Vaše jistota na trhu IT www.i.cz Vybudování a provozování e-spisovny Josef Sedláček ICZ a.s.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Studie: Data retention v ČR v praxi Petr Kučera Iuridicum Remedium, o. s.
Advertisements

Spisová služba pro organizace zřízené Olomouckým krajem
Koordinační porada informatiků obcí III. typu Spálené Poříčí 14. –
Projektové řízení Modul č.1.
Oběh dokumentů mezi ústředními orgány státní správy k Ing. Jan Duben Vedoucí projektového týmu březen 2003.
IISPP ■ pojem definován v letech v rámci přípravy výzkumných záměrů NPÚ na roky ■ dlouhodobý projekt na vybudování nového komplexního.
STUDIE PROVEDITELNOSTI PRO PROJEKT „Technologické centrum“ Zpracovatel: EUNICE CONSULTING a.s. 1.
Střednědobé a dlouhodobé ukládání dokumentů
NĚKTERÉ ZKUŠENOSTI ZE ZAVÁDĚNÍ ISO 27001
Aktivita číslo 5 Návrh a zavedení systému centrální administrace a řízení projektů Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadě Plzeňského kraje.
Implementace elektronické důvěryhodné spisovny
Obor informační technologie
Digitální mapa veřejné správy - Portál ÚAP MSK Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
Výzva 08 – Rozvoj eGovernmentu ve Středočeském kraji Část VI. – Technologické centrum kraje Setkání se zástupci ORP KÚ SK.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Aktuální informace k výzvám a k postupu kraje Ing. Tomáš Vašica Aktuální informace k výzvám a k postupu kraje.
Vaše jistota na trhu IT Důvěryhodné ukládání elektronických dokumentů (legislativní pohled) David Zimandl, ICZ a.s Brno.
e-GOVERNMENT DRMS Forum
Podpora a rozvoj komunikační infrastruktury ISVS Ing. Lubomír Moravčík
Dlouhodobé uchovávání a zpřístupňování dokumentů v digitální podobě
Vaše jistota na trhu IT INTEROPERABILITA V PRAXI Josef Sedláček, ICZ a.s. 08/03/2007, Praha.
Projekt realizace referenčního rozhraní Ing. Jan Pokorný Ministerstvo informatiky ČR ISSS, 5. dubna 2005.
DMVS Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS -Účelová katastrální mapa realizace 2011, investice cca 9 mil. -Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP.
Strana: 1 © Vema, a. s. Ucelené řešení pro řízení lidských zdrojů, ekonomiky a logistiky.
GAPP System, spol. s r. o. Typizované konfigurace, příklady nasazení a další možnosti řešení Workshop 16. září 2010 Workshopy "Komplexní virtualizace IT.
Informace o přípravě Integrovaného operačního programu  Ministerstvo kultury  Ministerstvo informatiky Vít Richter Národní knihovna ČR
Zvýšení kvality řízení KÚPK aktivita A3 Informační strategie Analýza Workshop
Realizační tým ICZ duben 2005
NÁRODNÍ DIGITÁLNÍ ARCHIV
GIS Plzeňského kraje a projekty v rámci Digitální mapy veřejné správy Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
PLÁN DLOUHODOBÉ OCHRANY DIGITÁLNÍCH DOKUMENTŮ V PRAXI Mgr. Andrea Fojtu, Mgr. Eliška Pavlásková ÚVT UK, ÚISK UK
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Aktuální informace k zavádění eGovernmentu Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Dne:
EGON Centrum a technologické centrum kraje Vysočina Petr Pavlinec, vedoucí OI KrÚ.
1 Průběh implementace IS Přehled jednotlivých etap.
1 Regionální a municipální informační systém RAMIS PVT, a.s., Kovanecká 30/2124, Praha 9 tel.: , fax:
 P1 - Strategické plánování  P2 - Systém managementu jakosti a legislativy  P3 - Řízení informací  P4 – Audity.
Základní rozdělení činností v podnikové informatice
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
Systém DESA DŮVĚRYHODNÁ ELEKTRONICKÁ SPISOVNA A ARCHIV
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
PREZENTUJÍCÍ Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina na podporu systémové výstavby a financování datových úložišť veřejné správy na území kraje Vysočina Petr.
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica.
GORDIC spol. s r. o. pobočka Ostrava. Obsah prezentace Varianty řešení -TC Kraje -TC Kraje – hosting dodavatele Maintenance, kompletní aplikační podpora.
Krajská digitální spisovna Vazby mezi projekty 2 Vysvětlivky: TCK … Technologické centrum kraje eSpS … Elektronická spisová služba DUD …
Technické řešení PostSignum QCA
1 14.Postakviziční integrace-jaké kroky se mají učinit po podpisu kupní smlouvy Kateřina Čepeláková, E-72 Šk.rok:2009/2010.
1 Řízení implementace IS a SS* Šablony. 2 Vzorové postupy.
Výzva č. 42 OP LZZ – Projekt Moravskoslezského kraje Rozvoj kompetencí strategického, procesního a projektového řízení a kvality Výzva č. 42 OP LZZ Zpracoval:
Bezpečnostní politika
YOUR SYSTEM, spol. s r. o. Ing
Helios Orange - Implementace systému
Portál územního plánování v praxi
Spisová služba e-spis LITE máme řešení pro každého Pavel Machánek, ICZ a.s , Ostrava 1.
MěÚ Tišnov nám. Míru 346, Tišnov Sál Městského kulturního střediska, Tišnov Technologické centrum ORP Tišnov Jiří Dospíšil, vedoucí OSVV Ing. Dušan.
Agendové IS MPSV a ÚP Plán konsolidace a rozvoje Petr Krůček 1. náměstek ministryně 29. května 2013.
PROCESNÍ MODELOVÁNÍ AGEND VEŘEJNÉ SPRÁVY Rámcový návrh projektu.
Katastr nemovitostí na internetu a reálné možnosti jeho využití fyzickými a právnickými osobami Č e s k ý ú ř a d z e m ě m ě ř i c k ý a k a t a s t r.
Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu 20. března 2012 Výzva č. 08 k předkládání žádosti o finanční podporu v rámci.
Biomedicíncký výzkum s podporou evropských zdrojů v nemocnicích 2012 Perspektivy elektronizace ve zdravotnictví v ČR 12. dubna 2012.
Obnova infrastruktury SIS II - 2. etapa (záložní centrum) projekt spolufinancovaný z ročního programu 2012 Fond pro vnější hranice (FVH)
GILDA - software pro zadavatele veřejných zakázek Veřejné zakázky měst a obcí Květen 2011, Ostrava.
Integrační a migrační projekty KIVS. 2 Definice: KIVS v ČR je prostředím pro efektivní, bezpečné, garantované a auditovatelné sdílení dat mezi Informačními.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Duben 2013 Odbor informatiky KrÚ JMK Výzva č. 08 Integrovaného operačního programu na Integrovaného operačního programu na Rozvoj služeb eGovernmentu v.
Deployment of Cross-Border eHealth Services in the Czech Republic – NIXZD.CZ
Zvýšení kapacity, dostupnosti a efektivnosti systému SIS II spolufinancovaný z Ročního programu 2013 Fond pro vnější hranice (FVH)
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
Jak jsme na Slovensku prováděli “audit” Centrálneho dátového archívu podle ISO Zdeněk Hruška Moravská zemská knihovna v Brně.
Ing. Stanislava Správková
Projekt KA3: ZPRACOVÁNÍ METODIK TVORBY NÁSTROJŮ PRO IMPLEMENTACI NÁRODNÍ STRATEGIE ELEKTRONICKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ (NSEZ)
Transkript prezentace:

Vaše jistota na trhu IT Vybudování a provozování e-spisovny Josef Sedláček ICZ a.s.

Vaše jistota na trhu IT Faktory ovlivňující rozsah řešení ►Objem dat = potřebná úložná kapacita ►Počet aktivních konzumentů ►Dostupnost ►Počet formátů ►Bezpečnost uložených dat ►Možnosti využití stávající infrastruktury

Vaše jistota na trhu IT Postup vybudování e-spisovny ►Studie proveditelnosti ●posouzení potřeb a možností vybudování a provozování důvěryhodné elektronické spisovny ●podklad pro VŘ, čerpání finančních prostředků z IOP ►Návrh řešení ●1 ●detailní návrh implementace e-spisovny ►Implementace ●instalace a konfigurace ●integrace systémů ●vytvoření metodik, pracovních postupů ●proškolení správců

Vaše jistota na trhu IT Elektronická spisovna = SW + HW + lidi + metodika Software PŮVODCI KONZUMENTI Administrátoři Správci Elektronická spisovna Hardware Meto dika

Vaše jistota na trhu IT Metodika provozu ►Řízení provozu podle závazných metodických předpisů ►Důležité činnosti plánovány a jejich provedení auditovatelně zaznamenáno ►Pravidelný audit činností ►Certifikace systému … dlouhodobé uložení není (jen) o technologii …

Vaše jistota na trhu IT Plánování implementace a provozu metodika PLATTER Důvěryhodná elektronická spisovnaPro prezentace ►výstup projektu DPE (Digital Preservation Europe) ►plánování činností a zdrojů souvisejících s návrhem a provozem digitálního repositáře ►nestanoví konkrétní technická řešení, ale předepisuje oblasti plánování

Vaše jistota na trhu IT Plány strategických cílů dle metodiky PLATTER Důvěryhodná elektronická spisovnaPro prezentace ►Finanční plán ►Plán řízení lidských zdrojů ►Datový plán ►Akviziční plán ►Plán zpřístupňování ►Plán ochrany ►Technický plán ►Plán zajištění kontinuity ►Krizový plán

Vaše jistota na trhu IT

Vaše jistota na trhu IT Metodiky hodnocení a certifikace e-spisovny Důvěryhodná elektronická spisovnaPro prezentace ►DRAMBORA ●umožňuje posoudit schopnost dosahovat cílů, které si organizace stanovila, nepředepisuje pevné standardy ►TRAC, NESTOR ●metodiky s předdefinovanými dotazníky, ověřují naplnění pevně stanovených kritérií

Vaše jistota na trhu IT Udržitelnost provozu e-spisovny ►Stabilita organizace provozovatele ►Trvalé organizační zajištění ►Dlouhodobá finanční stabilita ►Zabezpečení ochrany v krizových situacích Dlouhodobé uložení:  vyžaduje trvalou starost  znamená trvalé náklady

Vaše jistota na trhu IT Provozní modely INDIVIDUÁLNÍ Původce je provozovatel SLUŽBA pro původce SDÍLENÝ Původce nabízí službu krajské úřady ministerstva, velké úřady velké komerční organizace technologická centra krajů digitální archiv HM Prahy technologická centra poskytovatelů služeb IT

Vaše jistota na trhu IT Kolik stojí e-spisovna ? PoložkaPoznámka Cena [Mio Kč] HW ►Server aplikační ►Server databázový ►Primární a záložní diskové úložiště dat (5 TB) 1,5 – 2 SW ►Aplikační server ►Databázový server ►volitelně ECM produkt ►Napojení na CA ►DES 4,5 – 5,5 Implementace ►Analýza a návrh ►Příprava konvertorů ►Instalace a konfigurace ►Školení ►Dokumentace ►Podpora náběhu ►Vedení projektu 1,5 – 2 CELKEM7,5 - 9,5 Pozn.: orientační ceny pro kapacitu úložiště 5 TB

Vaše jistota na trhu IT Děkuji za vaši pozornost ►Josef Sedláček ► ICZ a.s. ►