DOBRÝ DEN. Kdo jsme? Občanská inspirace je nezisková organizace, která od roku 1998 podporuje pestrý tvořivý a šťastný život dětí i dospělých zejména.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Občanské sdružení Brouček
Advertisements

Mateřská škola Olomouc - Holice
NIPOS TANEČNÍ A POHYBOVÁ VÝCHOVA z pohledu Národního informačního a poradenského střediska pro kulturu 1) výzkum 2) vzdělávání 3) příklady.
VZNIK A VÝVOJ PROJEKTU Mezinárodní festival dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět Projekt Vzdělávání o lidských právech s použitím dokumentárních.
Ekologická výchova v Zoo Ostrava
Rodinné centrum Kamarád Nenuda o.s.: Enkaustika pro rozvoj osobnosti Mgr. Ivana Scharfová
V ÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ ABC Rok 2012.
Projekt Inspirace pro rovné šance je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Evropský sociální fond napomáhá v rámci zemí ES.
Asociace pomáhající lidem s autismem
„Rodinné centrum Kamarád – Nenuda o. s
Petr Kurz Krasec, o.s. Fr. Šrámka České Budějovice KRAjská Síť Environmentálních Center
ROZVÍJEJÍCÍ AKTIVITY V PROCESU VÝUKY V PRAXI
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Nadace Terezy Maxové Programu Iniciativy Společenství Equal
RYTMUS, o.p.s – od klienta k občanovi
Eko-info centrum Ostrava občanské sdružení založeno v roce 1999 Hlavní cíle v oblasti: ochrany životního prostředí a udržitelného rozvoje ochrany životního.
Národní institut dětí a mládeže MŠMT Centrum ekologické výchovy DŘÍPATKA pracoviště pro školní i mimoškolní environmentální výchovu, vzdělávání a osvětu,
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
CHCI BÝT JAKO VY ZŠ VELTRUSY Projekt schválený Zastupitelstvem Středočeského kraje v rámci 2. výzvy 2. globálního grantu v oblasti podpory 1.2 Rovné příležitosti.
Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Environmentální Vzdělávání a výchova.
Lidé kolem nás…….. Speciální mateřská škola Blanická 16 Olomouc
ZÁKLADNÍ ŠKOLA VEŘOVICE
Základní škola a Mateřská škola, Podolí příspěvková organizace 1.
Podprogram Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2014 RNDr. Jarmila Dupejová Odbor životního prostředí a zemědělství.
Masarykova základní škola
Strategický plán rozvoje školy pro období 2006 – Základní škola praktická a Základní škola speciální, Liberec, Orlí 140/7, příspěvková organizace.
EVVO v Plzeňském kraji.
Komunitní a otevřená škola
Prázdninová nabídka pro pražské děti a mládež Hlavní město Praha podpořilo v roce 2010 prázdninové aktivity pro děti a mládež částkou cca 6,5 milionu.
Komunitní centrum Amaro Phurd - Pražská
Plán rozvoje Kamarádi Stochov Vize Krátkodobý plán na příští rok 2006 Střednědobý plán do r.2010 Dloouhodobý plán do r.2025.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
BUDOUCNOST Úspěch pro každé dítě. Ve znamení inkluzivního vzdělávání.
„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Projekt: „Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“
Mateřská škola, základní škola a střední škola Daneta, s.r.o.
Psychologická problematika rodin s dvojčaty a vícerčaty Olomouc PhDr.Petra Tenglerová.
Projekt klubu „gWay“ na Ukrajině. Proč projekt gWay? projektem klubu „gWay“ chceme reagovat na současné potřeby celé Ukrajiny a konkrétně jednoho regionu.
Poradenství v sociálních službách. Sociální poradenství Základní Odborné.
ZŠ ZACHAR, Kroměříž Z D R A V Á Š K O L A.  Prostředí školy  Věcné  Sociální  Organizační  Zdravé učení  Smysluplnost  Možnost výběru, přiměřenost.
SPOLEČNOST TADY A TEĎ o.p.s. Michaela Hirtová, Hana Moravcová.
OBLASTNÍ CHARITA MOST NÍZKOPRAHOVÉ ZAŘÍZENÍ PRO DĚTI A MLÁDEŽ ZASTÁVKA DUCHCOV.
Tandem Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Koordinierungszentrum Deutsch-Tschechischer Jugendaustausch Jan Lontschar, Iva Tesařová Diskusní.
Galerie - prostor pro zábavu i vzdělávání nabídka programů pro střední školy a možnosti spolupráce.
LIGA o. p. s. Bruntál Vznik Poskytování registrovaných sociálních služeb Zvyšování zaměstnatelnosti Vznik a podpora vzniku pracovních míst.
Občanské sdružení D.R.A.K. Oblačná 450/ Liberec 5
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
CZ.1.07/1.2.00/ Příjemce dotace: Organizace pro pomoc uprchlíkům (OPU) OPU je nevládní neziskovou organizací, která se od svého založení v roce.
Město Velké Hamry – inkluzivní opatření v oblasti vzdělávání Mgr. Štěpán Bolf, lokální konzultant.
Krajská konference EVVO 2016 Děti v přírodě – jde to i v Praze! 4. října 2016 SEV HMP Toulcův dvůr.
Kraslice, – Úvod – několik slov o projektu … – Naladíme se … – Nadané děti – Ing. Petr Čavojský / Mgr.
Plán PR a marketingové a propagační kampaně
ZŠ A MŠ KUNÍN ZAŘÍZENÍ MATEŘSKÁ ŠKOLA
Analytická část MAP pro SO ORP Český Brod
EKOLOGICKÁ VÝCHOVA V PRAXI UČITELE
MAP – Místní akční plán ORP RK
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
Programový rámec: Operační program Zaměstnanost
CENTRUM PRO TRÁVENÍ VOLNÉHO ČASU VE FRYMBURKU
Setkání zpracovatelů MAP ve Středočeském kraji
Subjekty a objekty veřejných politik
Program RP04-17 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2017
EKOLOGICKÁ VÝCHOVA V PRAXI UČITELE
Občanské sdružení ProCit, z. s
Konflikt, koření života
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Místní akční plán rozvoje vzdělávání pro Prahu 12
Š A B L O N Y II.
Dobré příklady z praxe aneb Jak to chodí u nás
TyfloCentrum Brno, o.p.s. Naším posláním je pomáhat nevidomým a slabozra-kým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu.
Základní škola a Mateřská škola Kozlov, příspěvková organizace
Transkript prezentace:

DOBRÝ DEN

Kdo jsme? Občanská inspirace je nezisková organizace, která od roku 1998 podporuje pestrý tvořivý a šťastný život dětí i dospělých zejména v místech svého působení v Praze 14 – na Černém Mostě a v Praze 6 – Bubenči.

Co umíme? Sdružení Občanská inspirace v současné době realizuje tyto aktivity: programy volnočasových aktivit pro děti i dospělé – pravidelné zájmové aktivity a otevřené jednorázové akce v Klubu Inspirace na Černém Mostě a v Centru inspirace a tvořivosti v Bubenči; program Rodina – kurzy a kroužky pro předškolní děti i rodiče zaměřené na výchovu k pozitivnímu rodičovství; program Ekoinspirace – ekovýchova dětí od předškoláků po starší školáky, pravidelné i jednorázové aktivity; Registrované sociální služby: bezplatné sociálně právní poradenství, nízkoprahový Ekoklub; Minigalerie Inspirace – prodej výrobků lidí z chráněných dílen.

Program Ekoinspirace Alternativní ekovýchovný program pro předškoláky – pravidelný kroužek rozvíjející zejm. environmentální senzitivitu dětí Ekoden na Černém Mostě – tradiční akce pro místní komunitu, hosté Ekodne (Tyflocentrum Praha, Ekodomov, Zajíček na koni) Ekoléto – příměstský tábor poslední týden v srpnu pro sídlištní děti Ekoden pro ZŠ – novinka v programu Pravidelný Ekokroužek pro mladší školní děti a Ekoklub pro starší školní děti – průřezové téma: úspora energií (projekt Active learning)

Ekoden pro ZŠ Projekt je zaměřen na uplatnění inovativních metod v environmentální výchově při celoškolní akci na základních školách. odborně sestavený program se širokým tematickým záběrem inspirace pedagogů – aktivizující metody učení, práce s pomůckami ekovýchovných NNO

Náplň Ekodne – inspirace pro ZŠ Na soutěžních stanovištích jsou využívány a prezentovány výukové materiály NNO zaměřujících se na environmentální výchovu a osvětu (např. Společnost pro zvířata, Paleta, Lesy Praha, Liga ekologických alternativ…).

V roce 2008 probíhala pilotní fáze programu za podpory MŠMT. Do programu se zapojilo 10 pražských základních škol: ZŠ Chvaly ZŠ Jana Wericha ZŠ Ratibořická ZŠ Bítovská ZŠ Resslova ZŠ Zárubova ZŠ TGM ZŠ Dr. E.Beneše ZŠ Vodičkova ZŠ Kuncova Zapojené školy

Ekoden na ZŠ „v akci“

Díky za pozornost Těšíme se na případnou spolupráci