Anketa o Africe.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zeměpis na našem gymnáziu
Advertisements

Žákovské audity týkající se globálních problémů chudoby a hladu především v Africe Výsledky auditů, které probíhaly v listopadu a prosinci 2011 na 7 školách.
TEST 1. Kdo byl předchůdcem novin a kdy? 2. Které noviny patří k nejstarším v Evropě? 3. Zapamatovali jste si alespoň tři názvy dnešních nejvýznamnějších.
Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213
Problém hladu a podvýživy
Nekupujme si jejich životy! Martin Balvín Matěj Dvořák Pavel Kořínek.
Najdi na slepé mapě Afriky státy podle zadání
ANKETA. Ptali jsme se našich učitelů Celkem jsme se ptali 12 učitelů. Co je to Fair Trade? Odpovědi učitelů: 6x spravedlivý obchod 2x férový obchod 1x.
Já a má rodina Já jsem se rozhodla udělat prezentaci o mé rodině nic jiného mě nenapadlo, tak doufám že, se vám bude líbit! V pozadí vidíte náš rodinný.
Příprava a realizace PISA 2015
Člověk a příroda Zeměpis Zeměpis v praxi Hlavní města Afriky VY_32_INOVACE_15 Sada 7 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213 Vypracoval:
VENNOVY DIAGRAMY Kristýna Zemková, Václav Zemek
 Přečtěte si hesla a zapište na papír, co si myslíte, že znamenají.  Při plnění úkolu se můžete volně pohybovat po třídě.
Politické rozdělení a koloniální minulost
Programme for the International Assessment of Adult Competencies Zjištění týkající se postojů dospělých Jana Straková, Dům zahraniční spolupráce Tento.
VENNOVY DIAGRAMY.
Adopce na dálku Zpracovali: Natálie Panáková, Nicole Maťová.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2Č. materiáluVY_32_INOVACE_194.
Významné osobnosti Petr Machala.
CHUDOBA.
Přemýšlej o tom… Ťukni myší, abys viděl dál… Určitě to za to stojí.
PILSNER ENERGY AUTOŘI: Doubravová Monika Pavelka Martin Seďová Erika
EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Jmenuji se Pavel Hanzal. Bydlím v Chebu v centru města. Je mi 15 let. Nejdříve jsem chodil na 6. ZŠ v Chebu. Jelikož jsem dyslektik, tak jsem přešel na.
26. Prosince 2004 Tsunami v jihovýchodní Asii.
Hry Jmenuji se Sabina Purkrtová a chodím do základní školy Pyšely do 7. tř.Chtěla bych se s vámi podělit o zajímavosti her(souvisí to s nadpisem).Vybrala.
Vyhodnocení besed a ankety studentů SŠ o neobnovitelných přírodních zdrojích VŠB - TU Ostrava, katedra společenských věd Ing. Jiří.
Rozvojová a humanitární pomoc. Faktory způsobující nerovnosti: A/ vnitřní faktory – v kompetenci chudých států ► fyzickogeografické faktory – podnebí,
Jsme basketbalový tým působící v americké NBA Sídlíme ve státě Kalifornie Přezdívá se nám „Válečníci ze Zlatých států“ Vyznáváme modrou, bílou a žlutou.
VY_32_INOVACE_04_ Český jazyk – čtení 2.ročník ZŠ a MŠ Vikýřovice, okres Šumperk CZ.1.07/1.4.00/ Drahomíra Ďurišová – vytvoření a ověření.
Chtěli bychom vám představit evropský stát který se nazývá Itálie.
Gymnázium a Obchodní akademie Bučovice
Podnikatelský záměr: farmářský obchod Výsledky dotazování.
Afrika Poloha, rozloha Jan Dušek.
Ivana Boudová. Člověk v tísni vznikl v roce 1992 Humanitární pomoc v krizových oblastech a podpora dodržování práv ve světě „Postavme školu v Africe trvá.
INFORMACE Violet byla naší školou adoptována v roce Chodí na univerzitu Maasai Mara, do promoce jí zbývají 2 roky. Studuje obor Sociální práce Rodina.
Dárcovská SMS Praha, DMS za 4 roky Spuštění projektu – duben 2004 Vysoké Tatry, Tsunami DPH Motivem pro zavedení systému DMS byla společná.
Jsem občanem Evropské unie
ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/ Vzdělávací.
AUTOŘI: TOMÁŠ VANDA, ŠTĚPÁN HEJDA, TOMÁŠ LOFFELMANN AUTOŘI: Tomáš Vanda, Štěpán Hejda, Tomáš Löffelmann Sledovanost sportu.
VY_32_INOVACE_04_Povolání. Jméno: Vendula Báčová Ročník: 3. Období vytvoření: září 2011 Téma: Povolání Anotace: Učivo je podáno formou prezentace doplňující.
Projekt - Kdo jiný? ZŠ Komenského náměstí Kralupy nad Vltavou Daniela Hofmannová, Denisa Válková, Adéla Holomková, Karolína Fousková, Markéta Bendová,
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Sandra Tichá Název materiálu: VY_32_INOVACE_ VO.7.B.02_pomoc_lidem_v_nouzi Datum: Ročník: sedmý.
Adopce na dálku 2015/2016. Jak se žije v Africe?
Dotazníkové šetření. Cílem ankety je zjistit potřeby obyvatel města Toužim, zlepšit přehled městských zastupitelů o vnímání jejich potřeb z hlediska poskytování.
Název školy: Základní škola Pardubice – Spořilov Autor: Mgr. Květuše Hurdová Název: VY_32_INOVACE_ZEMĚPIS_13.AFRICKÉ REGIONY Téma: AFRICKÉ REGIONY (Sahel.
 Adinkra je bavlněná tkanina vyrábějící se v Ghaně a Pobřeží slonoviny s tradičními symboly Akan vyznačenými na ni. Tyto symboly jsou Adinkra metafory,
VY_32_INOVACE_Vac_II_12 Jižní Afrika Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost 1.4.
Vstupní a Výstupní zařízení. Co to je? Vstup/výstup (I/O, anglicky input/output) označuje ve výpočetní technice hardwarové zařízení, která zprostředkovávají.
Adopce na dálku. Mnozí z nás často mívají pocit, že pomoc jednoho nic nezmůže. Není tomu tak. Pomoc každého jednotlivce je důležitá.
VOŠP a SPGŠ Litomyšl UNESCO. Lidská práva a svobody Pozornost tématu věnována napříč humanitními vzdělávacími předměty Zapracováno do ŠVP Používány moderní.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Marcela Zahrádková NÁZEV:VY_12_INOVACE_02B_06_Chudoba a hlad TEMA:Člověk a.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Jaké mají žáci chutě? Vypracoval Martin Králík, Marek Pavlica
Michaela Hofštetrová Knotková
Já a má rodina Já jsem se rozhodla udělat prezentaci o mé rodině nic jiného mě nenapadlo, tak doufám že, se vám bude líbit! V pozadí vidíte náš rodinný.
VENNOVY DIAGRAMY Kristýna Zemková, Václav Zemek
VENNOVY DIAGRAMY Kristýna Zemková, Václav Zemek
Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213
Název školy: ZŠ a MŠ Březno
Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213
Ťukni myší, abys viděl dál…
Eva Zaplatílková Lucie Vostárková ZŠ Chrastava
Vypočítej tabulky a+b a b
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213
Děti a rádio Michal Kormaňák Account Director Ipsos Public Affairs
Po naší předvánoční besídce jsme začali s dětmi vytvářet nejrůznější dekorace na stůl nebo dveře. A tak to vypadalo ještě deset dní po našem tvoření. Stoly.
Marek Barták ZŠ a MŠ Ludgeřovice
Transkript prezentace:

Anketa o Africe

1. Byli jste už někdy v Africe? Afriku navštívilo 21 dotazovaných. Navštívili např.: Egypt, Tunisko

2. Jaké jsou největší problémy Afriky? Čísla udávají kolikrát byl daný problém zmíněn.

3. Co dělají děti v Africe ve svém volném čase? Výběr z uvedených odpovědí: melou mouku, shánějí jídlo, chroustají sušení kobylky, chytají do jámy brouky, ve vyspělejších státech mají počítač, snaží se přežít, chodí lovit nebo jsou loveni, koupou slony, trpí, staví pyramidy, doufám, že se smějí

4. Chtěli byste za souseda černocha? Odpověď ne uvedlo 9 dotazovaných. Odpověď ano uvedlo 80 dotazovaných.

5. V jakém africkém státě se koná letošní ročník MS ve fotbale? Z uvedených odpovědí: Ghana, Francie

6. Znáte organizace nebo projekty, které se snaží Africe pomoci 6. Znáte organizace nebo projekty, které se snaží Africe pomoci? Zde jsou uvedené odpovědi. NIKE (projekt RED) Člověk v tísni Lékaři bez hranic Zachraňme Madagaskar WHO Šampioni pro Afriku Charita Postavme školu v Africe Adra Červený kříž Fotbal pro rozvoj MYSA OSN UNICEF Adopce na dálku Adopce nablízko Amnesty International

Ankety se celkově zúčastnilo 116 lidí. Chtěli bychom tímto poděkovat studentům tercie, sexty, 2.A, septimy a 3.A za vyplnění našich dotazníků. Tvůrci projektu: Magdaléna Paclíková Jitka Pokorná Jan Pavlas Martina Beránková