Internetové nákupní aukce © Marek Cozl 2002. Pojem e-Aukce Výhody: Nástroj pro tvorbu úspor Urychlení výběrových řízení Moderní způsob Nevýhody: Náročná.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Národní elektronický nástroj (NEN)
Advertisements

 Role poradenských firem v oblasti čerpání SF EU 27. dubna 2006 Jiří Halouzka Ředitel v oddělení poradenských služeb
Jak dobře vybrat dodavatele pro dlouhodobou spolupráci.
Dopady novely ZVZ na transparentnost veřejných zakázek v ČR Mgr. Martin Kameník, Oživení, o. s. Praha, 1. září 2011.
Aspe - systém pro řízení stavebně investičních projektů
VYŘIZOVÁNÍ OBJEDNÁVEK
Jan Syrovátka Jiří Hradský.  Výrobní program orientovaný na výrobu knih pro české i zahraniční nakladatele  Nabízí kompletní výrobu knihy od grafického.
Městský úřad v Říčanech, Masarykovo náměstí 53/40, Říčany, Tel: , PROJEKT Říčany pro Vás … SNÍŽENÍ CEN ENERGIÍ PRO DOMÁCNOSTI.
13. Koordinace projektů Realizace změn Koordinace projektů
Elektronické zadávání veřejných zakázek
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Elektronický obchod jako těžiště informací Elektronický obchod jako těžiště informací pro přeměnu strachu do akcí a rozvoje regionů pro přeměnu strachu.
Systém MISYS a jeho podpora Instalace MISYS – obce a města.
Výběr informačního systému Karel Jaborník
Zlín - květen 2006 Regionální knihovní systém Clavius REKS firma LANius s.r.o.
3. Životní cyklus a procesy projektu
Město Roztoky, Nám. 5 května 2, Roztoky, Snižme společně náklady na energie pro Vaše domácnosti. 1. krokV malé zasedací místnosti.
Město Náchod, Masarykovo náměstí 40, Náchod, Snižme společně náklady na energie pro Vaše domácnosti. 1. krokNa.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Outsourcing jako strategický nástroj řízení nejen v komerční sféře
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY Veřejný zadavatel a vnitřní předpisy aneb kontrola předcházejí kontrole ÚOHS Brno, 27. listopadu 2007 Mgr.
INstrategy - Institut pro evropské a národní strategie Zkušenosti s přípravou a realizací projektů v rámci 1. strukturální intervence EU (2004-6) Plzeň,
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Zadávací řízení dle pravidel PRV Lipová, „Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí“ Společně Měníme.
DOPRAVNÍ SEKTOROVÉ STRATEGIE 2. FÁZE Workshop DF a EPS, / 11 DOPRAVNÍ SEKTOROVÉ STRATEGIE 2. FÁZE Workshop DF a EPS, Ing. Martin.
Práce s mezinárodními dodavateli Školení na řízení plánování a procesů PPP Twinningový projekt CZ/2005/IB/FI/04 Mikko AJ Ramstedt Senior Project.
Produkt.
Podnikání na Internetu letní semestr 2004 Jana Holá VIII.
25. srpna EUro Finance Consulting EUFC CZ s.r.o. Analýza celkové energetické spotřeby Libereckého kraje Liberec, 25. srpna 2009.
Zahraniční obchod Dovozní operace. Dovozní operace jsou všechny potřebné činnosti, které dovozu předcházejí a s dovozem souvisejí. Dovozní operace jsou.
Ivo Novotný Jak vybrat dodavatele vzdělávání JAK SI SPRÁVNĚ VYBRAT... Dodavatele vzdělávání.
„Dopady spuštění základních registrů na subjekty veřejné správy“
Outsourcing provozu sítě Štěpán Kubíček pondělí, 13. dubna 2015 motto:…
1 Brno, Ing. Petr Fajmon Dopady liberalizace a legislativních změn na JMP,a.s.
Business novýma očima Elektronické tržiště veřejné správy CenTrade Ing. Michal Rosenbaum konference ISSS
Strana 1 RM-SYSTÉM tradice, jistota a spolehlivost Investiční příležitosti pro drobné investory Jan Sochor Předseda představenstva RM-SYSTÉM,
Automobilový klastr – integrátor aktivit „Společně v automotive!“
VÝUKOVÝ MATERIÁL V RÁMCI PROJEKTU OPVK 1.5 PENÍZE STŘEDNÍM ŠKOLÁM ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:ROZVOJ VZDĚLANOSTI ČÍSLO ŠABLONY:
2 Fučíková Sylvie HR/Win – moderní technologie pro osvědčené aplikace.
Kampaň Sdružení AP pro podporu technického vzdělávání Průhonice, 10. prosince 2008 SDRUŽENÍ AUTOMOBILOVÉHO PRŮMYSLU / AUTOMOTIVE INDUSTRY ASSOCIATION.
Špička v každém směru IT 3 Podpora obchodování s elektrickou energií SOAP komunikace Seminář AEM 30. května 2006.
1 Moderní učitel CZ.1.07/1.3.00/ Vdělávání v oblasti veřejných zakázek dle postupu uvedeného v Příručce pro příjemce Ing. Jan Weigel, lektor VŘ.
Základní rozdělení činností v podnikové informatice
Tento text upravíte v menu: Zobrazit / Záhlaví a zápatí1 Zkušenosti s dobrovolnou transparentností zadávání veřejných zakázek Mgr. Jan Farský starosta.
Obecní úřad Pstruží Pstruží 93 Obec Pstruží pro občany Chcete snížit náklady na domácnost? Obec pro Vás zajistila příležitost snížit náklady domácností.
Tobias Schnadt AEM - PRE,a.s.,1.listopadu 2006 Slide 1 Komfortní energie pro Vás Pražská energetika, a. s. STAV NOUZE Pohled obchodníka a distributora.
2 Karla Halenková Setkání uživatelů 2001 Báze znalostí produkt pro naplnění uživatelem.
Nový obchodně technický systém ČEPS, .a.s
2. Životní cyklus a procesy projektu
Zkušenosti s využitím jednotek výsledků učení při výuce v domácím prostředí SOŠ a SOU Kralupy nad Vltavou.
ESF 3/EQUAL Rob Straver Koordinátor správy dotací Odbor práce, aktivace a dotací Úřad sociálních záležitostí a veřejného blaha Workshop A Administrativa.
aneb Assessment Centre a Development Centre
Aspe® systém pro řízení stavebně investičních projektů.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Elektronické prodejní aukce Elektronizace veřejných zakázek Praha, Ing. Jakub Caska, Ph.D. Vojenské lesy a statky ČR, s.p.
Administrace veřejných zakázek elektronicky.
Pravidla pro zadávání veřejných zakázek pro přímo řízené organizace na MZ ČR Ing. Mgr. Zdeňka Zatloukalová.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
Zásoby Kateřina Pinkasová. Zásoby  jsou hospodářské prostředky, představují suroviny, materiály, součástky, polotovary, moduly, hotové výrobky  Jednorázově.
Organizace výroby Organizace a řízení výroby. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Dodavatelsko - odběratelské vztahy
Systém elektronické podpory obchodování (SEPO)
IAS 38 Nehmotná aktiva.
Projektový management
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
GaP a správa úvazků.
Zahraniční obchod Dovozní operace.
Transkript prezentace:

Internetové nákupní aukce © Marek Cozl 2002

Pojem e-Aukce Výhody: Nástroj pro tvorbu úspor Urychlení výběrových řízení Moderní způsob Nevýhody: Náročná příprava Trh není zvyklý Tendence k zaměření pouze na peníze Ztráta osobního kontaktu

© Marek Cozl 2002 Výchozí parametry E-Aukce –Jednoznačná specifikace předmětu –Možnosti a počet dodavatelů Připojení k internetu –On-line spojení, pevný začátek a konec, chat –Rychlost a spolehlivost připojení Aplikace –Požadavky, připravenost –Technické parametry, rychlost –Cena

© Marek Cozl 2002 Charakteristiky Etika –Transparentnost, objektivita, jasně daná kritéria pro výběr Zajištění –Smlouvy, jistina Čas –Čas na přípravu, školení, testování Náklady –Cena za e-Aukci, velikost úspory

© Marek Cozl 2002 Pojmy ve ŠKODA ENERGO Kupující – ŠKODA ENERGO Uchazeči – potenciální dodavatelé –Stálí –Jednorázoví Provozovatel – DELTAX Systems

© Marek Cozl 2002 Model ŠKODA ENERGO Přípravná fáze –Specifikace předmětu, požadavky na aplikaci, jednání o smlouvách, školení Uchazečů Průběh –Uchazeči bidují, Kupující sleduje a zodpovídá dotazy Vyhodnocení –Pořadí v aukci dá pořadí k jednání o KS Dokumenty –RS s Provozovatelem, stálými Uchazeči, dodatky k RS, jednorázové smlouvy –Aukční řád, Harmonogram

© Marek Cozl 2002 E-Aukce ve ŠKODA ENERGO 1. e-Aukce: dodávky plechů pro GE 2. e-Aukce: OOPP do nákupního katalogu pro ŠKODA HOLDING 3. e-Aukce: server pro IS BaaN V. Další: dodávky strojírenské metalurgie ???

© Marek Cozl 2002 Děkuji za pozornost.