„Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Investuje do venkovských oblastí"

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SÍDLA jsou základní centra lidské aktivity,
Advertisements

Destinační management turistických lokalit regionu Hranicko a Dolina Małej Panwi Projekt podpořen z OP Přeshraniční spolupráce ČR – PR Hranická rozvojová.
Život na venkově.
1 Možnosti financování projektů v oblasti vodohospodářské infrastruktury v ČR A. Programy spolufinancované z EU: 1. Operační program životního prostředí.
Rozmístění obyvatelstva na Zemi
Malé a střední podnikání Small and Medium Enterprise.
Malé a střední podnikání Small and Medium Enterprise.
Role měst a obcí v kohezní politice 23. června 2011 Ing. Dan Jiránek Předseda Svaz měst a obcí ČR.
KULATÝ STŮL S OBČANY – DISKUZE O BUDOUCNOSTI. Místní akční skupina (dále MAS) je na politickém rozhodování nezávislým společenstvím občanů, neziskových.
Perspektivy rozvoje venkova RNDr. Josef Postránecký Ministerstvo pro místní rozvoj.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
Sociální problematika na venkově Od Programu obnovy vesnice k LEADERu Ing. Roman Línek náměstek hejtmana pověřený zastupováním Pardubický kraj
Sídla.
Demografie je věda, která se zabývá:
Obyvatelstvo a sídlo.
SZP Společná zemědělská politika prof. Ing. Magdaléna Hrabánková, CSc., prof. h.c. Ekonomická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
Obec, kde žiji Vesnice.
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Český statistický úřad a zpracované regionální analýzy o Královéhradeckém kraji Ing. Ivana Dušková Český statistický úřad, Hradec Králové,Oddělení regionálních.
Světové hospodářství.
1 Pro koho je venkovská turistika a agroturistika největší příležitostí ? Ing. Marie Stříbrná.
Venkov a zemědělství po vstupu do EU Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.
Obyvatelstvo ČR
K současným trendům v rozvoji venkova RNDr. Josef Postránecký Ministerstvo pro místní rozvoj.
Definice venkova (a jeho údajné vylidňování)
Malé a střední podnikání Small and Medium Enterprise.
VENKOVSKÁ SÍDLA SÍDLA:
„Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Investuje do venkovských oblastí"
POSTAVENÍ OBCÍ PO ROCE 1989 Mgr. Radko Martínek Senátor PČR Mgr. Radko Martínek Senátor PČR Mezinárodní konference k meziobecní spolupráci 28.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Program rozvoje venkova a problematika DPH Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
Upřednostňujete vlastní podnikání? Ing. Petr Mareš Trh pracovních příležitostí 2011 pro studenty AF Mendelu v Brně 20. dubna 2011.
VYHODNOCENÍ VYVÁŽENOSTI PILÍŘŮ ROZBORU UDRŽITELNÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ Ostrava Ing. Jiří Hon.
Program rozvoje venkova ČESKÉ REPUBLIKY na období 2007 – 2013.
SÍDELNÍ STRUKTURA ČESKÁ REPUBLIKA.
1. Úvod Základní pojmy Obec, sídlo Definice venkova
Venkovská turistika podnikatelské minimum
Malta.
Urbanizace a urbanismus
Sociální zemědělství Nová možnost sociálního podnikání
Venkov Rozvoj venkova.
EU peníze středním školám Název vzdělávacího materiálu: Život obyvatel Asie v různých nadmořských výškách Číslo vzdělávacího materiálu: ICT8-4 Šablona:
Návrh CHKO Český les Cílená stimulace hospodářského rozvoje území RNDr. Emil Chochole vedoucí Odboru regionálního rozvoje KÚPK Babylon,
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Podnikání a zemědělství.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Bakalářská práce Studie zvýšení úrovně technické a občanské vybavenosti obce Vypracovala: Hana Vostřelová Obor: Agroekologie Rok: 2007.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
SLAVKOV Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Členská schůze MAS Opavsko.
Zajištění regionálních funkcí knihoven v roce 2013 PhDr. Vít Richter Národní knihovna ČR Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Tel. 603–223–627,
Praha – hl- město ČR Praha je největší a nejvíce obydlené město České republiky Patří mezi nekrásnější města světa Je sídlem prezidenta, vlády a parlamentu.
SPRÁVNÍ ORGÁNY OBCE Mgr. Michal Oblouk.
Podnikatelská zóna Š t e r n b e r k
Rozmístění obyvatelstva na Zemi
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
vzájemné vztahy a specifické vlastnosti sídel Složky sídel:
Sídla.
Vymezení, definice a typologie venkovského prostoru
Můj domov, má vlast Obec.
Švédsko Open Presentation.
LEADER metoda pro oživení venkova
Autor: Mgr. Michaela Čapková Datum: Název: VY_52_INOVACE_29_ZEMĚPIS
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Malé a střední podnikání
Severní Evropa AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Změny v soutěži Vesnice roku
Podnikání na venkově.
Výsledky projednávání
Demografie je věda, která se zabývá:
Život na venkově Denisa Poskočilová 9.C. Charakteristika venkovského osídlení.
Transkript prezentace:

„Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Investuje do venkovských oblastí"

„Venkov obecně vymezován jako řídce osídlený prostor, ve kterém mají důležitou funkci zemědělci.“ Demograficky:nízký počet obyvatel a hustota obydlení Urbanisticky:specifický typ zástavby Sociologicky:jiný způsob života „Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Investuje do venkovských oblastí"

Vymezení na základě velikosti sídla – území ČR. Vymezení na základě hustoty obyvatel – mezinárodní srovnání. Popisné definice bez limitních hodnot. „Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Investuje do venkovských oblastí"

a)Cca zemědělců (tj. 4% podíl na celkové zaměstnanosti v národním hospodářství), kteří hospodaří na ha zemědělské půdy (tj. 54% celkové rozlohy státu), b)9,5 mil obyvatel, kteří žijí na 78, 371 km 2 (tj.99,37% celkové rozlohy ČR). „Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Investuje do venkovských oblastí"

„Území převážně přírodního charakteru vně městských sídel, jehož součástí jsou venkovská sídla (tj. sídla do 2000 obyvatel).“ (HRABÁNKOVÁ, TRNKOVÁ, 2006) „Za venkovské lze počítat všechny obce do 2000 obyvatel a část obcí s 2-5 tisíci obyvatel.“ (VOTRUBEC, 1980) „Obec, která má alespoň 3 tisíce obyvatel, je městem, pokud tak stanoví předseda PS po vyjádření vlády.“ (zákon 128/2000 Sb., o obcích) „Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Investuje do venkovských oblastí"

Venkov je místo, kde se chovají slepice. Venkov je místo, odkud se o víkendu nedostaneme autobusem kamkoliv. … „Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Investuje do venkovských oblastí"

„Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Investuje do venkovských oblastí"

„Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Investuje do venkovských oblastí"

Útlum zemědělství, migrace obyvatel z venkova do města za prací nedostatečný počet mikropodniků na venkově Mikropodnik: - zaměstnává méně než 10 lidí - roční obrat (resp.roční celková rozvaha) nepřekračuje 2 mil. Eur „Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Investuje do venkovských oblastí"

Nedostatek kapitálu, menší kupní síla, tlak obchodních řetězců, nedostatečná občanská a technická infrastruktura, nedostatek kvalifikovaných lidí. „Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Investuje do venkovských oblastí"

Kdo pracuje „sám pro sebe“, neodpovídá za svoji práci svému vedoucímu, ale jen sám sobě. Jeho kvalitu pak posoudí zákazník, pro kterého ji dělá. „Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Investuje do venkovských oblastí"

pub.nsf/$pid/MZPHMFIQG1BU/$FILE/venkov_vymez eni.pdf MICHAL ŠVAGERKA, Podnikání na venkově, CpKP, 2008, ISBN „Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Investuje do venkovských oblastí"

Ing. Petra Vojtková „Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Investuje do venkovských oblastí"