Jídlo a chuť VY_32_INOVACE_Čp.17.06.1 z 1 Mgr. Pavlína Šantrochová Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené, Liberec, Lužická 920/7, příspěvková organizace Číslo šablony: Ročník: X. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Byl uskutečněn z prostředků grantového projektu OPVK. VY_32_INOVACE_Čp.17.06.1 z 1
Škola: Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené, Liberec, Lužická 920/7, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3452 Název projektu: Kvalita, interaktivita a kreativita (KIK) Název šablony: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název výukového materiálu: Jídlo a chuť Autor výukového materiálu: Mgr. Pavlína Šantrochová Datum (období), ve kterém byl vzdělávací materiál vytvořen: 7.7.2013 Stupeň a typ vzdělávání: základní vzdělávání – speciální I. Vzdělávací obor a tematický okruh: Lidské tělo Ročník, pro který je výukový materiál určen: X. Druh učebního materiálu: prezentace Anotace: Prezentace slouží k seznámení žáků interaktivním způsobem s lidským tělem. Klíčová slova: lidské tělo, hlava, uši, oči, obličej, jazyk Druh interaktivity: kombinovaná
ŽENA MUŽ PUSA
HOŘKÝ KYSELÝ SLANÝ SLADKÝ JAZYK A CHUTĚ
ZUBY KOUŠOU
KOUSEK ROHLÍKU JEDNO SOUSTO KOUŠE TRÁVÍ VYLUČUJE
TLUSTÝ HUBENÝ
Metodický postup: Hodina: Jídlo a chuť Čas: 30 minut 3. snímek - Postavy muž x žena 4. snímek – jazyk - Jazyk a chutě – hořký, kyselý, slaný a sladký 5. snímek – kousání - Kousání potravy 6. snímek – trávení Trávení potravy – kousání, trávení, vylučování 7. snímek – tlustý x hubený - Nezdravá strava x zdravá strava a pohyb, co má člověk jíst?
Zdroje: Snímky 3, 4, 5, 6, 7 – Pavlína Šantrochová