Fakulta podnikohospoářská VŠE Studentský výzkum v rámci projektu NAKI: „Efektivní metodiky podpory malých a středních subjektů sektoru kultury v prostředí.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Advertisements

1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem - Aplikovaný výzkum prof. Jiřina Jílková Biomedicínský výzkum Ústí nad Labem, 23. května
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
ISAD Cíl: • sjednotit archeologická data vytvořená v projektech výzkumu a vývoje na ústředním pracovišti NPÚ • vytvořit aplikaci na internetu pro komplexní.
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
Celostátní síť pro venkov
Mechanismy evaluace kulturních služeb
Moravskoslezský kraj: Tradice, rozvoj, kvalita
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE
Podpora nevládních a neziskových organizací v oblasti cestovního ruchu
Spolupráce knihoven paměťových institucí PhDr. Zdeňka Friedlová IV. seminář knihoven paměťových institucí Zlínského kraje Státní okresní archiv Zlín -
1 Dotační řízení 2015 Středočeské fondy. 2 1.Základní informace pro žadatele 2.Struktura dotačních titulů Tematické zadání Rozpočty Středočeských.
Potenciál území v oblasti integrace a inovace Ekonomika a zaměstnanost (spolupráce škol a lokálních firem, coworkingová centra, podnikatelské inkubátory,
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Volnočasové projekty a EU financování
Úvod do regionální politiky EU v ČR Eurocentrum Praha,
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Obnova a využití klášterních komplexů Plasy a Kladruby
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_RUBMO_ESTETIKA_15 Název materiálu: Kulturní památky 1 Tematická oblast: Estetika, 1. ročník Anotace: Prezentace slouží.
Úvod Kroměříž je okresní město ve Zlínském kraji. Leží na řece Moravě. V městě žije tisíc obyvatel. V roce 1997 byla Kroměříž vyhlášena nejkrásnějším.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Informační kulturní portál
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
NEZISKOVÉ ORGANIZACE VYMEZENÍ, VÝZNAM. 2 Občanská společnost občan Soukromý sektor stát VEŘ. PROSTOR Dána institucemi a organizacemi různého charakteru.
Rekordní počet přihlášených obcí v Královéhradeckém kraji - 50 Hodnotitelská komise10 členů Termín návštěv obcí – Čas na jednu obec90.
AEB_34 Právní rámec archeologického výzkumu Podpora výzkumu a role sbírkotvorných institucí Evidenční systémy o archeologických výzkumech a nálezech.
KONFERENCE „VĚDA, MANAGEMENT A LIDSKÉ ZDROJE“ SENÁT PARLAMENTU ČESKÉ REPUBLIKY 1. PROSINCE 2011 HLAVNÍ SMĚRY PROJEKTU NAKI „ EFEKTIVNÍ METODIKY PODPORY.
Odbor projektové podpory – Univerzitní centrum Telč.
Využití Souborného katalogu knihovnami NPÚ v systému Tritius
Závěry semináře RVŠ k 3. roli vysokých škol I: 1. V souvislosti se změnami paradigmatu role vysokých škol ve společnosti, respektujíce aktuální trendy.
LOKÁLNÍ A REGIONÁLNÍ POLITIKA VEP ZS 2007_2008. Kritéria členění veřejné politiky Segmenty veřejného zájmu (VeP obranná, kulturní, vzdělávací, energetická,
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Ochrana kulturních památek M. Horáková. Témata seminářů Úvod, základní právní úprava, základní pojmy Ochrana kulturních památek,Státní památková péče.
Možnost kombinace dotací s EPC v rámci OPŽP
České vysoké učení technické v Praze Fakulta stavební Katedra mapování a kartografie Návrh koncepce prostorového informačního systému památkového objektu.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Studentský projekt Gymnázium Roudnice nad Labem Nenechme to spadnout…
Hodnocení výsledků ukončených programů VaVaI Ing. Blanka Černá, CSc., Národní agentura pro zemědělský výzkum Ing. Jan Budský Oddělení výzkumu Odbor výzkumu,
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Neziskové formy podniku -> Ekonomika a neziskový sektor Ekonomika a neziskový sektor
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
OBSAH Představení OP Praha Prioritní osa 3 Oblasti podpory – specifické cíle Výzvy Kontakty.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Zkušenosti s činností ROPu Střední Morava a náhled na implementaci v příštím programovém období aneb od administrace k řízení EU fondů Roztoky.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
 Projekt byl spolufinancován Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální rozvoj. náklady akce 25 mil. Kč z toho dotace z Evropské unie a ze Státního.
Oddělení kultury a památkové péče. 2 Příspěvkové organizace v oblasti kultury  vykonává zřizovatelské funkce k šesti příspěvkovým organizacím: - Východočeské.
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok  RJMK dne projednala návrh rozpočtu JMK na rok 2016 a doporučila ZJMK ke schválení.  Rozpočet.
Podpora obcí s rozšířenou působností z ROP Střední Morava v programovém období Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok Východiska pro sestavení návrhu rozpočtu JMK na rok 2016  Návrh zákona o státním rozpočtu České republiky.
Veřejné rozpočty Mgr. Oldřich Hájek.
statutární náměstkyně hejtmana
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Metodické centrum pro výstavbu a rekonstrukci knihoven
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
Rekonstrukce Horského hotelu a televizního vysílače Ještěd
Malá muzea a jejich význam pro region
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Národní programy 2017 odbor regionální politiky duben 2017
TÝDEN VĚDY A VÝZKUMU FA ČVUT WORKSHOP I
Revitalizace zámeckého návrší v Litomyšli
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Nemovité kulturní památky na území obcí Jihomoravského kraje
Národní podpora využití potenciálu kulturního dědictví prostřednictvím Integrovaného operačního programu
SOŠ a SOU Centrum odborného vzdělávání Libereckého kraje pro oblast služeb Projekt je spolufinancován Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální.
Transkript prezentace:

Fakulta podnikohospoářská VŠE Studentský výzkum v rámci projektu NAKI: „Efektivní metodiky podpory malých a středních subjektů sektoru kultury v prostředí národní a evropské ekonomiky“

Fakulta podnikohospoářská VŠE Studentský výzkum v rámci NAKI Studentský projekt: možnost dlouhodobé spolupráce studentů s katedrou, s přínosy pro obě strany. Cílem studentského projektu je zmapovat evropské trendy v péči o kulturní dědictví, jejich ekonomické zázemí a následnou možnost aplikace těchto systémů v rámci ČR. V ČR je památek vhodných k využití – z toho zhruba stále čeká na začlenění či zapojení do „kulturního života“.

Fakulta podnikohospoářská VŠE Studentský výzkum v rámci NAKI ●11 týmů zkoumajících památky v západoevropských zemích ●Typologie vybraných památek: o památky „první velikosti“, mimořádné, součást národního nebo nad-národního (globálního) kulturního dědictví - ekonomicky soběstačné, hojně navštěvované o objekty se speciálním účelem - např. lov, kovářství, vinařská oblast, pálení koňaku, bižuterie, divadlo, lázně… o památky „lokální důležitosti“, orientované na využití v rámci regionu nebo lokality o církevní památky (vč. židovských) o památky nevyužívané primárně v rámci cestovního ruchu

Fakulta podnikohospoářská VŠE Studentský výzkum v rámci NAKI ●Vždy je nutné hodnotit: o kulturní hodnoty památky (a jejich proměny) o prostorové funkce památky a její zapojení do lokálních a regionálních struktur o socioekonomické funkce památky Žádná stavba nemůže existovat izolovaně od socioekonomického a kulturního prostředí. Poznatky ze západoevropských zemí budou použity pro další výzkumy v rámci ČR.

Fakulta podnikohospoářská VŠE NORSKO

Fakulta podnikohospoářská VŠE Specifika Norska v oblasti památkové péče ●Zákon o kulturním dědictví ●Ministerstvo životního prostředí zřizuje: o Odbor památkové péče o Ředitelství kulturního dědictví (Riksantikvaren) + jeho okresní pracoviště (byantikvarer) o Norský institut pro památkový výzkum (NIKU) o Bergen, Trondheim, Tromsø, Tønsberg o Norský památkový fond

Fakulta podnikohospoářská VŠE Památky ● registrovaných památek podle databáze kulturminnesøk.no: o Chráněné budovy cca necelá polovina v soukromém vlastnictví o Chráněná kulturní prostředí o Památky UNESCO (6+2) o Kostely o Archeologické památky a nálezy o Památky nacházející se na dně moře o Sámské památky (spravuje Samentinget)

Fakulta podnikohospoářská VŠE Rozpočet pro rok 2011 ●Ředitelství kulturního dědictví: o NOK (přibližně 1,4 mld. Kč) ●Norský památkový fond o NOK (přibližně 194 mil. Kč)

Fakulta podnikohospoářská VŠE Roubený kostel v Urnes

Fakulta podnikohospoářská VŠE Katedrála Nidaros v Trondheimu Katedrála (Nidarosdomen)Arcibiskupský dvůr

Fakulta podnikohospoářská VŠE Muzeum Hedmark v Hamaru ●Součástí Hedmark fylkesmuseum as ●Biskupský dvůr o Rekonstrukce: Sverre Fehn o Biskupství zde zřízeno 1152/3 ●Trosky katedrály o Rekonstrukce: Kjell Lund o katedrála postavena v letech 1152/3 – 1200 o Zastřešení unikátní sklo-ocelovou konstrukcí ●Skanzen o 65 původních stavení z oblasti Hamaru ●Středověká zahrada ●Vstupné: o Dospělí 100 NOK (327 Kč) o Studenti, důchodci 70 NOK (230 Kč) o Děti (4-17 let) 50 NOK (164 Kč)

Fakulta podnikohospoářská VŠE DokirkeoddenDomkirkeodden Biskupský dvůr