Praha, 23.1. 2008 funded by eContentPlus Vítáme účastníky Národní konference o znovuvyužití informací veřejného sektoru v České republice.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VOICE of European TeacherS (VOICES) je partnerská síť, která spojuje akademické pracovníky, učitele z praxe, studenty učitelských oborů a instituce, které.
Advertisements

Enterprise Europe Network ČR a Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR Úspěšná spolupráce.
ECVET v Programu celoživotního učení
Poradenské služby podporující vzdělávání dospělých: realita nebo sen?
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Finanční možností svépomocných skupin
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
4. přednáška, PSI – informace veřejného sektoru Úvod do problematiky, historie, kontext, legislativa, členění PSI, jejich komerční využití.
Znovuvyužití informací veřejného sektoru v České republice
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
Tandem Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Koordinierungszentrum Deutsch-Tschechischer Jugendaustausch Tandem Koordinační centrum česko-německých.
Celostátní síť pro venkov
ReStEP – Základní informace Plný název: ReStEP – Regional Sustainable Energy Policy based on the Interactive Map of Sources (Regionální udržitelná energetická.
Česká evaluační společnost, o.s., 5.května 65, Praha 4, Czech Repulic, Česká evaluační společnost (ČES) Czech.
Jako příklad uznávání neformálního vzdělávání Ing. Petra Nakládalová, ČNA Mládež YOUTHPASS.
MLÁDEŽ V AKCI Největší evropský grantový program na podporu neformálního volnočasového vzdělávání mládeže.
YOUTHPASS (Pas mládeže) Akce 2 – Evropská dobrovolná služba (pro Vysílající a Hostitelské organizace)
Rada pro rozvoj lidských zdrojů Jihočeského kraje vznikla na podzim roku Zakladatelem byla Jihočeská hospodářská komora. Rada pro rozvoj lidských.
Koncepce IQ Industry jako součást aktivit rozvoje HR Alexandr Jakobe Projektový manažer, oddělení AfterCare 1.října 2008.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Národní tematická síť F NTS F – národní tematická sít F Ing. Václav Götz 19.listopadu 2007.
Asociace výzkumných organizací Asociace výzkumných organizací – činnost a poskytované služby Ing. Václav Neumajer výkonný předseda Asociace výzkumných.
YOUTHPASS Akce 1.1 – Výměny mládeže (organizátorům)
Program celoživotního učení Ústí nad Labem
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
Nemoforum jako zdroj legislativních námětů v oblasti informací o území Růžena Zimová Nemoforum / Stavební fakulta ČVUT Konference ISSS, , Hradec.
Šíření povědomí o Evropské strategii zaměstnanosti Národní vzdělávací fond PhDr. Miroslava Kopicová.
NaturNet Plus Počítačem podporované vzdělávání na ochranu životního prostředí O projektu.
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
PAS MLÁDEŽE Akce 1.1 – Výměny mládeže (organizátorům)
Evropské projekty & management VÝCHODISKA:  Realita vstupu do EU, rozvoj regionů, potřeba posílení dovedností zaměstnanců a organizací, možnost změny.
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV.
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
SPOLUFINANCOVÁNO Z PROSTŘEDKŮ EVROPSKÉHO FONDU PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ
PSI a rozvoj IS J. Svoboda, MV ČR, OIVS. Národní konference – Praha 23. ledna 2008 Úvod Zákonná úprava Hodnocení stavu Veřejné informační služby Závěr.
Projekt SROP 3.3 – „Posílení kapacity místních a regionálních orgánů při plánování a realizaci programů v Karlovarském kraji“ Pedagogické a vzdělávací.
Rok existence Evropského spotřebitelského centra © 2006 ESC Praha při Ministerstvu průmyslu a obchodu ČR.
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
YOUTHPASS Akce 1.1 – Výměny mládeže (účastníkům).
Vápno, cement, ekologie Výroba vápna v podmínkách EU ETS L. Prokopec 21. května 2008 BU Czech Republic and Slovakia.
”Národní tým expertů ” Dům zahraniční spolupráce Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Kongres 2006 Pardubice Poradenské služby v evropských souvislostech Ing. Zuzana Freibergová Národní vzdělávací fond Národní informační středisko pro poradenství.
Program celoživotního učení Veletrh komunitárních programů, Krajský úřad Ústeckého kraje, Ústí nad Labem, Zdeněk Nebřenský (DZS)
...dává ti šanci stát se úspěšným!. Prezentace ve výstavnictví 2 TYPY PREZENTACÍ „KOMENTOVANÁ“ „VIZUÁLNÍ“
© 2007 Sdružení pro Informačně poradenský systém tvořené společnostmi KPMG Česká republika,s.r.o, Gradua-CEGOS, s.r.o. a OKsystems s.r.o. Všechna práva.
1 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
ICHNOS Plus – INTERREG 4C Ing. Petr Pavlinec – kraj Vysočina.
...dává ti šanci stát se úspěšným!. O škole Založena 1991 (2) Soukromá škola  Nezisková organizace, obecně prospěšná společnost ISO 9001 : 2009 Středisko.
Činnost komise IVIG v roce 2003 CPVŠ 2003, Hradec Králové, Ludmila Tichá
Aktivity regionů v EU. Programové dokumenty  Strukturální fondy  SROP, SOP  Regionální rada, sekretariát regionální rady  Problematiky velikosti NUTS.
PAS MLÁDEŽE Youthpass Akce 2 – Evropská dobrovolná služba (pro mentory)
Informační a poradenský portál Romana Křížová Cross Czech a.s.
Interaktivní personální portál
Kanadská obchodní komora v České republice Březen 2016.
Co je program Mládež v akci? Největší evropský grantový program na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ.
Představení podnikatelských aktivit v regionu. Kdo jsme: RHK Brno je samostatným právním subjektem v rámci sítě HK ČR. Byla zřízena na základě Zákona.
Možnosti mládeže v zahraničí 6. listopadu 2008 Škola ekonomiky a cestovního ruchu Sdružení na podporu mezinárodního přátelství „Slunce“, o. s.
Možnosti mezinárodní spolupráce v mateřských školách Národní konference Erasmus+/eTwinning 13. – , Zámek Štiřín.
Zpráva kontrolního výboru
Association of Knowledge transfer organizations and Professionals
Společenská odpovědnost v rámci Národní politiky kvality
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
I. Dvořák Zahajovací setkání
Česká národní koalice pro digitální pracovní místa
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
ORP a NNO Petr Holý.
Svaz měst a obcí ČR Základní informace o činnosti
„Cesta k městu“ STRATEGIE PRO MLÁDEŽ PO KARVINSKU
Transkript prezentace:

Praha, funded by eContentPlus Vítáme účastníky Národní konference o znovuvyužití informací veřejného sektoru v České republice

Národní konference České republiky2 EPMA – Agentura pro evropské projekty & management, neziskové sdružení p.o., založené krajem Vysočina a BMI sdruženímwww.epma.cz Hlavní tématické oblasti projektové spolupráce: –eGovernment –eBusiness –PSI a s informační služby s přidanou hodnotou založené na znovuvyužití (člen týmu projektu MEPSIR, národní koordinátor projektu ePSIplus) EPMA je iniciátor a spolu- zakladatelů Iniciativy Czech PSI Watch –organizuje setkání a semináře –udržuje kontakt se zainteresovanými institucemi –udržuje webovou stránku –informuje o situaci v Evropě, zejména o aktivitách projektu ePSIplus Kontakt: Aktivity EPMA

Národní konference České republiky3 DEMOnet - eParticipation network, FP6 PEARDROP, FP6 CZESICON – Safer Internet ePSIPlus, eContentplus INTEBRE – Grant Work Progamme DG E&I IN-WORKER - Leonardo Evropské projekty - běžící Strukturální fondy MAFIDIS – Malá firma v digitální ekonomice a informační společnosti na Vysočině – vzdělávací koncept Další aktivity Iniciativa Czech PSI Watch Eastern European eGovernment Days (spoluorganizátor) SYNEBIS, Grant Work Programme DG E&I TRIAS TELEMATICA, Leonardo da Vinci II IANIS+ (Leading of eGovernment WG, member of eBusiness WG),FP6 ICHNOS, Interreg III C MEPSIR, eContent Evropské projekty - ukončené Účast EPMA v projektech

Národní konference České republiky4 Iniciativa Czech PSI Watch Dobrovolná iniciativa několika subjektů z veřejného, soukromého a NNG sektoru Založena 3 organizacemi v roce 2005 s cílem –sledovat proces transpozice Evropské směrnice 2005/98/EC do českého právního řádu –stimulovat diskuzi mezi držiteli PSI a jejich zpracovateli (komerčními i nekomerčními) –organizovat semináře pro lepší pochopení evropské směrnice a ke sdílení zkušeností z evropských zemí –propagovat poznatky a rozhodnutí vlády a šířit zkušenosti z evropských projektů Po novelizaci zákona FOI se aktivity zaměřily na –udržování kontaktů se zainteresovanými subjekty –pokračování dialogu mezi držiteli PSI a komunitou zpracovatelů –sjednocování postojů a stanovisek, shromažďování komentářů, požadavků a problémů v oblast znovuvyužití PSI a zajišťování zpětné vazby veřejnému sektoru V létě 2007byla spuštěna webová stránka

Národní konference České republiky5 Aktivity Iniciativy Czech PSI Watch Semináře Zveřejnění dokumentu „Požadavky komerční sféry na informace veřejného sektoru“ Schůzka s předsedou Českého statistického úřadu Janem Fischerem, deklarace podpory. Pracovní schůzky s členy Iniciativy Vystoupení na konferencích: –Eastern European eGovernment Days (eeeGov Days)eeeGov Days –INFORUM – konference o informačních službách a znalostech –Uzavřená schůzka s Javier Hernandez-Rosem z EK Aktivní účast na akcích prjektu ePSIplus Příprava Národní konference ČR 23. ledna 2008 v Praze Spoluorganizátor konference INSOURCE ( o profesionálních informačních zdrojíchwww.insource.cz