EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: 17. 9. 2008 Aktuální informace k zavádění eGovernmentu Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Dne: 3. 6. 2009.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Koordinační porada informatiků obcí III. typu Spálené Poříčí 14. –
Advertisements

Dotazníkový průzkum E-SSL a TC Jana Třísková
STUDIE PROVEDITELNOSTI PRO PROJEKT „Technologické centrum“ Zpracovatel: EUNICE CONSULTING a.s. 1.
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum: 20.
Výzva OPPK Operační program Praha Konkurenceschopnost
Datové schránky CzechPOINT. Základní informace Plzeňský kraj – v čele hejtmanka Krajský úřad – cca. 370 zaměstnanců – v čele ředitel úřadu Organizace.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Integrace romské komunity v Moravskoslezském.
Digitální mapa veřejné správy - Portál ÚAP MSK Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
Výzva 08 – Rozvoj eGovernmentu ve Středočeském kraji Část VI. – Technologické centrum kraje Setkání se zástupci ORP KÚ SK.
Aktuální informace k výzvám a k postupu kraje Ing. Tomáš Vašica Aktuální informace k výzvám a k postupu kraje.
Směrnice Rady Libereckého kraje č. 3/2006 k zadávání veřejných zakázek Libereckým krajem a jím zřizovanými příspěvkovými organizacemi Liberec, 9. dubna.
Moravská Třebová, Ing. Mgr. Dana Buriánková, vedoucí odboru finančního Dotace z Integrovaného operačního programu, oblast podpory 2.1 Zavádění.
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Program švýcarsko – české spolupráce Fond na přípravu projektů Ministerstvo financí - Národní koordinační jednotka (NKJ)
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica.
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Vaše jistota na trhu IT Vybudování a provozování e-spisovny Josef Sedláček ICZ a.s.
Krajský úřad Libereckého kraje
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Aktuální informace k zavádění eGovernmentu Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Dne:
EGON Centrum a technologické centrum kraje Vysočina Petr Pavlinec, vedoucí OI KrÚ.
Aktivity v rámci projektu „Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského kraje” Návrh a zavedení systému poskytování a sledování dotací
GP Bydlete na venkově 2008 Celkový objem finančních prostředků: 1,2 mil. Kč Předmět podpory: projektová dokumentace pro stavební řízení - 1. rekonstrukce.
PREZENTUJÍCÍ Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina na podporu systémové výstavby a financování datových úložišť veřejné správy na území kraje Vysočina Petr.
KI ISVS MSK pilot spolupráce
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica.
GORDIC spol. s r. o. pobočka Ostrava. Obsah prezentace Varianty řešení -TC Kraje -TC Kraje – hosting dodavatele Maintenance, kompletní aplikační podpora.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadě Plzeňského kraje Seminář pro věcně příslušné zaměstnance a zastupitele PK Aktivita A4 - Návrh a zavedení systému.
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum: 10.
Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadě Plzeňského kraje
Výzva č. 42 OP LZZ – Projekt Moravskoslezského kraje Rozvoj kompetencí strategického, procesního a projektového řízení a kvality Výzva č. 42 OP LZZ Zpracoval:
Financování sociálních služeb Odbor sociálních věcí – oddělení ekonomické
Informace k dalšímu postupu v projektech e-Governmentu Informace k dalšímu postupu v projektech e-Governmentu Zpracoval: Ivan Ivanov, Alois Slovák Datum:
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Informační a komunikační technologie KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE Internet ve státní správě a samosprávě.
Aktuální informace k DMVS Ing. Ivan Ivanov Informace k DMVS.
ŘÍZENÍ STAVEBNÍHO DÍLA I Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Datum: Zpracoval(a): Možnost zapojení obce do financování jednotlivých projektů občanů (smluvní ošetření, způsob financování)
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Projekt je.
MěÚ Tišnov nám. Míru 346, Tišnov Sál Městského kulturního střediska, Tišnov Technologické centrum ORP Tišnov Jiří Dospíšil, vedoucí OSVV Ing. Dušan.
Luhačovice, Libor Lukáš Statutární náměstek hejtmana Zlínského kraje Řídící výbor KOMUNIKAČNÍ INFRASTRUKTURY Zlínského kraje.
Pravidla pro zadávání veřejných zakázek pro přímo řízené organizace na MZ ČR Ing. Mgr. Zdeňka Zatloukalová.
Podpora meziobecní spolupráce Prezentace výsledků dotazníkového šetření ORP Poděbrady.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Technika pro integrovaný záchranný systém plk.Mgr. Jaromír Lebeda.
Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu 20. března 2012 Výzva č. 08 k předkládání žádosti o finanční podporu v rámci.
4. úplná aktualizace územně analytických podkladů ORP 1.
Postup při zadávání VZ - Příspěvkové organizace Kompetence k rozhodování o nákupu věcí, služeb a stavebních prací Rozsah Číslo usnesení Rady ÚK z
Městský úřad Nový Bydžov Ondřej NEUMAN, 1. června 2011 Spisová služba, Spisová služba, TC ORP a eGON centrum ORP Nový Bydžov.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
GILDA - software pro zadavatele veřejných zakázek Veřejné zakázky měst a obcí Květen 2011, Ostrava.
MěÚ Tišnov nám. Míru 346, Tišnov Sál Městského kulturního střediska, Tišnov Setkání starostů obcí Datové úložiště Kamil Augustýn Bc. Jiří Dospíšil.
EGovernment a související projekty Brno KrÚ JMK.
Duben 2013 Odbor informatiky KrÚ JMK Výzva č. 08 Integrovaného operačního programu na Integrovaného operačního programu na Rozvoj služeb eGovernmentu v.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Provozování vodohospodářské infrastruktury
Odbor ekonomický Krajského úřadu Jihomoravského kraje
Informace o výzvě pro školy
REFORMA MATURITNÍ ZKOUŠKY 2011
Další výzvy ve Specifickém cíli 3.3 IROP Regulační plány
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2014
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
Modelový příklad smlouvy o spolupráci - zajištění ÚSVP ORP pro Obec
územního plánování na obcích v roce 2007
Elektronická komunikace při zadávání veřejných zakázek Mgr. Jakub Váňa
Seminář pro žadatele SOCIÁLNÍ BYDLENÍ
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2012
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Transkript prezentace:

eGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Aktuální informace k zavádění eGovernmentu Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Dne:

eGovernment Aktuální informace z eGovernmentu Informace z jednání implementátorů krajů Informace z legislativy eGovernmentu Informace o výzvách Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 2

eGovernment ORP A Obec ORP B Obec ORP C Obec KRAJ 23 tis. 4 mil. 22 mil. Dotace v mil. Kč PočetCelkem v mil. Kč kraj221 ORP42288 obec0, ,4 Celkem 116,4 Výzva na technologická centra a spisovou službu

eGovernment Technologická centra (TC) a spisová služba (SSL) – princip fungování Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 4

eGovernment ORP A Obec ORP B Obec ORP C Obec KRAJ Dohoda o partnerství ORP s obcemi dle výzvy Žádost kraje. dle výzvy o tech. centrum kraje a spis.službu kraje ve výši 22 mil Žádost ORP dle výzvy o tech. centrum ORP a spis.službu ve výši 4 mil tis. na obec

eGovernment Problémy Nutná dohoda o partnerství s minimálně 9 obcemi, nebo se stejným počtem obcí, jaký je ve správním území ORP Provozní požadavky : –Na úrovni ORP je nutné zajistit dohled a servis nad provozem po dobu 12 hodin, 5 dní v týdnu. –Záložní zdroj energie (diesel agregát) –Nevyjasněný rozsah budoucích povinných služeb (negarantované úložiště, geoportál UAP a UPD) Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 6

eGovernment ORP A Obec ORP B Obec ORP C Obec KRAJ Dohoda o partnerství ORP s obcemi dle výzvy Žádost kraje. dle výzvy o tech. centrum kraje a spis.službu kraje ve výši 22 mil Žádost ORP dle výzvy o tech. centrum ORP a spis.službu ve výši 4 mil tis. na obec Smlouva o spolupráci ORP s krajem Žádost ORP dle výzvy o tech. centrum ORP a spis.službu ve výši 4 mil tis. na obec

eGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 8 Přístup ORP k TC … technologické centrum Bílovec Bohumin Bruntál Český Těšín Frenštát Frýdek-Místek Frýdlant nad Ostravicí Havířov Hlučín Jablunkov Karviná Kopřivnice Kravaře Krnov Nový Jičín Odry Opava Orlová Ostrava Rýmařov Třinec Vítkov Celkem 1) TC provozovat plně na ORP, nevyužívat žádné služby na TC K ? 1 1 ?5 2) TC provozovat částečně na ORP a na TC K je zájem využít služeb: a) El. spisová služba pro obce, příspěvkové organizace1 11 ? 1 11?6 b) Geoportál UAP a UPD ? ?10 3) O provoz TC ORP nemáme vůbec zájem 1 1?1 1 ?4

eGovernment HW, SW kraje HW, SW ve vlastnictví kraje je umístěn v prostorách integrovaného bezpečnostního centra SSL pro PO kraje + úložiště dokumentů Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 9 HW, SW kraje HW, SW ve vlastnictví kraje je umístěn v prostorách krajského úřadu SSL pro kraj + ostatní aplikace Dohled 24 hodin Zajištěné záložní zdroje energie

eGovernment HW, SW ORP A HW, SW kraje HW, SW ve vlastnictví ORP, kraje je umístěn v prostorách integrovaného bezpečnostního centra (IBC) SSL pro PO kraje + negarantované úložiště Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 10 SSL pro obce a PO + negarantované úložiště HW, SW ORP A HW, SW ve vlastnictví ORP je umístěn v prostorách ORP SSL pro ORP a ostatní aplikace a služby TC ORP

eGovernment HW, SW ORP A1 HW, SW ORP A2 HW, SW ORP An HW, SW kraje HW, SW ve vlastnictví ORP je umístěn v prostorách IBC SSL pro PO kraje + negarantované úložiště Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 11 SSL pro obce a PO + negarantované úložiště

eGovernment Pořízení licence spisové služby (SSL) Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 12 Zdroj financí: Dotace obce na SSL (celkem 23 tis. na obec) Průměrné ceny z průzkumu spisových služeb v březnu 2009

eGovernment Pořízení HW pro SSL na TC K Prostor na negarantovaném úložišti Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 13 Zdroj financí: Dotace obce na SSL a ORP na TC (např. obec 5 tis., ORP 15 tis.) Ve studii proveditelnosti bude upřesněno

eGovernment Po odsouhlasení žádosti Kraj buduje své technologické centrum ORP buduje své technologické centrum Navíc kraj a ORP dle smlouvy o spolupráci s ORP zajistí: –Společný postup (centrální zadavatel) při zadání veřejné zakázky a výběrovém řízení na dodávku : Spisové služby pro obce (příspěvkové organizace) Potřebného technického vybavení pro negarantované úložiště (disky - diskový prostor) pro SSL obcí Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 14

eGovernment Po ukončení výběru dodavatele ORP a kraj uzavírají smlouvy s vysoutěženým dodavatelem Dodávka HW a implementace SW řešení HW i SW zůstává v majetku ORP, kraje v souladu se zadávací dokumentací i podmínkami výzvy HW, SW umístěn v prostorách vlastněných kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 15

eGovernment Provoz ORP, kraj platí dodavateli vysoutěženému dodavateli dle podmínek smlouvy ORP platí kraji odpovídající provozní náklady související s umístěním a zabezpečením jejich HW a SW (náklady na údržbu, zálohování, energie, personální, pojištění…) ORP přenáší poměrnou část provozních nákladů na obce Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 16

eGovernment Provozní náklady Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 17 Možné snížení nákladu při náběhu z projektu (uznatelnost ověřovacího provozu)

eGovernment +- Samostatné realizace projektu ORP + Větší nezávislost na kraji a ostatních ORP Rychlost realizace Prestiž ORP Administrace přesně podle podmínek výzvy - Nutnost nést plně provozní náklady Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 18

eGovernment +- Společného postupu ORP s krajem + Snížení pořizovacích nákladů Snížení provozních nákladů Využití výhody IBC - Zvýšená administrace Rizika spojená s realizací zakázky formou centrálního zadavatele Závislost ORP na postupu kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 19

eGovernment +- Nerealizace projektu TC ORP + Žádná rizika Žádné administrativní náklady - Propadnutí dotace 4 mil. Kč pro ORP Pro zajištění SSL se obce v území ORP musí obrátit na jiné ORP Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 20

eGovernment 5 – 6/2009 Veřejná zakázka na Studii proveditelnosti TC a SSL, 7 – 9/2009 Zpracování Studie proveditelnosti včetně oponentury, zpracování žádosti o dotaci, 9 – 10/2009 uzavření smluv o spolupráci, 10/ 2009 podání žádosti o dotaci, 10 – 4/2010 schvalovací proces žádosti o dotaci, uzavření smlouvy o poskytnutí dotace, příprava a vyhlášení veřejné zakázky na investici, uzavření smluv s dodavatelem, 4 – 5/2010 zahájení prací na vybudování TC a SSL. Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 21

eGovernment Součinnost kraje a ORP Součinnost vychází z memoranda o spolupráci kraje s ORP při budování eGovernmentu v území Aktivity kraje a ORP by měly být provázané, navazovat na sebe a vhodně se doplňovat Spolupráce na zpracování studie proveditelnosti kraje pro TC a SSL Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 22

eGovernment Studie proveditelnosti na TC a SSL Součásti Studie proveditelnosti zpracované krajem bude: –Analýza požadavků na zajištění služeb eGONcenter v kraji a na ORP –Koncept e-Governmentu služeb v kraji Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 23

eGovernment Analýza možností a zájmu ORP budovat TC a SSL každé ORP se musí vyjádřit, jak chce přistupovat k řešení projektu TC a ESS (zajistí zhotovitel) v rozsahu povinných a nepovinných služeb –Pro vlastní úřad –Pro vlastní zřízené a založené organizace –Pro obce správního obvodu a jejich organizace Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 24

eGovernment Analýza musí respektovat Stav vybavení obce I. a II. stupně v dané oblasti služeb – formulář (detailní posouzení využitelnosti existujících technologií ORP) Míra zájmu obce I. a II. stupně a jejich organizací o využití služeb TC ORP Situaci na obcích II. stupně správního obvodu ORP Požadavky ORP na řešení TC ORP, TC K (kraje) Dostatečnost připojení na TC K či na TC ORP a další technické podmínky Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 25

eGovernment Spolupráce, výstupy studie proveditelnosti Bude požadována součinnost při sběru informací (obce, ORP) Studie proveditelnosti kraje bude poskytnuta ORP, které ji mohou využít jako podklad pro svou studii proveditelnosti Návrh strategie implementace eGovernmentu bude zpracována jak na úrovní kraje, tak na úrovni jednotlivých ORP Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 26

eGovernment Obec Ostrava Obec ORP ostatní Obec KRAJ 3,912 mil. 2,799 mil. 4,172 mil. Výzva na vzdělávání Dotace v mil. Kč PočetCelkem v mil. Kč Kraj4,1721 Ostrava3,9121 Ostatní ORP2, ,779 Celkem 66,9 Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 27

eGovernment Různé Czech Point – změna termínu –u žádostí finalizovaných v termínu do je termín ukončení realizace projektu stanoven na ; –u žádostí finalizovaných v termínu od do je termín ukončení realizace projektu stanoven na ; –u žádostí finalizovaných v termínu od je termín ukončení realizace projektu stanoven na Nutno poslat žádost o změnu termínu! Nabídka Ostravy na Call Centrum Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 28

eGovernment Děkuji Vám za pozornost Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 29