Jednotná digitální technická mapa studie proveditelnosti

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora meziobecní spolupráce
Advertisements

Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR.
ZPRACOVÁNÍ STŘEDNĚDOBÝCH PLÁNŮ DOPRAVNÍ OBSLUŽNOSTI ÚZEMÍ
PREZENTUJÍCÍ JDTMK Jednotná digitální technická mapa kraje Vysočina Jihlava, Krajský úřad Únor 2008.
Úvodní stránka - partner v digitálním světě Digitální technická mapa města Pelhřimov.
Úvodní stránka - partner v digitálním světě Externí mapová služba - E.ON ČR.
Digitální technická mapa města Velké Meziříčí
Působnosti obcí na úseku územního plánování od setkání tajemníků obcí Karlovarského kraje KÚKK, ORR, odd. územního plánování, Jana.
Digitální mapa veřejné správy - Portál ÚAP MSK Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
Marta Toušková Útvar rozvoje hl. m. Prahy Setkání geodetů 2013 Ukončení projektu Digitální mapa Prahy a zadání Digitální mapy veřejné správy hl. m. Prahy.
. PODPORA MEZIOBECNÍ SPOLUPRÁCE PROJEKT SVAZU MĚST A OBCÍ ZBRASLAVICE 4. PROSINCE 2014.
Plzeňského a Karlovarského kraje
Územního plánování na obcích v roce 2007 setkání tajemníků obcí Karlovarského kraje KÚKK, ORR, odd. územního plánování, Jana Kaválková.
Digitální mapa veřejné správy Plzeňského kraje (DMVS PK) Seznámení s projektem Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského.
Digitální data katastrálních map jako součást územně analytických podkladů Seminář k digitalizaci katastrálních map Praha,
Sítě 2000 Okresní úřad Hodonín geografický informační systém.
Digitální mapa Prahy.
DMVS Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS -Účelová katastrální mapa realizace 2011, investice cca 9 mil. -Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP.
25. srpna EUro Finance Consulting EUFC CZ s.r.o. Analýza celkové energetické spotřeby Libereckého kraje Liberec, 25. srpna 2009.
KONFERENCE PROTIPOVODŇOVÁ OCHRANA – PREZENTACE VÝSLEDKŮ PILOTNÍHO PROJEKTU „ATLAS LABE NA ÚZEMÍ KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE“ Projekt je spolufinancován Evropskou.
Úvodní stránka - partner v digitálním světě Poskytování dat pro ÚAP úloha navazující na EMS.
„Dopady spuštění základních registrů na subjekty veřejné správy“
EGovernment Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS.
GIS Plzeňského kraje a projekty v rámci Digitální mapy veřejné správy Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Portál Jednotné digitální technické mapy
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Aktuální informace k zavádění eGovernmentu Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Dne:
1 Regionální a municipální informační systém RAMIS PVT, a.s., Kovanecká 30/2124, Praha 9 tel.: , fax:
Digitální mapa veřejné správy Plzeňského kraje Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
PREZENTACE PRO ITP Ing. Miloslav ILEČEK, ITP pracoviště Jihlava , Velké Karlovice Institut Trhu Práce.
GIS pro malá města a obce
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Regionální a municipální informační systém RAMIS Ing. Petra Mikulecká,
ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ FAKULTA DOPRAVNÍ Studie integrovaných dopravních systémů hromadné přepravy osob Studie integrovaných dopravních systémů hromadné.
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum: 10.
Informace k dalšímu postupu v projektech e-Governmentu Informace k dalšímu postupu v projektech e-Governmentu Zpracoval: Ivan Ivanov, Alois Slovák Datum:
Obce a územně analytické podklady v procesu územního plánování ISSS 2007 – Hradec Králové Vojtěch Zvěřina.
Portál ÚAP MSK (Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP) Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
Digitální mapa veřejné správy - DMVS.  Memorandum  o spolupráci, přípravě a realizaci projektu DMVS podepsáno na ČÚZK  Ministerstvo vnitra,
Aktuální informace k DMVS Ing. Ivan Ivanov Informace k DMVS.
Portál územního plánování v praxi
Webový portál Jednotné digitální technické mapy Zlínského kraje Nemoforum 6.října 2005 Praha.
Územně analytické podklady Seminář pro pracovníky stavebních úřadů a úřadů územního plánování Jihomoravského kraje Brno, Ing. arch. Zita Řehůřková.
CLIL Casting na středních školách Projekt Metodika v anglickém jazyce CZ.1.07/1.3.50/
Základní registr územní identifikace a nemovitostí Zbyněk Havelda Úřad pro veřejné informační systémy Seminář sdružení Nemoforum.
Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu 20. března 2012 Výzva č. 08 k předkládání žádosti o finanční podporu v rámci.
4. úplná aktualizace územně analytických podkladů ORP 1.
S třednědobé plánování sociálních služeb v Ústeckém kraji v praxi Setkání s poskytovateli sociálních služeb, Ústí nad Labem, září 2016.
Městský úřad Nový Bydžov 12. února 2014 Ing. Ondřej NEUMAN, MBA Schůzka obcí správního území ORP Nový Bydžov Schůzka obcí správního území ORP Nový Bydžov.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
JDTM ZK – Využití ve Vodovodech a kanalizacích Vsetín, a.s. Vodovody a Kanalizace Vsetín, a.s. Ing. Vít Petřvalský.
Duben 2013 Odbor informatiky KrÚ JMK Výzva č. 08 Integrovaného operačního programu na Integrovaného operačního programu na Rozvoj služeb eGovernmentu v.
24 let DTM Plzně Techmania SC Ing. Stanislav Štangl.
PŘEDÁNÍ ÚAP ORP předání
Zkušenosti s vyhláškou o obsahu technické mapy obce
Ing. Antonín Procházka; Ing. Tomáš Nováček; Ing. Pavel Matějka
Další výzvy ve Specifickém cíli 3.3 IROP Regulační plány
Společný pohled správců technické infrastruktury na projekty DTM – ČEZ Distribuce, CETIN, innogy Konference DTM Plzeň 14. –
Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky
mapový aplikační server
Komunitní plánování Mirka Wildmannová.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Vnitropodniková komunikace ve vybraném podniku Autor práce: Denisa.
ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY (ÚAP)
NÁVRH 2. ÚPLNÉ AKTUALIZACE ÚAPo
NÁVRH 2. ÚPLNÉ AKTUALIZACE ÚAPo
územního plánování na obcích v roce 2007
Analýza využití GIT na ORP a OPOÚ v kraji Vysočina
Akční plán GISTR na jaře 2016 OS GeoInfoStrategie.
Pracovní setkání s ORP Program: Úvod
Obsah územně plánovacích podkladů
Územně analytické podklady
DTM Kraje Vysočina.
Transkript prezentace:

Jednotná digitální technická mapa studie proveditelnosti JDTMK Vysočina Jednotná digitální technická mapa kraje Vysočina studie proveditelnosti Ing. Červenka

JDTMK Vysočina Cílem studie bylo: Obsah studie: zjištění stávající situace v oblasti digitálních technických map na území kraje Vysočina, analyzovat tyto informace a provést jejich vyhodnocení, podle těchto výsledků navrhnout další postup při přípravě projektu JDTMK Vysočina Obsah studie: Analýza dostupných zdrojů Standardy pro DTM JDTMK a ÚAP Způsob provozování JDTMK Financování Právní forma tvorby a správy JDTMK Shrnutí – další postup Hrdlička spol. s r.o., Ing. Červenka

JDTMK Vysočina Analýza dostupných zdrojů (v číslech) Obce ORP 33 měst (32 dotazníků). DTMM 25 městech (76 %) vlastnictví některé z inž. sítí 29 měst (88%) zájem o spolupráci na JDTMK 17 měst (52 %) zájem o informovanost o tomto projektu 29 měst (88 %) Všechna města s DTMM projevila zájem o informovanost o tomto projektu Strategičtí správci • spolúčast na DTMM - 10 správců (91 %) . • zájem o spolupráci na JDTMK 10 správců (91 %) Při vyloučení „VAS Brno– venkov“ (minimální působnost v regionu) se jedná o 100 %

JDTMK Vysočina Analýza dostupných zdrojů (subjekty - územní rozdělení) Energetika ČEZ E.on Plynárenství VČP-RWE JMP-RWE JČP E.on Telefónica O2 celý region Vodárenské společnosti Teplárny, kabelové tel. Stávající DTMM

JDTMK Vysočina Analýza dostupných zdrojů (rozsahy dat - příklady) Telefónica O2 JMP E.ON CR

JDTMK Vysočina Stanovení klíčových zdrojů Vzhledem ke zjištěným informacím lze konstatovat, že do procesu tvorby a správy JDTMK je nutno zapojit následující subjekty: Strategické správce sítí, kteří jsou majiteli většiny polohopisných dat na území regionu a zároveň jsou účastníky smluv o sdružení na jednotlivých DTMM. Jedná se o především o firmy Telefonica O2 (celý kraj) E.on (celý kraj mimo okresu Havlíčkův Brod) JMP a VČP VAS (Jihlava, Třebíč a Ždár nad Sázavou) Zároveň se jedná o dodavatele aktuálních průběhů sítí. Města jako účastníky smluv o sdružení na jednotlivých DTMM a zdroj aktualizací o polohopisných změnách na těchto územích Kraj jako společenského garanta a koordinátora celého projektu

JDTMK Vysočina Návrh dalšího postupu zpracování smluvních vztahů s jednotlivými účastníky ohodnocení stávajících zdrojů (určení celkové ceny díla) vytvoření datového skladu převod do jednotné struktury sjednocení dat zprovoznění mapového serveru - zpřístupnění dat aktualizace