Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Narodila jsem se v Praze Po maturitě na gymnáziu jsem vystudovala Vysokou školu uměleckoprůmyslovou v Praze, v atelieru prof. O. Eckerta Po jejím.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Narodila jsem se v Praze Po maturitě na gymnáziu jsem vystudovala Vysokou školu uměleckoprůmyslovou v Praze, v atelieru prof. O. Eckerta Po jejím."— Transkript prezentace:

1

2

3

4 Narodila jsem se v Praze Po maturitě na gymnáziu jsem vystudovala Vysokou školu uměleckoprůmyslovou v Praze, v atelieru prof. O. Eckerta Po jejím ukončení jsem se věnovala hlavně užitkové keramice a drobné plastice Vždy jsem považovala za stejně potřebnou a zajímavou užitou a volnou tvorbu, obě se navzájem ovlivňovaly a prolínaly, přitom rozdíly mezi nimi mizely Mám několik zdrojů inspirace Ráda se nechávám ovlivnit imaginací poezie (Bašó, Hrubín, lidové písně) Nevyčerpatelně mne inspiruje příroda Vzrušuje mne napětí mezi živou přírodou a civilizací Porcelán jsem si zamilovala už na školní praxi v továrně Umožňuje jemné tvarování detailů, uplatnění jasných i tlumených barev... Vystavovala jsem v Mnichově, Norimberku, Stuttgartu, Faenze, Miláně, Madridu, Barceloně, Vídni, Stockholmu, Bernu, Budapešti, Kolíně nad Rýnem. V Čechách v Karlových Varech, Chebu, Mariánských Lázních, Železném Brodě, Brně, Chrudimi, Kolíně a několikrát v Praze

5 T Ř E T Í S T A D I U M kamenina, ocel

6 S P O J E N C I kamenina, ocel

7 D Á M A porcelán, papírová hmota

8 P R I N C porcelán, sklo, vlna

9 R O Z H O V O R Y porcelán V L N A porcelán

10 E K O R O K O V Á N Í porcelán

11 S Á M porcelán

12 R O Z H O V O R porcelán

13

14 D A V porcelán H E M Ž E N Í porcelán

15 P O C T A V. B O Š T Í K O V I I papírová hmota, porcelán

16 H N Í Z D E Č K A papírová hmota, porcelán

17 N E B E, P E K L O, R Á J papírová hmota, porcelán

18 2 0 0 7 vyrobila Dagmar Petrášková fotografie z archivu autorky Dagmar Petrášková

19


Stáhnout ppt "Narodila jsem se v Praze Po maturitě na gymnáziu jsem vystudovala Vysokou školu uměleckoprůmyslovou v Praze, v atelieru prof. O. Eckerta Po jejím."

Podobné prezentace


Reklamy Google