MISYS ČVUT v Praze Geografické informační systémy Zpracoval: J.Marák.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Objednatel Cíl projektu Dokumentace Technologie Aktualizace a správa dat Publikace dat DIGITÁLNÍ MAPA PRAHY Petr Šebesta.
Advertisements

Služby a produkty informačního systému katastru nemovitostí ČR
Datové a webové služby katastru nemovitostí uživatelům GIS
Účelová katastrální mapa GeoData června 2012.
GIS obcí kladenského regionu na Internetu
eGovernment – aplikace principů v ISKN
Geografické informační systémy a systémy firmy VITA software pro veřejnou správu Ing. Jiří Štochel, VITA software s.r.o.
GEOGRAFICKÝ INFORMAČNÍ SYSTÉM HYBRIDNÍ KATASTRÁLNÍ MAPA a SYSTÉM DaG
13. MicroGEOS, DIKAT, informace KN
MĚSTSKÝ ROK INFORMATIKY GIS – současnost a budoucnost mapových služeb města Plzně gis.plzen-city.cz Václav Kučera Správa GIS, Správa informačních.
Úvodní stránka - partner v digitálním světě Digitální technická mapa města Pelhřimov.
Úvodní stránka - partner v digitálním světě Externí mapová služba - E.ON ČR.
ÚZEMNÍ PLÁN OBCE A ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY OBCÍ
Obor: Geodézie a katastr nemovitostí
Marek Knězů PRAHA ročník setkání uživatelů GEPRO a ATLAS MISYS.
Digitální mapa veřejné správy - Portál ÚAP MSK Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
5. a 6. listopadu 2007Vojtěch Zvěřina PRAHA ročník setkání uživatelů GEPRO a ATLAS MISYS - PASPORTY - praxe, vývoj a výhled.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Vývoj registru sčítacích obvodů České republiky jako GIS řešení.
Plzeňského a Karlovarského kraje
Sítě 2000 Okresní úřad Hodonín geografický informační systém.
Digitální mapa Prahy.
ISKN INFORMAČNÍ SYSTÉM KATASTRU NEMOVITOSTÍ VFK VÝMĚNNÉ FORMÁTY
Pasportizace území obce
Legislativní řešení registru územní identifikace, adres a nemovitostí Vladimír Weis ISSS 2006 Hradec Králové –
Zkušenosti se ZABAGED 1 Zlínský kraj RNDr. Ivo Skrášek, GIS.
Web GIS Praha – geografické informace o území hlavního města pro úřad i veřejnost Jiří Černý Magistrát hlavního města Prahy tel:
EGovernment Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS.
GIS Plzeňského kraje a projekty v rámci Digitální mapy veřejné správy Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Technické řešení Mapových služeb Portálu veřejné správy Jiří Kvapil.
Informační systém plzeňského kraje ( principy stavby - zajímavé prvky) Krajský úřad Plzeňského krajePlzeňský holding, a.s. Václav Koudele Martin Vimr.
Digitální mapa veřejné správy Plzeňského kraje aktuální stav 01/2012 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Současnost a budoucnost služeb ISKN ČÚZK pro oblast veřejné správy ISSS 2006 Hradec Králové, 3. a 4. dubna 2006 Roman Kamarýt, NESS Czech Ředitel divize.
Praktické nasazení systému MISYS v městech ČR
Seminární práce z předmětu SIPOL
Využitelné služby z Informačního systému katastru nemovitostí pro městské části ISSS, Hradec Králové, Rastislav Wartiak Ness Czech s.r.o.
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Regionální a municipální informační systém RAMIS Ing. Petra Mikulecká,
Geografické informační systémy. Digitální mapy Rastrové obrázky (například Vektorové obrázky Geografické databáze.
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum: 10.
Vytváření registru územní identifikace a adres v ČR Ministerstvo práce a sociálních věcí Odbor informatiky Mgr. Karel Lux vedoucí oddělení koncepce
Obce a územně analytické podklady v procesu územního plánování ISSS 2007 – Hradec Králové Vojtěch Zvěřina.
Portál ÚAP MSK (Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP) Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
Digitální mapa veřejné správy - DMVS.  Memorandum  o spolupráci, přípravě a realizaci projektu DMVS podepsáno na ČÚZK  Ministerstvo vnitra,
identifikačního registru UIR-ADR
GIS prostoru haldy a.s. NH Ostrava
Geografické informační systémy. Digitální mapy Rastrové obrázky (například Vektorové obrázky Geografické databáze.
Geografické informační systémy pojetí, definice, součásti
Portál územního plánování v praxi
Snímek 1 BEZPEČNÉ JIŽNÍ MĚSTO MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 11 BEZPEČNOSTNÍ MAPA PRAHY 11 Bc. Pavel Krčílek, DiS. Odbor kancelář starosty – oddělení krizového řízení.
XXI. Seminář STMOÚ, Ostrava května 2011 T-MAPY spol. s r.o. XXI. Seminář STMOÚ, Ostrava května 2011 T-MAPY spol. s r.o.
Územní identifikace a adresy v RÚIAN Jiří Formánek.
GeoData územního plánování JMK Mapový portál odboru územního plánování a stavebního řádu Krajského úřadu Jihomoravského kraje Od roku 2006 je v provozu.
Základní registr územní identifikace a nemovitostí Zbyněk Havelda Úřad pro veřejné informační systémy Seminář sdružení Nemoforum.
23. dubna 2013 Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu aplikační modul geoportálu Jihomoravského kraje „Nástroje.
Digitální technická mapa Plzeňského kraje Služby DTM DMVS PK Setkání partnerských obcí DTM DMVS Plzeň Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
1 ZRUIN - součást základních datových fondů geodat - souřadnicová lokalizace (diskusní příspěvek - Čada, Hojdar) Seminář „NEMOFORUM“. Praha,
ZÁKON O REGISTRU GEOGRAFICKÝCH INFORMACÍ & NOVÁ KONCEPCE ÚPP VE STAVEBNÍM ZÁKONU odpovídající smyslu VZSZ ÚP, schváleného Usnesení vlády ze dne 20. června.
PŘEDÁNÍ ÚAP ORP předání
Geografické informační systémy
Přesnost map M1: , M1: ve vztahu k ZÚR JMK /3
Přesnost map M1: , M1: ve vztahu k ZÚR JMK 2016
Města Moravské Budějovice Město Moravské Budějovice
Přesnost map M1: , M1: ve vztahu k ZÚR JMK /3
Společný pohled správců technické infrastruktury na projekty DTM – ČEZ Distribuce, CETIN, innogy Konference DTM Plzeň 14. –
mapový aplikační server
Města Jemnice Město Jemnice
Přesnost map M1: , M1: ve vztahu k ZÚR JMK 2016
Rozvoj GIS na Karlovarském kraji
Kontroly výkonu přenesené působnosti v oblasti editace dat RÚIAN
Geografické informační systémy
DTM Kraje Vysočina.
Transkript prezentace:

MISYS ČVUT v Praze Geografické informační systémy Zpracoval: J.Marák

OBSAH Základní informace Informace poskytované systémem Spolupráce s jinými systémy Programové vybavení

ZÁKLADNÍ INFORMACE Jedná se o geografický informační systém Pracuje se vzájemně provázanými grafickými a popisnými informacemi ve spravovaném území Využití při správě území a obecního nemovitého majetku (pozemky, budovy, zeleň apod.), správě technického vybavení (komunikace, inženýrské sítě), územním plánování, stavebním řízení atd. Všechny verze umožňují kreslení poznámkových výkresů, měření vzdáleností a ploch a širokou škálu tisků Systém je modulární a lze jej postupně rozšiřovat.

OBSAHUJE INFORMACE o majetkoprávních vztazích o skutečném stavu území o územně analytických podkladech a nejrůznější účelové aplikace

MAJETKOPRÁVNÍ VZTAHY poskytuje výpisy a grafické výstupy z katastru nemovitostí Nabízí jednoduché vyhledávání v databázi katastru nemovitostí a rychlé vyhledávání parcel a budov v katastrální mapě Přímo ze systému lze vyvolat on-line informace z veřejně přístupné webové aplikace

SKUTEČNÝ STAV ÚZEMÍ Součástí systému mohou být i všechny dostupné grafické i popisné informace o území, jako je – technická mapa (obsahující polohopis, nadzemní i podzemní inženýrské sítě, výškopis a zeleň) – letecká ortofotomapa, – základní báze geografických dat (ZABAGED) – orientační plán města – územní identifikace (ulice, čísla orientační a popisná) – digitální model terénu atd.

ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY Pro řešení problematiky jsou připraveny moduly pro jejich kompletní správu. Zahrnují pasport pro evidenci dodaných podkladů, plně editační aplikace MISYS- SPRÁVCE pro jejich úpravy do vhodné technologie a další pasport pro výdej dat v požadovaných formátech. K dispozici je také mapový server pro prezentaci dat pomocí webových technologií.

PŘIPOJENÍ DALŠÍCH APLIKACÍ Jedná se o aplikační nadstavby pro řešení různých evidencí a agend, které mají vazbu do mapových podkladů. Pasport pro danou problematiku umožňuje lokalizovat pasportovaný objekt v mapě, evidovat k němu různé údaje, připojovat dokumenty a obrázky. V současnosti je připraveno k dodání cca 40 pasportů Mezi nejžádanější patří pasport komunikací, zeleně, územního plánu, dokumentace o území, inventarizace pozemků, veřejného osvětlení, mobiliáře obce, hřbitovů a další.

SPOLUPRÁCE S JINÝMI SYSTÉMY MISYS plně otevřeným produktem. Doposud byla realizována propojení na následující systémy : MUNIS firmy TRIADA, RADNICE firmy VERA, Stavební úřad firmy VITA, Pasport zeleně firmy PZK a GIS a firmy MGM, aj., připravované jsou vazby na systémy PVT, GORDIC a ALIS. Do aplikace byly integrovány i databáze územně identifikačních registrů (ÚIR – ADR) Je možné připojit i libovolnou jinou databázi pomocí ODBC.

PROGRAMOVÉ VYBAVENÍ dodáván jak v samostatných instalacích, tak v síťové verzi umožňuje přímou práci s formáty grafických dat – rastrových (jako např. BMP, RAS, GIF, JPG, CIT, TIF a další) – vektorových (např. formáty VYK, DGN, DWG, SHP, VTX, VKM) Systém pracuje s novým výměnným formátem dat katastru nemovitostí VFK.

ZÁVĚR VÝHODY – Velká škála modulů – Velký rozsah podporovaných formátů NEVÝHODY – Program není poskytnut ve verzi k otestování – Cena

DĚKUJI ZA POZORNOST.