Sabrage (Sabráž) Umění otevírání šampaňského, hrdla lahve šavlí Oslava šumivého vína Vznikla v době napoleonských válek Napoleonští vojáci kavalerie touto technikou oslavovali svá vítězství 200 let stará tradice
„Bratrstvo zlaté šavle“
Odstranit kapsli Odstranit agrafu Otočit láhev švem nahoru Držet láhev v jedné ruce v úhlu 40 – 45st. Pozor aby před vámi nebyly osoby nebo pevná překážka Šavlí sekněte po švu lahve směrem vzhůru dosti razantně proti hrdlu Proud spolehlivě vyplaví všechny případné střípky skla
Šampaňská a šumivá vína chladíme na 4 – 9st. Podle obsahu cukru
Objednávka Typ šumivého vína – sekt nebo champagne Kategorie zbytkového cukru značka nebo výrobce Objem lahve
Podle obsahu cukru: „brut nature“ 3g v litru „extra brut“ 0g – 6g v litru „brut“ 15g v litru „extra dry“ 12g – 20g v litru „sec“ 17g – 35g v litru „demi-sec“ 33g – 50g v litru „doux“ více než 50g v litru
Servis Prezentace z levé strany hostiteli Otevření lahve:kapsle, agrafa, korek, nalití do degustační skleničky sommeliera Servis:nalití degustačního doušku hostiteli, odsouhlasení a servis ostatní společnosti, dolití vína hostiteli Dolévání vína: po dopití prvního hosta doléváme prázdnou skleničku, následovně všem ostatním
Oblast champagne
Inventář Příručník Číšnický nůž Podšálek na korek a podšálek na kapsli a agrafu Degustační sklenice pro sommeliera Chladič na víno Sklenice na šumivé víno
Spička Miska Flétna