Práce do Cvičení z tech. a techn. vzděl. (TE2BP_CTV/PV)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zpracováno v rámci projektu SIPVZ 0120P2006
Advertisements

ZŠ a MŠ Frenštát pod Radhoštěm, Tyršova –2011 Letem ke klíčovým kompetencím aneb Pohádkou o Raškovi to nekončí Projekt je realizován v rámci Operačního.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/16
Zpracováno v rámci projektu SIPVZ 0120P2006
MS Malování II. VY_32_INOVACE_58_MS_Malovani_II.
Změny rozměrů a otočení fotografie
Základy úprav fotografií
Textový procesor Open Office, Writer VLOŽENÍ OBRÁZKU, ÚPRAVA OBRÁZKU
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Rovnání horizontu, úprava kolinearity a perspektivy
VY_32_INOVACE_4.2.IVT4N,1,2.06/Če Gymn á zium, Český Tě ší n, př í spěvkov á organizace Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je.
Grafický editor GIMP (8) Úpravy fotografií – aneb ne vždy se nám barevná fotografie podaří nebo se nám lépe hodí černobílá „Dostupné z Metodického portálu.
Grafický editor GIMP (9)
Technika pořizování digitální fotodokumentace
VY_32_INOVACE_53_MS_Word_ II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
ADOBE PHOTOSHOP Martin Vašátko. PŘEHLED GRAFICKÝ EDITOR AKTUÁLNÍ VERZE CS3 (10.) ČESKY *.PSD.
Velikost písma (Klávesové zkratky nebo myš?)
INFORMATIKA 9. ročník.
Úprava digitálních fotografií Terezie Svobodová. => cesta mezi fotoaparátem a tiskem…
Sbírka úloh CNC programování – SURFCAM Vypracoval: Bc. Milan Samec Dis. CZ.1.07/1.1.1O/
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Digitální fotografie a Adobe Photoshop + grafika na web by šaman.
Barva popředí a pozadí Nastavení barev popředí/pozadí najdeme v Panelu nástrojů. Barvu popředí používáme především při kresleni s nástroji jako Tužka,
POČÍTAČOVÁ GRAFIKA ÚPRAVA FOTOGRAFIÍ – ÚPRAVA ČERVENÝCH OČÍ ING. BOHUSLAVA VITEKEROVÁ IKT MS Office
GIMP – úpravy fotografií. Příliš tmavá fotografie Někdy se nám podaří vyfotit snímek tak, že téměř není vidět, co jsme fotili.
Grafický editor – GIMP Základy práce
Tímto nástrojem můžeme provést různé doplnění, nebo rozšíření základního obrázku. Pro koláže použijeme ještě nástroje „rozmazání“ a zadáním % rozmazání.
Digitální fotografie 1.část ZS 2009 Pojem digitální fotografie Barevné modely Formáty digitálního obrazu Typy digitálních fotoaparátů Základní úpravy digitální.
PIXLR − ONLINE GRAFICKÝ EDITOR (3)
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
CNC programování – SURFCAM Vypracoval: Bc. Milan Samec Dis.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
GIMP : úpravy fotografií
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslav Zavadil. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Úloha - tlačítko VY_32_INOVACE_GR_783. TLAČÍTKO Zadání - vytvořte obrázek tlačítka GIMP: Postup: 1. Vytvoříme nový soubor o velikosti 88 x 31 pixelů,
Základy VY_30_INOVACE_GR_781. CO JE TO GIMP ? Název vychází ze zkratky GNU Image Manipulation Program, což česky znamená GNU program pro úpravu obrázků.
Přemístění části obrázku klonováním VY_32_INOVACE_GR_797.
Barvy VY_32_INOVACE_GR_788. BARVY Barva popředí a pozadí - jejich nastavení Barva popředí a pozadí slouží k nastavení barev nástrojů, které ji používají.
Převod na černobílou fotografii VY_32_INOVACE_GR_792.
Grafický editor GIMP (9)
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Obrázky po stole VY_32_INOVACE_GR_790. OBRÁZKY ROZHÁZENÉ PO STOLE Zadání: Uspořádejte obrázky tak, aby působily jako náhodně rozházené po stole. Obrázkům.
Počítačová grafika Zoner Callisto Import a export – práce se soubory a tisk Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková.
Převod do ČB v Adobe Photoshop Základní převod fotografie do škály šedi Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lukáš Veverka a.
Grafický editor GIMP (8) Mgr. Jaroslav Zavadil, Gymnázium Šternberk  vyvážení barev  napodobení černobílé fotografie Dostupné z Metodického portálu
Corel PHOTO-PAINT Úloha 1 Zpracovala: Mgr. Jitka Hot ařová Střední škola informačních technologií a sociální péče, Brno, Purkyňova 97.
PIXLR − ONLINE GRAFICKÝ EDITOR (1) ANEB NEJLEPŠÍ VĚCI JSOU ZADARMO Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslav Zavadil. Dostupné.
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu: SŠ spojů a informatiky Tábor Milan Adámek VY_32_INOVACE_AS1 CZ.1.07/1.5.00/ Moderní škola.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Skenování fotografie
Grafický editor GIMP (13)
Úpravy fotografií v Adobe Lightroom II.
Základní úpravy barev v Adobe Photoshopu
Grafický editor GIMP (8)
Základní nástroje v Adobe Photoshopu
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Úpravy fotografií v Adobe Lightroom II.
Rastrová grafika Základy práce s rastrovým editorem – program Gimp, ukázka č. 1 – „Hvězdné nebe s planetou“
Počítačová grafika Zoner Callisto Efekty
Grafický editor GIMP (9)
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu:
Základní úpravy barev v Adobe Photoshopu
Základní úpravy jasu v Adobe Photoshop
Histogram VY_32_INOVACE_GR_787.
Základní kroky při úpravě fotografií v Camera RAW
Malování - uložení a otevření obrázku
Rovnání horizontu, úprava kolinaerity a perspektivy
Změny rozměrů a otočení fotografie
Transkript prezentace:

Práce do Cvičení z tech. a techn. vzděl. (TE2BP_CTV/PV) Cvičení do předmětu informatika na ZŠ - Úprava fotografie v Adobe Photoshop Vypracoval: Stanislav Blaha (209369)

Při prohlédnutí snímku original Při prohlédnutí snímku original.jpg (viz příloha) je jasné, že vykazuje určité technické i fotografické chyby. Jsou to především: Červené oči fotografovaného modelu Nedostatečný kontrast Špatná kompozice V popisu následujících úprav se budeme snažit tyto chyby napravit.

Originální snímek (original Originální snímek (original.jpg) otevřeme v programu Adobe Photoshop (Soubor/Otevřít) Na snímku nejdříve upravíme červené oči malé kouzelnice. Abychom tuto úpravu mohli provést, místo, které budeme chtít upravovat si zvětšíme nástrojem Lupa, kterou najdeme zpravidla v levém panelu.

Označíme červenou část v očích pomocí eliptického výběru také z levého panelu. Abychom mohli označit obě oči současně, musíme při selektování druhého oka držet klávesu Shift.

Kapátkem z dialogového panelu příkazu Rozsah barev určíme (Výběr/Rozsah barev) jakou část budeme chtít upravovat. Jezdcem Neurčitost upravíme rozsah výběru.

Příkazem Odstín a sytost (Obraz/přizpůsobení/odstín a sytost) stáhneme nasycení barev a ubereme na světlosti zorničkám tak, aby nabyla zpět svou přirozenou černou barvu.

Pro větší atraktivitu snímku můžeme zvýšit kontrast fotografie příkazem Kontrast automaticky (Obraz/Přizpůsobení/Kontrast automaticky) Snímek doostříme příkazem Zostřit. (Filtr/Zostření/Zostřit)

Protože fotografie není vhodně komponovaná provedeme její ořez Protože fotografie není vhodně komponovaná provedeme její ořez. Z levého panelu vybereme Nástroj oříznutí a nastavíme poměr ořezu 2:3. Hotovou práci uložíme příkazem Uložit jako (Soubor/Uložit jako) a pojmenujeme (upravene.jpg). (Výsledná fotografie viz příloha)