1 Základní škola Kynšperk nad Ohří, okres Sokolov, příspěvková organizace, Komenského 540, Kynšperk nad Ohří, 357 51 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2970.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
HARDWARE 1 STAVBA PC 6. ročník verze
Advertisements

Identifikátor materiálu: EU
Hardwarové vybavení počítače
Základní pojmy ( HW, SW, data, Bit a Byte)
Vstupní a výstupní zařízení
Obrazovka Slouží k zobrazovaní textových a grafických informací. Druhy:LCD,CRT,plazma. Rozlišení je v pixelech Úhlopříčka je vzdálenost mezi protilehlými.
Identifikátor materiálu: III/2-10/2 Základy práce s počítačem Bezpečná práce v učebně VT Základní škola Kynšperk nad Ohří, okres Sokolov, příspěvková organizace,
Martin Holý.  Druhá světová válka  První generace (1945 – 1951)  Elektronky, relé = drahé, pomalé  Druhá generace ( )  Tranzistory = zmenšování.
PC komponenty.
HARDWARE PC Uvnitř počítače.
HARDWARE 1 STAVBA PC 7. ročník verze H.
Název a adresa školy Střední škola zemědělská a přírodovědná Rožnov pod Radhoštěm nábřeží Dukelských Hrdinů Rožnov pod Radhoštěm Název operačního.
Blokové schéma PC a jeho hardwarová realizace
3. MATURITNÍ OKRUH Počítač, jeho komponenty a periferní zařízení
Hardwarové vybavení počítače
Identifikátor materiálu: V/2-1/5 Česká republika - kvíz
Co vše nám může tvořit počítačovou sestavu
Složení počítače Informatika 5. třída.
Identifikátor materiálu: III/2-10/14 Test Internet Základy práce s počítačem 1 Základní škola Kynšperk nad Ohří, okres Sokolov, příspěvková organizace,
Jak pracuje počítač vstupní a výstupní zařízení počítače
Počítač, jeho komponenty a periferní zařízení
Referát č. 3 Počítač, jeho komponenty a periferní zařízení (principy fungování, digitální záznam informací, propojení počítače s dalšími (digitálními)
Anotace Žák se orientuje v záznamových médií (zařízení) Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže rozdělit záznamová média Speciální vzdělávací.
Identifikátor materiálu: V/2-1/6 Praha – hlavní město ČR
Identifikátor materiálu: EU
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Identifikátor materiálu: EU
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: III/2-1/10 VZORY PODSTATNÝCH JMEN- PROCVIČOVÁNÍ 1 Základní škola Kynšperk nad Ohří, okres Sokolov, příspěvková organizace, Komenského.
Počítačová sestava – Základní hardware I.
Hardware Mgr. Barbora Pilárová P ř íjemce: ZŠ B ř idli č ná, okr. Bruntál Komenského B Ř IDLI Č NÁ Doporu č eno pro: 6. ro č ník P ř edm ě t:
Počítač a jeho složení.
Základní pojmy a části počítače Data (informace) se v počítači ukládají v pojmenovaných celcích, které se nazývají soubory. Soubory jsou dvou druhů: Programy.
– vytvoření a ověření VM Výukový materiál slouží k vyvození učiva o počítačových komponentech.
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Identifikátor materiálu: III/2-1/9 Vzory rodu ženského - procvičování Základní škola Kynšperk nad Ohří, okres Sokolov, příspěvková organizace, Komenského.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_12_INOVACE_07_6TR_INF Autor: Mgr. David Ryška.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Součásti osobního.
Počítačové komponenty Jiří Vohradský. Co je počítač? Počítač je zařízení pro zpracování informací. Informace jsou v počítači ve formě různých druhů dat.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Poznáváme sebe a svět, chceme poznat více Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Poznáváme sebe a svět,
Identifikátor materiálu: III/2-10/15 Test - počítač Základy práce s počítačem 1 Základní škola Kynšperk nad Ohří, okres Sokolov, příspěvková organizace,
HARDWARE Co je to ?.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Co je co? Hardware = =fyzické vybavení pc.Je vše na co si můžeme sáhnout, vše co je vidět a co je ve skříni pc. Software = = programové vybavení pc. Je.
HARDWARE.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Hardware počítače Číslo DUM: III/2/VT/2/1/01 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_I.ICT1 Vytvořeno:2. 7.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Marcel Bednařík NÁZEV: VY_32_INOVACE_10_INF_01.
Základní škola Frýdlant nad Ostravicí, Komenského 420, příspěvková organizace Název projektu:Učíme obrazem Šablona:III/2 Název výstupu:Hardware1 (EUPŠInf2),
Mgr. Roman Nedorost STAVBA PC Pořadové číslo projektu CZ.1.07/1.1.18/ „Řemesla s techniky začneme od píky“ Datum vytvoření: Datum.
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_01_16_základy práce na PC.
Cesta do nitra počítače. Hardware Hardware Hardware označuje veškeré fyzicky existující technické vybavení počítače. Základní deska: procesor operační.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Zpracování a využití informací pro 6. ročník Název materiálu VY_32_INOVACE_01_Základní pojmy,
Vzdělávací oblast: Stupeň základního vzdělávání: Vzdělávací obor: Tematický okruh: Téma: Autor: Období vzniku: Určeno pro ročník: Anotace: 1. INFORMAČNÍ.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Co se skrývá uvnitř skříně?. 1. Počítačová skříň (Case) je obvykle plechový obal, který zakrývá vnitřek počítače. Existují 4 základní druhy skříní (dělené.
Z čeho se skládá počítač. Opakujeme: Informatika Informatika se zabývá zpracováváním informací.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
AUTOR: Mgr. Marcel Bednařík NÁZEV: VY_32_INOVACE_10_INF_02
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Vnitřek skříně počítače
Informační a komunikační technologie
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
zpracovaný v rámci projektu
Základní škola Kynšperk nad Ohří,
Základní škola Kynšperk nad Ohří,
Komponenty Mgr. Milan Dvořák.
Informatika pro 5. ročník Úvod do světa počítačů - Hardware.
Transkript prezentace:

1 Základní škola Kynšperk nad Ohří, okres Sokolov, příspěvková organizace, Komenského 540, Kynšperk nad Ohří, Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: Poznáváme sebe a svět, chceme poznat více Autorem materiálu a všech jeho částí, pokud není uvedeno jinak, je Mgr. Margita Malá. Dostupné z financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Základní školou v Kynšperku nad Ohří.

Typ interakce Aktivita Anotace Žáci si procvičí své znalosti o částech počítače a jejich funkcí. Kvíz obsahuje 10 otázek. U každé odpovědi je správnost navolena na ťuknutí na danou z možností. V závěru je přiřazovací tabulka i se správným řešením. Očekávaný výstupVyužívá základní funkce počítače. Speciální vzdělávací potřebyŽádné Klíčová slova Části počítače, funkce částí počítače Druh učebního materiálu Prezentace PowerPoint 2007 Stupeň základního vzdělávání První stupeň Cílová skupina Žák Typická věková let / 5. kategorie/ročník 2 Základní pojmy

Vytvořeno dne Ověřeno dne KýmMgr. Margitou Malou Ve tříděV. B Zveřejněno Základní pojmy

Základní deska: 4 b) Propojuje jednotlivé části RAM ve funkční celek. a) Propojuje jednotlivé části procesoru ve funkční celek. c) Propojuje jednotlivé části počítače ve funkční celek.

Procesor: 5 b) Je „úložištěm“ počítače. a) Je „mozkem“ počítače. c) Je „napájením“ počítače

Grafická karta: 6 b) Závisí na ní rychlost s jakou počítač pracuje. a) Upravuje a posílá data do monitoru. c) Upravuje a uchovává data.

HDD: 7 b) Harddisk. a) Operační paměť. c) Hardwerová mechanika.

Paměť RAM: 8 b) Při vypnutí počítače uchová data v ní obsažena. a) Slouží jako dočasné úložiště dat, se kterými momentálně počítač (procesor) pracuje. c) Nemá vliv na rychlost počítače.

Zdroj: 9 b) Napájí všechny součásti počítače digitálním signálem. a) Napájí všechny součásti počítače elektrickou energií. c) Napájí pouze monitor elektrickou energií.

Klávesnice: 10 b) Spojuje komponenty PC v jeden celek. a) Je určena k ovládání počítače a vkládání znaků. c) Zpracovává data pomocí zdrojového kódu.

Počítačová myš: 11 b) Snímá informace o svém pohybu a odesílá je do počítače. a) Snímá informace o svém pohybu a odesílá je na HDD. c) Snímá informace o svém pohybu a odesílá je na monitor.

Scanner: 12 b) Upravuje a posílá data do monitoru. a) Převádí texty nebo obrázky z „papírové“ podoby do podoby digitální. c) Slouží ke kreslení výkresů.

Tiskárna: 13 b) Přenáší data na papír nebo jiné médium. a) Převádějící elektrické signály na zvuk. c) Vytváří obrazové snímky, které ukládá do počítače nebo na internet.

Přiřaď správně: 14 Pevný disk Zdroj Procesor Paměť ram Základní deska Grafická karta Optická mechanika Dočasné úložiště dat. Upravuje a posílá data do monitoru. Trvalé úložiště dat. Spojuje komponenty PC v jeden celek.Zpracovává data pomocí zdrojového kódu. Čte disky CD nebo DVD. Napájí komponenty elektřinou.

Řešení: 15 Část PCFunkce Pevný diskTrvalé úložiště dat. ZdrojNapájí komponenty elektřinou. ProcesorZpracovává data pomocí zdrojového kódu. Paměť ramDočasné úložiště dat. Základní deskaSpojuje komponenty PC v jeden celek. Grafická kartaUpravuje a posílá data do monitoru. Optická mechanikaČte disky CD nebo DVD.