Pravidla výběru dodavatelů při pořizování zboží a služeb z prostředků finanční podpory OP VK Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
NEJČASTĚJŠÍ POCHYBENÍ ZADAVATELE při zadávání veřejných zakázek
Advertisements

Veřejné zakázky a OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Veřejné zakázky v IT Ing. Jiří Fridrich Skupina Informatiky MF Jiri
Úspěšné podání nabídky a obrana při vyloučení zadavatelem
Postupy pro zadávání zakázek při pořizování zboží, služeb či stavebních prací z prostředků finanční podpory OP VK.
Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Liberec, 19. května 2008.
Individuální projekt Pardubického kraje na sociální služby.
PROHLUBOVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ LÉKAŘŮ IPVZ Plzeň České Budějovice.
Realizace projektu - ČR Centrum pro regionální rozvoj.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Společně Měníme a Rozvíjíme Venkov – SMARV PRV ČR III /005/3310a/672/
Zadávací řízení dle pravidel PRV Lipová, „Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí“ Společně Měníme.
Veřejné zakázky Zákon o veřejných zakázkách č. 137/2006 Sb.
Směrnice Rady Libereckého kraje č. 3/2006 k zadávání veřejných zakázek Libereckým krajem a jím zřizovanými příspěvkovými organizacemi Liberec, 9. dubna.
Postupy pro zadávání zakázek při pořizování zboží, služeb či stavebních prací z prostředků finanční podpory OP VK.
ZÁKON 139/2006 O koncesních smlouvách a koncesních řízeních (koncesní zákon)
Zákon č. 137/2006 Sb.,o veřejných zakázkách platí pro v š e c h n y dotované zadavatele.
1 Moderní učitel CZ.1.07/1.3.00/ Vdělávání v oblasti veřejných zakázek dle postupu uvedeného v Příručce pro příjemce Ing. Jan Weigel, lektor VŘ.
ROP NUTS II SEVEROVÝCHOD
Seminář pro žadatele k 18. a 19. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Zadávání a kontrola veřejných zakázek 9. –
Pravidla pro zadávání zakázek v IOP Závazné postupy pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných ze zdrojů.
Výběr dodavatele, veřejné zakázky. Legislativa, informace Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Důležité.
Seminář pro žadatele k 14. výzvě IROP „Infrastruktura pro předškolní vzdělávání“ a 15. výzvě „Infrastruktura pro předškolní vzdělávání pro sociálně vyloučené.
Pravidla pro zadávání zakázek v IOP a OP LZZ zvláštní část Závazná postupy pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných ze zdrojů.
Pravidla pro zadávání veřejných zakázek pro přímo řízené organizace na MZ ČR Ing. Mgr. Zdeňka Zatloukalová.
Seminář pro žadatele k 3. výzvě IROP „Regulační plány“ a k 9. výzvě IROP „Územní studie“ Zadávání a kontrola veřejných zakázek , Brno.
Seminář pro žadatele k 13.,14., a 15. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Zadávání a kontrola veřejných zakázek 16. –
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha.
Pokyn NKM k VZMR financovaných z EHP a Norských fondů Česko-norský výzkumný program CZ09 Czech-Norwegian research programme CZ09 Ministerstvo.
Seminář pro žadatele k 49. výzvě IROP „Deinstitucionalizace sociálních služeb za účelem sociálního začleňování II." Zadávání a kontrola veřejných zakázek.
Postup při zadávání VZ - Příspěvkové organizace Kompetence k rozhodování o nákupu věcí, služeb a stavebních prací Rozsah Číslo usnesení Rady ÚK z
ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OP VK Seminář pro příjemce 10. ledna 2012.
PROBLÉMOVÁ MÍSTA PŘI ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OP VK 15. prosince 2011.
Seminář pro žadatele k 34. a 35. výzvě IROP „Sociální bydlení (pro SVL)" Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ (zvláštní část) Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha.
Projekt „Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje Reg.č. CZ.1.07/1.1.00/ Zadávání veřejných zakázek Ing. Jana Nedrdová Ústí nad Labem,
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
Veřejné zakázky na zpracování územního plánování Porada pro ÚÚP
Seminář pro žadatele k 5. výzvě IROP „ VYSOCE SPECIALIZOVANÁ PÉČE V OBLASTECH ONKOGYNEKOLOGIE A PERINATOLOGIE " Ing. Oldřich Hnátek Zadávání a kontrola.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část
Seminář pro žadatele IROP „Administrace projektů ve fázi realizace"
Seminář pro žadatele k 25. výzvě IROP „KNIHOVNY"
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Zadávání veřejných zakázek
Seminář pro žadatele IROP
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část
Veřejné zakázky v rámci OP VK
Seminář pro žadatele k 21. výzvě IROP „MUZEA"
Seminář pro žadatele k 29. výzvě IROP „Rozvoj sociálních služeb"
Seminář pro žadatele IROP
Zadávání zakázek žadatelem/příjemcem dotace
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Seminář pro žadatele k 72. výzvě IROP „Cyklodoprava II"
Seminář pro žadatele IROP
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Nejčastější chyby v zadávací dokumentaci
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ
Pravidla pro zadávání zakázek v IOP Závazné postupy pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných ze zdrojů EU, nespadajících pod aplikaci zákona.
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Transkript prezentace:

Pravidla výběru dodavatelů při pořizování zboží a služeb z prostředků finanční podpory OP VK Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.

 Pravidla při výběru dodavatelů jsou vymezena 2 základními dokumenty:  1) Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách  2) Příručka pro příjemce finanční podpory z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost (str. 79 – 102)

Druhy zadavatelů Veřejným zadavatelem je: a)ČR (ministerstva), b)státní příspěvkové organizace (muzea, galerie) c)územní samosprávný celek nebo příspěvková organizace, u níž funkci zřizovatele vykonává ÚSC d)jiná právnická osoba Dotovaný zadavatel – může nastat pouze u nadlimitních VZ na stavební práce Sektorový zadavatel – osoba vykonávající některou z relevantních činností uvedenou v § 4 ZVZ - např. dodávka pitné vody, výroba el. energie, poskytování poštovních služeb

Dělění VZ dle předmětu  VZ na dodávky – předmětem je pořízení věci (zboží), a to zejména formou koupě, koupě na splátky, leasingu; součástí může být umístění, montáž či uvedení do provozu, proškolení personálu, …  VZ na stavební práce – stavební činnosti uvedené v příloze č. 3 k ZVZ, může obsahovat i dodávky či služby nezbytné k provedení VZ  VZ na služby – negativně vymezeny; není VZ na dodávky ani na stavební práce – nákup software, školení, zpracování projektových žádostí, poradenství, tiskařské služby, …  kombinované VZ – rozhoduje princip těžiště

Dělení VZ dle předpokládané hodnoty  Nadlimitní VZ: stavební práce – více než Kč bez DPH dodávky či služby – více než Kč bez DPH  Podlimitní VZ: stavební práce – více než Kč bez DPH dodávky či služby – více než Kč bez DPH  Veřejné zakázky malého rozsahu (VZMR): stavební práce – do Kč bez DPH dodávky či služby – do Kč bez DPH

Stanovení předpokládané hodnoty  předpokládanou hodnotou se rozumí předpokládaná výše peněžitého závazku vyplývající z plnění zakázky  uvádí se vždy bez DPH  na základě vlastních zkušeností s realizací obdobných zakázek, zkušenosti jiných subjektů, průzkum trhu, …  zákaz účelového dělení předpokládané hodnoty zakázky tak, aby zadavatel dosáhl snížení její předpokládané hodnoty  povinnost sečíst dodávky či služby min. za 1 účetní období (výjimka = PHM, potraviny, …)

Zásady postupu zadavatele  Transparentnost zajištění co největší průhlednosti řízení, která umožní jeho přezkoumatelnost a možnost kontroly postupu zadavatele  Rovné zacházení přistupovat ke všem uchazečům (dodavatelům) stejným způsobem  Zákaz diskriminace v celém průběhu zadávání zakázky postupovat tak, aby nedošlo k diskriminaci žádného z uchazečů

Veřejné zakázky malého rozsahu  nejsou“ upraveny v ZVZ  nutné respektovat jen základní zásady uvedené v § 6 ZVZ  uplatňuje se Příručka pro příjemce finanční podpory z OP VK  v rámci OP VK jsou VZMR rozděleny do 3 kategorií: a)0 – Kč bez DPH b) – Kč bez DPH c) – Kč bez DPH

0 – Kč  nemusí být prováděno výběrové řízení; stačí zaslat přímo objednávku jednomu vhodnému dodavateli  netřeba uzavírat písemnou smlouvu  postupovat hospodárně; cena v místě a čase obvyklá  v případě nákupu drobných položek (do Kč) stačí doložit paragon

– Kč  k podání nabídky písemně vyzvat min. 3 dodavatele (kteří jsou požadované plnění schopni dodat)  lhůta pro podání nabídek minimálně 9 kalendářních dnů od odeslání výzvy  nutné požadovat alespoň splnění profesních kvalifikačních předpokladů (§ 54 ZVZ - VOR)  o výběru nejvhodnější nabídky může rozhodovat pověřená osoba zadavatele (ČP o nepodjatosti)  protokol / zápis o posouzení a hodnocení nabídek  nutno uzavřít písemnou smlouvu

– Kč  k podání nabídky písemně vyzvat min. 5 dodavatelů + uveřejnit výzvu na nebo na webových stránkáchwww.msmt.cz  lhůta pro podání nabídek min. 10 kalendářních dnů  nutné požadovat alespoň splnění základních (§ 53 ZVZ – čestné prohlášení) a profesních (§ 54 ZVZ - VOR) kvalifikačních předpokladů  o výběru nejvhodnější nabídky rozhoduje min. 3 členná hodnotící komise => čestné prohlášení o nepodjatosti  protokol / zápis o posouzení a hodnocení nabídek  nutno uzavřít písemnou smlouvu  písemně informovat o výsledku všechny uchazeče

DĚKUJEME ZA POZORNOST Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů Věra Chládková, Tomáš Kysilka, Lenka Šulanová Odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Jana Antošová a Miloslava Richtrová Odbor investic a správy majetku Lukáš Mocek