Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VY_32_INOVACE_Čp.16.06 1 z 1 Jak se oblékáme během roku? Mgr. Pavlína Šantrochová Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené, Liberec, Lužická.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VY_32_INOVACE_Čp.16.06 1 z 1 Jak se oblékáme během roku? Mgr. Pavlína Šantrochová Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené, Liberec, Lužická."— Transkript prezentace:

1 VY_32_INOVACE_Čp.16.06 1 z 1 Jak se oblékáme během roku? Mgr. Pavlína Šantrochová Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené, Liberec, Lužická 920/7, příspěvková organizace Číslo šablony: Ročník: VIII. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Byl uskutečněn z prostředků grantového projektu OPVK.

2 Škola: Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené, Liberec, Lužická 920/7, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3452 Název projektu: Kvalita, interaktivita a kreativita (KIK) Název šablony: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název výukového materiálu: Jak se oblékáme během roku Autor výukového materiálu: Mgr. Pavlína Šantrochová Datum (období), ve kterém byl vzdělávací materiál vytvořen: 12. 5.2012 Stupeň a typ vzdělávání: základní vzdělávání – speciální I. Vzdělávací obor a tematický okruh: např. Člověk a příroda Ročník, pro který je výukový materiál určen: VIII. Druh učebního materiálu: prezentace Anotace: Prezentace slouží k seznámení žáků interaktivním způsobem se změnami v přírodě v závislosti na střídání ročních období. Přibližuje změny oblékání, které jsou pří změnách počasí. Klíčová slova: oblečení, roční období, počasí, spodní prádlo, pláštěnka Druh interaktivity: kombinovaná

3 Jaro

4 Léto

5 Podzim

6 Zima

7

8 Oblékni si panenku Znovu Konec

9 Metodický postup: Hodina: Člověk a příroda – Jak se oblékáme během roku? Čas: 30 minut 3. snímek - seznámení s názvem hodiny Jak se oblékáme během roku? 4. snímek – Jaro - žák popíše, co vidí na obrázku – jak se holčička obléká na jaře - postupně uvidí, co si oblékne – punčochy, triko, boty, sukně 5. snímek – Léto - žák popíše, co vidí na obrázku – jak se holčička obléká v létě - postupně uvidí, co si oblékne – šaty, sandále, triko, kraťasy, sukně, klobouk, kabelka 6. snímek – Podzim - žák popíše, co vidí na obrázku – jak se holčička obléká na podzim - postupně uvidí, co si oblékne – punčochy, triko, kalhoty, boty, svetřík, pláštěnka, holínky, deštník 7. snímek – Zima - žák popíše, co vidí na obrázku – jak se holčička obléká v zimě - postupně uvidí, co si oblékne – ponožky, triko, kalhoty, svetr, kabát, zimní boty, šála, rukavice, kulich 8. snímek - opakování -žák popíše, co vidí na obrázku – závěrečné opakování, porovnání všech obrázků– hledání a popsání rozdílů 9. snímek – oblékni si panenku - žák si může prakticky vyzkoušet oblékání panenky, učitel zadává počasí, do kterého má žák panenku obléknout

10 Zdroje: Snímky 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 – © Pavlína Šantrochová


Stáhnout ppt "VY_32_INOVACE_Čp.16.06 1 z 1 Jak se oblékáme během roku? Mgr. Pavlína Šantrochová Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené, Liberec, Lužická."

Podobné prezentace


Reklamy Google