Po dědečkovi z Čech jménem Stovoda Po otci Stowasser

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Křížovka k tématu sídla.
Advertisements

Martin Vildt Moskva a ruské památky.
Asuan - Egypt.
Hlavní město Praha Beznosková Šárka INFORMACE UBYTOVÁNÍ ZAJÍMAVOSTI
Londýn Lukáš Povišer (student tercie). Všechno je tam velice drahé. Skoro všechny městské autobusy jsou dvoupatrové a červené.
 Vysoké provize %  Neplatíte paušální poplatky (veškeré základní poplatky jdou na vrub RK).  Motivační bonusy po prvním roce práce  Po zapracování.
Zámek Dobříš Od Kačky H..
Obyvatelstvo a sídlo.
Určujeme podle několika hledisek:
Rakousko – sousední stát
Tato prezentace je hrazena z projektu:
Město a příměstské oblasti Obec, kde žiji. Město Většina obyvatel žije ve městech a v příměstských oblastech. Na předměstích byla postavena velká sídliště.
Rakousko.
Mýma očima New York City a W.D.C
Sluneční hodiny Zajímavost
PRAŽSKÉ PARKY Lunick Destin Ondongo Jakub Svoboda Lukáš Ridvan.
Savci-pes Nela chrástková 5.A 2011/2012.
Kultura a historie obce 3. ročník Autorem materiálu je Miroslava Šafránková ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Chamonix - Francia Aiguille du Midi.
Jméno autora: Mgr. Věra Kocmanová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_12_INOVACE_05_CJ_NP1 Ročník: I. Český jazyk a literatura Vzdělávací oblast:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_311_Zdeněk Jirotka, Saturnin AUTOR: Ilona Kozubová ROČNÍK,
Naše město Vizovice Nela Svačinová.
Architektonické skvosty rodinného bydlení v České republice
Hlavní postavou je zde Veronika Millerová, která si říká Ronnie. Její rodiče se rozvedou a otec se přestěhuje z New Yorku do malého městečka na pláži.
Řez Pravoúhlou a Malou Xaveriovou ulicí Analýza využití území 1 Fotografie území 1 Prostorově hmotová analýza 1 OBSAH Území 1 Schwarzplann Charakteristika.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_RUBMO_ESTETIKA_16 Název materiálu: Kulturní památky 2 Tematická oblast: Estetika, 1. ročník Anotace: Prezentace slouží.
SÍDELNÍ STRUKTURA ČESKÁ REPUBLIKA.
ČÍNSKÉ PŘÍSLOVÍ.
Brno-historie II. Mgr. Hana Hoberlová.
Architektura tužkou a ve 3D
V čase svém 1. V čase svém, v čase svém, Bůh vše stvořil nádherné v čase svém. Pane, uč mne každý den poznávat jen cesty Tvé, věřit Ti, že činíš vše v.
Karel Jaromír Erben 7. listopadu 1811 – 21. listopadu 1870.
Funkcionalismus v architektuře
Na pomezí bruselského stylu a brutalismu
Šumperk (Malá Vídeň).
1.Šablona:III/2Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_TOS_341 Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:TOS Tematická oblast:Baristika Téma:Historie.
EVROPA Stát, který jsem si vybral(a) a doporučuji ho i vám navštívit Název mé fiktivní cestovní kanceláře JMÉNO: TŘÍDA DATUM.
CZ.1.07/1.4.00/ METODIKA Výkladová prezentace – přechod stránky kliknutím, nadpis automatický, informace přicházejí po kliknutí, fotografie nabíhají.
Domov (bydlení).
Prezentaci vytvořila: Jiřina Hamplová, ředitelka.
Klasicistní architektura v Čechách Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802 – 4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Studená, okres Jindřichův Hradec Autor: Mgr. Hana Novotná Název : VY_32_INOVACE_3A14Čj9_Pravopis vlastních.
Autor projektu: Mgr. Michaela Kerdová VY_32_INOVACE_23_Liberec Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kluky, okr. Písek Autor: Marcela Ivanenková Číslo šablony: III/2 Datum: Název materiálu: VY_32_INOVACE_01_Vl.4.r.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kokory Číslo projektu: CZ.1.07/14.00/ Datum: Autor: Mgr. Miroslava Pospíšilová Název: VY_32_INOVACE_03_Z_ALPSKÉ.
Jméno autora Ing. Ladislav Novák Datum vytvoření Listopad 2011 Ročník9. Vzdělávacíoblastobor tematický okruh Člověk a příroda Zeměpis Hospodářský potenciál.
Výlet Akademie třetího věku, Totem RDC obor Historie místopis, pod vedením lektora pana Jiřího Oudese, začal na Dešenickém nádraží.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Jiří.
MÁME RÁDI PARDUBICE. Aneta Divišová, Klára Römerová 8. A Pernštýnské náměstí.
VELKÁ PÍSMENA Autor: Mgr.Dana Vagenknechtová
Tovární výroba a stroje v 19. století
Antonín Košíček Sára Šobková
Filipíny Vytvořila: Natálie Schulzová 6.A.
Autor: Mgr. Eva Procházková
PLZEN Plzeň je statutární město na západě Čech a metropole Plzeňského kraje. Leží na soutoku řek Mže, Radbuza, Úhlava a Úslava, z nichž vzniká řeka Berounka.
AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_05_07 Vlastnictví majetku
PŘÍRODNÍ SPOLEČENSTVA
Autor: Andrea Kolářová
Město a příměstské oblasti
Vy_32_INOVACE_67_Přístavek
Tematická průvodcovská služba
VY_52_INOVACE_21_ Vlastnosti rostlin
Chráněné bydlení Luhačovice Mlýnská Luhačovice
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
VLASTIVĚDA Místo, kde žijeme Město - vesnice
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
KLASICISMUS Přelom 18./19. STOLETÍ.
Školní výlet 2019 Rakousko, Německo
LITOMYŠL velkolepé renesanční zámecké sídlo ve stylu italské renesance
Kamýk nad Vltavou Počet obyvatel : 907
Transkript prezentace:

Hundertwasserhaus postaven v letech 1983-85 ekologem jménem Friedensreich Hundertwasser Po dědečkovi z Čech jménem Stovoda Po otci Stowasser Upravil si jméno na Hundertwasser. Velká voda jednou za 100 let mění vše co je jí v cestě.

Hundertwasser Jeho dílo se neomezuje jen na 3. Vídeňský okres ale v zemi, která má ve svém znaku konzervatismus a život bez emocí, je nepochopitelné, že úředníci města Vídně povolili výstavbu takových perliček uprostřed zástavby činžovních domů poplatných historii a zaběhanému stylu života.

Hundertwasserhaus V uvedené čtvrti jsou tři bloky poplatné jeho tvorbě 1)Činžovní dům A 2) Obchodní a informační středisko 3) Činžovní dům B 4) Zahrada s restaurací

Činžovní dům A

Obchodní středisko

Obchodní středisko vše co potřebuje turista ve dvou patrech

Osvětlení střechou

Podkrovní dveře a šikmá střecha

Hundertwasser-restaurace

Hundertwasser-restaurace-interiér

Letní posezení před restaurací

Dům B

Dům B interiér