(2) Doporučení odboru prevence kriminality Ministerstva vnitra k realizaci vybraných projektů prevence kriminality na místní úrovni.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Národní koordinační skupina pro digitální vysílání v ČR Ing. Zdeněk Duspiva Cíle a financování informační kampaně na podporu digitalizace.
Advertisements

Projekt č. 4 Mediální a osvětové nástroje kultivace lidských zdrojů
Azylové domy v Rakousku • 30 azylů pro ženy, které se staly obětí násilí a jejich děti • První azyl z roku 1978 ve Vídni • Nezávislé NGOs (neziskové organizace)
„Zavřít dveře nestačí…“ prezentace projektu prevence majetkové kriminality Projekt proběhl v roce 2011 a byl podpořen Olomouckým krajem a státní dotací.
„Preventivní aktivity MV - bezpečný prostor pro seniory“
EStrategie statutární město Ostrava Ing.Jaromír Tomala
Systém včasné intervence ve Svitavách
Odborná diskuze o prevenci konzumace alkoholu mladistvými v Plzni Ing.Aleš Průša.
Finanční možností svépomocných skupin
Preventivně výchovná činnost Propagační materiály k informování o základních opatřeních ochrany obyvatelstva formou letáků, skládaček a dalšího propagačního.
PORTÁL ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ
Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici Fakulta prírodných vied Katedra environmentálneho manažérstva Klub ekologické výchovy, o.s. Praha Podmínky a.
Nadace Terezy Maxové Programu Iniciativy Společenství Equal
Domácnosti na úvěrovém trhu Monika Němečková Oddělení vnějších vztahů.
Cíle o.s. ISIS  pomoc náhradním rodičům  zdárný vývoj dětí  přísun informací – vzdělávání  sdílení zkušeností mezi rodiči navzájem  prevence problémů.
Národní tematická síť F NTS F – národní tematická sít F Ing. Václav Götz 19.listopadu 2007.
Pobytové středisko Zastávka
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
Nástroje komunikačního mixu. Komunikační politika v územním marketingu Podstatou komunikační politiky je: prosazování produktu obce na trhu a vůči cílovým.
Obec POZDEŇ finalista soutěže Zlatý erb místo v kategorii obce.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Marketingová komunikace
Principy SPIS pro legislativu eGovernmentu Aleš Kučera – NOVELL eGovernment Expert Forum , ISSS, Hradec Králové.
MV RPS, 1. červen 2005 RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
ISSS 2008 VÝZKUM INFORMAČNÍCH ZDROJŮ Duben 2008 / Prezentace syndikovaného výzkumu pro vybrané Krajské úřady / Jan Tuček / STEM/MARK, a.s.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Média v ČR Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Klára Masařová Název šablonyIII/2.
Situační prevence -MKDS- Cíl ● preventivní funkce, tj. vytváření bezpečných zón v exponovaných lokalitách, ● snížení trestné činnosti /i přestupků/ a její.
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Národní koordinační skupina pro digitální vysílání v ČR Ing. Zdeněk Duspiva NKS 2008.
SLUŽBA PREVENCE KRIMINALITY A DOPRAVNÍ VÝCHOVY
Problematika informační kriminality
Základní informace o programu PS ESPON Území programu a rozpočet Programové území - 28 států EU + 4 partnerské státy - Švýcarsko, Norsko, Lichtenštejnsko.
Setkání s veřejností na téma bezpečnost městys Nehvizdy 5. ročník.
Koordinovaný přístup a ESIF Jan Mochťák.
Centrum sociálních služeb Praha je příspěvkovou organizací Magistrátu hlavního města Prahy.
Praha bezpečně online projekty prevence elektronického násilí a kyberkriminality páchané na dětech a dětmi Modelový příklad pro II. videokonferenci.
Preventivně výchovná činnost v podmínkách HZS krajů ČERVENÝ KOHOUT 2008 plk. Mgr. Pavel Nejtek ředitel odboru prevence HZS Pardubického kraje.
Bezpečně v kyberprostoru Jihlava 19. – projekt zaměřený na omezení rozšiřování nebezpečných počítačových jevů.
KLÍČOVÁ AKTIVITA Č. 6 – RANÁ PÉČE Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.2.00/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ.
Práce probačního úředníka s dětmi a mladistvými Mgr. Marcela Nerudová Probační a mediační služba ČR.
MINISTERSTVO OBRANY ČESKÉ REPUBLIKY. SYSTÉM VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI PRIMÁRNÍ PREVENCE RIZIKOVÉHO CHOVÁNÍ PERSONÁLU REZORTU MINISTERSTVA OBRANY Praha, červen.
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
Elektronický monitorovací systém pro trestní justici – možnosti jeho využití v kontextu zvýšení bezpečnosti a ochrany osob.
Intervenční centrum pro osoby ohrožené domácím násilím Ostrava © Bílý kruh bezpečí, o. s.
SOKOLOV okresní město v Karlovarském kraji v České republice město má okolo obyvatel projekt bezpečné město.
Webové stránky města Fulnek Webpadára 2013
Ing. Aleš Průša. Co bylo na počátku ? Primárně je nutné předcházet protiprávním jednáním ve městě, obci Společná odpovědnost samosprávy a PČR za oblast.
Trestná činnost páchaná na seniorech Krajské ředitelství policie hl. m. Prahy.
1 Informace o činnosti MŠMT v oblasti PPRCH Malenovice, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.: +420.
AKČNÍ POLE SOCIÁLNÍ PRÁCE – VÝCHODISKO I CÍL STUDIA OBORU Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
Mezioborovým vzděláváním ke zvýšení bezpečnosti seniorů 29. října 2015 Republikový výbor pro prevenci kriminality.
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
Útvar pro odhalování organizovaného zločinu služby kriminální policie a vyšetřování Útvar pro odhalování organizovaného zločinu služby kriminální policie.
KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB NA DOBŘÍŠSKU A ZAPOJOVÁNÍ VEŘEJNOSTI
Setkání s veřejností na téma bezpečnost
Komunikace jako nástroj propagace dodržování zákonů
Kriminalita v Ústeckém kraji vs. prevence
Projekt Plzeňský kraj - bezpečný kraj
Zhodnocení projektu plk. Mgr. Pavla KOPECKÁ Vedoucí
Bc. Nikol Fišerová, DiS., Bc. Šárka Mrázková
Marketingová komunikace
11. ZASEDÁNÍ PORADNÍHO SBORU PRO SITUAČNÍ PREVENCI KRIMINALITY
„Zavřít dveře nestačí…“
Náhradní rodinná péče v Moravskoslezském kraji
Novinky v preventivně výchovné činnosti u HZS ČR
Celorepublikový preventivní projekt „Zabezpečte se
Transkript prezentace:

(2) Doporučení odboru prevence kriminality Ministerstva vnitra k realizaci vybraných projektů prevence kriminality na místní úrovni

Informování občanů /cíl/ 1) upozorňovat občany na situace, kdy a kde se mohou stát obětí kriminální činnosti (informace o stavu a vývoji kriminality, o rizikových lokalitách a situacích, o rizikových způsobech chování, o místních specifických formách kriminality) 2) motivovat je k přijetí opatření snižujících rizika stát se obětí kriminality (propagovat aktivní přístup k vlastní bezpečnosti, podněcovat spoluodpovědnost za bezpečnou situaci v místě bydliště, vysvětlovat smysl zabezpečování, výhody pojištění apod.)

Informování občanů /cíl/ 3) poskytovat informace a rady o prostředcích ochrany před trestnou činností a způsobech, jak zvyšovat osobní bezpečnost pro nejširší veřejnost i pro specifické cílové skupiny (modely chování - desatera, technické řešení zabezpečení majetku, možnosti spolupráce s policií, principy spolupráce v komunitě, ochrana seniorů, dětí, žen...), 4) poskytovat pomoc obětem trestné činnosti (informace o zařízeních poskytujících právní, psychologickou, lékařskou nebo materiální pomoc, event. přímo zprostředkování kontaktu na tyto specializované instituce a služby – BKB)

Informování občanů /nástroje/ media ● tisk (články v novinách, publikace, brožury,bulletiny, letáky, skládačky, samolepky) ● audio (místní a obecní rozhlasové okruhy, vysílání veřejnoprávních i soukromých stanic) ● video (místní a celoplošné TV, promítání videokazet na vhodných veřejných místech) ● internet (tematicky zaměřené stránky odborná pojednání, diskuse, aktuality atd. Možnost obousměrné komunikace, bezprostřední aktualizace obsahu, zpětná vazba).

Informování občanů /nástroje/ akce pro veřejnost ● besedy ve školách, dětských domovech,azylových zařízeních, v domovech pro seniory, dětské dny, dny s policií, poradenské dny, tematicky zaměřené regionální i celostátní akce zařízení pro veřejnost ● schránky důvěry, vývěsní skřínky, poradenské místnosti PIS s nabídkou servisních služeb a s ukázkami možností technického zabezpečení, mobilní poradenská zařízení

Informování občanů /nástroje/ venkovní prostředky ● varovné nápisy, cedule, značky, panely, plakáty, bilboardy, citylighty kampaně ● cílené, soustředěné, intenzivní multimediální působení na početnou cílovou skupinu nebo na širokou veřejnost