K l á r a a d a m o v á. k l á r a a d a m o v á.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
P Ř E K R Ý V Á N Í S Y M B O L Ů P Ř E K R Ý V Á N Í S Y M B O L Ů
Advertisements

Putovní výstava obrazů Jiří Šedý NEBÝT NA SVĚTĚ ZBYTEČNÝ  Výstavu pořádá o.p.s. Ovečka v rámci osvěty, tj. seznámení veřejnosti s problematikou Downova.
divadelní inscenace ze vzpomínek, veršů a Pohádek pro nehodné děti připomínající dávný svět Prévertova dětství, v němž mnozí z nás poznávají.
m i r o s l a v a t r i z u l j a k o v á malířka, restaurátorka narozena 1955 v Olomouci Absolventka SUPŠ v Uherském Hradišti, obor užité a propagační.
Keramika 2 Chemie VY_32_INOVACE_235, 12. sada, CH ANOTACE
M Ě S T O J A K O M Í S T O P R O Č L O V Ě K A TRIALOG – brněnský institut rozvoje občanské společnosti Unie výtvarných umělců Olomoucka Kulturní sdružení.
Psaní i/y v koncovkách sloves
R O S T I S L A V P O S P Í Š I L H U D E B N Í C I, P T Á Č N Í C I A K R A J I N Y l i s t o p a d G a l e r i e A v i a t i k.
Není člověk ten, který by se líbil lidem všem…
Já a příroda.
Za rok už budu školák!!! 14.ZŠ ROZMARÝNOVÁ MOST.
Moji mazlíčci Chicco a Delphine sea siberian heart.
Srdce z lásky darované.
Druhy porcelánových výrobků a soupravy užitkového porcelánu.
d r a č í s t r o m kombinovaná technika dagmar p e t r á š k o v á.
Narodila jsem se v Praze Po maturitě na gymnáziu jsem vystudovala Vysokou školu uměleckoprůmyslovou v Praze, v atelieru prof. O. Eckerta Po jejím.
m a r e k t r i z u l j a k malíř, sochař, sklářský výtvarník narozen 1953 v Bratislavě Absolvent Střední uměleckoprůmyslové školy sklářské v Železném.
Od návrhu k výrobku.
Sídlo: Kolárova 41, Oleška IČO: DIČ: CZ
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ilona Trojánková. Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
Keramika 1 Chemie VY_32_INOVACE_234, 12. sada, CH ANOTACE
Název projektu: Všechno v mém životě souvisí „MINIPODNIKY“ Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.00/ Všechno v mém životě souvisí AC Education s.r.o. |
Keramika po 2. světové válce
Nejkrásnější kraslice z celé České republiky je možné vidět v Kulturním domě v Libotenicích, kde každoročně probíhá výstava.
P O U T N Í K olej malíř, restaurátor narozen 1955 v Brně studia : 1971 – 1975 Střední uměleckoprůmyslová škola v Uherském Hradišti 1975 – 1980 Akademie.
h e l e n a s a m o h e l o v á narozena 1941 v Praze studia : Střední uměleckoprůmyslová škola Praha VŠUP Praha, ateliér keramiky a porcelánu Od.
O B L I Č E J O B L I Č E J HLAVA TRUP DOLNÍ KONČETINA PAŽE NOHA HORNÍ KONČETINA KRK.
HANA LANGOVÁ - VEPŘEKOVÁ
Všechno v mém životě souvisí
ČLOVĚK A JEHO SVĚT VY_32_INOVACE_ 20_Lidé kolem nás
M A R T A T A B E R Y O V Á narozena v Olomouci absolvovala Vysokou školu uměleckoprůmyslovou v Praze Je členka Mezinárodní keramické akademie AIC.
Podstatná jména rodu středního
Regionální dějepisně zeměpisný katalog Třeboňska
dagmar p e t r á š k o v á d r a č í s t r o m kombinovaná technika.
H E L E N A H L U Š I Č K O V Á.
Vázička Potřeby: keramická hlína, glazura, plechovka, papír, samolepky, dřívko, houbička, štětec.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
P O U T N Í K malíř, restaurátor narozen 1955 v Brně studia : 1971 – 1975 Střední uměleckoprůmyslová škola v Uherském Hradišti 1975 – 1980 Akademie.
1. Již za horami v dáli ztemněla jasu zář a v stíny tmy se halí v podvečer země tvář. Kde slunko krátce jen nám milosti své přálo a zimomřivě hřálo, je.
Karolinka-město ve kterém žiji
Petr B O R E Č E K, „Směřování“.
Název projektu: Všechno v mém životě souvisí „MINIPODNIKY“ Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.00/ Všechno v mém životě souvisí AC Education s.r.o. |
Architektura tužkou a ve 3D
Vzory podstatných jmen - procvičování
Turistické informační centrum Poděbrady Nám. Jiřího 19, Poděbrady Tel.: V TURISTICKÉ SEZONĚ duben -
Fairtradové město Litoměřice Únor 2011 – komise ZM ustanovila Řídící / pracovní skupinu pro fair trade Duben 2011 – RM schválila Deklaraci.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Co je to domov? DOMOV Domov je máma, táta a sourozenci … Domov je můj pokoj, hračky, knížky … Domov je náš dům, byt, obývák, kuchyň, ložnice,
..kam jdu a odkud přicházím.. Sestavil: Willi Nowak.
Svět a lidé kolem nás Eliška Švihlová. LIDÉ s PŘÍRODOU Lidé občas dělají nezdravé věci které jsou nebezpečné jak pro ně tak i pro přírodu jako třeba KOUŘENÍ.
ADÉLKA KUTILOVÁ studentka sekundy
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676
Šance pro každého žáka Základní škola a Praktická škola U Trojice
V VY_32_INOVACE_16_MATEMATIKA_2_SLOVNÍ ÚLOHY Dětský domov, Základní škola a Střední škola, Duchcov, Školní 1, příspěvková organizace Registrační číslo:
Datum vytvoření březen 2013 Ročník 2. Vzdělávací oblast obor
VY_32_INOVACE_13_04_podstatná jména (pády, správné tvary)
Velikonoční ovečka VY_32_Inovace_04MD-2
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
VY_32_INOVACE_
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.1.Bal.09_Slovo_a_věta Datum:
Název školy: Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny Autor:
Praxi z VV jsem vykonávala na ZŠ Úvoz v 1. třídě.
Podpora technického nadání na Základní škole Ostrava, Matiční 5, přísp
NEPRAVIDELNOSTI VĚTNÉ STAVBY
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police n. M.,
Základní škola speciální, 2. stupeň Člověk a příroda Mgr. Eva Lichá
Autor: Mgr. Věra Voborníková Datum: Název: VY_52_INOVACE_17_VLASTIVĚDA
NEPRAVIDELNOSTI VĚTNÉ STAVBY
Hody, hody, doprovody, jaro už je vskutku tady....
Transkript prezentace:

k l á r a a d a m o v á

„Moje máma, Olga Babrajová, byla malířka „Moje máma, Olga Babrajová, byla malířka. Domov voněl terpentýnem a taky jsme měli maličkou keramickou pícku, ve které máma občas pálila své drobné keramické plastičky. Pokaždé, když tu pícku otevírala, s úžasem jsem sledovala, co žár udělá s hlínou a glazurami. Po ukončení studia architektury a krátké praxe v oboru jsem se rozhodla spolupracovat s mámou v její keramické dílně v Brně. Teď pracuji ve své dílně v Omicích u Brna, bohužel bez maminky, i když pod kůží cítím její pohled na svět a krásno. Keramika dává velkou škálu výrazů. Někdy se věnuji drobné tvorbě s detaily, jindy mě upoutá tvořit varianty čistých plastických tvarů. Taková je keramika a já chci pokaždé zažít při otevření pece ten okamžik fascinace z dětství.“

narozena 1948 v Kroměříži absolvovala FAST VUT v Brně od roku 1979 samostatně vystavuje u nás i ve světě, účastní se kolektivních výstav a má řadu realizací v architektuře je členkou Sdružení keramiků Brno, žije a pracuje v Omicích u Brna

drátovaný servis s růžemi

drátované hrníčky a zvonek

kraklovaná váza

kraklovaný talíř

kraklované talíře kraklované vázy

velikonoční vajíčka

velikost vajec A-B

bonboniéry – atlasky

domečky – dózy domek – květináč

tři králové – svícny, vázy

z cyklu antropomorfní nábobí

váza

vázy

olé, olé…

miska na hrozny

fontány

prázdniny u moře – kachle město – mozaika z kachlí

portrét

fotografie irena armutidisová a z archivu autorky dagrpet@seznam.cz 2007 fotografie irena armutidisová a z archivu autorky vyrobila dagmar petrášková

k o n e c