Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

M A R T A T A B E R Y O V Á narozena v Olomouci absolvovala Vysokou školu uměleckoprůmyslovou v Praze Je členka Mezinárodní keramické akademie AIC.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "M A R T A T A B E R Y O V Á narozena v Olomouci absolvovala Vysokou školu uměleckoprůmyslovou v Praze Je členka Mezinárodní keramické akademie AIC."— Transkript prezentace:

1

2

3 M A R T A T A B E R Y O V Á

4 narozena v Olomouci absolvovala Vysokou školu uměleckoprůmyslovou v Praze Je členka Mezinárodní keramické akademie AIC v Ženevě Měla přes 70 autorských výstav, účastní se společných výstav a má mnohá ocenění z domova i ze světa. V architektuře vytvořila 155 reliéfních stěn (Florimex – Frankfurt, Kelsterbach, SNR, Kongresové centrum – Praha, Metro, stanice Smíchovské nádraží – Praha, Bernsersiel, Sonneninsel – SNR, Vstupní reliéf Bad Königstein – SNR, Reliéf „Vodopád“, Arrow – Hradec Králové atd.) Je zastoupena v muzeích v ČR i ve světě (Muzeum keramiky, Faenza – Itálie, Muzeum Howard Gardens, Cardiff - Velká Britanie, Muzeum Nashvile, Tennessee – USA, Uměleckoprůmyslové muzeum, Praha atd.)

5 Osobní pocity a pohledy na svět vyjadřuji keramickými obrazy i rozměrnými reliéfy s náměty z prostředí, které nás obklopuje. Neustálou inspiraci nalézám v krajinách, zahradách, flóře i fauně a také ve všedních věcech každodenního života. Modeluji nízký až vyšší keramický reliéf, který v dalším, technologicky náročném procesu, dotvářím barevnými glazurami. Snažím se celou svojí tvorbou a to jak monumentálními reliéfy, dotvářejícími architekturu staveb, tak i keramickými obrazy, určenými pro interiér, potěšit a pohladit duši vnímavého diváka.“ „Narodila jsem se v Olomouci, od mládí žiji a pracuji v Praze.

6 PANENKA NA DVOU ŽIDLÍCH 1979

7 LOUTKA VE ŠKATULI 1988 PRUHOVANÁ KRABICE S MUŠLIČKAMI 1988

8 ZAHRADA 1995

9 STROM 1998

10 KRAJINA PO BOUŘI 2001

11 ŠAŠEK NA FIALOVÉM PODKLADU 2002 ŠAŠEK S KOČKOU 2002

12 POSVÍCENSKÝ KOLÁČ 2005

13 KVETOUCÍ KOPEC 2006

14 dagrpet@seznam.cz 2 0 0 7 vyrobila DAGMAR PETRÁŠKOVÁ fotografie z archivu autorky hudba JIŘÍ SUCHÝ & OTA OLŠANÍK

15


Stáhnout ppt "M A R T A T A B E R Y O V Á narozena v Olomouci absolvovala Vysokou školu uměleckoprůmyslovou v Praze Je členka Mezinárodní keramické akademie AIC."

Podobné prezentace


Reklamy Google