Územně analytické podklady správních obvodů obcí s rozšířenou působností v území Jihomoravského kraje třetí / čtvrtá úplná aktualizace Územně analytické.
Převod kompetencí krajům (decentralizace a dekoncentrace) Ing. Světlana Kubíková Vrchní ředitelka sekce veřejné správy, Ministerstvo vnitra Praha, 24.
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory v Královéhradeckém kraji Systém řízení a financování sítě sociálních služeb v Královéhradeckém kraji.
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
Aktuální stav plnění usnesení vlády týkajících se projektu Systém včasné intervence Mgr. Hana Jamrichová MPSV.
Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Projekt je.
Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu 20. března 2012 Výzva č. 08 k předkládání žádosti o finanční podporu v rámci.
1 Nové registry a úpravy stávajících registrů pro oblast vysokého školství Hlavní změny v oblasti vykazování v souvislosti s přijetím novely zákona č.
Úprava systému cizinecké policie a vytvoření relevantního datového fondu pro ROB Projekt spolufinancovaný Evropskými fondy prostřednictvím Integrovaného.
Integrační a migrační projekty KIVS. 2 Definice: KIVS v ČR je prostředím pro efektivní, bezpečné, garantované a auditovatelné sdílení dat mezi Informačními.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD | Na padesátém 81, Praha 10 | czso.cz 1 DATOVÁ ZÁKLADNA PRO REGIONÁLNÍ ANALÝZY
Duben 2013 Odbor informatiky KrÚ JMK Výzva č. 08 Integrovaného operačního programu na Integrovaného operačního programu na Rozvoj služeb eGovernmentu v.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Veřejná databáze Českého statistického úřadu
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
Informační zdroje české veřejné správy
Obnova infrastruktury SIS II před spuštěním do rutinního provozu - 1. etapa projekt spolufinancovaný z ročního programu 2011 Fond pro vnější.
Informace pro externí administrátory
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Aktuální informace z odboru strategického rozvoje Milan Filip 25. 5
Transkript prezentace:

1 Regionální a municipální informační systém RAMIS PVT, a.s., Kovanecká 30/2124, Praha 9 tel.: , fax:

2 RAMIS CHARAKTERISTIKA RAMIS Co je RAMIS nástroj informační podpory činností orgánů veřejné správy (zejména krajů a obcí s rozšířenou působností) jednotný nástroj pro přístup k informacím rozloženým v rámci republiky v různých informačních systémech Technologie třívrstvá architektura s databázovým a aplikačním serverem ORACLE objektové komponenty Business Intelligence Beans (BIB) přístup prostřednictvím webového prohlížeče u uživatelů není vyžadováno žádné nadstandardní hardwarové či softwarové vybavení přístup k systému umožněn pouze z vyjmenovaných IP adres

3 RAMIS PŘÍNOSY RAMIS Mezi přínosy a výhody systému patří zejména: koncentrace informací z různých zdrojů prezentační vrstva s bohatou funkcionalitou formy zobrazení dat vhodné pro další analýzu (tabulky, grafy, mapy) možnost globálního i detailního pohledu na realitu sledovaného území uchování historických informací (sledování vývojových trendů) možnost vzájemného srovnávání organizací či územních celků (obce, správní obvody ORP, územní obvody krajů) možnost propojení a analýzy údajů z různých věcných oblastí možnost vytváření a ukládání si vlastních (uživatelských) výstupů dle aktuálních potřeb a požadavků přístup k údajům z různých věcných oblastí, za různá časová období, různé územní celky a organizace s možností vzájemného srovnávání

4 RAMIS ZAJIŠTĚNÍ PROVOZU A DATOVÉHO FONDU RAMIS nákup a instalace technologie serverového jádra (2003 – 2004) smluvní zajištění hostingu mezi Českým Telecomem, a.s. a MV ČR smluvní zajištění provozu RAMIS mezi PVT, a.s. a MV ČR získání statutu orgánu státní statistické služby pro MV ČR zajištění dat mezi MV ČR a správci datových fondů MV ČR z titulu správce systému smluvně zajišťuje datový obsah RAMIS složitý smluvní a organizační proces na úrovni jednotlivých ministerstev, smlouvy uzavřeny s ČSÚ, MPSV ČR, MD ČR, MZ ČR, MŠMT ČR v průběhu roku 2005 získání souhlasů zpravodajských jednotek (organizací) k využití jimi vykazovaných údajů v RAMIS prostřednictvím MV ČR zajištění licencí RAMIS pro krajské úřady, obce s rozšířenou působností a případné další zájemce z veřejné správy

5 RAMIS DATOVÝ FOND RAMIS Systém byl na základě smluvního zajištění naplněn daty z datových bází následujících institucí: Český statistický úřad (demografie, osídlení, atd.) Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR (dávky a služby, zařízení sociální péče, dávky SSP) Ministerstvo zdravotnictví ČR (resp. ÚZIS ČR – vybavenost a kapacity zdravotnických zařízení) Ministerstvo vnitra ČR (resp. Policie ČR - kriminální statistika) Ministerstvo dopravy ČR (resp. ŘSD ČR – silniční databanka) Ministerstvo financí ČR (ARIS – nutný souhlas krajů) V nejbližším období budou pro RAMIS z důvodu jejich zpracování správcem dodána aktuální data: Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR (resp. ÚIV – regionální školství) Aktualizace údajů v RAMIS je závislá na sběru a zpracování dat orgány státní statistické služby dle zákona č.89/1995 Sb., o státní statistické službě a uzavřených smlouvách.

6 RAMIS PROVOZ RAMIS Podmínky přístupu krajů a obcí do RAMIS podepsaná smlouva o provozu s PVT, a.s. zajištěné souhlasy organizací pro prezentaci statisticky důvěrných (individuálních) údajů v RAMIS (v současnosti má souhlasy zajištěny Kraj Vysočina a Jihočeský kraj) poskytnutí IP adresy serveru, ze kterého přistupuje úřad do veřejné sítě Internet, nebo přístup přes GovNet vyplněná tabulka s definicí přístupových práv (stanovení skupin, oblastí přístupu a uživatelů) Provozní doba systému garance provozu v pracovní dny bezplatná služba na podporu systému HELPDESK

7 RAMIS DALŠÍ ROZVOJ RAMIS Možnosti rozvoje RAMIS vzhledem k orgánům veřejné správy (kraje, obce s rozšířenou působností): rozšíření systému o další odvětví či věcné oblasti, např.: cestovní ruch kultura a sport zemědělství životní prostředí … Možnosti rozvoje RAMIS vzhledem k orgánům krizového řízení: vytvoření centrálního datového úložiště informací potřebných při zpracování krizových plánů pro řešení krizových situací rozšíření stávajícího datového fondu RAMIS o další data z centrálních zdrojů a dále o data získaná individuálním sběrem

8 RAMIS UKÁZKA VÝSTUPŮ

9 RAMIS Děkuji za Vaši pozornost On-line připojení k RAMIS v místnosti….