Sabrage (Sabráž) Umění otevírání šampaňského, hrdla lahve šavlí

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pravidla a technika obsluhy
Advertisements

Multimediální svět Projekt SIPVZ 2006
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Výroba vína.
Hlavní zásady obsluhy.
Projekt CZ.1.07/1.1.38/ Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku uměleckých řemesel a oborů gastro TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
Objem a jeho měření.
Projekt CZ.1.07/1.1.38/ Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku uměleckých řemesel a oborů gastro TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY
Objem a jeho měření.
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor: Bc. Anna Hana Kučeráková.
VY_32_INOVACE_10_GAS_546_Sob
SKLENĚNÝ INVENTÁŘ ROZDĚLUJEME NA   1. K PODÁVÁNÍ POKRMŮ
Gastronomická pravidla 2. část
VY_32_INOVACE_10_GAS_559_Sob
SERVIS ŠUMIVÉHO VÍNA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Pavlína Šmachová. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší.
CHAMPENOIS Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Pavlína Šmachová. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola,
VINÁRNY Dle provozní doby a charakteru provozu dělíme vinárny na
VY_32_INOVACE_10_GAS_544_Sob
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
MĚŘENÍ OBJEMU.
Případová studie GLASS UNION Základní charakteristika výroby.
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Martina Šuráňová Název šablonyIII/2 – Inovace.
Výroba vína II.
SERVIS BÍLÉHO A RŮŽOVÉHO VÍNA
Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název OP OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:OV Ročník:1 - 3 K-č Téma:
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:OV Ročník:1 - 3 K-č Téma:
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY POMOCNÝ INVENTÁŘ
VY_32_INOVACE_11_ODV_641_Str
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: OV - Stolničení Ročník:
Jižní MORAVA Připraveno v roce 2008 Svatý kopeček.
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
TRANSVASALS Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Pavlína Šmachová. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola,
MĚŘENÍ OBJEMU Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Projekt CZ.1.07/1.1.38/ Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku uměleckých řemesel a oborů gastro TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
Předmět: Stolničení Ročník: 1.
Umět charakterizovat víno a jeho význam
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: OV - Stolničení Ročník:
OXID UHLIČITÝ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Pavlína Šmachová. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná.
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Slavnostní hostiny – banket
Podávání vína Stolničení KC1.
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
Ročník:2. Vzdělávací obor: Hotelnictví M/01 Kuchař – číšník – H/01 Předmět: Nauka o nápojích Tematický okruh: Sommeliérství Téma:Výroba šumivých.
Ročník: 3. Vzdělávací obor: Hotelnictví M/01 Kuchař – číšník H/01 Předmět :Nauka o nápojích Tematický okruh: Světová vinařství Téma:Výroba.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_388 Ročník: 1.
Střední škola služeb a řemesel Stochov J. Šípka 187, EU peníze školám Projekt Evropské peníze Stochovu reg. č. CZ.1.07/1.5.00/
2 USKUPENÍ BOHEMIA SEKT BOHEMIA SEKT je největším dodavatelem klidných šumivých vín a jedním z předních výrobců lihovin v České republice Výhradní dovozce.
Technika obsluhy – Servis sektu Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 – inovace a zkvalitnění.
Technika obsluhy – Servis vína Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 – inovace a zkvalitnění.
Technika obsluhy – Servis vína Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 – inovace a zkvalitnění.
Střední škola služeb a řemesel Stochov J. Šípka 187, EU peníze školám Projekt Evropské peníze Stochovu reg. č. CZ.1.07/1.5.00/
Technika obsluhy – Vinárny
Střední škola služeb a řemesel Stochov J. Šípka 187,
Alkoholické nápoje - víno
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Francie - Champagne Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
magnetické pole zesílené magnetické pole zeslabené
PROVĚRKY Převody jednotek (délka, obsah, objem, hmotnost, čas)
Podávanie červeného vína
Šumivá vína 245,00Kč Bohemia sekt brut 245,00Kč
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
MĚŘENÍ OBJEMU.
„Vedete proseko? Jako myslím bohemku, teda sekt. Ne pravej šampus, prostě nějaký bubliny.“ 1 bar 1,5-2,5 bar > 2,5 bar (IT), (ES), (FR), (D), (EN) fermo,
Transkript prezentace:

Sabrage (Sabráž) Umění otevírání šampaňského, hrdla lahve šavlí Oslava šumivého vína Vznikla v době napoleonských válek Napoleonští vojáci kavalerie touto technikou oslavovali svá vítězství 200 let stará tradice

„Bratrstvo zlaté šavle“

Odstranit kapsli Odstranit agrafu Otočit láhev švem nahoru Držet láhev v jedné ruce v úhlu 40 – 45st. Pozor aby před vámi nebyly osoby nebo pevná překážka Šavlí sekněte po švu lahve směrem vzhůru dosti razantně proti hrdlu Proud spolehlivě vyplaví všechny případné střípky skla

Šampaňská a šumivá vína chladíme na 4 – 9st. Podle obsahu cukru

Objednávka Typ šumivého vína – sekt nebo champagne Kategorie zbytkového cukru značka nebo výrobce Objem lahve

Podle obsahu cukru: „brut nature“ 3g v litru „extra brut“ 0g – 6g v litru „brut“ 15g v litru „extra dry“ 12g – 20g v litru „sec“ 17g – 35g v litru „demi-sec“ 33g – 50g v litru „doux“ více než 50g v litru

Servis Prezentace z levé strany hostiteli Otevření lahve:kapsle, agrafa, korek, nalití do degustační skleničky sommeliera Servis:nalití degustačního doušku hostiteli, odsouhlasení a servis ostatní společnosti, dolití vína hostiteli Dolévání vína: po dopití prvního hosta doléváme prázdnou skleničku, následovně všem ostatním

Oblast champagne

Inventář Příručník Číšnický nůž Podšálek na korek a podšálek na kapsli a agrafu Degustační sklenice pro sommeliera Chladič na víno Sklenice na šumivé víno

Spička Miska Flétna