Český Krumlov 25.-26. listopadu 2005 1 5. Českokrumlovská mediální konference Budoucnost veřejnoprávních médií Regulace obsahu v digitální éře krátká úvaha.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Advertisements

Konference „Budoucnost česko-polské přeshraniční spolupráce“ Ostrava, Prioritní oblast 2. – Hospodářská spolupráce Projekt Spolupráce.
Co s trhem SBS aneb trh SBS je trh jako každý jiný
Stanovisko TV Nova K TPP TV Nova podporuje digitalizaci  Společnost CET 21 se jako jeden z vůdčích subjektů procesu přechodu zemského.
Podívejme se nejen na mobilní bezpečnost v širším kontextu Michal Rada Iniciativa Informatiky pro Občany.
Předmět a prameny pracovního práva
Kurikulární reforma Únor 2008 PhDr. Maria Bezchlebová
Volný čas a kultura Kultura pro děti a kultura dětí.
Česká legislativa sociálních služeb – hodnoty a etická dilemata
Multikulturní vzdělávání v rámci NNO
Bilance české digitalizace Ing.Pavel Hanuš Manager programu digitalizace ČT.
Klíčová otázka č. 4 Jak uskutečňovat komplexní sociální, zdravotní a další služby lidem bez domova? Potřeby lidí bez domova v procesu participace Eliška.
VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY z pohledu ČŠI "Cesta ke kvalitě"
ETICKÉ ASPEKTY OCHRANY PŘÍRODY
Základy státní správy Veřejná správa. Stát  Musí mít politickou autoritu, prostřednictvím kterých realizuje státní moc  Státní moc je nezávislá, uskutečňovaná.
Změny v síti. Transparentnost? Kartel zdravotních pojišťoven? Konference ČLK JUDr. Jan Mach ředitel právní kanceláře ČLK.
Návrh nového zákona o elektronických komunikacích Hradec Králové 30. března 2004.
Financování politických stran a regulace politických kampaní Prorůstání ekonomiky a politiky Vladimíra Dvořáková CESTA Praha, , hotel Jalta.
Jsme v EU, buďme v obraze. EU jako politický organismus Eva Pluskalová.
Regulační prostředí Mediální právo České republiky.
Digitalizace – Tisková konference Prima TV. Digitalizace – tisková konference Jak chápeme digitalizaci?  Vnímáme digitalizaci jako proces, který.
Mediální systém jeden ze subsystémů sociálního systému (soustava elementů n. subsystémů, institucí a jednotek v sociálních rolích) Slovník. Med kom., s.
Psychologie II Sociální psychologie
Filip Zelenka. Základy dopravní politiky jsou obsaženy již v Římských smlouvách, které zavádějí společná pravidla mezinárodní dopravy, volný přístup k.
ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ A PRÁVO
Svoboda a autorita Petr Machala.
Informační kulturní portál
1 Tisková konference Newton House, Praha, Prezentace výsledků projektu: Výzkum chování potencionálních zákazníků na digitálním trhu v ČR "Digitalizace.
Politika Pavel Šuranský.
Podpora integrace příslušníků sociálně vyloučených romských lokalit v Pardubickém kraji II Registrační číslo CZ.1.04./3.2.00/B
Sociologie 13 Sociologie politiky. politika správa veřejných záležitostí – Záležitosti týkající se velké části občanů, nebo všech (oproti soukromým záležitostem)
Základní struktura projektu Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice.
PRÁVO SOCIÁLNÍHO ZABEZPEČENÍ Pojem a předmět práva sociálního zabezpečení JUDr. Petr Čechák, Ph.D.
MARKETINGOVÝ MIX.
Petra Skryjová, Zuzana Kubičíková, Beata Kupová,.
Norma, právo, forma zákonů
Rozhodování ve veřejné správě Přednáška M. Horáková.
Vnitřní trh ES Dr. Petr Kolář. Charakteristika vnitřního trhu n Cíl: konkurenceschopnost na světovém trhu n Definice (Smlouva ES, čl. 14) „vnitřní trh.
Tvorba vnitřních předpisů zaměstnavatele
1 Budoucnost komunitních služeb v ČR Zuzana Jentschke Stőcklová náměstkyně ministryně pro sociální a rodinnou politiku.
Svobodný přístup k informacím 21. října 2005 V.Jurmanová Volemanová.
Evropská unie Ing. Jaroslava Syrovátková, Ph. D
5. PROJEKCE MODERNÍCH ORGANIZAČNÍCH A ŘÍDÍCÍCH PODNIKOVÝCH STRUKTUR Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology.
Divák musí vědět, kdy a proč by měl investovat do nové televize Marcel Procházka Ředitel regulace a strategie DVB-T2 Televizní digitalizace
Rodina na Vysočině výsledky empirických výzkumů uskutečněných v kraji Vysočina v letech 2005 – 2010 konference Rodinná politika v centru pozornosti krajů.
Právní řád ČR 7.ročník. Proč potřebujeme právo Lidé žijí ve společnosti a vstupují mezi sebou do vzájemných vztahů. Většinou se chováme podle toho, co.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Dopravní politika ČR.
Lidé s mentálním postižením jako cílová skupina sociálních služeb.
SOUČASNÁ RODINA A MOŽNOSTI HODNOCENÍ SITUACE PHDR. HANA PAZLAROVÁ, PH.D Sociální práce s rodinou 1.
Biomedicíncký výzkum s podporou evropských zdrojů v nemocnicích 2012 Perspektivy elektronizace ve zdravotnictví v ČR 12. dubna 2012.
Datum: Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Transformace – a jak dál? Podpora procesu transformace pobytových sociálních služeb.
Jedna z rolí, kterou člověk v životě splňuje – ROLE KONZUMENTA – na základě toho se očekává SPOTŘEBNÍ CHOVÁNÍ. - základem spotřebního chování – ROZHODOVÁNÍ.
Deinstitucionalizace ústavní péče očima ochránce 1. března 2011 Hradec Králové Individuální projekt odboru sociálních služeb a sociálního začleňování "Podpora.
Zákon o sociálním bydlení pohledem obcí a menších měst Ing. Radim Sršeň, Ph.D., 1. místopředseda.
Příležitosti a rizika profesní komory pro sociální pracovníky v sociálních službách Presentace pro seminář Výboru pro sociální politiku PČR Daniela.
Místní demokracie a participace na veřejném životě
Nepřátelé pokroku, demokracie a ducha svobody
Stát Definice, funkce, typy.
Vnitrostátní, mezinárodní a evropský rozměr práva
II. – III. r./ Hotelnictví a turismus
Digitální učební materiál
Síť Mateřských center o.s.
Občanská společnost Tato prezentace je doplněním výkladu učitele k tématu Občanská společnost. Prezentace obsahuje několik aktivit vhodných k procvičení,
Politické strany VY_32_INOVACE_03-57 Ročník: 9. Vzdělávací oblast:
DISKRIMINACE Z POHLEDU PEČUJÍCÍ RODINY
SOCIÁLNÍ BYDLENÍ V ARMÁDĚ SPÁSY - a co dál?
EVROPSKÁ UNIE 7. TŘÍDA, ZŠ SUCHDOL.
Tvorba vnitřních předpisů zaměstnavatele
NÁRODNÍ PROGRAM ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ V ČR
Transkript prezentace:

Český Krumlov listopadu Českokrumlovská mediální konference Budoucnost veřejnoprávních médií Regulace obsahu v digitální éře krátká úvaha o regulaci obecně a o regulaci v digitální éře zvlášť Milan Šmíd FSV UK

Český Krumlov listopadu Regulace? Pro někoho sprosté slovo. Pryč s regulacemi!!! Ale!!! Život je plný regulací. Regulují nás dopravní předpisy, reguluje nás semafor - a my ho posloucháme. Proč? Dodržení pravidla nám zajistí bezpečí a jistotu průjezdu. Člověk je tvor společenský, k vzájemnému bezkonfliktnímu soužití ve společnosti potřebuje jistá pravidla chování, normy. Ideálním případem je, když norma vychází ze společně sdílených hodnot, odpovídá reálným potřebám a je prověřena životem, a když po nedodržení normy následuje sankce. Regulace obsahu v digitální éře

Český Krumlov listopadu Problémy naší doby : - po prudké společenské změně - pád normativního řádu, zmatek v hodnotách, střetávání hodnotových systémů - stále jsme v procesu hledání společných hodnotových jmenovatelů, stále usilujeme o vytvoření konsensuální společnosti - vazba “hodnota - norma - sankce” je rozvolněná, pokud norma není podložena hodnotovou orientací a není podpořena sankcí, normativní řád nefunguje, normy nemají autoritu, panuje nejistota - některé nové normy byly mechanicky přebírány z demokracií - samy o sobě dobré, ale chybělo hodnotové krytí, nebyly přijaty za vlastní - odpor k regulaci je dědictvím totalitního režimu - přirozená reakce Případy špatné či přehnané regulace by neměly být důvodem ke zrušení všech regulací, ale podnětem k tomu, abychom analyzovali, zda vůbec, proč, a pokud ano, tak jak dobře regulovat. Regulace obsahu v digitální éře

Český Krumlov listopadu Regulace obsahu v digitální éře

Český Krumlov listopadu Regulace obsahu v digitální éře 20.století - analogová éra 21.století - digitální éra jedna síť - jedna služba omezená přenosová kapacita -> malý počet komunikačních kanálů omezený počet masově sledovaných programů má významný sociální dopad na veřejné mínění žádná nebo jen nízká uživatelská kontrola a interaktivita jedna síť - více služeb rozšiřující se přenosová kapacita -> stále větší počet komunikačních kanálů široký výběr poskytovatelů programů, od plnoformátových k úzce tematicky vymezeným, video on demand, PVR (osobní digitální rekordéry) vyšší stupeň uživatelské kontroly, možnost interaktivity Proměny telekomunikací a vysílání

Český Krumlov listopadu Regulace obsahu v digitální éře Postoj Evropské unie k regulaci v prostředí konvergence Diferencovaný přístup k regulaci přenosu a k regulaci obsahu

Český Krumlov listopadu Regulace obsahu v digitální éře Diferencovaný přístup k regulaci přenosu a k regulaci obsahu přenos - snaha o deregulaci a zajištění co největší soutěže obsah - regulace v rámci definovaných cílů veřejného zájmu - snaha regulaci minimalizovat s důrazem na její proporcionalitu, tj. vždy ji přizpůsobovat konkrétním podmínkám - regulace by měla zajistit právní jistoty hráčům na trhu - regulace by měla být technologicky neutrální Postoj Evropské unie k regulaci v prostředí konvergence

Český Krumlov listopadu Regulace obsahu v digitální éře Deklarované cíle regulace obsahu: - svoboda projevu a pluralismus médií - kulturní a jazyková různorodost - ochrana dětí a mládeže - ochrana spotřebitelů Deklarované zásady regulace obsahu: - regulovat jen tam, kde trh selhává - regulovat proporcionálně podle podmínek a cílů - zapojovat ve stále větší míře samoregulaci a koregulaci Postoj Evropské unie k regulaci v prostředí konvergence

Český Krumlov listopadu Regulace obsahu v digitální éře Se zaváděním nových technologií a služeb regulace obsahu klesá!

Český Krumlov listopadu Regulace obsahu v digitální éře Perspektivy regulace obsahu: - rozšíření počtu komunikačních kanálů mění situaci - odpadá důvod nedostatkového kmitočtového spektra - pokud pluralitu názorů i žánrů může zajistit množina programů, není důvod k nařizování plurality v rámci jednoho programu - pokud roste možnost volby, roste i možnost výběru a kontroly konzumace médií jejich spotřebiteli - regulace elektronických médií se bude vzdalovat regulaci obsahové a stále více přibližovat typu regulace hospodářské soutěže, aby si spotřebitel mohl svobodně vybírat - regulativy veřejného zájmu však i nadále zůstanou, (stejně jako nezmizí dopravní předpisy a všechna pravidla zajišťující naše bezpečí a klidné občanské soužití), byť jejich obsah i forma se mohou měnit.

Český Krumlov listopadu Regulace obsahu v digitální éře Děkuji za pozornost!