Jižní MORAVA Připraveno v roce 2008 Svatý kopeček.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Přátelé dobrého vína a adrenalinu,
Advertisements

Prezentaci vytvořil Jan Havlík
Nápoje Člověk potřebuje denně asi 3 litry vody, z toho nejméně 1 litr v nápojích. Nedostatek tekutin se projevuje bolestmi hlavy, suchou pletí a tvorbou.
Jana Hanosová a Jan Palán
Historické památky města MIKULOV
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Projekt CZ.1.07/1.1.38/ Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku uměleckých řemesel a oborů gastro TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
Vinné i (ne)vinné produkty - nové turistické lákadlo vinařských regionů Operační program přeshraniční spolupráce Slovenská republika Česká republika.
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Cukry II VY_32_INOVACE_CH1 – 19 AUTOR: Mgr. Jana Krajinová
Výroba MEDOVINY. Nezbytnost včel… V přírodě nezastupitelné – ekologická stabilita 1 včelstvo/rok – 137x větší finanční přínos pro společnost než ve formě.
VY_32_INOVACE_10_GAS_546_Sob
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
CHAMPENOIS Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Pavlína Šmachová. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola,
třída: Vřeckovýtrusé houby - vřeckaté
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Paníčková. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava,
BIOTECHNOLOGIE KVASNÝ ETHANOL.
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
výroba piva – kvašení a dokvašování
Druhy piva, skladování piva
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Výroba vína II.
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceJižní Morava Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Umisťuje regiony na mapě, ústně rekapituluje.
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
TRANSVASALS Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Pavlína Šmachová. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola,
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Projekt CZ.1.07/1.1.38/ Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku uměleckých řemesel a oborů gastro TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
Otázky na kvašení VY_32_INOVACE_G2 - 03
VÝROBA TOUSTOVÉHO CHLEBA
Výlet autem do Mikulova a Valtic ÚVOD Naše první zastavení bylo v Pasohlávkách s prohlídkou areálu AQUALAND MORAVIA. Další zastavení byla návštěva.
OXID UHLIČITÝ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Pavlína Šmachová. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná.
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Podávání vína Stolničení KC1.
Lihovarství Lihoviny jsou alkoholické nápoje obsahující nejméně 15 % obj. alkoholu (kromě vína a piva), vyhláška č. 57/2003 Sb. Destilát – etanol ze zkvašené.
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
Ročník:2. Vzdělávací obor: Hotelnictví M/01 Kuchař – číšník – H/01 Předmět: Nauka o nápojích Tematický okruh: Sommeliérství Téma:Výroba šumivých.
VÝROBA PIVA Chemie 9. ročník Ing. Bc. Jitka Moosová ZŠ Benešov,
Vinařství na Slovácku. Slovácko se dá charakterizovat jako kraj vinic a vína.Téměř u každé vesnice je nějaká vinece nebo vinné sklepy.Na Moravě ze 4 podoblastí.
Kvasinky Obr. 1: Kvasinka pivní vypracovala: Mgr. Monika Štrejbarová.
VY_32_INOVACE_21_Kvasinky Identifikátor školy:
PÁLAVA. Pálava je skutečným přírodním klenotem České republiky, chráněnou krajinnou oblastí byla vyhlášena v roce CHKO Pálava leží v nejteplejší.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_ Města Jihomoravského kraje Téma: Česká republika jako součást.
Zlepšování podmínek pro výuku technických oborů a řemesel Švehlovy střední školy polytechnické Prostějov registrační číslo : CZ.1.07/1.1.26/
Ing.Lenka Bombera Piskačová. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_12_INOVACE_OV57 Název školy SPŠ.
Technika obsluhy – Suroviny pro přípravu míchaných nápojů Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2.
Technika obsluhy – Servis sektu Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 – inovace a zkvalitnění.
Technika obsluhy – Výroba bílého vína Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 – inovace.
Vzdělávací oblast:Odborné vzdělávání Tematická oblast:Nápojová gastronomie Název vyučovací oblasti:Jakost, skladování a vady vína Ročník / obor studia:2.
Střední škola služeb a řemesel Stochov J. Šípka 187, EU peníze školám Projekt Evropské peníze Stochovu reg. č. CZ.1.07/1.5.00/
Střední škola služeb a řemesel Stochov J. Šípka 187, EU peníze školám Projekt Evropské peníze Stochovu reg. č. CZ.1.07/1.5.00/
Název školyZŠ Elementária s.r.o Adresa školyJesenická 11, Plzeň Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Číslo DUMu VY_32_INOVACE_ Předmět Přírodopis.
Ing. Lenka Bombera Piskačová. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_12_INOVACE_OV56 Název školy.
Střední škola služeb a řemesel Stochov J. Šípka 187, EU peníze školám Projekt Evropské peníze Stochovu reg. č. CZ.1.07/1.5.00/
Střední škola služeb a řemesel Stochov J. Šípka 187,
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Třídění vína Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Francie - Champagne Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
DERIVÁTY UHLOVODÍKŮ KARBOXYLOVÉ KYSELINY
Vliv rizika práce na pracovní úrazovost a na celkový stav pracovníků v zemědělství z pohledu BOZP Ing. Jaroslav Hotový, Praha 2019.
třída: Vřeckovýtrusé houby - vřeckaté
Digitální učební materiál zpracovaný v rámci projektu "EU peníze středním školám". Název projektu: Inovace a zkvalitnění výuky v SOŠ a SOU Sušice Registrační.
Prezentaci vytvořil Jan Havlík Obr. 1. Víno je alkoholický i nealkoholický nápoj typicky vznikající kvašením moštu z plodů révy vinné. Slovo víno pochází.
Transkript prezentace:

Jižní MORAVA Připraveno v roce 2008

Svatý kopeček

Plody jižní MORAVY

MIKULOV NA MORAVĚ Krajina Pálavských vrchů, vína a příjemných lidí. Je to město s dlouholetou vinařskou tradicí. Město kde se v letech vyráběla známá mikulovská VENUŠE. Krajina Pálavských vrchů, vína a příjemných lidí. Je to město s dlouholetou vinařskou tradicí. Město kde se v letech vyráběla známá mikulovská VENUŠE. Šumivé víno vyráběné klasickou metodou Kvašeno v lahvi

Několik pohledů na město

Nyní se vrátíme o několik roků zpátky a připomenem si zapomenutou dobu. Provedu Vás tehdejší výrobou šumivých vín v. šumivých vín v Mikulově. Píše se rok 1984

Mikulov na Moravě

Šumivé víno vzniká řádným kvašením vína v uzavřené lahvi. Přidané kvasinky rozkládají cukr na alkohol a oxid uhličitý. Ten se váže do vína a víno se tak stane šumivým.

Zde je víno určené jen pro výrobu sektu

Každá láhev se myje

Víno s přídavkem cukru a kvasinek se plní do lahví

Zde se uzavírá zátkou

Tady se zajišťuje zátka sponou

Lahve se ukládají do kvasírny asi na měsíc

Po vykvašení jsou lahve uloženy do sklepa. Tlak v lahvi je 6 at.

V sklepě při teplotě 12°C zraje víno několik měsíců

Na stojanech se setřásají kaly

Každý den se musí lahvemi otáčet

Kaly jsou setřeseny na zátce a víno musí ještě odpočívat

Odkalování vín je důležitá operace

Tlak vystřelí usazený kal z hrdla ven

Nyní se do vína přidává expediční likér

Do hrdla se vtlačí nová zátka

Zátka se zajistí sponou

Přidaný expediční likér se musí promíchat

Adjustace lahví se provádí jen ručně

Pohled do dílny

A to je ona mikulovská VENUŠE

Rok 1984

Rok 1995

K lidskému štěstí a k směvné pohodě patří protřený stůl, víno přátelé a hudba HOMÉR

Na zdraví!