Hospodářská komora České republiky Informační systém HK ČR pro malé a střední podnikání (IS MSP) a jeho zapojení do informačních systémů veřejné správy.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Cestovní ruch Luhačovické Zálesí
Advertisements

Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Informace jsou základním předpokladem úspěšného podnikání.
1 HK ČR, workshop a 2. exkurze Integrovaná střední škola Cheb Projekt AKONA (Výstavba kooperační sítě v oblasti automatizace za.
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
Jak změnit obecní knihovnu v informační centrum obce Metodický návod výstup z projektu Knihovna – informační centrum obce.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
Projekt č. 310 Evropská konkurenceschopnost pražské podnikatelské samosprávy Střední podnikatelský stav Ing. Martina Holíková ,
Programová konference ČSSD Michal Hašek Předseda Asociace krajů ČR a hejtman Jihomoravského kraje , Hradec Králové Silné, samostatné a spravedlivé.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
JPD 3 CZ / /0370 Posílení konkurenceschopnosti pražských podnikatelů v programech zahraniční rozvojové spolupráce Evropských společenství.
Hospodářská komora hlavního města Prahy Partnerství je součást zdravého podnikání Prezentace pro Městskou část Praha 13.
Patnácté výročí založení společnosti CZECH Consult, spol. s r.o. (1995 – 2010) – patnáct let práce v oblasti dopravy a dopravního inženýrství. Děkujeme.
Další vývoj přiřazování kvalifikací k EQF v České republice Miroslav Kadlec, Praha,
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Absolventská práce 2002 Aplikace XML rozhraní v prostředí krajského úřadu Autor : Marek Cop Vedoucí : Ing. Petr Pavlinec 2002.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání KRAJSKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA LIBEREC Od počátečního vzdělávání k dalšímu vzdělávání
ISSS 2003 BusinessInfo.cz Portál státní správy pro malé a střední podnikatele Miloslav Marčan, Ministerstvo průmyslu a obchodu Michal Sontodinomo, CzechTrade.
Příprava RIS LK – OS 1 Připomínkování a rozpracování první priority odbornou skupinou č.1.
Legislativní řešení registru územní identifikace, adres a nemovitostí Vladimír Weis ISSS 2006 Hradec Králové –
1 HK ČR, E x p o r t n í s e m i n á ř Hradec Králové 6. září 2011 Služby poskytované exportérům sítí složek HK ČR.
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 ePUSA – elektronický portál územních samospráv Krajský úřad Plzeňského krajeMinisterstvo vnitra.
ČESKO-POLSKÝ INOVAČNÍ PORTÁL CZESKO-POLSKI PORTAL INNOWACYJNY Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika - Polská republika 2007 – 2013 –Prioritní.
Portál - kultura a historie Prahy Ivan Seyček Miroslav Váňa Lada Králová Magistrát hl. m. Prahy ePraha ISSS/LORIS/V4DIS Portál – kultura.
Prezentace Internetový portál Plzeňského kraje jako komunikační nástroj Plzeňský kraj Odbor informatiky Ing. Jaroslav Antoš, Ph.D.
Realizační tým ICZ duben 2005
Rozvíjení rovných příležitostí a podpora zaměstnatelnosti v Jihočeském kraji Záměr projektu do programu Equal (3.pilíř: Podpora adaptability) Tento příspěvek.
Informace jsou základním předpokladem úspěšného podnikání.
Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační strategie Manfred Hellmich Inovace 2006 Praha 5. prosince 2006.
PREZENTACE PRO ITP Ing. Miloslav ILEČEK, ITP pracoviště Jihlava , Velké Karlovice Institut Trhu Práce.
Seminární práce z předmětu SIPOL
ISSS 2003 PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY Základní koncepce a prototyp Ing. Břetislav Moc
PricewaterhouseCoopers Date NTS – národní tématické sítě Ing. Libor Witassek, MBA WorkshopNTS-B „Podpora drobného podnikání“ 19. listopadu 2007, Praha.
374 – Poradenské centrum pro Rating MSP Hospodářská komora hlavního města Prahy Svoboda Jiří, , ESF – JPD.
Sdílení dat ve veřejné správě Hradec Současný stav  V právním řádu neexistuje předpis, kterým by byla upravena jednotná pravidla pro sdílení.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
Prof. Molnár1 Podnikové informační systémy Outsourcing IS/IT a ASP Prof. Ing. Zdeněk Molnár, CSc Ústav řízení a ekonomiky podniku
1 Analýza nabídky a poptávky po dalším profesním vzdělávání v Královéhradeckém kraji Jaroslava Mikulecká Univerzita Hradec Králové.
Pilotní projekt Ústřední evidence podnikatelů – RŽP ISSS 2004 Hradec Králové Ing. Jan Pokorný odbor projektů životních situací.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
Podpora projektům EU SF aneb kvalitní podpora pro kvalitní projekty Ing. Jan Knyttl
Czech Business Center Regensburg- Místo pro česko- německou spolupráci
Hospodářský registr Ing. Jiří Pavlíček Konference ISSS 2006 Hradec Králové, 4. dubna 2006.
Interaktivní personální portál
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
E-government - moderní podoba veřejné správy v České republice.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Datové centrum sociálních služeb v Libereckém kraji Interaktivní softwarový program určený pro poskytovatele sociálních služeb, zadavatele a také pro.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Regionální hospodářská komora Zlínského kraje Projekty přeshraniční spolupráce Kroměříž
Autor: Bc. Jana LehárováObor: Ekonomika a podnikání Datum: Ročník: IV. Předmět: Cestovní ruch Střední škola oděvní, služeb a ekonomiky Červený.
Projekt Sdružení místních samospráv ČR „MAS jako nástroj spolupráce pro efektivní chod úřadů“
Chytrý Jihomoravský kraj ?
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Metodické centrum pro výstavbu a rekonstrukci knihoven
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
Krajská hospodářská komora Zlínského kraje
Informační zdroje české veřejné správy
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Regionální centrum podpory sociálního podnikání
SLUŽBY CZECHTRADE PRO EXPORTÉRY
Ing. Stanislava Správková
Ing. Pavel Vinkler, Ph.D., ředitel odboru podnikatelského prostředí
Transkript prezentace:

Hospodářská komora České republiky Informační systém HK ČR pro malé a střední podnikání (IS MSP) a jeho zapojení do informačních systémů veřejné správy (ISVS) ISSS 2003, , Hradec Králové Motto: „Nutným předpokladem kvalitních rozhodnutí na všech úrovních řízení je dostatek kvalitních a aktuálních informací.“

HK ČR považuje vstup ČR do EU za jednu z největších šancí, před nimiž ona i podnikatelé stojí. Před vstupem ČR do EU vyjadřují čeští podnikatelé podporu tomuto kroku: a)mají sice dostatek informací osvětového charakteru b)nedostává se jim však konkrétních praktických informací a rovněž impulsů pro zahájení příprav vlastní firmy na vstup ČR do EU Východiska:  každý podnikatelský subjekt je místně a oborově příslušný  úkolem KHK je podpora hospodářského rozvoje na území příslušného kraje a to především v oblastech s nedostatečnou infrastrukturou  některé obce svou geografickou polohou a dopravní přístupností znemožňují na krajské úrovni realizaci častých osobních kontaktů ISSS , Hradec Králové IS MSP

Regionální úroveň - infrastruktura do úrovně krajů a bývalých okresů je vybudována Úroveň specializovaných informací - infrastruktura vybudována, ale je značně roztříštěna Úroveň oborových informací - infrastruktura není realizována Tuto problematiku řeší projekt Hospodářské komory – Informační místa pro podnikatele. Jeho základním komunikačním nástrojem je Informační systém pro malé a střední podnikání. ISSS , Hradec Králové IS MSP

Základní cíle IS MSP  poskytovat zainteresovaným subjektům prostřednictvím rozsáhlých databází informace a služby, které nabízí nejen Hospodářská komora, ale poskytovat i externí informace, které jsou do IS integrovány  zintenzivnit a zkvalitnit každodenní kontakty MSP mezi veřejnou správou (reprezentovanou subjekty státní správy a samosprávy) a hospodářskou sférou (reprezentovanou HK ČR jako spojovacího můstku) a prostřednictvím vybudovaných informačních míst v obcích pověřených výkonem státní správy Vedlejší cíle IS MSP  zkvalitnit nabídku poskytování informací a služeb nejširší podnikatelské veřejnosti  výrazně posílit informační a komunikační procesy ISSS , Hradec Králové IS MSP

ISSS , Hradec Králové IS MSP Dílčí cíle - identifikovat informační potřeby malých a středních podnikatelů - identifikovat a zajistit, rozšířit či vytvořit informační zdroje pro jejich pokrytí - zajistit / vytvořit technologicky dostatečné podmínky pro snadný přístup k tomuto systému podnikatelské veřejnosti z řad malých a středních podniků včetně přístupu k informačnímu systému pro ty malé a střední podnikatele, kteří nemají vlastní přístup na Internet - vytvořit a implementovat funkční logistiku výměny informací

ISSS , Hradec Králové IS MSP IS MSP naplní jmenované cíle následujícími prostředky  veřejné informační služby podnikatelské veřejnosti  vybrané (placené) služby podnikatelské veřejnosti  služby registrovaným uživatelům IS MSP  služby komorám a živnostenským společenstvům  komunikace uvnitř komorové sítě Garantem plnění za regionální část projektu budou KHK a garantem za oborovou část projektu budou sdružení společenstev - obě jsou integrální součástí Hospodářské komory.

Měřítkem naplňování těchto cílů je především - vývoj podílu malých a středních podniků na výstupech ekonomiky a na zaměstnanosti - porovnání jejich výsledků s hodnotami dosahovanými ekonomicky dlouhodobě nejúspěšnějšími státy světa a Evropy, a to jak za ekonomiku země, tak za jednotlivé regiony ISSS , Hradec Králové IS MSP

ISSS , Hradec Králové IS MSP V současné době je do aktivní výměny informací v elektronické podobě smluvně zapojeno přes 60 informačních míst (jednotlivých úřadů a kanceláří hospodářských komor) po celém území České republiky. Na úrovni vládních resortů, agentur i subjektů privátních podpor MSP probíhá intenzivní komunikace o napojení a koordinaci výměny informací.

ISSS , Hradec Králové IS MSP Akreditační pravidla Pro zapojení do systému byly stanoveny akreditační pravidla, které zajistí jednotnou úroveň služeb: Regionální dosah - plošné pokrytí území kraje - aktivní přístup k podnikatelským subjektům Způsob poskytovaných služeb - zákaznický přístup - zpětné vyhodnocování - práce dle metodiky - dodržování zásad systémů jakosti

ISSS , Hradec Králové IS MSP Rozsah poskytovaných služeb - informační servis (informace o informacích včetně všeobecných informací o regionu) - všeobecné informace o podmínkách, resp. změnách podnikatelského prostředí v rámci EU a jednotného evropského trhu - informace o programech podpory MSP na regionální i celostátní úrovni - nabídka vzdělávacích akcí (v rámci regionů a centra) - poradenství – obecné, zprostředkování pro specializované, právní, ekonomické (integrováno s dalšími organizacemi a institucemi na podporu MSP) - přehled o možnostech financování podnikatelské činnosti z podpůrných programů

ISSS , Hradec Králové IS MSP …rozsah poskytovaných služeb - schopnost zajistit individuální konzultace k problematice EU - informace o službách, které nabízejí ostatní specializovaná pracoviště (EuroInfoCentra, RPIC, BIC, střediska CzechTradu, ICU a další instituce podpor MSP - na regionální a celostátní úrovni - informace o službách CEI a CEBRE - zahraniční vztahy – podle místních zájmů (partnerská města) - legislativa pro podnikatele - komerční nabídky a poptávky v tuzemsku a v zahraničí - databáze poradců na předkládání projektů

IS MSP proto umožňuje  interaktivní přístup uživatelů tak, aby podporoval komunikaci zainteresovaných subjektů a agentur  spojit funkce publikačního a obchodně – informačního systému  provádět všechny důležité funkce a úkony pro publikaci informací s členěním podle cílových subjektů  datovou komunikaci a shromáždění dat  automatizované zpracování a redistribuci  datové napojení dalších IS  integraci do Portálu veřejné správy ISSS , Hradec Králové IS MSP

ISSS , Hradec Králové IS MSP IS MSP bude obsahovat zejména následující okruhy informací  Evidence registrovaných podnikatelských subjektů  Evidence solventních firem  Evidence nabídek a poptávek s jejich párováním  Informace o Hospodářské komoře ČR  Struktura komory a společenstev  Nabídky vzdělávání a kurzů  Registr partnerů komor  Přehled připravovaných akcí  Přehled právních dokumentů s případnou poradnou  Nabídka publikací a CD  Přístupy k on-line databázím různého typu  Přehled užitečných odkazů pro podnikatele  Možnost různých typů registrací a certifikací  Různé typy rádců a průvodců  Nabídka účastí na výstavách a veletrzích  Aktuality ze světa podnikání a hospodářství  Problematika evropského společenství  Napojení na World Trade Center

Cíle IS MSP Hospodářské komory:  poskytovat veřejné informační služby podnikatelské veřejnosti  poskytovat vybrané (placené) služby podnikatelské veřejnosti,  zprostředkovat kontakt mezi veřejnou správou, reprezentovanou subjekty státní správy a samosprávy a hospodářskou sférou a prostřednictvím vybudovaných informačních míst v obcích pověřených výkonem státní správy,  poskytovat služby komorám a živnostenským společenstvům  poskytovat služby ostatním subjektům podpor MSP ISSS , Hradec Králové IS MSP

Technologie a metodika IS MSP Technologicky je portál postaven na technologii.NET Framework a využívá databázového serveru SQL Otevřená a modulární architektura portálu pak umožňuje snadnou integraci externích zdrojů informací či služeb pomocí jazyka XML ISSS , Hradec Králové IS MSP

Realizace IS MSP Na základě výběrového řízení pověřena společnost DELTAX, která je certifikovanou společností podle ISO a řídí projekty podle vlastní metodiky řízení projektů (MŘP) vytvořené na základě zkušeností společnosti a na principech definovaných v normě ČSN/ISO a Amerického institutu řízení projektů PMI. Tato metodika byla ověřena na mnoha projektech realizovaných společností DELTAX. ISSS , Hradec Králové IS MSP

Děkuji za pozornost a vítáme jakékoliv Vaše návrhy na spolupráci. Pavel Vích vedoucí Kanceláře prezidenta Hospodářská komora ČR ISSS , Hradec Králové IS MSP