Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Předmět: Biologie Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Třída: 1L Školní Rok: 2013/2014 Škola: VOŠ a SPŠE, Božetěchova 3, Olomouc Vytvořil: Petr Zajonc.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Předmět: Biologie Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Třída: 1L Školní Rok: 2013/2014 Škola: VOŠ a SPŠE, Božetěchova 3, Olomouc Vytvořil: Petr Zajonc."— Transkript prezentace:

1 Předmět: Biologie Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Třída: 1L Školní Rok: 2013/2014 Škola: VOŠ a SPŠE, Božetěchova 3, Olomouc Vytvořil: Petr Zajonc

2 NNa úsvitu dějin pozvedá meč, v prachu a krvi padá mezi tisíce svých bratří. Za dob římského impéria je to plnohodnotná práce a pomáhá dobývat svět.Ve středověku ho tíží mohutná zbroj, za dob Napoleona ji odloží a chopí se muškety.Ve světových válkách se krčí v zákopech a utíká před bojovými plyny, zatím co v současnosti mu pomáhá nejmodernější technologie.Vždy ale bojuje a umírá, vítězí či prohrává, tvoří dějiny, nebo upadá v zapomnění. Takový je život vojáka. Život vojáka…

3

4  Nadlidská síla.  Toho docílí pomocí tzv.: Exoskeletů (jakých si robotických obleků, který zlepší sílu, rychlost a obratnost vojáka) pomocí těchto exoskeletů (např.: XOS 2 má voják unést bez potíží 90 kg !!)  Kompletní přehled.  Nad bojem a to díky interaktivních průhledných displejů na přilbě, které budou udávat svému nositeli polohu, větrné podmínky, teplotu a info. o stavu všech svých spolubojovníků  Neprůstřelnost.  Zde má pomoct nově vyvíjená zbroj z MAGNETOREOLOGICKÉ KAPALINY. Měla by chránit celé tělo na rozdíl od neprůstřelných vest.  Při aktivaci el. Proudem se MR kapalina na malý okamžik změní na pevný materiál a odrazí kulky. Vzápětí se vrátí zpět do kapalného stavu

5  V současnosti používají snipeři technologii, která má samonaváděcí střely.  V tom jim pomáhá spec. Optika tzv.: TrackingPoint XS1, která dokáže po výstřelu střelu navádět a sledovat pohyb cíle a poté jej zasáhnout i přesto, že by se sniper za normálních okolností nedokázal trefit.

6 Text a info.: časopis Epocha, vydání 223, str. 40-41, autor článku: Patrik Kořenář Obr.č.1: Obr.č.2: Obr.č.3: Obr.č.4: Obr.č.5: Obr.č.6:


Stáhnout ppt "Předmět: Biologie Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Třída: 1L Školní Rok: 2013/2014 Škola: VOŠ a SPŠE, Božetěchova 3, Olomouc Vytvořil: Petr Zajonc."

Podobné prezentace


Reklamy Google