6. 11. 2007 Vyhodnocení besed a ankety studentů SŠ o neobnovitelných přírodních zdrojích VŠB - TU Ostrava, katedra společenských věd6. 11. 2007 Ing. Jiří.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Typy otázek v dotazníku
Advertisements

Vzdělávání seniorů není jen zájmové vzdělávání
Vyhodnocení dotazníku – Barcamp Brno 2012 Magdaléna Katolická magdalena [at] marketingovevyzkumy.cz
PaedDr. Zuzana Horváthová, Ph.D. doc. Ing. Josef Abrhám, Ph.D.
Hodnotová orientace svobodné generace
Vzdělávací oblast: Ekonomické vzdělávání Tematická oblast:
The H-CUBE Project is co-funded by the European Commission (Executive Agency for Health and Consumers) VHB, VHC, HIV – tři vážné hrozby pro maldé lidi.
Průzkum V rámci průzkumu, který probíhal v květnu a červnu 2010 náš projektový tým oslovil 6 škol, ze kterých získal zpět 72 vyplněných dotazníků. Oslovili.
Komunikace o evropských fondech Názory široké veřejnosti Tisková konference Ministerstva pro místní rozvoj
Teorie psychodiagnostiky a psychometrie
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
KURZY PRO VYSOKOŠKOLSKÉ PEDAGOGY doc. Ing. Pavel Krpálek, CSc
KLIMA NAŠÍ ŠKOLY Pravidelné diagnostikování prostředí, ve kterém se vzdělávají naši žáci.
Celoškolní projekt: Obchodní akademie, Lysá nad Labem, Komenského 1534.
OKD, a.s. TĚŽEBNÍ SPOLEČNOST versus VEŘEJNOST Petra Mašínová ředitelka PR a komunikace OKD, a.s.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2Č. materiáluVY_32_INOVACE_194.
Vlastní hodnocení školy a školní vzdělávací program
Vlastní hodnocení školy
v rámci projektu Mentoring a Magistrát Ing. Zbyněk Nejezchleba
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Využívání služeb e-governmentu jednotlivci ISSS 2007, Hradec Králové Andrej.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceOstravsko Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Umisťuje regiony na mapě, ústně rekapituluje základní.
3. Celofakultní pedagogická konference1 Zapojení předních odborníků z praxe na Ekonomicko- správní fakultě Masarykovy univerzity.
1 Výsledek sběru dat monitorujících úrovně certifikace škol v oblasti systému řízení Dotazníkové šetření realizované v rámci projektu - Kvalitní management.
Využití dotazníku při evaluaci Mgr. Miroslava Dvořáková 2007.
1 Tisková konference Newton House, Praha, Prezentace výsledků projektu: Výzkum chování potencionálních zákazníků na digitálním trhu v ČR "Digitalizace.
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Hodnocení pedagogické činnosti studenty 2005/2006.
Téma : Veřejná podpora Úvodní prezentace Ing. Ondřej Miffek Ostrava,
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
NÁZORY CIZINCŮ NA PROCES POSKYTOVÁNÍ OŠETŘOVATELSKÉ PÉČE V ČESKÉ REPUBLICE Vaňáčková, I.; Beharková, N.; Pokorná, A.
Analýza nabídky bakalářských studijních programů ICV v rámci pedagogického vzdělávání Ing. Lenka Danielová, Ph.D., Mgr. Dita Janderková, Ph.D., Doc. PhDr.
Názor veřejnosti na téma DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ (vyhodnocení dotazníkového šetření) Královéhradecký kraj Ing. Jarmila Halouzková
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_01B5 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření listopad.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_01B19 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření Duben 2013.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_01B18 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření Duben 2013.
Význam dané problematiky Výsledky, přínosy a pokračování Struktura práce, ukázka postupu ověřování vybrané hypotézy Nízký sociální status ► ageismus.
ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/ Vzdělávací.
Základy pedagogické metodologie; seminář Mgr. Zdeněk Hromádka
Za akademický rok 2011/2012 prof. RNDr. Hana Kolářová, CSc. proděkanka LF UP.
Pilotní tréninky hotel Zlatý Orel K1- K14 Výsledky hodnocení tréninku kompetencí: Bilanční workshop hotel Troyer
Přechod žáka ze ZŠ na SŠ SPŠ Ostrov Stručný program setkání 7:30-8:30  příprava ve třídách (otázky pro diskusi, vyzvednutí prac.oděvů, poučení.
Masmédia a manipulace: Masmédia a jejich vliv na společnost i osobní životy lidí Jana Kvardová, IV. D Střední škola KNIH, o.p.s. Brno.
DĚJEPIS. Základní informace předmět se vyučuje na nižším i vyšším stupni na vyšším gymnáziu možnost volby semináře Kapitoly z dějepisu - dvouletý - jednoletý.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Lektor: Ing. Ludmila Brestičová Vítejte na dnešní přednášce.
Organizace soutěže „Regionální potravina“ Jana Brázdilová Seminář – Význam a propagace regionálních potravin 2010.
Informace pro členy oborových skupin Analýzy a informace vytvářené v NÚV k přechodu a uplatnění absolventů škol na trhu práce Ing. Jiří Vojtěch vedoucí.
Hasiči a veřejnost Tisková konference 24. července 2008.
Informační kampaň pro posílení udržitelného užívání vodních zdrojů a ekosystémových služeb krajiny v podmínkách globální změny (LAPLANT) VÝSLEDKY DOTAZNÍKOVÉHO.
Komunikační chyby vedoucích pracovníků ve vybraném podniku Autor bakalářské práce: Alena Strakošová Vedoucí bakalářské práce: Ing. Iveta Kmecová, Ph.D.
Návrh účinné marketingové komunikace podniku v oblasti služeb
2015 – uzavření smlouvy o spolupráci ve výzkumu a vzdělávání
Téma : Veřejné zakázky Úvodní prezentace Ing. Ondřej Miffek
Projekt Mapa školy Jihlava,
Analýza manažerských dovedností ve vybraném podniku
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Analýza vnitropodnikové komunikace ve vybrané organizaci Autor práce: Zdeňka Sukdoláková Vedoucí.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Motivace a stimulace pracovníků ve vybraném podniku Autorka bakalářské práce: Martina Jakubcová.
KDO VLÁDNE A JAK VLÁDNE? Lekce 4A.
Návrh podnikatelského plánu založení distribučního centra pro EU a svět pro výrobu tisknutelného světla na papír Jiří Plch.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
JAKÝ EFEKT MAJÍ STÁVAJÍCÍ ŠKOLENÍ?
dotazníkové šetření KLIMA ŠKOLY
České Budějovice, červen 2016
Sociologie jako věda Mgr. Vladimír Velešík.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Vztah řízení výkonu a pracovního hodnocení zaměstnanců ve vybraném.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Vnitropodniková komunikace ve vybraném podniku Autor práce: Denisa.
Analýza vnitropodnikové komunikace ve vybraném podniku
ŽIVOTNÍ SPOKOJENOST U VYBRANÝCH POMÁHAJÍCÍCH PROFESÍ
BP KULTURA Ing. Dana Smetanová, SKIP ČR
KLIMA NAŠÍ ŠKOLY 2018/19 Pravidelné diagnostikování prostředí, ve kterém se vzdělávají naši žáci.
Transkript prezentace:

Vyhodnocení besed a ankety studentů SŠ o neobnovitelných přírodních zdrojích VŠB - TU Ostrava, katedra společenských věd Ing. Jiří Žebrák, Ing. Jaroslav Broulík

Seminář Těžba a konflikty Besedy a anketa na střední škole Byly vytipovány 3 střední školy a studenti 1. a 2. ročníku (věková kategorie let) Věkový průměr 16,8 let Převaha žen Anonymní vyplnění Obchodní akademie a vyšší odborná škola Brno Gymnázium Matiční Ostrava Gymnázium Havířov

Seminář Těžba a konflikty Soubor dat z dotazníku Bylo vyhodnoceno všech 166 respondentů Odevzdáno 100% vyplněných dotazníků Odstraněny drobné chyby, vypovídací schopnost výběrového souboru dobrá Odpovědi vyžádány na začátku a po skončení přednášky

Seminář Těžba a konflikty Dotazník Obsahuje 7 otázek před a po výkladu o těžbě nerostných surovin a neobnovitelných přírodních zdrojích Možnost výběru odpovědí ze škály : Rozhodně ano-spíše ano-spíše ne- rozhodně ne-nevím U tří otázek škála ano-ne-nevím U tří otázek možnost volné odpovědi

Seminář Těžba a konflikty Dotazník Část A 1) Myslíte si, že těžba nerostných surovin se má v dnešní době za každou cenu co nejvíce omezovat? 2) Myslíte si že společenský zájem na získání suroviny je důležitější než zájmy individuálních vlastníků? 3) Myslíte si že těžba nerostných surovin má být výhradně záležitostí soukromých těžařů a stát by neměl těžbu regulovat? 4) Měl-a jsi možnost někdy v minulosti navštívit nějaké hornické muzeum nebo v rámci exkurze nějaký důl-lom? 5) Pracoval v minulosti Váš příbuzný nebo rodinný přítel jako horník? 6) Uveď pořadí 3 druhů nerost.surovin, které se těží nejvíce v ČR. 7) Pracoval v minulosti Váš příbuzný nebo rodinný přítel jako horník? Část B 1) Myslíte si, že těžba nerostných surovin se má v dnešní době za každou cenu co nejvíce omezovat ? 2) Myslíte si že společenský zájem na získání suroviny je důležitější než zájmy individuálních vlastníků? 3) Myslíte si že těžba nerostných surovin má být výhradně záležitostí soukromých těžařů a stát by neměl těžbu regulovat? 4) Chtěl-a by jsi někdy v budoucnu navštívit nějaké hornické muzeum nebo v rámci exkurze nějaký důl-lom? 5) Myslíte si, že informace o využívání neobnovitelných přírodních zdrojů jsou neznámé –zajímavé – poučné? 6) Myslíte si že informace o NPZ by měly být součástí běžné výuky ? 7) Co vás na besedě nejvíce překvapilo? 8) Co na besedě doporučujete zlepšit?

Seminář Těžba a konflikty Počty studentů na besedě Počet respondentů Muži Ženy Celkem Brno-2třídy Ostrava-1tř Havířov-4tř Celkem

Seminář Těžba a konflikty Počet respondentů ankety

Seminář Těžba a konflikty

Seminář Těžba a konflikty

Seminář Těžba a konflikty

Seminář Těžba a konflikty Vyhodnocení znalostí a motivace Na otázky o těžbě v ČR bylo v průměru více jak 90 % správných odpovědí Návštěvu muzea nebo dolu-lomu absolvovalo 65 – 96 % studentů V budoucnu by rádo přišlo znovu více jak 60 % studentů Horníka mezi rodinou má podle regionu 20 až 95 % studentů.

Seminář Těžba a konflikty Vyhodnocení informačních zdrojů Převážná část studentů považuje informace na besedě za zajímavé a poučné (cca 62 %) ale i dříve známé. Více jak polovina účastníků ankety je pro doplnění rámcového vzdělávacího programu o informace o NPZ a jejich využití na rozdíl od jednorázových besed a kampaní Studenti hodnotí lépe význam surovin pro dnešní společnost než význam hornictví v naší historii

Seminář Těžba a konflikty Doporučení studentů K výkladu použít moderní média Více informací o budoucích trendech Kladení důrazu na varování společnosti Nechat více prostoru pro diskusi Předkládat návrhy řešení a alternativy Doplnit nejlepší řešení ze světa Předložit vyvážené informace pro a proti

Seminář Těžba a konflikty Závěry a doporučení z ankety-1 Zájem o OPZ stoupá Znalosti o NPZ na středoškolské úrovni poměrně dobré, převažuje však negativní názor na důsledky těžební činnosti Hlad po objektivních informacích stoupá Možnosti alternativního řešení nejsou vždy prezentovány Chybí moderní způsoby komunikace při pozitivním ovlivňování veřejnosti

Seminář Těžba a konflikty Závěry a doporučení z ankety-2 Zlepšit image těžebního průmyslu před veřejností V informačních kampaních využít moderní metody působení při ovlivňování veřejnosti Zpřístupnit dobývací prostory s ukázkou těžby a jejich dopadů Vytvořit trvalé expozice s možností aktivního ovlivňování veřejnosti

Seminář Těžba a konflikty Děkujeme za pozornost