Japonskočínští bojovníci

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Bažant obecný (Phasianus colchicus)
Advertisements

Ježíšův dar lidstvu (Z pohledu vědy) Ježišová smrť Z pohľadu vedy.
Židé za 2.světové války….
Vranovská Ves.
Římské výboje Dějepis VY_32_INOVACE_311, 16. sada, D
VY_32_INOVACE_18 Asie - Japonsko
8. ročník Novověk ZŠ Rajhrad Autor: Bc. Pavla Procházková
Vzestup Japonska mezi moderní velmoci
ČEŠTÍ PANOVNÍCI V 11. A 12. STOLETÍ
Lichokopytníci.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Kakadu Entertaiment Present The Kendo. Kendo „Cesta Meče“ Kendo vzniklo v Japonsku dříve to byl šerm v japonsku který sloužil k zabíjení. Později se s.
ZEMĚ VYCHÁZEJÍCÍHO SLUNCE
Předmět: Biologie Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Třída: 1L Školní Rok: 2013/2014 Škola: VOŠ a SPŠE, Božetěchova 3, Olomouc Vytvořil: Petr Zajonc.
JAPONSKO země vycházejícího slunce Alžběta Ambrožová.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1
Řím.
Samurajové jsou na nebezpečné cestě do jejich vesnice
Spartské Vojenství.
Také nějaký muž, jménem Ananiáš, a jeho manželka Safira prodali svůj pozemek. Ananiáš si však s vědomím své ženy dal nějaké peníze stranou, zbytek přinesl.
2. V zajetí řádu klasicismu 3. Jen konat povinnost Ó krutý hlase cti! Čím přimět tě k té ráně! Pierre Corneille.
1. Svěřím své břímě Pánu svému, | duše své vypovím mu žal. | Vždyť, by sňal ze mne hříchu tíži, | cestou kříže se ubíral. | Na prsou jeho složím svou hlavu,
ERBY Heraldika.
Labrador, labrador retriever
Památky UNESCO v ČR Praha – historické jádro, Vyšehrad.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK 1
VY_32_INOVACE_ 18 - Rytířská kultura
Judo Judo je styl japonského bojového umění a velmi rozšířený úponový sport. Judo, celý název Kodokan Judo, vzniklo z několika škol džiu-džitsu které vyučovaly.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
jméno autora Mgr.Eva Truxová název projektu
III/2 XV A
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
ČERTÍ ÚKOLY.
Pravdy ?. Bojíme se pádu. Z výšky nebo na dno ? Když často opouštíme své známé, přátele a bližní, počítejme s tím, že jednou zůstaneme sami.
Vypracovala: Denisa Karasová. formálně známy jako Hind-arabské číslice dnes nejrozšířenější zápis čísel původ v Indii, 400 př. n. l n. l. do Evropy.
Země je třetí planeta sluneční soustavy, zároveň největší terestrická planeta v soustavě a jediné planetární těleso, na němž je dle současných vědeckých.
Svět plný dobrodružství, středověké hrady, města a vesnice, krajina plná skal, lesů potoků a řek. To je Naturalis. Celý příběh začíná v podhradí Naturalisu,
AIKIBUDÓ Japonské bojové umění.
Napadení Sovětského svazu. Balkánské tažení Po neúspěšném dobytí VB se Hitler obrátil na Balkánský poloostrov V dubnu 1941byla dobita Jugoslávie a později.
Rytíři Lucie Sosnová, Kateřina Sirotková. Rytíř Rytíř (z německého Ritter, jezdec) je označení středověkého obrněného bojovníka na koni - válečníka šlechtického.
Název projektu: Zkvalitnění výuky cizích jazyků Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola Havlíčkův Brod, Štáflova 2004 Jméno: Karin Šubrtová.
Významné postavy rodu Lucemburků OB21-VVP-HUM-DEJ-BUJ-L
Jméno autora: Jitka Hegerová Škola: ZŠ Náklo Datum vytvoření (období): březen 2012 Ročník: sedmý Tematická oblast: Dějepis - středověk Téma: Rytířem snadno.
Erasmus+ Praxe v EU Anglie – Birmingham Tereza Černá 2015.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice, Msgre B. Staška 232, příspěvková organizace Autor: Ing. Jaromír Šmíd Název : VY_32_INOVACE_17_Japonsko.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu Japonsko v 19.století.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Aleš Čech Název DUM: VY_32_Inovace_ Asie-Japonsko Název sady: Zeměpis 7. ročník Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
RYTÍŘI Vypracoval Štěpán Rakovič. Kdo vlastně byli rytíři Rytíři byli šlechtici, kteří bojovali na koních a často žili v hradech. Tento způsob života.
Starověké Římské vojenství Každá část římského vojska prošla mnoha reformami. Nejsilnější a nejlepší část římské armády byla pěchota. Hlavní formací římské.
Křížovka Britský admirál proti Napoleonovi 1 Královnina města 2 Proces poněmčování 4 Barokní malířská technika 2 Státní dohled nad informacemi 1 Ruský.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Nymburk,
Irský tinker.
Sparta ve starověku.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Autor: Jan Rudolecký Třída: V.
náboženství staré Číny a Japonska
OSVÍCENSTVÍ.
Moje HOBBY.
Spartakus a jeho povstání z hlediska vojenské taktiky
Samurajové Michal a Jáchym.
Jak dobré je vzývat Ref: Jak dobré je vzývat jméno Tvé před tváří Tvou, ó Králi náš. 2x 1. Enoch vždy chodíval s Bohem svým a zůstával na kolenou. 2x.
Středověká společnost- vrcholná
Přemyslovští králové Vlastivěda 4. ročník
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
VY_32_INOVACE_218_Mykénská civilizace
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Milena Závišová Číslo
Běžci.
JEDNOROŽEC Aneta Mešková.
Transkript prezentace:

Japonskočínští bojovníci Samurajové

Samuraj je středověký Japonskočínský bojovník. Samuraj je znám svojí oddanosti. Sloužili císaři nebo svému pánu. Samurajové využívali protivníkových slabin na těle např. krk, žaludek a podpaží pomocí čepele meče. Samurajové byli cvičeni od útlého věku. V deseti letech byli posílání na místa strachu ,který museli překonat .Posílali je např. do márnic, hřbitovů a hustých lesů. Pro samuraje byla důležitá hlavně čest. V boji nebylo nejhorší zemřít , ale padnout do zajetí. Ale byli také velmi urážlivý.

Původ samurajů je kolem 19 století a vté době se v Japonsku konaly velké rekonstrukce- restaurace císařství. Po roce 1869 byli samurajové příslušníci armády. Samurajové měli velký meč jménem nakitu,a velmi těžké brnění na hlavě přilba s rohami a náhradní malí meč. Jejich největší velitel Šogun

Samurajský válečník

Japonský znak označující samuraje

Šógun

Díky za pozornost1