Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Velikonoční ovečka VY_32_Inovace_04MD-2

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Velikonoční ovečka VY_32_Inovace_04MD-2"— Transkript prezentace:

1 Velikonoční ovečka VY_32_Inovace_04MD-2
Dagmar Matúšů ZŠ a MŠ Nedašov

2 Anotace tento výukový materiál obsahuje pracovní postup
výroby ovečky z polystyrenového vajíčka formou prezentace Autor Dagmar Matúšů Datum zhotovení březen 2012 Jazyk český Očekávaný výstup pracuje se podle jednoduchého slovního návodu a předlohy, pracuje se s různými druhy papíru Speciální vzdělávací potřeby žádné Klíčová slova ovečka, polystyrenové vajíčko, pracovní postup, práce s papírem, stříhání, lepení Druh učebního materiálu prezentace Druh interaktivity aktivita Cílová skupina žák Stupeň a typ vzdělání základní vzdělávání – první stupeň Typická věková skupina třída Celková velikost ,97 MB

3 VELIKONOČNÍ OVEČKA

4 POMŮCKY kousek vaty tekuté lepidlo bílý výkres nůž fixy barevné papíry
barevný drátek polystyrenové vajíčko nůžky

5 PRACOVNÍ POSTUP Nejprve si nožem odřízneme asi 1cm od širšího konce vajíčka tak, aby pevně stálo. Menší část již nepoužijeme. Potom vajíčko pomalujeme fixy podle své fantazie. Podle šablony obkreslíme na výkres hlavu.

6 Šablona hlavy

7 Na vystřiženou šablonu hlavy domalujeme oči, čumáček, uši a přilepíme chocholku z vaty. Hotovou hlavu přilepíme k užšímu konci vajíčka a z barevného papíru vyrobíme nohy a kytičku dle vlastní fantazie. Z drátku zhotovíme ovečce ruce a kytičku přilepíme k jedné z nich. Nohy z papíru přilepíme ke spodní straně vajíčka.

8

9 Jelikož jsou Velikonoce za dveřmi, můžeme ovečku použít jako hezkou dekoraci do pokojíčku.

10 METODIKA Prezentace pomáhá učiteli při tradiční frontální výuce praktických činností ve třídě. Vysvětluje pracovní postup při výrobě ovečky z polystyrenového vajíčka. Může být také využita při samostatné práci žáků, kde si učitel může ověřit schopnost žáků samostatně pracovat a číst s porozuměním.

11 POUŽITÉ ZDROJE bih=624&gbv=2&tbm=isch&tbnid=M8kCxjsONf0- _M:&imgrefurl= %27&docid=G8JsCEKOwx33WM&imgurl= op.cz/s/F39-Q- GB0446.jpg&w=386&h=504&ei=UmZTT7zNA4LRhAec7- HNCw&zoom=1&iact=rc&dur=253&sig= &page=2&tbnh=140&tbnw=109&start=21&ndsp=28&ved=1t:429,r: 0,s:21&tx=32&ty=88 fotografie – archiv autorky


Stáhnout ppt "Velikonoční ovečka VY_32_Inovace_04MD-2"

Podobné prezentace


Reklamy Google