Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, 335 01 Nepomuk, www.stredniskolaoselce.cz Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/34.0801 Název: Modernizace.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“
Advertisements

Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Autor:Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)1.KP E/01 Stravovací a ubytovací služby tematická oblastPřílohy z mouky - knedlíky.
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
ZPŮSOBY VAŘENÍ 2 Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Mgr. Jiřina Moravcová a Bc. Drahomíra Stoklasová. Střední škola hotelnictví.
 INGREDIENCE:  125 g másla (v kostce), 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce nastrouhané citrónové kůry, sůl, bylinky  POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo necháme povolit,
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
ZADĚLÁVÁNÍ září 2012 VY_32_INOVACE_TECH_130104
Hovězí vnitřnosti žáludky.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Vložky a zavářky do polévek
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Guláše z jatečného masa
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Předmět: Odborný výcvik Ročník: 3. ročník
Štědrovečerní večeře.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Technologie pokrmů 1.Ročník obor kuchař s maturitou 26.hodina
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Odborný výcvik Ročník:1.
Předmět: Odborný výcvik Ročník: 1. ročník
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Ročník:2. Vzdělávací obor:65-51-H/01 Kuchař - číšník Předmět:Technologie přípravy pokrmů Tematický okruh:Základní technologické úpravy vývarů a polévek.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_520 Ročník: 2.
Polévky Tec 1 / str
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):3.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Restaurační moučníky Předmět:Technologie Anotace:Výukový.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_517 Ročník: 2.
Způsoby krájení potravin
Ivana Francová, SOU Liběchov Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:
Přílohy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Eva Pospíšilová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 32 Název školy: Střední průmyslová.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 16 Název.
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětTechnologie Tematický okruh Polévky a přílohy.
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětTechnologie Tematický okruh Polévky a přílohy.
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětTechnologie Tematický okruh Polévky a přílohy.
Příprava pokrmů ze skopového masa
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Příprava drůbeže vařením, dušením
Přílohy z rýže a dalších obilovin
Test – polévky Ing. Petra Pechová 2012.
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník – kuchař
Kuchařská repetorium 3. ročník – kuchař
Transkript prezentace:

Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace výuky všeobecných a odborných předmětů Název sady: Technologické postupy 1 Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_08_12 Název DUMu: Zavářky do polévek Pro obor vzdělávání: E/01, E/02 Předmět: Technologie Ročník: 1. Autor: Renata Navrátilová Datum:

Střední škola Oselce Zavářky do hnědých polévek polévek Jsou to potraviny nebo výrobky, které se mohou zavařovat přímo do polévky, často je však zavařujeme mimo polévku, protože by nám mohli polévku (vývar) zakalit.

Střední škola Oselce Vaječná těsta Domácí nudle vejce, hrubá mouka, voda vypracujeme tuhé těsto necháme 15 minut uležet vyválíme tenké pláty a necháme proschnout nakrájíme nudle, velikost podle potřeby vaříme v osolené vodě

Střední škola Oselce Vaječná těsta Strouhání příprava stejná jako u nudlového těsta nudlové těsto strouháme na hrubém struhadle strouhání necháme proschnout a vaříme v osolené vodě

Střední škola Oselce Vaječná těsta Kapání mléko, hrubá mouka, vejce důkladně rozmícháme, necháme odležet 15 minut přes síto nebo struhadlo necháme kapat do mírně osolené vařící vody, nebo polévky

Střední škola Oselce Odpalované těsto Noky mléko svaříme s máslem, muškátovým květem a opatrně přisypáváme hrubou mouku, odpalujeme na plotně, dokud se nepřestane lepit necháme vystydnout, pak postupně přimícháme vejce navlhčenými kávovými lžičkami tvoříme noky a vaříme v mírně osolené vařící vodě hotové noky zchladíme ve studené vodě

Střední škola Oselce Odpalované těsto Krupicové noky postup stejný jako u noků, ale používáme mouku krupici

Střední škola Oselce Odpalované těsto Zeleninové noky uvaříme zeleninu (mrkev, květák...) nakrájíme na kostičky do vývaru od zeleniny přidáme máslo, opatrně přisypeme hrubou mouku a připravíme odpalované těsto necháme vychladnout, vmícháme vejce, nakrájenou zeleninu a hrášek navlhčenými kávovými lžičkami tvoříme noky a vaříme v mírně osolené vařící vodě hotové noky zchladíme ve studené vodě

Střední škola Oselce Játrové knedlíčky, noky, rýže umeleme hovězí játra, přidáme namočenou žemli, vejce, cibuli, strouhanku, hladkou mouku, česnek, sůl, majoránku a mletý pepř a promícháme vaříme ve vývaru nebo osolené vodě minut knedlíčky – tvarujeme malé kuličky noky – tvarujeme pomocí lžiček rýže – protlačujeme přes síto nebo hrubé struhadlo

Střední škola Oselce Masové knedlíčky jemně semeleme vepřové a hovězí přední maso, přidáme namočenou žemli, cibuli, strouhanku, hladkou mouku, sůl, vejce, mletý pepř a promícháme tvoříme malé kuličky (knedlíčky) vaříme ve vývaru nebo osolené vodě minut

Střední škola Oselce Špekové knedlíčky nakrájíme slaninu a roztavíme, přidáme nakrájenou žemli a opečeme z vajec, mléka a hrubé mouky připravíme těstíčko, přidáme orestovanou žemli se slaninou, mletý pepř, sůl, zelenou petrželku a vypracujeme těsto tvarujeme malé kuličky a vaříme ve vývaru nebo v osolené vodě minut

Střední škola Oselce Obiloviny Rýže přebereme, propláchneme studenou a pak horkou vodou vaříme v osolené vroucí vodě, pak scedíme a propláchneme ve studené vodě vařené vložíme do polévky Kroupy, krupky, perličky vaříme v osolené vroucí vodě, pak scedíme a propláchneme ve studené vodě vařené vložíme do polévky Krupici, vločky vaříme v polévce

Střední škola Oselce Zelenina např. - kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel), květák, hrášek, fazolové lusky… zeleninu do polévky upravujeme krájením na nudle, kostky a plátky takto upravenou zeleninu vaříme ve vývaru

Střední škola Oselce Vyber správné odpovědi domácí nudle jsou z odpalovaného těsta rýže je obilovina krupicové noky jsou z odpalovaného těsta krupici a vločky vaříme jenom v polévce ano ne ano ne

Střední škola Oselce Vyber správné odpovědi játrové knedlíčky jsou z vepřového a hovězí předního masa, namočené žemle, cibule, strouhanky, hladké mouky, soli, vejce a pepře masové knedlíčky jsou z vepřového a hovězí předního masa, namočené žemle, cibule, strouhanky, hladké mouky, soli, vejce a pepře ano ne

Střední škola Oselce Zdroj materiálů: Šindelková, Alena. Kuchařské práce: Technologie 1.díl. Praha: Parta, s.r.o., 2006, ISBN X. Není-li uvedeno jinak, je autorem tohoto materiálu a všech jeho částí, autor uvedený na titulním snímku.