Při Obchodní akademii v Orlové KOMUNITNÍ VZDĚLÁVACÍ CENTRUM.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Advertisements

Vzdělávací technologie kurzu podnikatelství pro techniky
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
CZ / /0314 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU E-INKLUZE 50+. OBSAH Základní informace Komu je projekt určen Cíle Aktivity Harmonogram.
Lidský faktor v dopravě!
1 Grantové schéma Podpora konkurenceschopnosti podniků Národní vzdělávací fond.
Název projektu: „Rozvoj vzdělávání síťových specialistů“ Doba realizace: leden 2007 – červen 2008 Finanční dotace: ,- Kč.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Projekt č. 310 Evropská konkurenceschopnost pražské podnikatelské samosprávy Střední podnikatelský stav Ing. Martina Holíková ,
Projekty financované ze zdrojů ESF a aktivity CEVAP-a Zuzana Španerová Centrum vzdělávání a poradenství.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
Projekt Nové přístupy k realizaci praktického vyučování ve Zlínském kraji Uherský Brod, Mgr. Petra Pilčíková Projektová manažerka.
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
Vzdělávání v energetice Informace o zahájení realizace projektu „Zvýšení úrovně odborných znalostí, dovedností a kompetencí zaměstnanců a zaměstnavatelů.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici Fakulta prírodných vied Katedra environmentálneho manažérstva Klub ekologické výchovy, o.s. Praha Podmínky a.
Dalším profesním vzděláváním k rozvoji Písecka – Tvorba a pilotní realizace modulárních vzdělávacích programů CZ / Tento projekt je spolufinancován.
Spolupráce lokálních institucí Seminář Komunitní role veřejných knihoven ZLÍN
OTEC A SYN mezigenerační vzdělávání v podnikání TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
EU a investice do lidských zdrojů Úřad práce v Liberci Oddělení implementace projektů ESF.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání KRAJSKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA LIBEREC Od počátečního vzdělávání k dalšímu vzdělávání
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Návrh a realizace modulového systému dalšího vzdělávání učitelů v MSK Magdalena Chmelařová Opava 2008.
Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií a státním rozpočtem České republiky Moderní formy profesního vzdělávání Konference k projektu Orlová -
PARTNER PROJEKTU OBCHODNÍ AKADEMIE A STŘEDNÍ ZEMĚDĚLSKÁ ŠKOLA BRUNTÁL Ing. Ladislav Konopka Bruntál
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
CZ / /0329 Interní trenéři – klíč k úspěchu malé firmy AIVD ČR AMSP ČR Ondřej Palán, ,
Internetizace knihoven a SROP Roman Giebisch Vědecká knihovna v Olomouci.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Projekt Digitální škola - její pozice v systému projektů na OA Orlová.
Rozvíjení rovných příležitostí a podpora zaměstnatelnosti v Jihočeském kraji Záměr projektu do programu Equal (3.pilíř: Podpora adaptability) Tento příspěvek.
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
MODERNÍ TRENDY V ŘÍZENÍ ŠKOL interaktivní program rozvoje pokročilých manažerských a personálních dovedností pro ředitele škol a školských zařízení a jejich.
Úvodní konference projektu „Průvodce světem Multimédií“ 21. září 2010 LAPTUS s.r.o., rozvojová agentura.
Lednice,  vzdělávání dospělých je velmi důležité (je mu však věnována menší pozornost než v zahraničí)  nabídka je dostatečná, kvalita je.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
Obchodní akademie Neveklov se představuje 2 Obchodní akademie Neveklov.
Opava Modulární systém studijních programů na vysokých školách v Moravskoslezském kraji a jeho realizace OP RLZ Opatření 3.2 Registrační číslo.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
UNIV 2 KRAJE středních škol Karlovarský kraj Střední odborná škola logistická a SOU Karlovy Vary - Dalovice PaedDr. Vladimíra Štrynclová - ředitelka.
Observatoř trhu práce a konkurenceschopnosti Propagace řemeslných a technických oborů Centrum mezinárodního obchodu (CMO) při RHK Brno Integrace.
Systém dílčích kvalifikací - cesta k výučnímu listu Střední odborná škola a Střední odborné učiliště technické, Třemošnice, Sportovní 322.
Most, 24. ledna 2008 Univerzita půl třetího věku Závěrečný seminář Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
Projekt „Rozvoj místního partnerství a trhu práce“. CZ.1.04/5.1.01/ realizováno O.S. „Rozkvět zahrady jižních Čech – místní akční skupina“ a partnery.
1 PROJEKT UNIV 2 KRAJE Školy jako centra celoživotního učení Jana Bydžovská KULATÝ STŮL MŠMT – PŘEDSTAVENÍ INDIVIDUÁLNÍHO NÁRODNÍHO PROJEKTU
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Společenská odpovědnost a školy
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Název operačního programu:
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
Kariérové poradenství a podnikavost
Transkript prezentace:

při Obchodní akademii v Orlové KOMUNITNÍ VZDĚLÁVACÍ CENTRUM

Moderní metody profesního vzdělávání Operační program Rozvoj lidských zdrojů Grantový projekt MSK Opatření: 3.3 Rozvoj dalšího profesního vzdělávání Registrační číslo: CZ / /0010 Program podpory: Rozvoj a zlepšení současné nabídky dalšího profesního vzdělávání včetně služeb s ním spojených Termín realizace: 09/2006 – 06/2008 Rozpočet projektu: Kč

Profesní vzdělávání – proč se zapojit rychlost rozvoje nových technologií, nestíhám sledovat nezvládám novinky – jsem nekonkurenceschopný migrace pracovních sil – nejistota

Profesní vzdělávání – proč se nezapojuji chybí odpovídající nabídka vzdělávacích aktivit vysoká cena časová náročnost a místní nedostupnost

Odpověď na tyto otázky Společný grantový projekt na vytvoření systému dalšího profesního vzdělávání odpovídající potřebám znalostní společnosti „Moderní metody profesního vzdělávání“

Smlouva o partnerství a vzájemné spolupráci Předkladatel OA Orlová Partneři 7 SŠ MSK Partnerská spolupráce přispívá k rozvoji a zkvalitnění vzdělávacích systémů

Cíl projektu Posílit klíčové kompetence cílové skupiny - zástupci zaměstnavatelů a zaměstnanců (podnikatelské svazy profesní asociace, odborové svazy, zaměstnavatelské agentury), orgány státní správy, odborníci úřadů práce, odborníci úřadů státní správy a samosprávy a nestátních neziskových organizací Rozvíjet tyto dovednosti : jednání a vztah se zákazníkem, komunikační schopnosti, týmovou spolupráci, organizační schopnosti, prezentační dovednosti, práce s informacemi, kreativní schopnosti, jazykové znalosti a práci na PC Pilotně ověřit vzdělávací program formou účastí cílové skupiny ve vzdělávacích kurzech

Přínos projektu intenzivní využití technických a personálních podmínek pro výuku v komunitních školách snadná dostupnost v regionu a přenositelnost kurzů spolupráce škol se sociálními partnery vznik výukových e-learningových materiálů vytvoření webového prostřední a systému podpory profesního vzdělávání v partnerských komunitních centrech

Obsahová náplň 4 moduly zaměřené na - jazykové, informačně technologické, občanské a tržní kompetence zaměstnanců 25 kurzů

1.Jazyková gramotnost (9) 1.1 Domluvíme se na letišti, v obchodě, restauraci, hotelu, ANJ Gy VítkovMgr. Baleja 1.2 Domluvíme se na letišti, v obchodě, restauraci, hotelu - NJ Gy VítkovMgr. Wágnerová 1.3 Domluvíme se ve firmě - obchodní terminologie - Cizí jazyk pro obchodníky - ANJ Gy a SOŠ NJMgr. Man, Mgr. Krupová 1.4. Domluvíme se ve firmě - obchodní terminologie - Cizí jazyk pro obchodníky - NEJ SŠP KrnovMgr. Řezáčová 1.5 Překonej jazykovou bariéru - Cizí jazyk pro informatiky - ANJ SŠP KrnovBc. Osladilová 1.6 Překonej jazykovou bariéru - Cizí jazyk pro techniky - ANJ SŠP KrnovLenka Břeňová 1.7 Písemná komunikace v EU a třetích zemích - ANJ OA OrlováMgr. Lorencová 1.8 Písemná komunikace v zemích EU a třetích zemích - NEJ OA OrlováMgr. Rumpelová 1.9 Písemná komunikace v zemích EU a třetích zemích - POL OA OrlováMgr. Waclawiecová

2. Informační gramotnost (6) 2.1.PC pro administrativuSŠ OdryIng. Hromádková 2.2. Finanční analýza malého a středního podniku s využitím účetnických výkazůOAZ BruntálIng. Kotoučková 2.3.Excel v technické praxiSPŠU OpavaIng. Orlík 2.4. PC a public relation - tvorba www stránekSPŠU OpavaMarek Kočvara 2.5. PC a public relation- tvorba prezentacíSPŠU Opava Ing. Vítková, Mgr. Mihačová 2.6. PC a technická dokumentaceOA OrlováMgr. Masná

3.Občanská gramotnost (6) 3.1. Rozvoj psychosociálních dovedností na cestě za kariérouGy VítkovMgr. Němcová 3.2.Cesta do světa paragrafůSŠ OdryJaroslava Dokoupilová 3.3.Jednání s problematickými typy osobGy RýmařovMgr. Jana Zorková 3.4.Profesionální image osobnostiSŠ Odry Mgr.Radka Režná-Kubicová, Mgr.Ludmila Homolová 3.5.Time managementGy a SOŠ NJPhDr. Kateřina Malindová 3.6. Komunikační a prezentační dovednosti. Jak být úspěšný v obchodním stykuGy RýmařovMgr. Zdeňka Kadláčková

4.Tržní gramotnost (4) 4.1. Uzavírání účetních knih, finanční dopad uzávěrky na hospodářský výsledek a základ daně OAZ BruntálIng. Radka Kotoučková 4.2.Prodejní dovednosti OAZ BruntálIng. Zuzana Urbanková 4.3. Komunikační dovednosti personalistů Gy RýmařovMgr. Bc. Marcela Hlavicová 4.4. Zavádění a rozvoj týmové práce v organizaci Gy a SOŠ NJIng. Bc. Ilona Mičková

Organizace výuky Prezenční výuka (2-3 tutoriály) Samostudium (e-learning) prostřednictvím internetu - LMS MOODLE, (případové studie, testy) Komunikace prostřednictvím portálu projektu htt://profesne.obaka-orlova.cz Konzultace a samostatné procvičování po domluvě s lektory

Harmonogram projektu nákup IT10/06 kurz Příprava realizátorů DiV 11-12/06 tvorba a oponentura opor 01-05/07 převedení kurzů do do e-learningu 05-08/07 konference 06/07 realizace kurzů 09/07–06/08

Rizika projektu Propagace a prezentace programů cílovým skupinám Nízká motivace osob Komunikace mezi předkladatelem a partnery Nedostatečné zpětné vazby od skutečných uživatelů Při nedodržení podmínek hrozí odejmutí dotace i v době udržitelnosti projektu

Publicita projektu Nabídkové letáky Články v tisku Dny otevřených dveří Regionální inzerce Osobní kontakt

Udržitelnost projektu Komunitní centra – centra pro podporu rozvoje dalšího profesního vzdělání s přístupem na jednotné diskusní fórum v prostřední LMS Akreditace kurzů – nízkonákladová nabídka center Tématický OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost – zvýšení přizpůsobivosti lidských zdrojů jako základního faktoru konkurenceschopnosti ekonomiky prostřednictvím vzdělávacích programů

Děkuji za pozornost Montesquieu „Člověk musí mnoho studovat aby málo věděl.“