Cvičení ve Windows Commanderu 1.ve wc vytvořte následující adresářovou strukturu (do D:\semináře Kavecký), To by zvládlo i mé prasátko..

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Cvičná prezentace Úkoly k procvičení.
Advertisements

Vizuální Systém Fotbal
PowerPoint 2007: Videoklipy a animované obrázky Lekce 11.
Jak na web První krůčky Lukáš Reindl. Co je potřeba Budeme potřebovat počítač, na kterém běží alespoň nějaký jednoduchý textový editor (ve Windows Notepad.
Základy práce s počítačem – lekce V. Zvyšování IT gramotnosti zaměstnanců vybraných fakult MU.
Obrázek v prostředí MS-WORD
MP- LEKCE 2 – STYLY V MS WORD. Styly a důvody použití stylu Nadefinujeme si „šablonu“ pro určitý typ písma, kterou budeme chtít používat i v další části.
Windows - základy Jiří Beran Windows - základní Jiří Beran.
ORGANIZACE DAT V POČÍTAČI
Složky a soubory Zdeněk Jelínek pátek, 21. listopadu 2014.
PowerPoint. Rozložení stránky 1.Na kartě Domů klikněte na tlačítko Rozložení a vyberte profil „Dva obsahy“ 2.Totéž můžete udělat tak, že kliknete pravým.
Hromadná korespondence
Základní pojmy v informatice –II.
VY_III/2_INOVACE_35_Složky, soubory a programy Složky, soubory a programy Miroslav Kaňok.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_12_INOVACE_19_6TR_INF Autor: Mgr. David Ryška.
Soubory a složky Bohumil Bareš. Opakování - 4 základní pojmy 1.Ikona: je jakýkoliv obrázek na ploše přes který dvojklikem můžete otevřít jednu z níže.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Diskový manažer Total Commander
MS ACCESS parametrický dotaz
Microsoft Powerpoint Microsoft Word.
INFORMATIKA 8 Vytváření zástupců III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Operační systém MS Windows Základní operace.
Práce se šablonami v MS Word 2007
Základy práce s počítačem Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Práce s řadami. Krok 1:Vytvořte vlastní řadu n V menu Nástroje klikněte na možnosti, otevře se dialogové okno možnosti. n Vyberte složku seznamy a pak.
Budu vás provázet jak vytvořit zástupce na ploše a ve složce. Doufám že vás tento program bude bavit. NÁVOD.
Práce s operačním systémem
Malování Microsoft Word Tento počítač (Počítač)
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT34.05 Téma: Nabídka příslušenství.
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 12.1 (Sestavení z externích zdrojů)
Operační systém Windows
Vytvoření hypertextového odkazu
Postup při podávání přihlášky do výběrového řízení o dotace z rozpočtu SMO na rok 2015.
BMW Z4 Interactive Wallpaper BMW Z4 Interaktivní tapeta. Průvodce instalací. BMW Z4 Interaktivní tapeta
HROMADNÉ PŘEJMENOVÁNÍ SOUBORŮ POMOCÍ PROGRAMU TOTAL COMMANDER Vytvořil: Petr Šolín.
Tento vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu EU – peníze školám Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Identifikátor materiálu: EU
Komprimace souborů a složek (*.ZIP, *.RAR) Pro uchazeče o ECDL Autor: Libor Matoušek.
Zadání samostatné práce SP3 Historie počítačů. CÍL a Úkol Vyhledat informace na internetu Téma je Historie počítačů Napište referát na minimálně 1stranu.
Základy práce s počítačem – lekce III. Zvyšování IT gramotnosti zaměstnanců vybraných fakult MU.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: listopad.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/7.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK Poštovní klient 3. ročník oboru Sociální péče Nový .
PREZENTACE JAK NA TO?.
Operační systémy OS.
Informatika Soubory a složky
Počítačová grafika Komprimace grafických dat Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu.
Tabulkové editory © Tabulkové editory slouží k: vytváření a úpravě tabulek na rozdíl od textových editorů jsou tabulky v těchto editorech aktivní,
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Zdenek Laski Název šablonyVY_32_INOVACE INF Název.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony Klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_ICT_II_.
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
Postup při podání žádosti o poskytnutí peněžních prostředků z rozpočtu SMO „Program na podporu vzdělávání a talentmanagementu v oblasti technických.
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_10_16_word.
PRACOVNÍ PLOCHA Vasyl Lutsak.
ZŠ Brno, Řehořova 3 S počítačem snadno a rychle Informatika 7
Spuštění programu ve windows
Co se všechno naučíme??? Synchronizace dat Google Disc
WORDPAD Textový dokument.
Cvičení 3 Microsoft Word
Informační a komunikační technologie
Odkaz na webové stránky města : ostrava
Tvoření složek a zástupců
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Mgr
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Návod na tvorbu vzoru 1. Jak si upravit blok..
APLIKACE OctopusPro - Hlídač LV
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
Tvorba webových stránek
Transkript prezentace:

Cvičení ve Windows Commanderu 1.ve wc vytvořte následující adresářovou strukturu (do D:\semináře Kavecký), To by zvládlo i mé prasátko..

Cvičení ve Windows Commanderu 2.adresářovou strukturu disku "D:" zobrazte stromem a nalezněte vaší sekci adresářů, 3.všechny dokumenty "xls" z adresáře "4. A" nakopírujte do složky "dokumenty_Excel", 4.pak tuto složku zkomprimujte do složky "cviceni_ve_wc" ve formátu zip, 5.porovnejte velikost původní (nezkomprimované) složky a nově zkomprimované složky, 6.nechte si zobrazit sloupcový graf komprimace v procentech, To umím též!!!

Cvičení ve Windows Commanderu 7.přejmenujte zkomprimovanou složku "dokumenty_Excel.zip" na "zaloha.zip", 8.vytvořte dva jednoduché doc - dokumenty a uložte je do složky "dokumenty_Word" pod názvem „text_1.doc“ a „text_2.doc“, 9.otevřete dokument „text_1.doc“ a vepište do něj text „commander“ 10.zkuste tento dokument vyhledat funkcí „Hledat text“ ; do položky „Kde hledat“ uveďte disk „D:“, 11.dokument "text_1.doc" přemístěte do zkomprimované složky "zaloha.zip",

Cvičení ve Windows Commanderu 11.na ploše vytvořte složku "priloha", do níž nakopírujete dokumenty "text_2.doc" a "ukol_1.ppt", 12.tuto složku zkomprimujte ve formátu zip do složky "cviceni_ve_wc" a takto zkomprimovanou odešlete e - mailem svému kamarádovi, 13.smažte z plochy složku "priloha", 14.pokud jste vše řádně zvládli, jste šikovní a já vám gratuluji, 15.přejděte na další snímek této prezentace.

..a něco za odměnu.. Klikněte si na tlačítko akce. To mi hlava nebere…