Projekt SROP 3.3 – „Posílení kapacity místních a regionálních orgánů při plánování a realizaci programů v Karlovarském kraji“ Pedagogické a vzdělávací.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Plán akcí oddělení cestovního ruchu odboru regionálního rozvoje krajského úřadu pro rok 2002.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Projekt: „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
Jak změnit obecní knihovnu v informační centrum obce Metodický návod výstup z projektu Knihovna – informační centrum obce.
Projekty financované ze zdrojů ESF a aktivity CEVAP-a Zuzana Španerová Centrum vzdělávání a poradenství.
Informační schůzka ŠANCE – před - po 1. výzvě.
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
Dalším profesním vzděláváním k rozvoji Písecka – Tvorba a pilotní realizace modulárních vzdělávacích programů CZ / Tento projekt je spolufinancován.
 SROP 3.3 = příprava na čerpání fin.zdrojů EU v programovém období – absorpční a administrativní kapacita Budování rozvojového partnerství za.
Rozvoj Národní soustavy kvalifikací podporující propojení počátečního a dalšího vzdělávání Systémový projekt (NSK – Národní Soustava Kvalifikací)
„Budování rozvojového partnerství za účelem posílení kapacity při plánování a realizaci programů v kraji Vysočina“
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Příprava a realizace kroků k využití strukturálních fondů EU v období 2007 – 13 Jiří Čunek 1.místopředseda vlády a ministr pro místní rozvoj.
Podpora přípravy projektů NNO pro příští programovací období 2007 – 13 Chceme zpracovat takové projekty NNO, jejichž cíle jsou společné více organizacím.
Environmentální vzdělávání, výchova a osvěta v Pardubickém kraji v roce 2010.
S POLUPRÁCE SE SOCIÁLNÍMI PARTNERY OTROKOVICE,
Partnerství u projektů financovaných z Globálních grantů Sociální inkluze v kontextu přípravy na nové programovací období – zkušenosti, problémy a překážky.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Partnerství pro Liberecký kraj představení projektu pro SROP opatření 3.3 představení projektu pro SROP opatření 3.3.
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
Internetizace knihoven a SROP Roman Giebisch Vědecká knihovna v Olomouci.
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
MODERNÍ TRENDY V ŘÍZENÍ ŠKOL interaktivní program rozvoje pokročilých manažerských a personálních dovedností pro ředitele škol a školských zařízení a jejich.
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
OSTRAVA 26. – 27. DUBNA 2012 ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 2 KRAJE V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI 10. KRAJSKÁ KONFERENCE PROJEKTU Jana Bydžovská.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Podpora projektům EU SF aneb kvalitní podpora pro kvalitní projekty Ing. Jan Knyttl
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
Datum: Zpracovala: Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Program „Yes, I do“ Strategie pro jazykové vzdělávání v MSK do roku
STRATEGICKÉ PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE VZDĚLÁVACÍ SOUSTAVY LIBERECKÉHO KRAJE (projekt KAP LK) ÚVODNÍ KONFERENCE.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Využívání Evropského sociálního fondu v oblasti vzdělávání v letech Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR Schola Nova, Praha
REGIONÁLNÍ ŠKOLA ROZVOJE VENKOVA zájmové sdružení právnických osob Partner Středočeského kraje v opatření 3.3. SROP.
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
Neziskový sektor jako partner. Národní úroveň Pracovní skupina „NNO a regionální rozvoj“ - otevřená platforma NNO na národní úrovni - téma: regionální.
Podpora vzdělávání prostřednictvím OP Rozvoj lidských zdrojů a OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Ing. Jan Vitula MŠMT.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Regionální interveční rámec pozice AK ČR pro programové období 2014+
Pracovní setkání v rámci připravovaného IPo s názvem „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji“ 1.
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
Strategické řízení a plánování
VÍTÁME VÁS NA SPOLEČNÉM SETKÁNÍ PARTNERSTVÍ MAP ORP BEROUN
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Regionální stálá konference
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
VACLAV – efektivní systém dalšího vzdělávání v Ústeckém kraji
REGIONÁLNÍ PARTNERSTVÍ
Výzva k předkládání žádostí
Závěrečná konference projektu
Regionální centrum podpory sociálního podnikání
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Vítejte na třetí místní konferenci
Transkript prezentace:

Projekt SROP 3.3 – „Posílení kapacity místních a regionálních orgánů při plánování a realizaci programů v Karlovarském kraji“ Pedagogické a vzdělávací centrum Karlovarského kraje, o.p.s. Výchozí situace :  Pedagogické a vzdělávací centrum Karlovarského kraje, o.p.s. zajišťuje značnou část akcí aktivit v oblasti dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků kraje,  je v přímém kontaktu s více jak 400 vzdělávacími subjekty a ve spolupráci se společností LINGUAE, spol. s r.o. rozšiřuje postupně záběr svých aktivit do dalších oblastí souvisejících s rozvojem lidských zdrojů  zapojila se do první výzvy Karlovarského kraje v rámci operačního programu Rozvoj lidských zdrojů svým projektem „Systém profesního vzdělávání pedagogických pracovníků škol a školských zařízení Karlovarského kraje“.

Projekt SROP 3.3 – „Posílení kapacity místních a regionálních orgánů při plánování a realizaci programů v Karlovarském kraji“ Pedagogické a vzdělávací centrum Karlovarského kraje, o.p.s. Stav v oblasti připravenosti k čerpání prostředků z fondů EU :  Velmi nízká úroveň znalostí o možnostech využívání strukturálních fondů jak v institucích a orgánech správy nižších stupňů, tak u jednotlivých subjektů – jako komerční, tak nekomerční sféry,  příliš malý počet skutečně využitelných projektů, které mají šanci na úspěch při čerpání z jednotlivých grantových schémat,  nepřipravenost středního a vyššího managementu společností a firem jako případných příjemců grantů.

Projekt SROP 3.3 – „Posílení kapacity místních a regionálních orgánů při plánování a realizaci programů v Karlovarském kraji“ Pedagogické a vzdělávací centrum Karlovarského kraje, o.p.s. Pedagogické a vzdělávací centrum Karlovarského kraje( dále jen PC) jako účastník projektu Partnerství I.  PC Karlovarského kraje zřídí v souladu se zněním smlouvy místo manažera území,  v rámci jeho pracovní náplně připraví programovou nabídku pro realizaci vzdělávacích aktivit podle čl. VII. Smlouvy tak, aby byl splněn minimální počet proškolených zástupců subjektů sektoru Program rozvoje lidských zdrojů,  v rámci centrálních www stránek projektu bude pravidelně zveřejňovat termíny připravovaných vzdělávacích aktivit,  bude se podílet na tvorbě informačních materiálů tak, aby byla splněna podmínka smlouvy – jak v oblasti frekvence, tak v oblastech kvality a počtu.

Projekt SROP 3.3 – „Posílení kapacity místních a regionálních orgánů při plánování a realizaci programů v Karlovarském kraji“ Pedagogické a vzdělávací centrum Karlovarského kraje, o.p.s. Pedagogické a vzdělávací centrum Karlovarského kraje jako účastník projektu Partnerství II.  V rámci vlastních www stránek( vytvoří vlastní podstránku, která se bude věnovat výlučně problematice cílů Projektu a jejich následné realizace,  prováže tuto podstránku s centrálními www stránkami projektu a umožní její provázání s dalšími stránkami zájemců z řad partnerů a případných zájemců o přímou spolupráci,  bezprostředně po zahájení činnosti manažera budou vytvořeny podmínky pro průběžnou tvorbu DATABÁZE : a) všech partnerů a spolupracujících organizací a institucí zapojených do projektu

Projekt SROP 3.3 – „Posílení kapacity místních a regionálních orgánů při plánování a realizaci programů v Karlovarském kraji“ Pedagogické a vzdělávací centrum Karlovarského kraje, o.p.s. b) všech dalších organizací, které v průběhu projektu projeví o spolupráci zájem, c) vytvoření interaktivní mapy, která umožní vzájemné propojení všech spolupracujících subjektů.  V přímé spolupráci s manažerem vypracuje systém pravidelných konzultací k tvorbě a přípravě projektů jak v kanceláři manažera, tak v sídlech jednotlivých organizací a institucí, které o tuto konzultační činnost projeví zájem,  bude prostřednictvím svého vedení a manažera území ve stálém kontaktu s vedením krajského projektového týmu – bude přijímat a přenášet podněty.