Digitalizace sbírky listin obchodních rejstříků

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ivan Langer stínový ministr vnitřních věcí červen 2006
Advertisements

Projekt ePreskripce a poskytování údajů o vydaných LP
Nadpis Portál pro komunikaci s občany 1 Portál pro komunikaci s veřejností Portál pro komunikaci s veřejností DATRON, a.s. ing. Jaromír Látal projektový.
Zapojení do projektu Czech POINT. Základní informace Nejdřív! Smlouva s ČUZK (katastr nemovitostí)! •Výstupy z katastru nemovitostí jsou zpoplatněny 50,-
Založení družstva © Mgr. Iva Jermanová, advokátka.
Přístup k Základním registrům prostřednictvím projektu Czech POINT
ZPRACOVÁNÍ STŘEDNĚDOBÝCH PLÁNŮ DOPRAVNÍ OBSLUŽNOSTI ÚZEMÍ
Strategie implementace
Czech POINT Pohodlná komunikace.
Konference „10 let eGovernmentu v ČR“ Ivan Langer Praha, Senát Parlamentu ČR, 8. dubna 2010.
Individuální projekt Pardubického kraje na sociální služby.
Jeden cíl, společná cesta Ministerstvo vnitra České republiky Postup projektu CZECH POINT.
Přílohy související s podáním a realizací dotace z PRV Lipová, „Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Jiří Pospíšil, ministr spravedlnosti tisková konference
Základní registr obyvatel
Smluvní vztahy a registrace Jaroslav Žákovčík Praha
Mgr. Ing. Drago Sukalovský, starosta města Kuřimi
CENTRUM - POČÍTAČ OKRES - POČÍTAČ ZDRO JE OKRES-PRACOVIŠTĚ.
Realizační tým ICZ duben 2005
Informační systémy z hlediska Obchodního práva
Krajský úřad Libereckého kraje
Návrh způsobu řešení projektu a přípravy projektové dokumentace 1. Pracovní seminář – Financování internetizace knihoven Havlíčkův Brod.
Datové schránky a konverze dokumentů Zákon o eGovernmentu
Základní registry ve veřejné správě
Vydávání výstupů z informačních systémů veřejné správy
„Elektronické“ Veřejné zakázky Vladimír Šiška náměstek ministra ředitel sekce ISVS.
Prezentace Hradec Králové Registr živnostenského podnikání.
Základní rozdělení činností v podnikové informatice
EKONOMIKA OBCHODNÍ SPOLEČNOSTI Ing. Hana Kročová
Správní a dopravně správní evidence - IISSDE
Správní a dopravně správní evidence - IISSDE RNDr. Jiří Malátek Zástupce ředitele OIVS MV
Výstupy z informačních systémů veřejné správy Hradec
Czech POINT ve službách České pošty aneb Česká pošta ve službách Czech POINTU Petr Stiegler náměstek generálního ředitele pro veřejnou správu a eGovernment.
Jednotlivé projekty MSp
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Informační a komunikační technologie KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE Internet ve státní správě a samosprávě.
ISSS 2003 ePUSA – Elektronický portál územních samospráv – stav projektu ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
Elektronické podatelny právo a praxe ISSS Hradec Králové Jan Hobza
Budujeme důstojné vztahy lidí s moderním státem. Rejstřík trestů pro Czech POINT Budujeme důstojné vztahy lidí s moderním státem RNDr. Jaroslav Martaus.
Obchodní rejstřík ISSS 2006
OBCHODNÍ REJSTŘÍK. Označení materiálu: VY_32_INOVACE_EKO_1162Ročník:1. Vzdělávací obor: Ekonomika podniku Tematický okruh: Právní formy podnikání Téma:
Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1160Ročník:4. Vzdělávací obor: Ekonomika Tematický okruh: Hospodářský výsledek, daň z příjmu a účetní závěrka Téma:
Živnostenské podnikání Obchodní společnosti. Úvod Obchodní společnosti Obchodní společnosti Řídí se dle OBZ 513/1991 Sb.Řídí se dle OBZ 513/1991 Sb. Veřejná.
ÚČETNICTVÍ 3 4. KAPITOLA: ÚČETNICTVÍ 3 4. KAPITOLA: SPECIFIKA ÚČTOVÁNÍ V JEDNOTLIVÝCH PRÁVNÍCH FORMÁCH PODNIKÁNÍ – VEŘEJNÁ OBCHODNÍ SPOLEČNOST Vysoká.
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
Pravidla pro zadávání zakázek v IOP Závazné postupy pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných ze zdrojů.
Elektronizace veřejné správy eGovernment 20. duben 2009, 10 min. nové zákony, povinnosti a možnosti pro obce CzechPOINT, datové schránky, spisová služba.
Spolupráce ÚP ČR a LPS konference - Poslanecká sněmovna parlamentu ČR Mgr. Zdeňka Cibulková, Odbor pro sociální věci Generálního ředitelství.
MěÚ Tišnov nám. Míru 346, Tišnov Sál Městského kulturního střediska, Tišnov Technologické centrum ORP Tišnov Jiří Dospíšil, vedoucí OSVV Ing. Dušan.
Co je to Czech POINT garantovaná služba pro komunikaci se státem prostřednictvím jednoho univerzálního místa možnost získání a ověření dat z veřejných.
Agendové IS MPSV a ÚP Plán konsolidace a rozvoje Petr Krůček 1. náměstek ministryně 29. května 2013.
Základy práce s portálem CzechPOINT. 2 Úřad na cestě k lidem Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál Asistované místo výkonu veřejné správy.
SPOLEČNOST S RUČENÍM OMEZENÝM. Pojem patří mezi kapitálové společnosti (společníci neřídí přímo společnost, za závazky ručí omezeně s.r.o. je společnost,
Seminář pro žadatele v rámci Výzvy č. 2/ /11/2010 Ing. Iva Cahelová Ing. Kateřina Gřondilová Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa.
Katastr nemovitostí na internetu a reálné možnosti jeho využití fyzickými a právnickými osobami Č e s k ý ú ř a d z e m ě m ě ř i c k ý a k a t a s t r.
Workshop 3. června 2008, Praha Rozvoj služeb eGovernmentu v ČR a elektronizace zadávání veřejných zakázek Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor veřejného.
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
NÁVRAT Informativní seminář 7. října
CZECH SALES ACADEMY Hradec Králové – VOŠ a SOŠ s.r.o.
Živnostenský zákon a rejstřík II. – III. r./ Hotelnictví a turismus
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
Založení a vznik podniku II. – III. r./ Hotelnictví a turismus
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2014
Systém elektronické podpory obchodování (SEPO)
Další vnitrostátní předpisy
Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Veřejná obchodní společnost
Ivan Langer stínový ministr vnitřních věcí červen 2006
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Transkript prezentace:

Digitalizace sbírky listin obchodních rejstříků Ministerstvo spravedlnosti Odbor informatiky Ing. Petr Landkammer - plandkammer@msp.justice.cz RNDr. Jaroslav Martaus - jmartaus@msp.justice.cz

Úvod (začlenění projektu a legislativní rámec) Zákon 513/1991 Sb., obchodní zákoník. Hlava III. (§ 27-34) popisuje způsob vedení obchodního rejstříku Obchodní rejstřík – rozdělení agendy Spisová evidence (spisy, evidence došlé pošty) Spisové vložky (výpisy z obchodního rejstříku) Sbírka listin obchodního rejstříku

Sbírka listin obchodního rejstříku Zákon 142/1996 Sb., kterým se doplňuje zákon č. 513/1991 Sb., obchodní zákoník Nové ustanovení § 27a – zřízení sbírky listin Účinnost od 1.7.1996 Na požádání vydá rejstříkový soud úřední opis listiny založené ve sbírce listin, popř. potvrzení, že daná listina není ve sbírce založena Zákon č. 370/2000 Sb., podrobněji upravuje způsob vedení sbírky listin

Uložení dokumentu do sbírky listin Provádí vždy rejstříkový soud na návrh 1. Soudu rozhodnutí soudu o zápisu změny, rozhodnutí o zápisu konkursů apod. 2. Dané společnosti společenskou smlouvu, účetní uzávěrky, rozhodnutí o volbě nebo jmenování, odvolání nebo jiném ukončení funkce apod.

Statistické informace

Počty založených listin (ekvivalentních listů) k 1 Počty založených listin (ekvivalentních listů) k 1. lednu 2002 (kvalifikovaný odhad)

Množství uložených dokumentů ve sbírce listin

Popis řešení Rejstříkové soudy Centrální databáze Poskytování údajů Zápis do rejstříku Založení dokumentu do sbírky listin Centrální databáze Evidence všech informací obchodního rejstříku Evidence dokladů sbírky listin 10 DPI Poskytování informací do sítě Internetu Poskytování údajů Poskytování informací do sítě Internetu (Centrální databáze) Poskytování výpisů a opisů (rejstříkové soudy)

Harmonogram plnění Vývoj aplikace Nákup serverů a další techniky Začátek vývoje - rok 2000 (PVT) Vývoj dokončen v průběhu t.r. Nákup serverů a další techniky Nákup pracovních stanic, tiskáren a scenerů Nákup serverů – výrazné zpoždění (odvolání firmy, který neuspěla v rámci VŘ. V roce 2001 musela být soutěž zrušena a následně vypsána znovu) Ověřování Ověření na pilotních pracovištích – první část aplikace se započala ověřovat již v únoru t.r., další část se započne ověřovat do dubna t.r.) Ověření spojení a využití centrálního datového skladu (servery instalovány, ověřování započne v dubnu t.r.) Rutinní nasazení (lze očekávat, že rutinní nasazení započne někdy v létě t.r., prioritně scenován nový nápad)

Odhady nákladů Nákup techniky Celkem asi 45 mil Kč Nákup technologie Pořízení APV – 8,657 mil Kč Nákup licencí – asi 3 mil. Kč Naplnění databází Velmi obtížně vyčíslitelná položka, lze předpokládat využití služeb externích dodavatelů (prioritně by to mohly být věznice či organizace zaměstnávající zdravotně postižené občany) Datové spojení Datové spojení rejstříkových soudů s centrální databázi zajišťuje firma Telecom a.s. Je nezbytné zajistit připojení soudů rychlostí nejméně 1Mbs. Připojení Databáze do sítě internetu bude zajištěno Ministerstvem spravedlnosti

Děkuji za pozornost. Dotazy ?