Plnění usnesení V. krajské konference NNO konané 20.5. 2006 v hotelu Grand v Třebíči.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
KOUS – činnost Koordinačního uskupení v letech
Advertisements

ŘÍČANSKÝ DENNÍ STACIONÁŘ. Proč stacionář ? ► Slušnost, úcta ke stáří i nemoci a demografický vývoj společnosti nás nutí přemýšlet a rozšiřovat kapacity.
Další zdroje příjmů pro ICM. Hlavní důvody realizace Analýzy nestátního neziskového sektoru  Efektivní komunikace s neziskovými organizacemi – uvnitř.
OBČANSKÉ SDRUŽENÍ „MAS Černý les“ Založení místního rovojového partnerství Bohumila Vařejková, MAS Černý les.
Přístupnost jako komplexní problematika eGovernmentu Michal Rada Iniciativa informatiky pro občany.
Spolupráce s mikroregiony
KOUS Vysočina, o.s. KOUS je zkratka pro Koordinační uskupení nestátních neziskových organizací, které působí v kraji Vysočina.
Podpora dostupnosti a kvality sociálních služeb v Pardubickém kraji Úvodní seminář k projektu Pardubice
Organizace řízení společnosti
Závěrečná zpráva přípravného výboru Pobočky Vysočina České astronomické společnosti Představení základního konceptu PV ČAS Česká astronomická společnost.
I. OFICIÁLNÍ SETKÁNÍ PŘEDSTAVITELŮ OBCÍ V SO ORP KUTNÁ HORA GASK 12. ČERVNA 2014 PODPORA MEZIOBECNÍ SPOLUPRÁCE Projekt Svazu měst a obcí reg. číslo: CZ.1.04/4.1.00/B
Strategie rozvoje NNO v kraji Vysočina Obsah: Pojem NNO Analýza NNO Strategie rozvoje NNO Krajská Konference NNO.
Jak řešíme zaměstnávání OZP a náhradní plnění u nás Kateřina Grusová Kateřina Grusová Městský úřad Jilemnice Městský úřad Jilemnice.
1 VALNÁ HROMADA AVOŠ 20. dubna NÁVRH USNESENÍ VALNÉ HROMADY AVOŠ VH schvaluje zprávu o činnosti za rok VH schvaluje zprávu dozorčí rady.
Motto: „Cílem je nedělat věci správně, ale dělat správné věci“
3. Programový výbor Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory - zpráva o činnosti v roce 2011.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Partnerství u projektů financovaných z Globálních grantů Sociální inkluze v kontextu přípravy na nové programovací období – zkušenosti, problémy a překážky.
KONFERENCE „Konkurenceschopnost okresu Hodonín“ , PRUŠÁNKY
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Od 1. dubna 2011 je účinný zákon o Úřadu práce České republiky, kterým se mění struktura a řízení úřadů práce. Tolik citace z tisku, co to však znamená?
Plán aktivního stárnutí ve městě Brně součást projektu „Rozvojové dokumenty Strategie pro Brno“ Rodina spojuje generace Projekt Brno-Zdravé.
Sněm RVŠ - bod 4.1 RVŠ Sněm RVŠ - bod 4.2 Základní informace: Bilanční a hodnotící zpráva RVŠ za funkční období
Záměrem Moravskoslezského kraje je provést systémovou změnu v poskytování sociálních služeb Závěrečná konference k projektu „Podpora transformace pobytových.
Místní partnerství zaměstnanosti Projekt Místních partnerství zaměstnanosti Ing.Tomáš Müller MAS Uničovsko,o.p.s. Informační seminář 19.2.
Přístupnost v praxi aneb jaký smysl mají testy, provedené handicapovanými uživateli Mgr. Radek Pavlíček, RNDr. Hana Bubeníčková, duben 2007.
Představenstvo na svém 109. zasedání: 1/ bere předložený výhled hospodaření AutoSAP za rok 2010 na vědomí s tím, že: a/ dosavadní vývoj plateb.
Úspěchy MAS Brdy OD ZALOŽENÍ PO SOUČASNOST Mgr. Helena Kosová , Jince.
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
Jak začít s… …přeshraničním projektem Mgr. Gabriela Grycová Krajský úřad kraje Vysočina Jihlava
Rodinná politika v Jihomoravském kraji Rodinná politika v centru pozornosti krajů a obcí ( Jihlava – konference)
Projekt Podpora meziobecní spolupráce (reg. č. CZ.1.04/4.1.00/B ) 2. oficiální setkání představitelů obcí ve správním obvodu ORP Třebíč Třebíč, 22.
Strategie spolupráce obcí Společnost pro rozvoj Humpolecka, z. s. 2. Kulatý stůl v Humpolci
STRATEGICKÉ PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE VZDĚLÁVACÍ SOUSTAVY LIBERECKÉHO KRAJE (projekt KAP LK) ÚVODNÍ KONFERENCE.
Projekt Integra Tisková beseda 6. června 2007 Ostrava.
Olomoucký kraj Mgr. Yvona Kubjátová náměstkyně hejtmana.
Sněm Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. čtvrtek od 17:30 Kulturní dům Libňatov.
Národní politika BOZP a příprava Národního akčního programu BOZP pro období konference Společně bezpečně v EU – Partnerství v prevenci rizik.
Integrace cizinců v Jihomoravském kraji Zasedání Rady pro rozvoj lidských zdrojů 21. září 2010.
Seminář pro žadatele OP LZZ - Mezinárodní spolupráce: Shrnutí, doporučení, diskuse 29. červenec 2008 Praha.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
S třednědobé plánování sociálních služeb v Ústeckém kraji v praxi Setkání s poskytovateli sociálních služeb, Ústí nad Labem, září 2016.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Aktivita je součástí individuálního projektu Služby sociální prevence v Královéhradeckém kraji ( Projekt.
Mgr. Petr Hanuš KOORDINÁTOR ODBORNÝCH SEKCÍ ASOCIACE POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ČR ŘEDITEL SEKCE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB UNIE ZAMĚSTNAVATELSKÝCH SVAZŮ ČR.
Regionální hospodářská komora Zlínského kraje Projekty přeshraniční spolupráce Kroměříž
Téma: DOTAČNÍ FOND LIBERECKÉHO KRAJE Dotační fond Libereckého kraje OBLAST PODPORY 4B - TĚLOVÝCHOVA A SPORT.
Projekt Sdružení místních samospráv ČR „MAS jako nástroj spolupráce pro efektivní chod úřadů“
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Výroční zprávy Rady vlády pro udržitelný rozvoj 7. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území RVUR 31. březen 2010.
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
PROGRAM ROZVOJE OBCE TUPESY NA OBDOBÍ 2017–2024 Úvodní informace
VZDĚLÁVACÍ PROGRAM NEZISKOVÉHO SEKTORU
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR, 7. února 2013 Úvodní slovo
„Jsme rovnocenní partneři“
Praha, 23. března 2017 Alice Štollová Kovandová
Působnost valné hromady
Moje práce na Broumovsku
Česká národní koalice pro digitální pracovní místa
Úloha kraje v síťování sociálních služeb
Sociální práce TEĎ a TADY II
SmoČR a senioři v obcích
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
ORP a NNO Petr Holý.
XIV. KONFERENCE SAMOSPRÁV
NNO partner pro rozvoj kraje
Společné kroky a dobré náměty v projektech rozvoje vzdělávání v Královéhradeckém kraji Hradec Králové CZ /0.0/0.0/15_001/
„Nad konáním dobra není třeba uvažovat“
Transkript prezentace:

Plnění usnesení V. krajské konference NNO konané v hotelu Grand v Třebíči

1. Konference vytváří prostor pro vznik nové sekce pro sdružení s lidmi se zdravotním postižením a seniory  Sedmá sekce, jak si sami říkají ukázala za uplynulé dva roky, že je velmi silnou a aktivní sekcí. Sdružuje totiž aktivní seniory a lidi s různým zdravotním postižením.  Dnešní konference proto může tuto sekci přijmout za plnoprávného člena.

2. Konference ukládá KOUS, aby pokračoval v započaté činnosti a dále zastupoval NNO na Vysočině a to takovou formou, která by byla pro všechny zapojené NNO co nejefektivnější. Pokud bude zvolena forma právní subjektivity, bud k tomu svolána krajská konference  Krásné prohlášení, chtělo by je napsat zlatým písmem a zarámovat.  Je potřeba zcela otevřeně přiznat, že mnohé aktivity KOUS byly zoufalým pokusem stihnout splnit dané úkoly a přitom nepoškozovat své vlastní NNO!!  Přesto se tak úplně za uplynulé období nemusíme stydět!!  A vznik nového právního subjektu je již zcela na spadnutí a moc nechybělo a dnes mohla být ustavující valná hromada KOUS o.s.!!

3. Konference ukládá KOUS, aby věnoval více pozornosti propagaci a medializaci své činnosti  To by měli posoudit jiní, ale určitá aktivita byla jistě vynaložena i v této oblasti  Nové webové stránky  Vydání výroční zprávy 2006  Osobní setkání členů KOUS s radními kraje Vysočina i zástupci pověřených obcí

4. Konference vyzývá kraj a krajský úřad aby hledal mechanismy k přímému financování činnosti KOUS  I zde můžeme konstatovat, že se nám podařilo určitého posunu.  Dokonce jsme i získali finanční podporu pro jeden rok činnosti  Problémem však bylo přesvědčit určité kompetentní osoby v kraji, aby se financování stalo pravidelné  Na naší straně by chtělo lépe a brilantněji specifikovat své potřeby a požadavky na zajištění naší činnosti a rozvoje NNO

5. Konference vyzývá kraj a krajský úřad, aby přešel od deklarované podpory NS k podpoře faktické  Myslím, že zde rovněž došlo k výraznému posunu v podpoře. Ne že by však nebylo co zlepšovat.  NS patří a je nedílnou součástí fungující společnosti. Má své místo, které si zaslouží stejné pozornosti jako kterákoliv jiná sféra společnosti

6. Konference doporučuje, aby bylo vydáváno KOUSem, ve spolupráci s KrÚ, roční vyhodnocení podpory a spolupráce mezi krajem, KrÚ a NS  Ještě že to bylo podáno a schváleno jako doporučení.  Nápad to jistě není špatný a má své opodstatnění i důvody, ale musíme přiznat, že zde jsme zůstali hodně dlužni.  (mít tak někoho, na koho by bylo možné takové úkoly delegovat!!! – což by mohlo umožnit vznik o.s.???)

7. Konference bere na vědomí strategii NNO jako svůj základní strategický dokument a ukládá KOUS s tímto dokumentem dále pracovat.  Od minulé konference jsme více možností rozvíjet započatou práci.  Tuto problematiku jsme probírali nejen při schůzkách KOUS, ale uspořádali jsme k tomu i různé semináře a setkání zájemců o rozvoj NNO  S jakým výsledkem??? Víme co chceme, umíme to popsat i definovat. Chybí nám k realizaci síla, čas, zapálení lidé a možná i nějaká ta koruna.

8. Konference schvaluje změnu volebního a jednacího řádu 9. Konference bere na vědomí změnu názvu sekce Zdraví, sociální služby, charita, církve a náboženství na Sociálně zdravotní sekci 10. Konference bere na vědomí poděkování KOUSu za jeho dosavadní činnost.  Pro úplnost uvádím všechna usnesení minulé konference, k těmto bodům snad není co dodávat jako odpověď na jejich plnění..

Děkuji vám za pozornost  Petr Haška – pověřený zástupce KOUS