Svět výchovy a vzdělávání v reflexi současného pedagogického výzkumu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
V 6. výzvě OPPA uspěl náš projekt v konkurenci 407 dalších projektů
Advertisements

Problematika tělesné výchovy na vysokých školách materiál pro 12. zasedání předsednictva Rady VŠ dne 17. června 2010 komise pro přípravu učitelů V iléma.
Proměny rodiny II. Ohrožující dítě, ohrožující rodina.
Exkurz realizací projektu. Celospolečenský význam projektu  Soudobé antidiskriminační a inkluzivní tendence  obsahové zaměření vychází z aktuálních.
doktorského studijního oboru
Program PRVOUK P15 ŠKOLA A UČITELSKÁ PROFESE V KONTEXTU ROSTOUCÍCH NÁROKŮ NA VZDĚLÁVÁNÍ 1. Konference PRVOUKu, Praha, Pedagogická fakulta UK, 5. dubna.
Ústav pedagogických věd Masarykova univerzita. Personální obsazení Vedoucí pracoviště doc. PhDr. Milan Pol, CSc.
I Institut tvůrčí fotografie je součástí Filozoficko- přírodovědecké fakulty a později Slezské univerzity v Opavě od roku 1990.
Ústav pedagogických věd
Projekt „Další vzdělávání pedagogických pracovníků v environmentálním vzdělávání, výchovy a osvětě (EVVO )“ CZ.1.07/1.3.45/
Velké infrastruktury pro výzkum, vývoj a inovace
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Rozvoj výzkumu a vývoje na Ekonomické fakultě JU CZ.1.07/2.3.00/
SVOČ na Přírodovědecké fakultě OU Studentská vědecká a odborná činnost (SVOČ) je soutěž pro vysokoškolské studenty, kteří mají v jejím rámci.
Představení PS Lesnictví a zemědělství
Příprava národních priorit výzkumu, experimentálního vývoje a inovací R. Haňka.
Živá historie konference Informační gramotnost – témata, trendy, inspirace Adéla Dilhofová Jiří Zounek.
Problematika systému přípravy učitelů a stav výuky tělesné výchovy na vysokých školách Materiál pro 21. zasedání předsednictva Rady vysokých škol dne 20.
Výstupy projektu Ing. Marek Vochozka, MBA, Ph.D.
Koncepce DVPP pro Českou republiku. Obsah prezentace Cíle koncepce a rámec její tvorby Obsah koncepce Priority státní vzdělávací politiky Poradní sbor.
Význam organizace INSEA pro další vzdělávání v oboru výtvarná výchova
katedra pedagogiky PedF UK
Zkvalitnění vzdělávání a zvyšování kompetence manažerů v rámci studijního programu Ekonomika a management na Fakultě podnikatelské Vysokého učení technického.
Projekt Zkvalitnění vzdělávání pedagogických pracovníků v oblasti udržitelného rozvoje na školách Jihočeského kraje RČ: CZ.1.07/1.3.06/
Centrum pro studium vysokého školství
Autor výukového materiálu: Petra Majerčáková Datum vytvoření výukového materiálu: duben 2013 Ročník, pro který je výukový materiál určen: IX Vzdělávací.
3. zasedání předsednictva Rady vysokých škol Praha, 16. března 2006 Česká konference rektorů Prof. Ing. Petr Sáha, CSc.
Autor výukového materiálu: Petra Majerčáková Datum vytvoření výukového materiálu: říjen 2012 Ročník, pro který je výukový materiál určen: VIII Vzdělávací.
Autor výukového materiálu: Petra Majerčáková Datum vytvoření výukového materiálu: únor 2013 Ročník, pro který je výukový materiál určen: IX Vzdělávací.
Ústav pedagogických věd
Ústav světových dějin Obor Historie – evropská studia.
Autor výukového materiálu: Petra Majerčáková Datum vytvoření výukového materiálu: březen 2013 Ročník, pro který je výukový materiál určen: IX Vzdělávací.
Univerzita Karlova v Praze Pedagogická fakulta Ústav profesionálního rozvoje pracovníků ve školství (od října 2001) ředitelka: PhDr. Jana Kohnová Ústav.
Bezva učitel. Narození Místo narození Jindřichův Hradec Jindřichův Hradec (něm. Neuhaus) je město ležící ve východní části Jihočeského kraje, na březích.
Autor výukového materiálu: Petra Majerčáková Datum vytvoření výukového materiálu: únor 2013 Ročník, pro který je výukový materiál určen: VIII Vzdělávací.
Centrum školského managementu Pedagogická fakulta Univerzity Karlovy v Praze Zástupce ředitele - vrána s pozlacenýma nohama PhDr. Václav TROJAN, Ph.D.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
3. infoschůzka.
Masarykova Univerzita Pedagogická Fakulta.  Seminář se uskuteční ve dvou sekcích (1. stupeň ZŠ, 2. stupeň ZŠ) a bude zaměřen.
Projekt Zkvalitnění vzdělávání pedagogických pracovníků v oblasti udržitelného rozvoje na školách Jihočeského kraje RČ: CZ.1.07/1.3.06/
Bakalářský studijní obor: Historie Ústav českých dějin Ústav hospodářských a sociálních dějin Ústav světových dějin.
Zajímavosti z konference GIREP Vojtěch Žák KDF MFF UK.
INSTITUT ČISTÝCH TECHNOLOGIÍ TĚŽBY A UŽITÍ ENERGETICKÝCH SUROVIN
Název projektu Tvorba a realizace kurzů v rámci celoživotního vzdělávání rozšiřujících kvalifikaci v oblasti speciální pedagogiky Tento projekt je spolufinancován.
Závěry ze semináře k problematice strukturovaného studia učitelství KONFERENCE „STRUKTUROVANÉ STUDIUM UČITELSTVÍ“ v Srní.
Ústav pedagogických věd Masarykova univerzita. Personální obsazení Vedoucí pracoviště doc. PhDr. Milan Pol, CSc.
Ústav pedagogických věd Filozofická fakulta Masarykovy univerzity
Základy pedagogické metodologie Mgr. Zdeněk Hromádka
Metodická východiska pro utváření hodnotových postojů ve školní třídě Bc. Jana Kocourková.
O formálním vzdělávání dospělých v České republice Milada Rabušicová (ÚPV FF MU) Ladislav Rabušic (FSS MU) 16. conference ČAPV: Pedagogický výzkum jako.
T ESTOVÁNÍ ŽÁKŮ Horní Bečva, Michal Uhlař EVROPSKÁ UNIE EVROPSKÝ FOND PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ SPOLEČNĚ BEZ HRANIC 1 Metodické a evaluační centrum,
Okna vědy dokořán Rostislav Miarka. Souhrnné informace OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa 7.2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj Oblast.
Ekonomická fakulta Úvodní soustředění 1. ročníků 2013/2014.
STANDARDIZACE PROFESNÍCH ČINNOSTÍ UČITELE Projekt MŠMT ČR pro rok 2008.
Systém DVPP Národní institut pro další vzdělávání Jiří Nekola, Miloslav Vyskočil.
AKČNÍ POLE SOCIÁLNÍ PRÁCE – VÝCHODISKO I CÍL STUDIA OBORU Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Autor výukového materiálu: Petra Majerčáková Datum vytvoření výukového materiálu: duben 2013 Ročník, pro který je výukový materiál určen: IX Vzdělávací.
Reflexe aktivit a výsledků projektu Reflexe aktivit a výsledků projektu Evaluace a inovativní aplikace bakalářského studijního programu Učitelství pro.
Reforma školství, kurikula a systém kurikulárních dokumentů Lukáš Wodecki
Bakalářský studijní obor: Historie
Ústav světových dějin Historie – obecné dějiny
Katedra filozofie a etiky v pomáhajících profesích
Autor výukového materiálu: Petra Majerčáková Datum vytvoření výukového materiálu: květen 2013 Ročník, pro který je výukový materiál určen: IX Vzdělávací.
Kariérní řád a motivace k dalšímu vzdělávání učitelů
DSP Speciální pedagogika Marie Vítková
Řešitel: doc. MUDr. Vladimír Vurm, CSc.
STUDENTSKÁ MAGISTERSKÁ A DOKTORANDSKÁ KONFERENCE IGA „Fórum mladých výzkumníků“ Vás zve na STUDENTSKOU MAGISTERSKOU A DOKTORANDSKOU KONFERENCI IGA, která.
PEDAGOGICKÉ VEDENÍ STUDENTŮ Garant: Mgr. Anna Krátká, Ph.D
ŠKOLNÍ PEDAGOGIKA ZÁKLADY PEDAGOGIKY DPS002 PS 2017
Ústav světových dějin Historie – obecné dějiny
Kvalita ve školství Ing. Dagmar Bednářová, CSc.
Transkript prezentace:

Svět výchovy a vzdělávání v reflexi současného pedagogického výzkumu XV. Konference ČAPV Svět výchovy a vzdělávání v reflexi současného pedagogického výzkumu Pedagogická fakulta Jihočeské Univerzity České Budějovice 12. – 14. 9. 2007

Sekce - tematické okruhy / vedoucí sekce   sekce 1 - Pedagogický výzkum a kurikulární reforma české školy / PhDr. Tomáš Janík, Ph.D. sekce 2 - Výzkum role učitele v kontextu kurikulární reformy / doc. PaedDr. Jaroslava Vašutová, Ph.D. sekce 3 - Výzkum vnitřní proměny školy v širších sociálních souvislostech / PhDr. Pavel Vacek, Ph.D. sekce 4 - Výzkum výchovy a vzdělávání v mimoškolním prostředí / doc. PhDr. Julius Sekera, CSc. sekce 5 - Výzkum dítěte, žáka a studenta / prof. PhDr. Karel Rýdl, CSc. / prof. PhDr. František Man, CSc. / PaedDr. Helena Havlisová, Ph.D. sekce 6 - Výzkum vzdělávání učitelů / prof. PhDr. Vlastimil Švec, CSc. / doc. Dr. PaedDr. Petr Urbánek sekce 7 - Výzkum celoživotního učení a vzdělávání / PhDr. Jana Kohnová, Ph.D.

doc. PaedDr. Jaroslava Vašutová, Ph.D. Sekce 3 PhDr. Tomáš Janík, Ph.D. Sekce 2 doc. PaedDr. Jaroslava Vašutová, Ph.D. Sekce 3 PhDr. Pavel Vacek, Ph.D. Sekce 4 doc. PhDr. Julius Sekera, CSc. Sekce 5/A prof. PhDr. Karel Rýdl, CSc. Sekce 5/B prof. PhDr. František Man, CSc. Sekce 5/C PaedDr. Helena Havlisová, Ph.D. Sekce 6/A prof. PhDr. Vlastimil Švec, CSc. Sekce 6/B doc. Dr. PaedDr. Petr Urbánek Sekce 7 PhDr. Jana Kohnová, Ph.D. Zahájení konference Plenární referáty Společenský večer Závěrečné jednání v plénu

Zahájení konference, plenární referáty

prof. PhDr. Václav Bůžek, CSc. Rektor Jihočeské Univerzity

doc. PhDr. Alena Hošpesová, Ph.D. Děkanka Pedagogické fakulty JU

doc. PhDr. Milada Rabušicová, Ph.D. Předsedkyně ČAPV

prof. PhDr. Jan Průcha, DrSc. referát

doc. PhDr. Eliška Walterová, CSc. referát

PhD. Kirsi Pyhältö, Univerzita Helsinky referát

Sekce 5/C     Výzkum dítěte, žáka a studenta

Sekce 6/B     Výzkum vzdělávání učitelů

sekce 2 Výzkum role učitele v kontextu kurikulární reformy

Sekce 3     Výzkum vnitřní proměny školy v širších sociálních souvislostech

Sekce 5/A     Výzkum dítěte, žáka a studenta

Sekce 5/B     Výzkum dítěte, žáka a studenta

Sekce 1     Pedagogický výzkum a kurikulární reforma české školy

Sekce 4     Výzkum výchovy a vzdělávání v mimoškolním prostředí

Společenský večer

sekce 6/A Výzkum vzdělávání učitelů

sekce 7 Výzkum celoživotního učení a vzdělávání

Závěrečné jednání v plénu Souhrn