Setkání k mezinárodnímu projektu „S uživateli sociálních služeb a nizozemskou expertízou k systémovým změnám“, 7. 3. 2011, Chodská Bc. Jana Nožičková,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podporujeme Vaši budoucnost Bipartitní dialog v odvětvích.
Advertisements

Pracovní skupina národnostní menšiny a cizinci
Podpora dostupnosti a kvality sociálních služeb v Pardubickém kraji Úvodní seminář k projektu Pardubice
ECVET v Programu celoživotního učení
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR.
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR Setkání starostů Středočeského kraje, Poděbrady
Projekt: „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
1 Opatření 1.1 JPD3 Rozšíření a zvýšení adresnosti aktivní politiky zaměstnanosti Úřad práce hl.m. Prahy 19.října 2004.
I. OFICIÁLNÍ SETKÁNÍ PŘEDSTAVITELŮ OBCÍ V SO ORP KUTNÁ HORA GASK 12. ČERVNA 2014 PODPORA MEZIOBECNÍ SPOLUPRÁCE Projekt Svazu měst a obcí reg. číslo: CZ.1.04/4.1.00/B
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
Projektový den Střední školy elektrotechnické, Ostrava, Na Jízdárně 30, příspěvkové organizace Mária Borovská Ostrava, TIME (tréninkové, inovační,
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Další vzdělávání na SZŠ a VOŠZ Mladá Boleslav
ESF - rovné příležitosti pro všechny CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ.
Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce
Monitoring dalšího vzdělávání
MEZINÁRODNÍ SROVNÁVACÍ STUDIE Produkt RP Podpora Romů v Praze.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
APPN, o.s. Agentura pro neslyšící. Agenda: 1) Kdo jsme 2) Jaký je náš cíl 3) Naše projekty.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Komplexní program podpory k posílení pracovní integrace sociálně vyloučených v Ústeckém kraji Registrační číslo projektu CZ.1.04/3.3.05/D
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji - Klíčové aktivity projektu a jeho úloha v rámci současného vzdělávacího systému ČR přednáší.
Program dnešního setkání OPS ( )
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS (OP RLZ 3.2) ( RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. PaedDr. Jiří Mezuláník, CSc. Vysoká.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
1 Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
Centrum sociálních služeb Ostrava, o. p. s
Působení psychologa jako člena týmu odborných pracovníků projektu AVC
Regionální individuální projekt Příležitost pro mladé v Olomouckém kraji reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ CÍLOVÁ SKUPINA PROJEKTU HODNOCENÍ KLÍČOVÝCH AKTIVIT.
”Národní tým expertů ” Dům zahraniční spolupráce Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
PricewaterhouseCoopers Date NTS – národní tématické sítě Ing. Libor Witassek, MBA WorkshopNTS-B „Podpora drobného podnikání“ 19. listopadu 2007, Praha.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Metodika posouzení Metody, techniky, postupy. Klíčová otázka: n Jak provést posouzení, aby co nejlépe reflektovalo situaci uživatele služby?
Prezentace ITP ÚP Ústeckého kraje pro konferenci ITP ve Velkých Karlovicích Úřad práce v Chomutově – metodiky realizace postupových kroků v oblasti poradenství.
CZ / /0395 EuroChamber Praha Žadatel:Hospodářská komora hlavního města Prahy Partner: ČBL Komora Kontaktní osoba: Jan Hauser, tel:
Copyright © 2005 Accenture All Rights Reserved. Accenture, its logo, and High Performance Delivered are trademarks of Accenture. Představení společnosti.
EURES Evropské služby zaměstnanosti Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace Bc. Kateřina Krčmářová , Plzeň.
Informace o stavu přípravy střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období 2008 – 2011 informační seminář k PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE.
Analýza volných pracovních míst a sil Nabídka pracovních sil pro nedostatkové profese v Rakousku.
Centrum celoživotního učení Projekt Knihovny Kroměřížska.
Pojďme společně podpořit rozvoj meziobecní spolupráce v ČR.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í.
Středisko podpory poradenských služeb Národní vzdělávací fond, o.p.s. Opletalova Praha 1 Ing. Zuzana Freibergová
Závěrečné shrnutí projektu „ Podpora a rozvoj poskytovatelů sociálních služeb v Hodoníně formou vzdělávání jejich zaměstnanců“
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji a jeho návaznost na plány komunitní plány na místní úrovni setkání k zahájení tvorby Komunitního.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Psát není tak složité, aneb pojďte s námi tvořit Metodický portál.
„Prezentace práce jednotlivých týmů a jejich členů“ Prezentace a komunikace informací – 4SA426.
Kam směřujeme Inspirace z Nizozemska - dobrá praxe v péči o duševně nemocné v Nizozemsku, výstupy Č-NL spolupráce Ing. Alena Vašků, workshop Otrokovice.
Úvodní setkání k projektu „Efektivní veřejná správa“ 17. 1
Seminář pro poskytovatele Návrh vzdělávacích aktivit 2017 „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference.
PROGRAM ROZVOJE OBCE TUPESY NA OBDOBÍ 2017–2024 Úvodní informace
VÍTÁME VÁS NA SPOLEČNÉM SETKÁNÍ PARTNERSTVÍ MAP ORP BEROUN
Centrum služeb a podpory Zlín o.p.s. HORIZONT ZLÍN
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Tematická setkávání a práce v minitýmech
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Motivace a stimulace pracovníků ve vybraném podniku Autorka bakalářské práce: Martina Jakubcová.
PODPORA TECHNICKÝCH A PŘÍRODOVĚDNÝCH OBORŮ
KA 1 Podpora a rozvoj služeb v oblasti SPOD
Tematická setkávání a práce v minitýmech
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních, středních školách CZ.1.07/1.1.07/ CZ.1.07/1.1.07/
člen Asociace občanských poraden
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Transkript prezentace:

Setkání k mezinárodnímu projektu „S uživateli sociálních služeb a nizozemskou expertízou k systémovým změnám“, , Chodská Bc. Jana Nožičková, sociální pracovnice projektu

Organizační zajištění projektu a spolupráce s uživateli:

Jaké jsou cíle, kterých chceme společně dosáhnout? Vytvořit návrhy metodik, podle kterých bude možno zaměstnávat osoby se zkušenosti s duševní nemocí v České republice Využít přitom zkušeností našich přátel z Nizozemska (klientů a pracovníků De Boe, expertů a dalších partnerů) Navrhnout potřebné systémové (legislativní aj.) změny tak, aby naše návrhy byly v ČR realizovatelné, čímž pomůžeme i dalším lidem v jiných organizacích Při návrzích spolupracovat s úřadem práce, zaměstnavateli, léčebnou v Kroměříži a klinikou v Eindhovenu

V čem bude spočívat práce expertního týmu? Spolupráce při sběru informací Spolupráce při tvorbě metodiky pro zpracování případové studie Pomoc při hledání klíčových problémů cílové skupiny Připomínkování nizozemských návrhů Schůzky expertního týmu Spolupráce při zpracování manuálů zaměstnanosti

Jaké dokumenty budeme společně tvořit? Případová studie klientů Srovnávací analýza ČR x NL systému Manuál „Co zvládneme“ Manuál „Jak nás zaměstnáte“ Manuál „Proč musíme změnit systém“ Manuál „Kde s námi ušetříte“

Jak se můžete do expertního týmu klientů přihlásit? Vyplněním a odevzdáním dotazníku během dnešního setkání Nebo osobním odevzdáním dotazníku (Tereze Tiché nad Albertem, Radomíře Maťové nebo Blance Mikolajkové na Chodské) – pokud nechcete, aby dotazník četl někdo jiný než řídící tým, můžete ho přinést v zalepené obálce! Datum odevzdání dotazníku: nejpozději (14 dní)

Jak budeme vybírat uchazeče do expertního týmu? Zájemce na základě dotazníku oslovíme a požádáme o sepsání motivačního dopisu (proč máte zájem o zapojení, co Vás na projektu zaujalo, v čem chcete být přínosem) Pokud chcete být členem expertního týmu – z uchazečů vybere komise řídícího týmu projektu 5 klientů, kteří budou v projektu zaměstnáni Pokud chcete být jen poradcem, tato funkce je dobrovolnická

Jak nás můžete kontaktovat? Hlavní kontaktní osoba: Jana Nožičková, vedoucí expertního týmu klientů: tel.: Kontakt Alena Vašků, manažerka projektu: tel.: Osobně zastihnete Bc. Janu Nožičkovou každé úterý a čtvrtek od 13:00 do 15:00 v Iskérce na ulici Chodské.