DĚTSKÁ ENCYKLOPEDIE Gabriela Jonášová

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kde to vlastně žijeme? Vesmír Mléčná dráha Sluneční soustava
Advertisements

PODMÍNKY ŽIVOTA NA ZEMI
OPAKOVÁNÍ 2 Prvouka 3.třída. OPAKOVÁNÍ 2 Prvouka 3.třída.
Sluneční soustava.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Sluneční soustava Základní škola Choltice, okres Pardubice – „Učíme se pro život“ Šablona: č. III/2 Inovace a zkvalitnění výuky pomocí ICT Pořadové číslo:
Astrofyzika – dálkové studium
TEPLO A SVĚTLO.
Číslo a název šablony klíčové aktivity
PLANETY ZKOUŠÍM, BÁDÁM … ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org.
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Člověk a jeho svět Ročník.
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Zeměpis Ročník : 6.
Slunce Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.11
VESMÍR Obrázek: A: Rawastrodata Zeměpis 6.třídy.
Vesmír.
VY_52_inovace_PRV.5.20 Označení vzdělávacího materiálu (kód):
VESMÍR.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Jitka Dvořáková
VY_52_inovace_PRV.5.15 Označení vzdělávacího materiálu (kód):VY_52_inovace_PRV.5.15 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Byšice, okres Mělník Název.
Název : Sluneční soustava Oblast : Zeměpis 6. . ročník
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: I/2: čtenářská a informační gramotnost.
Vesmír a sluneční soustava
kosterní soustava svalová soustava kožní soustava
Nela Bártová Opava,2010 Březen
VESMÍR A HVĚZDY.
Hvězdy Adam Aylsworth. -Obrovské, žhavé koule hořícího plynu o teplotě od miliónů po miliardy stupňů. -V naší Galaxii je přes jednu miliardu hvězd, ale.
ENCYKLOPEDIE Dominika Javůrková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu „Inovace studijních oborů na PdF UHK“ reg. č. CZ.1.07/2.2.00/
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Škola: Mendelovo gymnázium, Opava, příspěvková organizace
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd zaměření VM:6. ročník – Člověk a příroda – Zeměpis – Slunce a vesmír autor VM:Ondřej.
Pří_221_Vesmír_Planeta Země Autor: Mgr. Martina Vaculová
Škola: Mendelovo gymnázium, Opava, příspěvková organizace
Sluneční soustava Autor: Mgr. Marian Solčanský Gymnázium K. V. Raise, Hlinsko, Adámkova , září.
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám Škola Základní škola Křižany-Žibřidice, okres Liberec, příspěvková organizace Žibřidice 271,
Průřezové téma - Enviromentální výchova Základní podmínky života - SVĚTLO Anotace: Prezentace slouží jako výukový materiál k průřezovému tématu EV Základní.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Knotková. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
VY__III/2__INOVACE__203 FYZIKA. Autor DUMMgr. Jarmila Borecká Datum (období) vzniku DUM Ročník a typ školy 9. ročník ZŠ praktické ŠVP„Učíme.
Sluneční soustava. Sluneční soustava (podle Pravidel českého pravopisu psáno s malým s, tedy sluneční soustava) je planetární systém hvězdy známé pod.
Kožní soustava VY_32_INOVACE_06-08 Ročník: 5. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Přírodověda Tematický okruh: Člověk a jeho zdraví.
EU peníze školám Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ AutorIng. Dana Sobotková Ročník5. Datum ŠablonaV/5 Č. materiáluVY_52_INOVACE_55 Vzdělávací.
Jméno autora výukového materiáluSoňa Maruničová Datum (období, ve kterém byl vytvořen)11/2011 Ročník, pro který je výukový materiál určen5. ročník Vzdělávací.
Planety sluneční soustavy VY_32_INOVACE_03_planetyslunecnisoustavy Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“ OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení.
Základní škola a mateřská škola Damníkov NAŠE MODERNÍ ŠKOLA
VY_32_INOVACE_10_32_SLUNCE – ZDROJ SVĚTLA A TEPLA
Saturn Planeta s prstenci.
Prezentace – výklad učiva
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Prezentace – výklad učiva
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Název školy: ZŠ Netvořice
Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor Ing. Dana Sobotková
ČLOVĚK LIDSKÉ TĚLO VY_32_INOVACE_II-C-06.
EU peníze školám Základní škola Čachovice a Mateřská škola Struhy, Komenského 96, příspěvková organizace Označení: VY_32_INOVACE_231_PR5 Předmět: Přírodověda.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Prezentace – výklad učiva
2. Organismus a prostředí Základy ekologie pro střední školy 1.
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Název školy: ZŠ J. E. Purkyně a ZUŠ Libochovice
Autor: Mgr. Michaela Čapková Datum: Název: VY_52_INOVACE_12_ZEMĚPIS
Název školy: Speciální základní škola Louny, Poděbradova 640,
VY_32_INOVACE_11_32_SLUNCE – DALŠÍ VESMÍRNÁ TĚLESA
Planety sluneční soustavy. Sluneční soustava Sluneční soustava je planetární systém hvězdy známé jako Slunce. Tvoří jej především 8 planet, 5 trpasličích.
SLUNCE.
Název školy Plavská škola Autor Mgr. Jana Kneřová Název
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
PLANETY SLUNEČNÍ SOUSTAVY
Název školy: MŠ a ZŠ,Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Sluneční soustava.
ŠKOPKOVÁ HELENA, ZŠ HORNÍ SLAVKOV VY_32_INOVACE_237_VESMÍR
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2 Název výstupu: Slunce.
Transkript prezentace:

DĚTSKÁ ENCYKLOPEDIE Gabriela Jonášová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu „Inovace studijních oborů na PdF UHK“ reg. č. CZ.1.07/2.2.00/28.0036. DĚTSKÁ ENCYKLOPEDIE Gabriela Jonášová

ZÁBAVNÁ ŠKOLÁKOVA ENCYKLOPEDIE Texty: Celia Ruiz, Taída Íňigo, Anna Serna Vara Ilustrace: Nivio López Vigil NAKLADATELSTVÍ SUN, s. r. o., 1. vydání, Říčany 2012 ISBN 978-80-7371-452-9

Kdy se objevila žvýkačka? Ukázka z knihy: Kdy se objevila žvýkačka? „Potřeba žvýkat existuje u lidí minimálně tisíc let. Za primitivní žvýkačku lze považovat třeba šťávy z gumovníku, jež žvýkali Mayové. První „pravá“ žvýkačka, která se stala obchodním artiklem, se objevila roku 1848 a pocházela z dílny bratrů Curtisových z amerického Bangoru…..“ (Zábavná školákova encyklopedie, 2012, s. 204)

Živočichové Země a vesmír Vynálezy Naše tělo a zdraví „Jestliže číst znamená putovat na křídlech představivosti, pak zde nabízíme stovky takových výletů za lepším poznáním člověka a krásného světa v němž žijeme…“ Živočichové Země a vesmír Vynálezy Naše tělo a zdraví Na souši a v moři Jak se co dělá

NOVÁ DĚTSKÁ ENCYKLOPEDIE Z anglického originálu „The New Children's Encyclopedia“, Dorling Kindersley, London 2009 Přeložil: Martin Anděra Vydala Euromedia Group, k. s. – KNIŽNÍ KLUB, 1. vydání, Praha 2010 ISBN 978-80-242-2709-2

(Nová dětská encyklopedie, 2010, s. 168) Ukázka z knihy: Písmo a tisk „Představte si život bez knih, novin, komiksových sešitů, časopisů, jídelních lístků, dopisů nebo e-mailů – svět by vypadal úplně jinak. Psaná díla nás informují a baví, ale především zaznamenávají historii, vzdělávají nás a šíří myšlenky. Díky tisku je možné názory jednoho člověka současně sdělit milionům lidí.“ (Nová dětská encyklopedie, 2010, s. 168)

Každé dítě potřebuje knihu, která mu odpoví na jeho otázky … Kdy. Kde Každé dítě potřebuje knihu, která mu odpoví na jeho otázky … Kdy? Kde? Co? Jak? Proč? …všechno, co se probírá ve škole, od obrovských galaxií po mikroskopické bakterie, od lidské buňky po zaniklé civilizace, najdeš v této encyklopedii. … více než 9 tisíc informací a zajímavostí doplněných barevnými ilustracemi a fotografiemi

CESTA KOLEM SVĚTA Planeta Země, jak ji neznáte Z anglického originálu „What's Where in the World“, Dorling Kindersley, London, 2013 Přeložil: Jozef Koval Vydalo Nakladatelství Slovart, s.r.o., 1. vydání, Bratislava, 2014 ISBN 978-80-7391-825-5

Ukázka z knihy: Lesy „ Pro život na zemi jsou lesy nezbytností. Činí vzduch dýchatelným, chrání půdu a pomáhají udržovat zásoby sladké vody. Ubývají však vysokou rychlostí – do roku 2011 se lidem podařilo pokácet asi polovinu všech původních lesů.“ (Cesta kolem světa, 2014, s.32)

Fantastické obrázkové mapy vám ukážou, co je kde na světě – od hradů a vraků lodí, po divokou přírodu a hurikány Kde se nacházejí nejaktivnější sopky? Kde najdete nejnebezpečnější tvory na světě? Kde je nejteplejší místo na naší planetě? 80 úžasných map vám přiblíží to nejlepší ze zeměpisu, přírody, historie a techniky.

Dětská encyklopedie CO MUSÍŠ VĚDĚT Co? Kdy? Kde? Proč? Autor: Louise SPILSBURY Z anglického originálu „Encyclopedia of Knowledge“, Parragon Books Ltd, London, 2007 Přeložil: Petr Stříbrný Nakladatelství SLOVART, s. r. o., Praha 2011 ISBN 978-80-7391-440-0

Kolik existuje různých druhů zvířat? Ukázka z knihy: Kolik existuje různých druhů zvířat? „Na Zemi žije více než milion různých živočišných druhů. Pro účely lepší identifikace vytvořili vědci klasifikační systém živočichů…. Dvěma hlavními skupinami jsou obratlovci, kteří mají páteř, a bezobratlí, kteří ji nemají. Mezi obratlovce patří například lidé, hadi a ptáci, mezi bezobratlé hmyz, červi a měkkýši.“ (Dětská encyklopedie Co musíš vědět, 2011, s.69)

Proč se pobřeží zmenšuje? Kde se nachází nejrušnější letiště na světě? Zábavná, poučná, úžasně čtivá kniha plná ilustrací a barevných fotografií, ve které najdete odpovědi Kdy můj mozek odpočívá? Proč se pobřeží zmenšuje? Kde se nachází nejrušnější letiště na světě? Kolik žije na světě lidí? Proč zrcadla odrážejí obrazy?

LIDSKÉ TĚLO Dětská obrazová encyklopedie Z anglického originálu „Human Body A Children's Encyclopedia“, Dorling Kindersley, London 2012 Přeložila: Jana Sýkorová Vydala Euromedia Group, k. s. – Knižní klub v edici UNIVERSUM, 1. vydání, Praha 2013 ISBN 978-80-242-4174-6

Ukázka z knihy: Vnější bariéra „Kůže obepíná tělo jako ochranný plášť a vytváří tak bariéru mezi vnitřkem těla a vnějším světem. Kůže je voděodolná, odráží útok bacilů a umí se hojit. Dokáže také odfiltrovat škodlivé složky slunečního záření, umožňuje hmatem poznávat okolní svět a pomáhá tělu udržovat správnou teplotu.“ (Lidské tělo, 2013, s.24)

Tato kniha vás provede stavbou a uspořádáním lidského těla a srozumitelně zodpoví každou otázku. Poznáte největší tělní orgán, nejmenší kost i nejsilnější sval… Dozvíte se, kolik kilometrů putují naše krevní buňky, proč škytáme, proč nás brní brňavka, co se nám odehrává v žaludku, pod kůží i v skrytých zákoutích našich střev…

Encyklopedie VESMÍRU Autor: Dr. Mike GOLDSMITH Z anglického originálu „Encyclopedia of Space“, Kingfisher Publications Plc., 2011 Přeložila: RNDr. Erika Stařecká PhD. Nakladatelství SVOJTKA & Co, s.r.o., 1.vydání, Praha 2012 ISBN 978-80-256-0774-9

Co je hvězda? Vlastnosti hvězd Ukázka z knihy: Co je hvězda? „Hvězdy, které se na jasné noční obloze jeví jako svítící tečky, jsou obří koule zářícího plynu, mnohem větší nežli Země.“ (Encyklopedie vesmíru, 2012, s.66) Vlastnosti hvězd „Hvězdy se od sebe liší velikostí, hmotností i jasností. Nejhmotnější dosud známá hvězda byla objevena v roce 2010 a je asi 320krát hmotnější než Slunce. Existují hvězdy, které jsou více než milionkrát jasnější než Slunce. Největší objevená hvězda má skoro 2000krát větší průměr nežli Slunce.“ (Encyklopedie vesmíru, 2012, s.67)

Vesmír je vše, co je, kdy bylo i co bude Vesmír je vše, co je, kdy bylo i co bude. S touto knihou se nejen podíváte do vesmíru, jak jej vidí pozemské dalekohledy obrácené k noční obloze, ale také se přenesete do nejvzdálenějších hlubin prostoru a času. Kniha vám nabízí pomocí úchvatných fotografií pohled do vesmíru - na Slunce a jeho oběžnice, hvězdy a soustavy hvězd, na záhadné vesmírné objekty i na historii objevování vesmíru!

Zdroje: 1. obrázek dostupný z www: http://www. mimibazar. cz/foto. php Zdroje: 1. obrázek dostupný z www: http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=69738014 [cit. 26.10.2014] 2. Předmluva – autorky: Zábavná školákova encyklopedie. Říčany: nakladatelství Sun, 2012. ISBN 978-80-7371-452-9. 3. obrázek dostupný z www: http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=69738014 [cit. 26.10.2014] 4. obrázek dostupný z www: http://neoluxor.cz/detske/nova-detska-encyklopedie--187228/ [cit. 26.10.2014] 5. Úvod a upoutávka knihy: Nová dětská encyklopedie. Praha: Euromedia Group, k.s. – Knižní klub, 2010. ISBN 978-80-242-2709-2.

6. obrázek dostupný z www: http://www. bux 6. obrázek dostupný z www: http://www.bux.cz/knihy/nahled/133140-nova-detska-encyklopedie.html?page=2 [cit. 26.10.2014] 7. obrázek dostupný z www: http://knihy.heureka.cz/co-je-kde-na-svete-nevidane-pohledy-na-planetu-zemi/galerie/?obrazek=1eb72141bc24b82be18a3e81b3eba682 [cit. 26.10.2014] 8. Zadní strana knihy – upoutávka: Cesta kolem světa. Bratislava: Slovart, 2014. ISBN 978-80-7391-825-5. 9. obrázek dostupný z www: http://www.bux.cz/knihy/nahled/158124-cesta-kolem-sveta-planeta-zeme-jak-ji-neznate.html?page=0 [cit. 26.10.2014] 10. obrázek dostupný z www: http://www.bux.cz/knihy/107108-co-musis-vedet-detska-encyklopedie.html [cit. 26.10.2014]

11. Upoutávka – úvod knihy: Dětská encyklopedie Co musíš vědět 11. Upoutávka – úvod knihy: Dětská encyklopedie Co musíš vědět. Praha: Slovart, 2011. ISBN 978-80-7391-440-0. 12. obrázek dostupný z www: http://www.bux.cz/knihy/nahled/107108-co-musis-vedet-detska-encyklopedie.html?page=1 [cit. 26.10.2014] 13. obrázek dostupný z www: http://www.bux.cz/knihy/141252-lidske-telo-detska-obrazova-encyklopedie.html [cit. 26.10.2014] 14. Upoutávka – zadní strana knihy: Lidské tělo – Dětská obrazová encyklopedie. Praha: Euromedia Group, k.s. – Knižní klub, 2013. ISBN 978-80-242-417-6. 15. obrázek dostupný z www: http://www.bux.cz/knihy/nahled/141252-lidske-telo-detska-obrazova-encyklopedie.html?page=0 [cit. 26.10.2014]

16. obrázek dostupný z www: http://www. bux 16. obrázek dostupný z www: http://www.bux.cz/knihy/133112-encyklopedie-vesmiru.html [cit. 26.10.2014] 17. Úvod a upoutávka knihy: Encyklopedie vesmíru. Praha: Svojtka & Co., 2012. ISBN 978-80-256-0774-9. 18. obrázek dostupný z www: http://www.svojtka.cz/shop/kniha/3025-encyklopedie-vesmiru.html [cit. 26.10.2014] 19. obrázek dostupný z www: http://www.svojtka.cz/shop/kniha/3025-encyklopedie-vesmiru.html [cit. 26.10.2014]